Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon? (tudásbázis)
ezért:
Vitamin C chemically decomposes under certain conditions, many of which may occur during the cooking of food. Normally, boiling water at 100°C is not hot enough to cause any significant destruction of the nutrient, which only decomposes at 190°C, [35] despite popular opinion. However, pressure cooking, roasting, frying and grilling food is more likely to reach the decomposition temperature of vitamin C. Longer cooking times also add to this effect, as will copper food vessels, which catalyse the decomposition.
Another cause of vitamin C being lost from food is leaching, where the water-soluble vitamin dissolves into the cooking water, which is later poured away and not consumed. However, vitamin C doesn't leach in all vegetables at the same rate; research shows broccoli seems to retain more than any other. Research has also shown that fresh-cut fruits don't lose significant nutrients when stored in the refrigerator for a few days.
Vannak egyéb helyek is ahol pasztörizálni kell a tejet! :-)
Na most akkor mikor vesziti el az étel melegités során a C-vitamin tartalmát??
"Ultrapasztőrözés: 140C-on 2-8 másodperc újabban már 200 C-on 1-2 másodperc. Ez a tartós tej.
Ez elöli a tejsavbaktériumokat, ezért ez a fajta tej nem tud megaludni."
Van egy baj. A homogénezés miatt nem alszik meg a tej. És a tejsavbaktériumok a levegőből jutnak be a tejbe azért van hogy csak nyitott tej alszik meg, vagy amibe levegő jutott és a hőmérséklet elég a tejsav baktériumok szaporodásához.
"De csak így tovább, hadd pusztuljon a magyar. Ez a kormány célja. Ez a világ célja is. Egy bizonyos népcsoportnak sok száz évvel ezelőtt leírt tervezetében mint célország szereplünk, ahonnan minket ki kell irtani. Most kedves kormányunk vezetésével meg is teszik."
Miért pont "a magyar"t akarják kipusztítani? és főleg: kik is? és hogyan is? zacskós tejjel és védőoltásokkal?
Tejüzemetek volt? Ezt nem gondoltam volna.
Persze, hogy cáfolják, amikor a C-vit. 60 C felett kezd elbomlani, a többi meg akkor se. A pasztörizált tejben is mértünk C-vit.-t, igaz nagyon csekély mennyiségben.
Tejvitát eldöntendő Neked, és az összes tejben érintettnek írom.
Tartós pasztőrözés: 62-65 C-on 30 perc.
Gyorspasztőrözés: 71-76 C-on 15-40 másodperc.
Pillanatpasztőrözés: 85 C-ra melegítés, azonnali hűtés. Mindegyik eredménye a zacskós, vagy kancsós tejként ismert élelmiszer.
Ultrapasztőrözés: 140C-on 2-8 másodperc újabban már 200 C-on 1-2 másodperc. Ez a tartós tej.
Ez elöli a tejsavbaktériumokat, ezért ez a fajta tej nem tud megaludni. Plusz ezt általában ultrahomogenizálják is, ekkor a tejnek a zsírtartalmát pontosan ahogy írod,eloszlatják, nem lesz föle. A zsír a fehérjéket körülvéve mikroszkopikus golyócskákat alkot benne, eetől más az íze, állaga, mindene. Nincs benne tartósító (már a nálunk készültekben), a tetra pak nem engedi megromlani.
Láttam azonban olyan szlovák UH tejet, amiben hozzáadott tojásfehérje volt, nyilván a fehérjetartalom megfelelővé tételére (előtte felvizezték a tejet, vagy amúgy sem volt elegendő a fehérjetartalma, magyarul rossz minőségű volt).
Nézd senki sem cseszegetett senkit elhiheted, és a hitelnél nem a lakáshitelre gondoltam
de ez már off:
Elhiheted azt hogy én örülnék a legjobban annak ha csak lakáshitele lenne a magyar embereknek, de a nagy össznépi hitelfelvétel nem ezt mutatja.
A sok személyi kölcsön ilyen olyan hitelből vett plazma tv , providentnél is állnak sorba az emberek.
És azt is elhiheted hogy az emberek a hiteleket nem megélhetésre veszik fel elsősorban.Mert ha így lenne nem lenne az a sok áruvásárlási gyorskölcsön, és bevásárlókártya, hitelkártya stb....
És miért?Mert könnyebb hitelből gyorsan tv-t hűtőt stb venni, mint ugyanazt a pénzt összespórolni, kamatmentesen, és utólag venni meg azt a cuccot.Mi ha venni akarunk valamit és nincs rá keret, nem vesszük meg,inkább összespóroljuk, ha nem megy akkor annyi, de nem veszünk fel hűtőre hitelt, pl...
." A zsírabszorpció a kisebb zsírgolyócskák miatt könnyebb, ezért a gyomor-bél panaszokban szenvedők jobban tudják hasznosítani a homogénezett tej zsírtartalmát."
Ezt se ártana tudni.
"Viszont 50 fok felett nem marad meg semmiben sem a vitamin"
Ezt megint ki találta ki? A C vitamin 190 fokon olvad!!! A fizikai tulajdonságok kézikönyve nem dísznek van!
Nyilván, én csak a véleményétvédtem, nem a stílust. Engem a többi nem érint:)
De egyébként van olyan aki nem vesz chipset, kólát, stb-t, és mégis kénytelen a legolcsóbb kajákat összevásárolni, mert a drágábbra nem futja higgyétek el.
Erről van szó!
Sokszor ha az ember megnézi miket vásárolnak össze egyesek, hát...
De panaszkodnak hogy minden drága, és nincs pénz.
nincs olyan ember aki nem venne legalább pár zacskós levest, kólát, chipset stb...
Keresettek, csak nem itthon, ez igaz.
Itthon mindenkinek a nemzetközi multis szemét kell, mert a magyar ilyen.sajna, akármennyi pénze is van, sóher marad mindig, bármi másra szivesebben költ mint a saját egészségére
Az lehet, csak tudod vitatkozni kultúráltan is lehet,de a lekezelő stílusra berágok.
Nem az a baj ha ért dolgokhoz,de ez a mellényzseb stílus elég gáz.
Ő sem jött ki különb seggből mint én. Bocs
Igen számít csak nem minden áron.Tudod inkább kiadok érte többet és tudjam hogy egészséges, mint megvegyem a szemetet amitől pár év múlva minden bajom van.
Mindenki választhat hogy mire költi a pénzét, el is lehet dohányozni, inni, és elkölteni az olcsó szemétre ami a boltok piacán van.Tudod ha a magyar nem lenne felelőtlen,és meggondolná mire szórja a pénzt, telne biocuccra.
csak tudod ésszel kell élni.
Tudod mi ketten élünk a párommal,nincs hitel,nem dohányzunk, nem iszunk.telik egészséges élelmiszerre.
Képzeld.és hosszútávon kifizetődőbb egészségi szempontból
További ajánlott fórumok:
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- Mikró káros hatása
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ipari hipoval kevert viz párájának hosszútávú belélegzésének milyen hatásai vannak a szervezetre?