Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon? fórum

Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
399. 68f3da251d (válaszként erre: 398. - Talian35)
2009. febr. 3. 18:18

ezért:


Vitamin C chemically decomposes under certain conditions, many of which may occur during the cooking of food. Normally, boiling water at 100°C is not hot enough to cause any significant destruction of the nutrient, which only decomposes at 190°C, [35] despite popular opinion. However, pressure cooking, roasting, frying and grilling food is more likely to reach the decomposition temperature of vitamin C. Longer cooking times also add to this effect, as will copper food vessels, which catalyse the decomposition.


Another cause of vitamin C being lost from food is leaching, where the water-soluble vitamin dissolves into the cooking water, which is later poured away and not consumed. However, vitamin C doesn't leach in all vegetables at the same rate; research shows broccoli seems to retain more than any other. Research has also shown that fresh-cut fruits don't lose significant nutrients when stored in the refrigerator for a few days.

398. Talian35 (válaszként erre: 392. - 1e958693ca)
2009. febr. 3. 18:14

Vannak egyéb helyek is ahol pasztörizálni kell a tejet! :-)

Na most akkor mikor vesziti el az étel melegités során a C-vitamin tartalmát??

397. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 396. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 3. 18:09
Ugyanis a tejsavat termelő baktériumok szaporodnak a leggyorsabban. De ha az adott légtérben nincs elég ilyen baktérium akkor a romlást okozók fognak szaporodni.Ilyenkor is sokan azt mondják hogy a tej nem jó pedig nem igaz.
396. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 391. - 1e958693ca)
2009. febr. 3. 17:40

"Ultrapasztőrözés: 140C-on 2-8 másodperc újabban már 200 C-on 1-2 másodperc. Ez a tartós tej.

Ez elöli a tejsavbaktériumokat, ezért ez a fajta tej nem tud megaludni."


Van egy baj. A homogénezés miatt nem alszik meg a tej. És a tejsavbaktériumok a levegőből jutnak be a tejbe azért van hogy csak nyitott tej alszik meg, vagy amibe levegő jutott és a hőmérséklet elég a tejsav baktériumok szaporodásához.

395. 7dea0ad493 (válaszként erre: 393. - Gerna)
2009. febr. 3. 16:15
Hát mondjuk ez egy kicsit erős:P
394. gerna (válaszként erre: 354. - Alexa77)
2009. febr. 3. 16:15
Az előzőt: erre.
393. gerna
2009. febr. 3. 16:15

"De csak így tovább, hadd pusztuljon a magyar. Ez a kormány célja. Ez a világ célja is. Egy bizonyos népcsoportnak sok száz évvel ezelőtt leírt tervezetében mint célország szereplünk, ahonnan minket ki kell irtani. Most kedves kormányunk vezetésével meg is teszik."


Miért pont "a magyar"t akarják kipusztítani? és főleg: kik is? és hogyan is? zacskós tejjel és védőoltásokkal?

392. 1e958693ca (válaszként erre: 383. - Talian35)
2009. febr. 3. 16:10

Tejüzemetek volt? Ezt nem gondoltam volna.

Persze, hogy cáfolják, amikor a C-vit. 60 C felett kezd elbomlani, a többi meg akkor se. A pasztörizált tejben is mértünk C-vit.-t, igaz nagyon csekély mennyiségben.

391. 1e958693ca (válaszként erre: 381. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 3. 16:08

Tejvitát eldöntendő Neked, és az összes tejben érintettnek írom.

Tartós pasztőrözés: 62-65 C-on 30 perc.

Gyorspasztőrözés: 71-76 C-on 15-40 másodperc.

Pillanatpasztőrözés: 85 C-ra melegítés, azonnali hűtés. Mindegyik eredménye a zacskós, vagy kancsós tejként ismert élelmiszer.


Ultrapasztőrözés: 140C-on 2-8 másodperc újabban már 200 C-on 1-2 másodperc. Ez a tartós tej.

Ez elöli a tejsavbaktériumokat, ezért ez a fajta tej nem tud megaludni. Plusz ezt általában ultrahomogenizálják is, ekkor a tejnek a zsírtartalmát pontosan ahogy írod,eloszlatják, nem lesz föle. A zsír a fehérjéket körülvéve mikroszkopikus golyócskákat alkot benne, eetől más az íze, állaga, mindene. Nincs benne tartósító (már a nálunk készültekben), a tetra pak nem engedi megromlani.

Láttam azonban olyan szlovák UH tejet, amiben hozzáadott tojásfehérje volt, nyilván a fehérjetartalom megfelelővé tételére (előtte felvizezték a tejet, vagy amúgy sem volt elegendő a fehérjetartalma, magyarul rossz minőségű volt).

390. 68f3da251d (válaszként erre: 387. - Drnéni)
2009. febr. 3. 16:00
Nincs is finomabb, mint a friss meningococcusos kecsketej!
389. 7dea0ad493 (válaszként erre: 387. - Drnéni)
2009. febr. 3. 15:48
Oké nem kell mindenáron biocucc, de kicsit ha valaki odafigyel arra hogy mit vesz, akkor talán a legdrágább és a legolcsóbb kategoria között is talál magának.Csak az nem jó
388. 7dea0ad493 (válaszként erre: 387. - Drnéni)
2009. febr. 3. 15:46

Nézd senki sem cseszegetett senkit elhiheted, és a hitelnél nem a lakáshitelre gondoltam

de ez már off:

Elhiheted azt hogy én örülnék a legjobban annak ha csak lakáshitele lenne a magyar embereknek, de a nagy össznépi hitelfelvétel nem ezt mutatja.

A sok személyi kölcsön ilyen olyan hitelből vett plazma tv , providentnél is állnak sorba az emberek.

És azt is elhiheted hogy az emberek a hiteleket nem megélhetésre veszik fel elsősorban.Mert ha így lenne nem lenne az a sok áruvásárlási gyorskölcsön, és bevásárlókártya, hitelkártya stb....

És miért?Mert könnyebb hitelből gyorsan tv-t hűtőt stb venni, mint ugyanazt a pénzt összespórolni, kamatmentesen, és utólag venni meg azt a cuccot.Mi ha venni akarunk valamit és nincs rá keret, nem vesszük meg,inkább összespóroljuk, ha nem megy akkor annyi, de nem veszünk fel hűtőre hitelt, pl...

387. drnéni
2009. febr. 3. 14:57
Akinek hitel nélkül is tellett lakásra, az örüljön neki inkább, ne cseszegesse, azt, akinek muszáj volt. Higgyétek el, nem jókedvében vesz fel lakáshitelt senki! Úgyhogy - sok sorstársunkkal egyetemben, akik se nem dohányoznak, se nem isznak, "csak" hitelt törlesztenek - nekünk most marad a teszkós cucc. Pedig mi is nagyon szívesen kajálnánk a friss tejecskét meg a termelői finomságokat, ha lenne miből.
2009. febr. 3. 14:37

." A zsírabszorpció a kisebb zsírgolyócskák miatt könnyebb, ezért a gyomor-bél panaszokban szenvedők jobban tudják hasznosítani a homogénezett tej zsírtartalmát."


Ezt se ártana tudni.

385. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 383. - Talian35)
2009. febr. 3. 14:31

"Viszont 50 fok felett nem marad meg semmiben sem a vitamin"


Ezt megint ki találta ki? A C vitamin 190 fokon olvad!!! A fizikai tulajdonságok kézikönyve nem dísznek van!

384. pemete (válaszként erre: 375. - 7dea0ad493)
2009. febr. 3. 14:30

Nyilván, én csak a véleményétvédtem, nem a stílust. Engem a többi nem érint:)

De egyébként van olyan aki nem vesz chipset, kólát, stb-t, és mégis kénytelen a legolcsóbb kajákat összevásárolni, mert a drágábbra nem futja higgyétek el.

383. Talian35 (válaszként erre: 381. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 3. 14:22
Az biztos hogy mi 75 fokon pasztörizáltunk! Viszont 50 fok felett nem marad meg semmiben sem a vitamin - persze ezt is cáfolják.
382. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 379. - 7dea0ad493)
2009. febr. 3. 13:51
Persze azt illő volna tudni hogy az 1,5%-os tej miben különbözik a fejttől.Többszáz éve fölözik a tejet, nem új találmány.
381. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 376. - Talian35)
2009. febr. 3. 13:45
Furcsálom mert az alappasztőrözés 63-66 fokon megy az ultra meg 72 fokon.
380. 7dea0ad493 (válaszként erre: 378. - Talian35)
2009. febr. 3. 13:23

Erről van szó!

Sokszor ha az ember megnézi miket vásárolnak össze egyesek, hát...

De panaszkodnak hogy minden drága, és nincs pénz.

nincs olyan ember aki nem venne legalább pár zacskós levest, kólát, chipset stb...

2009. febr. 3. 13:22
Akárki akármit mond a mai tej még ha látott is tehenet akkor sem hasonlítható az eredeti tehénből fejt tejhez, az egész egy rakás sz..
378. Talian35 (válaszként erre: 374. - 7dea0ad493)
2009. febr. 3. 13:21
Sokan azt mondják, nincs pénzük a drága, jobb kajára, és azt nem veszik észre, hogy hány liter kólát, szénsavas vacak üditőket, csipszeket és még ki tudja mit vettek. Hát ha arról lemondanának, bizony telne a jobb minőségűre!
377. 7dea0ad493 (válaszként erre: 369. - 9b10f3d7ff)
2009. febr. 3. 13:20

Keresettek, csak nem itthon, ez igaz.

Itthon mindenkinek a nemzetközi multis szemét kell, mert a magyar ilyen.sajna, akármennyi pénze is van, sóher marad mindig, bármi másra szivesebben költ mint a saját egészségére

376. Talian35 (válaszként erre: 373. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 3. 13:19
Mi 75-80 fokon pasztőröztünk :-)
375. 7dea0ad493 (válaszként erre: 360. - Pemete)
2009. febr. 3. 13:19

Az lehet, csak tudod vitatkozni kultúráltan is lehet,de a lekezelő stílusra berágok.

Nem az a baj ha ért dolgokhoz,de ez a mellényzseb stílus elég gáz.

Ő sem jött ki különb seggből mint én. Bocs

374. 7dea0ad493 (válaszként erre: 361. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 3. 13:16

Igen számít csak nem minden áron.Tudod inkább kiadok érte többet és tudjam hogy egészséges, mint megvegyem a szemetet amitől pár év múlva minden bajom van.

Mindenki választhat hogy mire költi a pénzét, el is lehet dohányozni, inni, és elkölteni az olcsó szemétre ami a boltok piacán van.Tudod ha a magyar nem lenne felelőtlen,és meggondolná mire szórja a pénzt, telne biocuccra.

csak tudod ésszel kell élni.

Tudod mi ketten élünk a párommal,nincs hitel,nem dohányzunk, nem iszunk.telik egészséges élelmiszerre.

Képzeld.és hosszútávon kifizetődőbb egészségi szempontból

373. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 371. - Talian35)
2009. febr. 3. 12:38
Van fogalmad hány fokon pasztőröznek?
372. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 368. - Talian35)
2009. febr. 3. 12:35
Azt meg egy nagycsoportos is tudja hogy az esetleges művi úton előállított tej sokkal drágább lenne.
371. Talian35 (válaszként erre: 360. - Pemete)
2009. febr. 3. 12:30
Igen ez igaz, a hőkezelés (igy legalább a jó része elveszik, vitamin) meg a vizezés, de számomra olyan messze van az igazi, szabadban, valódi, nem ólmos füvet legelt tehén tejétől mint Makó Jeruzsálemtől!
370. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 369. - 9b10f3d7ff)
2009. febr. 3. 12:29
Polika lenne a folyt. és az nem is az asztalom és nem is engedélyezi a Hoxa szabályzata. Az tény leépült keletre a piacunk.(kinek a hatására??) Mindenki nézetétől függően döntse el.
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook