Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
70944. kisvé (válaszként erre: 70943. - Lisie2015)
2016. márc. 29. 09:44

Lehet h a hormonok miatt van, simán el tudom képzelni, mindenki máshogy reagál rájuk. Én legszívesebben nem is szednék már semmit de hát muszáj...

Baba sajnos nem lett, 12. héten nem volt szívhang, missed ab lett a vége sajnos. Most még a műtét utáni 3 pihenős hónapban vagyok. Mondjuk ebben a hónapban próbálkozhatunk spontán azt mondta a doki de nem hiszem h összejönne csak úgy...mivel idáig se lettem csak úgy terhes...az inszemet meg április vége felé kezdhetjük újra. Igyekszem majd mindent úgy csinálni mint az elsőnél aztán remélem sikeres is lesz:)

Neked ez volt az első? Tesztet csináltál egyébként?

70943. Lisie2015 (válaszként erre: 70942. - kisvé)
2016. márc. 29. 09:03

Kedves Kisvé!


Köszi a válaszodat!

Ma vagyok a 19. napon és 5 napja vérezgetek, rögtön az inszem után kezdődött. Először csak a folyásban volt pici vércsík, aztán a 17. napon aránylag sok, piros, híg. Nem olyan sok, mint a menzesz és a minősége is más volt. És ma még mindig tart de már barnás.

Az ultro az progeszteron, és én is szedem csak más a neve. És mégis vérzek. Az előző hónapban is pecsételtem femarával stimuláltak. És a DHEA is nagyon bezavarta a ciklusomat. Az is amikor elkezdtem és az is amikor abbahagytam.

De én a fogamzásgátlókat sem bírom. A Clostilbegytnél nem volt bajom csak 3 tüszőm.

Lehet, hogy nem jól reagálok a stimukra mert nagyon megzavarja a hormonjaimat?

Amióta hormonokkal próbálják a hormon képemet javítani, egyre rosszabb és teljesen megbolondult a ciklusom!!! Addig mindig hajszál pontos volt 24/7

De jó lenne egy normális orvos....

Ez azt jelenti, hogy babát vársz?

70942. kisvé
2016. márc. 29. 08:42

Kedves Lisie és Kamillamalna üdv közöttünk :)

Átfutottam Lisie, amit írtál, szerintem ez még nem mensi volt. Hányadik napon is vagy?

Van egy ismerősöm akinek szintén volt hasonló, h inszem után vérzett (nem is kicsit) azt mondta akkor a doki h az ösztrogén hiány miatt van, mert 2 szép nagy tüszője volt, de h nem kell miatta aggódni, kapott is rá ultrot azt hiszem. A vérzés még pár nap múlva elmúlt.

Az uh val kapcsolatban csak saját tapasztalatot tudok írni, engem a 10. 12. és az inszem napján (14.) is megnézett. Általában 26 naposak a ciklusaim de a closti ki szokta tolni 28-ra. Novemberben amikor a sikeres inszemem volt 26 mm volt egyébként a tüszőm az inszem napján, az ovitrellt meg egy nappal előtte kaptam meg.

70941. Lisie2015 (válaszként erre: 70936. - katapanna)
2016. márc. 28. 23:06

Szia! Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszolsz! Nekem nem volt netem mert utazunk Budaoestről Bécsbe. Most lett netem és rögtön negnéztem, hogy írtál e.😂😂

Megkérdezhetem, hogy hol van az az "errefelé"? ️ Hogy hol csinálják az inszemet?

Jól éreztem akkor, hogy ez így nem kerek, ahogy itt csinálták az inszemet.😕

Akkor most te is nagy izgalmak között vagy! De te szerintem jó kezekben vagy! Drukkilok neked nagyon!

Miért nem jött össze nálatok természetes útin a baba?

Clostilbegytet szedtem már egyszer két hónapig, és a második hónapban 3 tüszőm repedt meg. De nem lettem terhes. És ugyan ez egy spontán ciklus volt, de nem kontroláltak ultrahanggal ekkor sem, pedig ez a budapesti MÁV Kórházban volt. Csak kb 4 nappal ovu után volt UH, mert én akartam. És ott mondták, hogy akár hármas iker terhes is lehetek. De hát nem lettem egyes sem.

Estére nem véreztem már, de most a kocsiban érzem, hogy dolgozik a pocim, remélem nem lesz megint piros meglepi.

Én szedek vitaminokat: Q10, E, C, D Vitamint nagy dózisban. Barátcserjét, méhpempőt. Pajzsmirigy hormont ( bár nem volt értékhatáron kívül, de állítólag jobb ha alacsonyabb..

És most az inszem után progeszteront és trombózis elleni tablettát. Ez a reggelim gyakorlatilag hihi..

Írj, hogy mik a fejlemények légyszi!

2016. márc. 28. 21:09
Rendben vigyázz magadra és kitartást 😊
70939. katapanna (válaszként erre: 70938. - kamillamalna)
2016. márc. 28. 20:57

Ha jó a hozzáállás a munkahelyeteken, szinte mindent meg lehet oldani, majd meglátod.

Nálunk az a gond, hogy szigorúan tervezett beosztás van, és nem nagyon eshet ki ember, mert pont annyian vagyunk, ahányra szükség van. Éppen ezért nem szerencsés, ha csak egy-két nappal korábban jelezzük, hogy nem tudunk menni. Ha nem engednének el, az a B tervem, hogy táppénzre megyek, a háziorvossal már megbeszéltem, hogy kiír akkor is, ha csak ultrahangra kell mennem. (viszont már azzal is elúszik egy napom, mivel a lakóhelyemtől 60 km-re van a kórház, ahol az inszemet csinálják).


Mesélj majd, hogy mire jutottatok, meg hogy mikor kezditek a dolgot.


Majd igyekszem én is rendszeresen beszámolni a fejleményekről.

2016. márc. 28. 20:36
Most mondták ki a pco t viszont mindig probléma volt a menzeszemmel csak eddig a fogamzásgátlotol rendzseresen Megjött. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani és mit fogunk kezdeni. Picit nehéz lesz megoldani a Férjem ugyanis kamionozik bár a főnök nagyon rendes.
70937. katapanna (válaszként erre: 70935. - kamillamalna)
2016. márc. 28. 19:44

A kiváló spermakép semmiképpen sem hátrány, a miénk "csak" jó, de nem leszek telhetetlen.:)


Nem tudom mikor diagnosztizáltak nálad PCO-t, de ha mostanság, az lehet Clostitól is. Régebben is hosszúak voltak a ciklusaid?

Úgy tudom, hogy a Clostilbegyt ront a PCO-n, 5 hónap meg bőven sok belőle, általában nem is lenne szabad csak max 3 egymást követő ciklusban adni. Ha addig nincs eredmény, további szedésnek nincs értelme. A tájékoztatójában is le van írva. Lehet, hogy inszemnél Neked mást írnak majd fel.


Én már többször szedtem Clostit, most is azt kaptam + külön négy adag tüszőérlelő injekciót (2 naponta kell beadnom) + tüszőrepesztő szurit, ha eljön az ideje. Nekem értek a tüszőim a Clostitól, viszont soha nem akartak maguktól megrepedni. :(

70936. katapanna (válaszként erre: 70934. - Lisie2015)
2016. márc. 28. 19:34

Borzasztó, hogy mennyire nincs összhang orvosok, sőt intézmények között!

Szerintem a 8. napi 13 mm-es tüsző teljesen jó. Ugye ha napi átlag 1,5 mm növekedéssel számolunk, akkor az kb. 4-5 nap múlva lesz érett, vagyis én sem értem, hogy mi nem tetszett a dokinak.

A túl magas ösztrogénszintet nem szeretik, mástól is hallottam már, hogy nem csinálták meg az inszemet, mert túl magas volt az ösztrogénszint a ciklus 10. napján.

Ahová pl. én járok, ott erre nem fektetnek nagy hangsúlyt. A hormonokat csak az inszem előtt nézik, stimuláció alatt nem vesznek vért, csak ultrahangoznak.


Én is 3 inszemet terveztem a lombik előtt, de az errefelé 6-nak felel meg, mivel egy ciklusban két egymást követő napon is megcsinálják.

Szóval ahány ház, annyi szokás.


A stimulációs bogyók mellett (Clostilbegyt, Merional) csak az állandó gyógyszeremet szedem (Merckformin inzulinrezisztenciára), meg D, E vitamint és folsavat. Mást nem merek, nehogy bekavarjon (még gyógyteákat sem!), aztán meglátjuk.

Ma van a 4. Clostilbegytes napom + az első Merional szuri. KÍváncsi vagyok, melyik nap kell ennem ultrahangra, ez ma a 6. ciklusnapom.

2016. márc. 28. 16:49
Inzulin rezisztenciam nincs szerencsére, de nem jön meg csak norcoluttal és kaptam clostitbia 5 hónapig, sok sok kicsi tüszők lettek de egyből sem lett érett pete 😡 férjemmel minden rendben sőt kiváló a sperma képe pedig közel 120 kiló
70934. Lisie2015 (válaszként erre: 70930. - katapanna)
2016. márc. 28. 16:41

Szia! H

Hát gondolom ez a klinika nem elég körültekintő és vaktában csinálnak mindent. Már más gondom is volt velük. De nem megyek ide többet.


Azert a 8. napon, mert jött a hétvége és a 8-10. mapot mondták, hogy azon kell. Hétfő a 11. nap lett volna, és az már későn van első ultrahanghoz. Nem akartam ilyen stimu mellett olyan későn menni, de gondoltam lesz több UH is.

Az egyik doki szerint (ultrahangnál) a 8. napon a 13 mm-es nagyság jó volt. Az inszemnél a 13.napon a másik orvos azt mondta, hogy lehetett volna nagyobb a 8.napon, szerinte 16 mm. És nem jól reagálok a stimura, és legközelebb emeljem meg a dózist. De 5 nap alatt nő a tüsző kb 8-10 mm-t. Az 21-23 mm. Az neki miért nem jó? És meg sem nézte, hogy mekkora volt.

És a folyásom krémessé vált az inszem napjára, de az meg tetszett neki......

A DHEA-t 3 hónapig szedtem és természetesen próbálkoztunk. De nagyon megzavarta a ciklusomat az első két hónapban és felborította a hormonjaimat, pocsékok lettek. És akkor is én csináltattam önszorgalomból vértesztet, és úgy derült ki, különben ha nem tettem volna, akkor el kezdtük volna a stimut feleslegesen. A harmadik hónapban gyönyörű LH-t és FSH-t produkáltam (5,5-5,5) és mondta az orvos, hogy kezdjük a stimut. És boldog voltam, erre egy Kaális doki azt mondta, hogy igen de az ösztrogénem túl magas lett, így ez nem ok az örömre.

Megőrjítenek az orvosok!!!!😱

Aztán lett egy Femarás spontán stimu, ami nem sikerült. És azt mondtam, hogy az én koromban ne húzzuk ezzel az időt, mert már így is hónapokat csúszott minden. Így jött az inszem, amiből most ez az első volt, "szuper" eredménnyel. És még szeretnénk megpróbálni legalább 2-szer a lombik előtt. Bár már nem vagyok ebben sem biztos.

Ezért írtam Nektek, hogy talán van valakinek tapasztalata ebben.

70933. Lisie2015 (válaszként erre: 70931. - kamillamalna)
2016. márc. 28. 16:13
Bocsi! Félrenéztem az értéket, de a pco miatt magasabb az értéke.
70932. katapanna
2016. márc. 28. 15:56

Én ugyan nem vagyok PCO-s, de rengeteg PCO-s lány sikeréről hallottam / olvastam.

Elég gyakori probléma, viszont alapos kivizsgálás és körültekintő kezelés mellett jó eséllyel teherbe lehet esni (szerintem).


Inzulinrezisztenciát vizsgáltak nálad? (csak mert gyakran együtt jár a PCO-val)

2016. márc. 28. 15:16
Lányok én azt hittem az nem jo mert ugye több mint a normális de most néztem utána . Azt elfelejtettem mondani hogy pco m az sajna 100 hogy van a doki szerint. Lett más terhes igy?
70930. katapanna
2016. márc. 28. 14:29

Ezek szerint Ausztriában másként mennek a dolgok. Egy ultrahang inszemnél kevés, itt többször nézik. És azt sem értem, hogy ha csak egyszer ultrahangoznak a stimuláció alatt, akkor miért éppen a nyolcadik napon?


Ovuláció szerintem akkor van, ha már megfelelően beért a tüsző, addig nincs. A 17 mm-es már majdnem jó.


Azt tartom valószínűnek, hogy esetleg túl jól reagáltál a Puregonra és gyorsabban értek be a tüszőid, ezért lehetett korábban az ovuláció (feltéve persze, ha tényleg így volt).

De ultrahang nélkül elég nehéz megtippelni, hogy mi lehetett.


Meg egyáltalán, miért van az, hogy egyik hónapban ezt, a másikban meg azt a gyógyszert kell szedned? Az előző nem vált be? Így tényleg kiszámíthatatlan, hogy mi hat Rád megfelelően és mi nem.

70929. Lisie2015 (válaszként erre: 70925. - kamillamalna)
2016. márc. 28. 14:13
Uhhh! Örülnék egy ilyen AMH eredménynek! 😂😂😂
70928. Lisie2015 (válaszként erre: 70924. - katapanna)
2016. márc. 28. 14:12

Szia!

Még mindig vérzek! És Sziasztok!

A 14. nap óta (inszem utáni nap óta) vérezgetek. Előszőr csak belül volt pici vércsík a folyásban, de tegnap (17.nap) tiszta vér lett a bugyim. Persze csak halvány piros, de nagyobb mennyiségben. De éreztem is a hasamban a "munkálatokat" és utána jött a vér! Nagyon kivagyok! A hőm a 11. nap óta magas volt 5 napon keresztül (36,8) azóta 3 napja 37,00. És a 10. napon alacsony volt (36,5) Most visszanézve a hőgörbe azt mutatja, hogy a 10.napon volt ovum, mert azóta 36,8-37,00 a hőm annak ellenére, hogy a 13. napon tüszőrepesztő szurit kaptam. Még a folyásom minősége is erre utal. Semmi sem látszik a hőgörbén az ovu szuriból és az inszemből.

Én sejtettem már és szóltam a dokinak de azt mondta, hogy nincs jelentősége. És inszem előtt közvetlenül nem csinált ultrahangot. Tehát feleslegesen adtam ki a sok pénzt, megint felesleges várakozás.....És elegem van a hülye orvosokból!!! 😢😢😢

Pecsételtem már korábban is néha, de ez most valahogy más.

EGYSZER nézett meg az orvos ultrahangon a 8. napon! 😱😱 Hát pont ez a bajom! Az inszem előtt sem vizsgált meg! És vérvételem sem volt már pár hónapja! Nagyon mérges vagyok! És mindezt Bécsben csináltattuk, ahol 180.000 ft volt a beavatkozás.

Nekem is 24 naposak voltak a ciklusaim hajszál pontosan.

De most a stimuk miatt meg szedtem előtte DHEA-t kissé felborult a rendszer, de a legutobbi 2 ciklus 28 napos volt, és előtte meg 39 napos, és a közepétől 37 volt a hőm végig a menzeszig.

Elöző hónapban középen volt a peteérés Femarás stimuval ( hasonlo mint a closty) Most Puregont szúrtam 9 napig és ez lett az eredmény. 😕

Lehet, hogy a Puregon váltotta ki a korai ovut? Vagy mi van? De hogy lehet ovulácimm 5-17 mm-s tüszővel? Amit persze csak saccolok.

70927. katapanna
2016. márc. 28. 13:43
Én is azt néztem, hogy ez az AMH nekem nem tűnik rossznak...
70926. Lisie2015 (válaszként erre: 70925. - kamillamalna)
2016. márc. 28. 13:41
Uhhh! Örülnék egy ilyen AMH eredménynek! 😂😂😂
2016. márc. 28. 13:13

Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok ha lehet.

Mi a miskolci kaaliba járunk és már minden eredményük megvan, most kérek majd időpontot vissza. Hat szerintem mi is inszemmel kezdünk ugyanis egyedül az amh m nem jó 19,45 . Jár valaki Miskolcra? Kitartást kívánok mindenkinek!!😊

70924. katapanna (válaszként erre: 70923. - Lisie2015)
2016. márc. 28. 11:02

Szia Lisie2015!

Mikor nézett a doki utoljára ultrahanggal? Mert a tüszőrepesztő beadása előtt is kell lennie ultrahangos vizsgálatnak.


Én most fogok menni először inszemre, valószínűleg a jövő héten), de a doki előre mondta, hogy az inszemig kb. 3-4 ultrahangos vizsgálatra számítsak, hogy lássa, mennyire értek meg a tüszők, mikor kell beadni a tüszőrepesztő szurit.


Egyébként a 17. napi vérzés menstruációnak kissé korai, még akkor is, ha a 10. napon volt a tüszőrepedésed (én általában a 9-10. nap környékén szoktam érezni a peteérést és 24 naposak a ciklusaim)

Mennyire volt erős a vérzésed? Mert ha nem annyira, az lehet a beavatkozástól is, hallottam már olyanról, aki több napig vérezgetett utána.

70923. Lisie2015
2016. márc. 28. 09:35

Sziasztok!

Itt még nem jártam! Csatlakozhatok hozzátok?


Most volt inszemem múlt hét szerdán!


A 14. nap óta (inszem utáni nap óta) vérezgetek. Előszőr csak belül volt pici vércsík a folyásban, de tegnap (17.nap) tiszta vér lett a bugyim. Persze csak halvány piros, de nagyobb mennyiségben. De éreztem is a hasamban a "munkálatokat" és utána jött a vér! Nagyon kivagyok! A hőm a 11. nap óta magas volt 5 napon keresztül (36,8) azóta 3 napja 37,00. És a 10. napon alacsony volt (36,5) Most visszanézve a hőgörbe azt mutatja, hogy a 10.napon volt ovum, mert azóta 36,8-37,00 a hőm annak ellenére, hogy a 13. napon tüszőrepesztő szurit kaptam. Még a folyásom minősége is erre utal. Semmi sem látszik a hőgörbén az ovu szuriból és az inszemből.

Én sejtettem már és szóltam a dokinak de azt mondta, hogy nincs jelentősége. És inszem előtt közvetlenül nem csinált ultrahangot. Tehát feleslegesen adtam ki a sok pénzt, megint felesleges várakozás.....És elegem van a hülye orvosokból!!! 😢😢😢

Van valakinek ilyen tapasztalata?

70922. benver
2016. márc. 25. 17:38

Sziasztok!

Van itt valaki aki mostansàg kezd Kaàliba?

70921. kisvé (válaszként erre: 70920. - katapanna)
2016. márc. 24. 08:56

Köszönöm, ahogy írtam is igyekszem csak előre tekinteni, muszáj másképp nem is lehet.

Én 2012 óta szedem a letroxot, de akkor ha jól emlékszem határérték felett volt a tsh (4 fölött), amióta babát szeretnénk 1-2 között tartjuk. Emiatt emelt is a doki az adagon egyébként, jelenleg picit több mint 1, épp a héten voltam vérvételen. Ez a 2 feletti érték babához tényleg nem annyira jó, de még a belefér kategória szerintem. Mindenesetre oda kell figyelni rá ne hogy több legyen. Amikor terhes lettem nekem is 2 felett volt egyébként.

70920. katapanna
2016. márc. 23. 14:21

Sajnálom kisvé! Nekem is volt egy missed ab-om hat éve, tudom, milyen szörnyű érzés... minden esetre most fel a fejjel, aztán hajrá!


Az még érdekelne, hogy mennyi TSH-ra írtak neked letroxot? Az enyém 2 felett van és a doki csak legyintett rá, hát nem tudom jó-e ezt ennyiben hagyni...

70919. kisvé (válaszként erre: 70918. - katapanna)
2016. márc. 23. 07:57

Sajnos baba az nem lett, mikor mentem a 12. heti uh-ra kiderült h már nincs szívhang így missed ab lett a vége :(

De most már jól vagyok és csak előre tekintek, és tudom h lesz még babám.

A stimu nekem is clostival lesz (5X1) nekem is a 3. naptól, de szerencsére nekem korábban sem volt vele semmi gondom. Aztán ovitrelle tüszőrepit kapok majd azt hogy mikor ugye majd az uh dönti el. Bromot meg letroxot szedek még de ezeket ugye folyamatosan.

Biztos nem lesz semmi gond, kitartást aztán jelentkezz h mi újság veled.

70918. katapanna
2016. márc. 22. 16:57

kisvé szorítok! Bár Neked így, hogy már van egy babád, 100%, hogy sikerül! Mindenképpen írd majd meg a fejleményeket!


Én kicsit tartok a stimulációtól, mert Clostilbegytet már korábban is szedettek velem és durva látászavarokat okozott nálam. 5x1 szemtől is lett egy érett petesejtem, csak nem repedt meg időben, hanem a ciklus végéig 4 cm-es cisztává alakult, aztán iszonyú görcsölés mellett szabadultam meg tőle.

Most a ciklus 3. napjától 2X1- Clostit kell majd szednem 5 napig, a ciklus 6. napjától meg Merional injekciót szúrok minden másnap 5 alkalommal, remélem nem leszek túlstimulálva!

70917. kisvé (válaszként erre: 70916. - katapanna)
2016. márc. 22. 10:00
Kb. Egy hónap múlva mi is belevághatunk újra az inszembe, remélem ugyanolyan sikeres lesz mint a legutóbbi. Nagyon bizakodó vagyok.
70916. katapanna
2016. márc. 18. 18:37
Köszönöm a drukkot, aranyosak vagytok!:) Majd írok, ha történik valami (remélem fog)
70915. kisvé (válaszként erre: 70913. - katapanna)
2016. márc. 17. 09:51
Szia!Drukkolok én is nagyon neked, ne aggódj minden rendben lesz. Nekem is az első inszem sikerült. Majd jelentkezz h mi újság, hogy ment.
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook