Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Megerősítem Alíz 76 hozzászólását! Somogy megye, postán most hozta az FHT-t!
Somogy megye, postás ma hozta
Kérdezném : én a postást várom, tudna valaki mondani mikor jöhet, mikor hozza az fht-t? Köszönöm
Sziasztok valaki kapott pestmegyében fht szàmlàra?
Meg nem kaptam utalast en sem a megyebol.
Pontosabban nov.10.-en jart le az 1 ev.
Békés megye otp rajta,most jött sms!
Én még nem :( pedig Fejér megyei vagyok, hány órakor jött az utalásod?
Én meg kaptam Fejér megye
Sziasztok! Békés megye Otp valaki Fht?
Sziasztok nekem mult honapban jart le az 1 ev papirt nem kaptam eselyes esetleg hogy a novemberit még folyositjak most nekem?
Békésmegye Fht számlán takarékbank
Köszi.Én is remélem!Már jól vagyok,köszi lábon kihordtam a vírusnyát!Lehet a plazma gyengített le ennyire!!!
Jász-Nagykun-Szolnok valaki kapott?
Nincs senki, aki háztartási munkára bejelentene, mondjuk dec hóra, holnaptól 30-áig, egy azaz 1000 forintért a nav 185-ös telefonszámán? Mert azzal máris megoldanád a problémát és nyugodtan várhatod a felülvizsgálatot, amin tutira meghosszabbítják a jogosultságodat további egy évre... Lehet az bármi, de tényleg bármi, lényeg, hogy a 'foglalkoztató' magánszemény legyen, és ne veled egy címen legyen a lakóhelye. A bejlentéskor nem kell megadni, hogy mi az a háztartási munka konkrétan, amire bejelentenek, csak annyi kell, hogy hányadikától hányadikáig tart, és be kell diktálni mindkettőtök adószámát, plusz a te taj számodat, és ennyi, meg is vagy, nem tart tovább kettő percnél. Átutalod az a reg. díjat a nav számlájára (lediktálják neked, de fent van a nav.gov.hu-n minden infó), vagy csekken befizeted 12 napon belül, és meg is vagy, nincs idegeskedés. Hogy lesz-e valamilyen munka jövőre, vagy hogy beleférsz-e a határidőbe, az bizonytalan, én nem kofkáztatnék...
Holnap vagy holnapután lessz számlán
Fejérben se volt ma utalás
Majd kiderül mi lesz.
Még nem kaptam papírt.
A decemberit és januárit remélem megkapom
Mert ugye a januárit decemberben utalják.
Utána meg hátha lesz valami munka.
Hát, szerintem a határozatban foglalt visszaküldési határidőig, mert abban írják, hogy mettől meddig tart a felülvizsgálat, és meddig kell pontosan visszaküldened a kitöltött nyomtatványt, stb... szal ha ezen belül megvan a 30 nap, akkor jó vagy. És, úgy tudom, lehet kérni méltányolható indokkal egyszeri határidő hosszabbítást, ilyen lehet pl, ha valaki beteg pl... De az fontos, hogy a 30 napnak a felülvizsgálatot megelőző egy éven belül kell meglennie.
Somogy megyében kapott valaki fht t számlára? Vagy csak én nem kaptam?
Érdekes ez az egész.
Ha küldik a felülvizsgálati papírt mikorra kell igazolni majd a tényleges lejárati időre vagy majd küldés előtti 1 hónapig. Mert visszamenőleg ha nincs meg most már nem tudom igazolni.
Drukkolok, hogy sikerüljön valamit intézni ez ügyben, esetleg egy halasztást kérelmezni a 30 nap igazolására a covidos megbetegedésedre hivatkozva... Remélem, már jól vagy, és sikerrel jársz.
Fenébe már ezt az automatikus javítgatást! (nem "járok" helyett nem "kötik"!)
Szal lényeg az, hogy szerintem nem érdmes kockáztatni ezzel, inkább legyen meg az a 30 nap esetleg feleslegesen, minthogy váratlanul mégis kérjék, és ott áll az ember nyakig a ...ban, értitek. Ha megszűntetik emiatt az ellátást, lehet majd rohangálni, plusz van egy bizonyos időlimit, amin belül nem is lehet ezután újra kérelmezni (ezt most nem tudom fejből, hogy mennyi, de több hónap, az tuti).
De igen, de csúszhatnak vele, nekem pl. novemberben jár le, de eddig minden évben feb-márc körül volt a felülvizsgálatom, sosem korábban. Őket - ezek szerint - nem járok olyan szigorúan a határidők, mint minket.
jav.: "magát" helyett » "napot" (bocsi, autocorrect)
További ajánlott fórumok: