Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Èn pontosan tudom ,hogy működik pedig nem vagyok könyvelő.Nekem egy Ft se jár vissza mert nem fizetem adót .Járulékot viszont igen első 4 hónapban mert a munkahely rosszul csinálta .De ahhoz hogy azt vissza lapján adóbevallás kell csinálni .Meg kérdezhetem hol laksz mert nekem szükségem lenne egy könyvelőre aki még csinálja az adó bevalásomat
Szia. Abban az esetben ha a maximum gyedet kaptad eddig is.
Szia Enikő,
teljesen egyetértek minden szavaddal. Könyvelő vagyok :-)
A másik ami még több esetben is ismerősök körében felmerült, azaz félreértés: aki most megkapja az adóvisszatérítést, akkor ezen felül még nem fogja a szokásos éves családi adókedvezményt is majd a bevallás alapján megkapni! Csak ha a visszatérítésen felül maradna esetleg még az adókedvezmény összegéből (lásd járulék kedvezmény).
Sziasztok èn nem èrtek itt néhány embert .Aki nem fizetett adót tavaly be az nem tudom mit vár mit fog vissza kapni . Csak annak jár akinek volt adó befizetèse ès nem vette igénybe az adó kedvezményt vagy ha igénybe vette akkor az nem fedte le az egész befizetett adót.Tehát amit tényleg be fizetett az adó hivatalnak az jár vissza .
Èn ugy kèrtem de eddig semmi. Állítólag jövő hèten kezdik az utalásokat de annyi mindent beszèlnek.. kitudja.
Sziasztok!
Igaz lehet hogy mivel a minimálbér emelkedett így a Gyed összege is fog?
Nekem tb a kifizetőhely.....
Sziasztok
Aki utazással kapja a családit munkabért csedet ti kaptatok már adót?🙂
Ha nem fizetsz be adót nincs mit visszaadni.
Ennyi
Bizony holnap jön hálisten 😁
Nem.
Nekem csak egy egyetemista fiam van.
Akire sem családi pótlék, sem adó visszatérítés nem jár.
De nem is futom itt a köröket, hogy mennyit kaphatok vissza a nagy büdös semmire.
Az lesz ha holnap sem jön ☺️
Adó visszatérítés! Ha volt befizetett jövedelemadód.
Semmi köze az emelt családihoz.
A visszatérítés csak a befizetett adó függvényében jár.
De mindegy is, lényeg, hogy ennyi ésszel szaporodsz.
Akkor érdeklődj a kifizetőnél.
De akkor miért itt futod a köröket?
Ha van még befizetett adód, amire nem vettél igénybe adókedvezményt, akkor visszakapod.
Ha nem, akkor nem.
Szia! A párom kapott ma fizut+Gyedet, de a kisebb gyerekre is járna a Gyed November 2-ig visszamenőleg,de abból még semmit nem láttunk 🤷
Havonta fix? Akkor elvileg nem.
22800 ft kapok, és még ebből is tud?
Sziasztok.. 2 órás bejelentett munkaviszonyból tud vonni végrehajtó?
Te paraszt! Segíteni akart!
Annyira kedves vagy, ja nem. Remélem ezek után pofára esel. 😁
Nem tartozom neked beszámolóval a párom 13 éve ugyan ott dolgozik nekem 2 év után meg szűnt tavaly a munkaviszonyom a többi az én dolgom majd ki derül ha jön a héten kapunk ha nem jön nem kapunk ennyi.😁
Az oké, hogy volt munkaviszonyod, leírtad már párszor, gratulálok hozzá, de azt nem árultad el, hogy érvényesítettétek-e a családi adókedvezményt belőle évközben, vagy sem, illetve hogy mennyi volt a bruttód, a párod dolgozott-e, stb.
Mert ez nem így működik, ahogy írod, hogy "Én nagyon várom hogy a 3 vagy több gyereket nevelők mennyi szját kapnak vissza.".
Marhára nem egységes. Pont a 3 gyerekesek nagy része az, aki most nem kap vissza sok esetben semmit.
Ez így oltári nagy baromság.
A postások február 9-én kezdik meg – a februári ellátással együtt – a 13. havi nyugdíj kézbesítését. A gördülékeny ügymenetért a családi adóvisszatérítés összegét még ez előtt, február első napjaiban viszi ki a posta a címzetteknek – magyarázta az államtitkár, megjegyezve, hogy így mind a gyermeket nevelő szülők, mind a nyugdíjasok, illetve a nyugdíjszerű ellátásban részesülők időben megkapják járandóságukat.
Szinte a teljes bér. Akkor mit vársz vissza? Ha van visszaigényelhető adóelőleg, az rajta van a papíron. Ha az nulla(valószínűleg az), akkor nem kaptok vissza semmit.
További ajánlott fórumok: