Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Tegnap még nekem se mutatta, ma már ott volt. Szja vt. Előleg kiut. ellentét van egy ilyen sor...
Érdekes mert nekem tavalyi évről 0 az szja eszerint én is megnéztem pedig dolgoztam több helyen voltam munkanélkülin is ki van zárva hogy 0 lenne.
Úgy néztem meg ahogy írtad.
Családi pótlékot is én kapok.
A munkahelyekről kapott papirokon viszont ott vannak az szja hol mennyi....lehet nincs feltöltve? Na mindegy
Én még szerencésre igy nem jártam eddig, de tényleg nem árt odafigyelni. Egyébként pont arra gondoltam, ha nem lesz bedobva még holnap sem, akkor bemegyek a postára.
De számlára nem fog megérkezni az tuti. A posta nem érdekel a nyugdíj sem
Nem nekem sem emelték megmagyarázták hogy akinek szerződés szerint van megítélve annak nem emelik
Egyébként mi ma kaptunk levelet Orbán Viktortol 🤭🤭😄 hogy kapunk vissza.
Igen! Ebev oldalán bejelentkezel az ügyfélkapuval, ott szolgáltatások, adószámla. Indítasz egy új lekérdezést, lesz egy pdf fájl (lehet kicsit várni kell mire letöltődik) és ott a 103-ss adónem írja. Ha már megvan a fájl nem tudod elteveszteni.
Igen így van, viszont... nem ijesztgetésként írom, de én két évben is jártam úgy, hogy a postás nem dobott be értesítőt, amikor a családi adókedvezmény visszatérítésemet vártam. Bementem a postára érdeklődni és láss csodát, ott volt.
Ha eawtleg meg kaptad irj màr ràm léci.
Ma még nem tudom,hogy vitte e mert dolgozok.
Mondjuk azt olvastam, hogy a postás csak 200.000 Ft-ig viszi ki, a fölötti összeg esetén értesitést hagy. De tegnap még az sem volt, ma meg még nem néztem...
Szia! Én is újpesti vagyok de még én sem kaptam meg.
sajna nem lehet látni, legalábbis én nem fedeztem ilyet fel.
A 2021-es munkahelye(k)en kapott igazoláson rajta van a levont szja összege, ha csak egy munkahely volt, akkor ez a 21M30-as igazolás, ott lehet látni, mennyit fog a NAV téríteni. de csak azt szja összeget kell figyelni, ami az esetleges kedvezmények utáni. ez külön sorban van.
Sziasztok !
Újpesten megkapta már valaki az adóvisszatéritést ?
Sziasztok! Ügyfélkapun keresztül meglehet nézni mennyi szja-t kapok vissza?
Kapnom kell vissza mert munkanélkülin is voltam utána csedet kaptam most meg gyedet....tudtommal mindből fogtak adót
akkor te kapod a visszatérítést (már persze ha van ami visszajár), és abból a NAV nem von le semmit most, de a végrehajtóban már nem vagyok biztos..... mert a végrehajtó a bankszámlára "nyúl rá".... nem biztos hogy nézik milyen pénzt, illetve nem tudni, hogy most mi a helyzet valójában... csak a NAV nem von le belőle semmit, vagy más sem.
De inkasszónál nem nézik honnan van. Csak azt,h pénz.
Szia, navos mondta, hogy ebből a visszatérítésből nem vonják le az adótartozást.
Ellenben ha valaki most nem élt a visszatérítés lehetőséggel (mert nem automatikus, mert nem ő kapja a családit), és majd a sima szja bevallásában fogja érvényesíteni, akkor ott már figyelembe veszik az aktuális adótartozást.
Ezt (mármint a levonást) úgy lehet kiküszöbölni, hogy ha 1.000.000 Ft alatti az adótartozás, be kell ügyfélkapun küldeni egy automatikus fizetési könnyítési kérelmet, a tartozást eltördelik 12 hónapra, amikor jóváhagyta a NAV, utána kell a bevallást beküldeni és visszaigényelni, amit az illető szeretne. Így csak a tartozás első részletét vonják le a kiutalásból.
De állítólag a végrehajtó sem nyílhat hozzá
A NAV nem vonhat, de a bankszámládról a végrehajtó már igen, sőt az adóvisszatérítésből is!!!
Mert egyik helyen ezt írják a másikon meg azt
Sziasztok. Akinek van adótartozása az is vissza kapja az szját vagy visszatartsa?
Nem,m a családit te kapod.
Sziasztok! Szabolcs megyèben tudja valaki mikor lesz postàn az Szja ? Àllìtólag februàr 2 ès februàr 4 között lesz.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy èn kapom a családot a fèrjem dolgozik ès Ö nevère igényeltük a gyedet akkor most Ö is automatikusan visszakapja az adót feb 15 ig
További ajánlott fórumok: