Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Sziasztok ! Nem tudja valaki valóban késik az okt családi potl??
Fészen szúrt szemet
elállják a postások útját, vagy miért? :))
hülyeség
BÖLCSÖDÉSEK Óvodások esetében:
Bölcsődei ellátás és óvodai nevelés esetén ingyenes étkezésre jogosult a gyermek, ha:
• rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
• tartósan beteg vagy fogyatékos, vagy családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek,
• családjában három vagy több gyermeket nevelnek,
• nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság, vagy
• családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér (105.000 Ft) személyi jövedelemadóval, munkáltatói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz nettó összegének a 130%-át (2015.évben 89.408 Ft).
Ha iskolások akkor 50 % kedvezményre vagytok jogosultak:
1-8. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanuló:
1. Ingyenes étkezésre jogosult, ha:
• rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy
• gyámhatóság által nevelésbe vették.
2. Kedvezményes étkezésre (50%-os étkezési térítési díjkedvezményre) jogosult, ha:
• családjában három vagy több gyermeket nevelnek, vagy
• tartósan beteg vagy fogyatékos.
Sziasztok
Egy fontos kérdés lenne,van egy tartósan beteg gyermekem és nagycsaládosok vagyunk,jár-e az ingyenes ebéd szeptember 1.-től? Hol tudom ezt hivatalosan megérdeklődni? Az iskolában nem tudják megmondani. Bács-Kiskun megyében élünk. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
Tudom nem ide tartozik,de a NAV most küldte ki a papirt,hogy mennyi adóvisszatérités jár.A kijavitott összegre augusztus 24-én került sor.Egy kérdés,hogy akkor mikor várható az utalás? Köszönöm a válaszokat.
Igen, a fizetett tartásdíj csökkentő tényező... persze vinned kell, be kell mutatnod a befizetésről az igazolást...
A hitel, rezsi azok nem csökkentő tényezők.
Aki kapja, annál viszont jövedelemt növelő tényező.
Két jövedelemhatár(családban az egy főre jutó jövedelem összege) jöhet szóba
1. tartósbeteg gyermek: 39.900 ,
2. 37.050.- .
Sziasztok!
Egy kérdés...hogy van az,hogy egy 2 gyerekes család,csak az egyik gyerekre kapja meg a gyermekvédelmit...mindkét gyermek ált.iskolába jár...
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék és egyben segítséget is kérnék! :) Okt. 16.-án betőlti a kislányom a 2.életévét!:) Eddig Gyeden voltam a cégtől ahol dolgozom! Azt mondták az irodán hogy be kell mennem intézni a hónap végén a gyest a picimre! 16.-ig még a gyedet gondolom megkapom! A gyest mikor utalják? Ha én most elintézem akkor októberben már kapok is vagy csak novemberben kezdik utalni? :) Előre is köszönöm a segítséget!
2015 Januárban nem jön családi pótlék?
és ezt mikor utalják?December 31-én?AAkkor Oktober végén nem kapjuk meg a családi pótlékot?
Szia!
Érdemes érdeklődni a Kormányhivatal Családtámogatási ügyfélszolgálatánál (lánykori nevén MÁK), hogy a hivatalos iskola által igazolt jogviszony be lett-e jegyezve,folyamatos-e az ellátás, mert ha még nem, akkor Tanulói jogviszony igazolás-t kell kérni az iskolától és ezt kell benyújtani. (nem azonos az iskolalátogatási igazolással)