Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? fórum

Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯
191. célia88 (válaszként erre: 188. - B5c43aa9ad)
2008. márc. 31. 07:39

Nekem is nagyon kevés jött most. Ma van a 3. napom, de talán tegnap volt több valamennivel, de nem is tiszta vér. :(

Lehet nekem sem lesz ez így jó....?

Egy biztos. A májamra nincs rossz hatással, legalábbis egyenlőre. Voltam vérvételen és minden leletem negatív lett.

Viszont akkor még mindig nem tudom mitől van a májfoltom! :((((

190. célia88 (válaszként erre: 188. - B5c43aa9ad)
2008. márc. 31. 07:36
Nyugodtan beveheted ezt a gyógyszet. Én is ezt használom, már amikor kell, mert nekem a Belara első levél bevétele után jóval kisebbek voltak a görcsök. :)
189. 27525d0da6 (válaszként erre: 187. - 2a07bbb0b7)
2008. márc. 31. 06:35

Szia!

Én majdnem egy évig szedtem a Diane 35-öt, és majdnem 5 évig a Loettét. Egészen decemberig mindig napra pontosan megjött.Decemberben viszont nem.Akkor elmentem nőgyógyászhoz,ő állapította meg a méhnyálkahártya elvékonyodását.Azt mondta,hogy gyógyszert kell váltanom.

Februárban kezdtem el a Belarát,első levél után még megjött normálisan, a második levél után azonban nem.Visszamentem,és azt mondta,hogy még mindig el van vékonyodva,nincs amiről a petesejt le tudjon válni,ezért nem jön meg. Lehet hogy erősebb gyógyszert fogok kapni.

2008. márc. 30. 20:54

Sziasztok!

Én 18 vagyok, ma vettem be az első fogamzásgátlómat a Belara személyében. Olvasgattam a fórumot, mióta a doki kiírta, és láttam negatívat, pozitívat. Szóval most eléggé izgulok. Az mennyire igaz, hogy a görcsöket megszünteti? Mert én nagyon görcsölős típus vagyok :S Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ez a görcsenyhítő hatás mikortól érzékelhető? Most itt szenvedek, de nem tudom be lehet-e emellé venni a szokásos Algoflex-M-emet? Légyszi segítsetek...

2008. márc. 30. 19:57

Sziasztok !

Hát érdekes mert én , hogy régen szedttem a triregort és minden hónapban meg jött a menszeszem, igaz pár napos volt, ( de jelentkezett).

Most itt olvasom, hogy elmarad ,

szerintem ez nem olyan jó, hisz azt mondják, hogy az a jó ha meg van és ki tisztul a szervezetünk, nem?

Vagy a Belara ez ilyen gyógyszer vagy másfélétöl is elmarad?

Mert én úgy tudom, napra pontosan megjön, csak kevés van:))

186. 2ab728965c (válaszként erre: 185. - PZyta)
2008. márc. 30. 09:35

Szia, nem, nem a méhed sorvad el, csak a benne képződő nyálkahártya, ha abbahagyod a gyógyszert minden visszaáll a régi kerékvágásba!

Ha egy méh már egyszer kifejlődött, akkor az nem tud "elsorvadni" csak a klimax idején, mikor a nők ösztrogén és progeszteron szintje amúgy is leesik.

A természet szerencsére nem olyan hülye mint némely nőorvos, aki örömét leli abban, ha a betegeit "méhsorvadással" riogatja...:)))))

185. PZyta (válaszként erre: 164. - 2ab728965c)
2008. márc. 29. 22:02
Szia Fáni! Én is úgy jártam mint anheszenamon. Nekem a negyedik levél beszedése után teljesen elmaradt a menstruációm. A dokim azt mondta, ha már nagyon lecsökken a vérzés a tabletta szedése alatt, vagy teljesen elmarad az a méh sorvadását jelenti, úgyhogy abbahagytam. Gondoltam lehet másképp is védekezni. Ez volt kb. 3-4 hete, de már a héten megjelentek a ragyák a fejemen :-( Ha nagyon gáz lesz mégis szednem kell valamit. Ja, amúgy ha valakit érdekel van még két levél BELARÁM!!!
184. 2a07bbb0b7 (válaszként erre: 182. - Edina334)
2008. márc. 29. 19:31

Szia !

Igen ezek szerint mindenkinek mást mond a doki, én elsö nap vettem be igy van az utasitáson is.

Én is most kezdttem ez az elsö levél,

minden oké vele, nincs semmi mellékhatás , csak nagyon állmos vagyok töle.

De ez még elmegy, és talán majd idövel meg is szünik.

És nem kel pánikolnom, hogy esetleg nem -e estem teherbe, mivel már van kettö gyermekem igy sokkal nyugodtabb vagyok,és a férjem is, és a szex-is jobb.

Hisz igy az igazi, nem ( zokniban lábat mosni), mert sokáig az ovszert használtuk, de ez jobb, hisz ti is tudjátok, azért szeditek..

És a havi menszesz is elöbb lezajlik:)D

183. 2a07bbb0b7 (válaszként erre: 180. - 2ab728965c)
2008. márc. 29. 19:18

Nem a HETEDIKEN hanem a NYOLCADIK napon kel elkezdeni a következö levélel.

HÉT nap szünet a nyolcadik nap kezdés és 21-napig, és megint hét szünet és igy tovább:))

182. Edina334 (válaszként erre: 172. - Giuditta22)
2008. márc. 29. 15:30

Én még nem szedtem sose fogamzásgátlót. Holnap veszem be az első szemet. Tegnap jött meg a bajom. Nekem a doki kiemelte, h ne az első napon, hanem a harmadikon vegyem be. Azt nem kérdeztem miért. De azt mondta mindenképpen a harmadikon. Utána pedig szedem 21 napig aztán kihagyok hét napot, és a nyolcadik napon ha elmúlik ha nem kezdjem el újra. Nekem a dokim így mondta, ugyh én így szedem... Tehát hnap lesz a harmadik nap és akkor veszem be az első szemem.

De sztem a te esetedben lényegtelen, hiszen már évek óta szeded, és nem volt semmi gondod, h az elsőn vetted be :) Olvasgattam itt h többen is írták, h van aki az elsőn harmadikon ötödiken...hát nem tudok mit mondani, nekem azt mondta h a harmadikon, ugyh igy veszem be...

181. M.Szandra (válaszként erre: 179. - Tump)
2008. márc. 29. 10:05

Igen, amikor elkezdtem szedni ez akkor volt. Utána 21 napig szedni, aztán 7-ig nem.

Álmosság az nálam is van, de én a gyerkőcnek tudom be, nem a tablettának.:) Enni meg azóta is tudok rendesen:):)

2008. márc. 29. 09:51

Igen, nem árt tisztázni, én így tudom:

A menzesz ELSŐ napján kell kezdeni mikor életedben legelőször veszed be, és 21 napon át folyamatosan szedni. Ekkor jön az egy hét szünet, ami alatt jó esetben lezajlik, vagy legalábbis elindul az úgynevezett megvonásos vérzés.

Az utolsó tabletta bevételét követő HETEDIK napon kell kezdeni a következő csomag első tabiját, nem számít hogy vérzel-e még vagy már vagy hogy egyáltalán mi van, vagyis semmi nem számít, csak az, hogy a HETEDIK napon kell induljon az újabb csomag szedése.

Én mikor szedtem is így szedtem, mert így értelmeztem, és egyszer se estem teherbe, sőt egyéb bajom se volt az extrém-fokú hízáson kívül.

179. tump
2008. márc. 28. 22:20
Ugye ti most - mikor írjátok, h. a menszesz első harmadik... stb. napján veszitek/vettétek be az első szement - a legeslegelső alkalomról beszéltek, amikor kezdtétek/kezditek szedni a Belarát, mert egyébként nem igazán értem a dolgokat (v. csak nem olvastam rendesen végig így már este 10 körül :-))) Mert ugye, ha rendesen szedjük, akkor 21 napig szedni kell, utána 7 nap gyógyszermentes időszak (2 v. 4 v. 5 naptól menszesz) utána megint 21 nap szedés és ekkor nem a menszesz x-dik napján veszem be!!!(tehát a 28. nap kezdem az új levelet ugye???) Legalábbis én így értem. Kivétel persze, ha olyanról beszéltek/írtok, h. most kezditek legelőször v. nem jött meg időben v. áttértek másról v. netán elfelejtette vki bevenni és kimaradt egy időszak. Bocs, h. ha félre értettem vmit, de jó tisztázni.
178. 2a07bbb0b7 (válaszként erre: 175. - M.Szandra)
2008. márc. 28. 21:01

Én is az első nap vettem be , mikkor meg jött.

És a dokim is igy mondtta.

Nem értem, hogy miért a harmadikon mondja más doki:(

177. 2a07bbb0b7 (válaszként erre: 176. - Szanisza)
2008. márc. 28. 20:58

Szia!

Én úgyan igy érzem mint te, 16 szemnél tartok , most pár napja olyan állmos vagyok, hogy alig látok.

Enni? - az nagyon nehezemre esik,

csak aludnék, én mindig este 7-fele veszem be,

de 3-után már olyan állmos vagyok, hogy azonnal aludnék.

Ez érdekes mert ez 2-3 napja van eddig semmi gondom nem volt:(

Ez olyan fura érzés:)D

2008. márc. 28. 19:03
Én eléggé álmos vagyok ettől a Belara-tól, most is el bírnék aludni (lehet nem du 3kor kellene bevennem ezentúl, hanem este 9-10kor), és alig van étvágyam, illetve nagyon keveset bírok csak enni. Nemtom, hogy a tabitól-e, de ez számomra újdonság. Egy tányér levestől már kivagyok...:S
2008. márc. 28. 18:02
Én is az első nap kezdtem szedni és a tájékoztatón is az van. De azt is írja, hogy a 3. napig el lehet kezdeni szedni és ugyanúgy egy hét amíg "hat"
2008. márc. 28. 11:31
Nekem több mint 5 nap telt el és a nőgyógyász azt mondta, kezdjem csak el szedni!
173. Castellina (válaszként erre: 172. - Giuditta22)
2008. márc. 28. 11:30
tegnap olvastam el a tájékoztatót, és ott az 5 napot írja!
172. giuditta22 (válaszként erre: 132. - Edina334)
2008. márc. 28. 10:29
hoppá. én ugyan szedtem korábban más fogamzásgátlót, de az első szem belarát aznap vettem be, amikor megjött, nem a 3. napon. én évekig abban a tudatban éltem, h az első napon kell bevenni az első szemet...
171. 2ab728965c (válaszként erre: 170. - Vanda2003)
2008. márc. 27. 19:43

A Belara egyfázisú készítmény, azaz minden egyes tabletta hormontartalma ugyanannyi.

A napokat nézd a szedésnél, mert az segít, hogy sose csússz el a bevétellel.

Üdv!

2008. márc. 27. 11:46
Köszi a segítséget! Csak én azt hittem hogy a gyógyszer sorrendje számít,mert úgy tudtam hogy a hormontartalma nő.
169. 2ab728965c (válaszként erre: 167. - Prügi)
2008. márc. 27. 08:50
Én nem bánnám ha egyáltalán nem volna, igaz nekem huzamosabb ideje ennek az ellenkezőjével van komoly gondom, talán ezért is gondolom így. :)
168. Prügi (válaszként erre: 163. - Vanda2003)
2008. márc. 27. 08:32
A péntekit vedd be először, mert azon tudod nyomon követni, hogy minden nap bevetted-e rendesen, nem felejtetted-e el bevenni vmelyik nap. A napok betűi csak ezt a célt szolgálják, amúgy teljesen mindegy a sorrend, hiszen mindegyik szem gyógyszer egyforma. :-)
167. Prügi (válaszként erre: 164. - 2ab728965c)
2008. márc. 27. 08:30
Úgy értem, az durva, hogy egyszer csak volt menzesz, nincs menzesz. Mintha változó korban lenne az ember :-). Nem azt mondom, hogy hiányozna, de azért jobb, ha rendesen megvan, amíg kell.
166. 2ab728965c (válaszként erre: 165. - 2ab728965c)
2008. márc. 27. 07:46
A hét napos szünetben zajlik a vérzés.
165. 2ab728965c (válaszként erre: 163. - Vanda2003)
2008. márc. 27. 07:45

Szia,a menzesz első napján kell kezdeni a csomagban azzal a szemmel, amilyen nap éppen aznap van, tehát ha péntek, akkor a péntekivel.

21 nap szedés után 7 nap szünet, a nyolcadikon ismét kezdeni.

164. 2ab728965c (válaszként erre: 162. - Prügi)
2008. márc. 27. 07:43

Nem olyan durva, ha nincs nyálkahártya ami felépült, akkor nincs leválni való sem, ennyi az egész.

Nem káros egyáltalán, semmi baja nem lesz az illetőnek a menzesz hiányától.

2008. márc. 27. 07:43

Sziasztok!

Holnap kell bevennem az első Belarámat és mivel péntek lesz,így a pénteki szemet kell bevenni vagy az első gyógyszerrel kezdjem a hétfőivel,nem igazán értem! És mikor először kezdem szedni akkor is 21 napig kell szedni és utána 7 nap szünet? csak az a baj hogy pont a gyógyszermentes időszak után kell majd megjönni a menszesznek? Vagy ez később beáll?

162. Prügi
2008. márc. 27. 07:36
Igen, ezt tudtam (mármint nekem is ezért írták fel), de azt nem gondoltam, hogy teljesen el is maradhat tőle a menstruáció. Ez számomra nagyon durva.
❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook