Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? fórum

Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
2321. Fisica
2009. aug. 2. 12:20
ha egy nappal előbb fogy el az se gond akkor is ugyanugy megtartod a 7 napot aztán minden megy ugy ahogy kell, az meg h hasmenésed volt ..hát sztem ha olyan rögtön utána történt akkor a bogyó még bőven a gyomrodban volt, tehát benned is maradt
2320. hosszúkutya (válaszként erre: 2319. - Fisica)
2009. aug. 2. 00:04
Mármint abból, hogy a maival így jártam, vagy abból, ha egy nappal előbb fogy el?
2319. Fisica
2009. aug. 1. 23:51
sztem nincs gond ebből
2009. aug. 1. 22:30
Sziasztok megint! Kérdésem a következő: ma bevettem az első levél utolsó előtti szemét, majd kb 5 perc múlva volt egy kisebbfajta hasmenésem. Ha jól sejtem, a tabi is távozott. Most egyetlen szem maradt, amit ha beveszek, holnapra már nem marad, és hétvégén kicsit körülményes újat íratni. Egy szemmel előbb abbahagyni a levelet elég rizikós, igaz? Főleg, ha az elmúlt egy hétben volt téma... Köszi a választ, erre nem igazán találtam a tájékoztatóban...
2317. 099c0bed40 (válaszként erre: 2313. - Bedus87)
2009. aug. 1. 17:35
Ha előírás szerint szedted, akkor véd egy hét után.
2316. 263d7f38d1 (válaszként erre: 2307. - Hosszúkutya)
2009. aug. 1. 17:26

Érdekes kifejtés egy orvostól. Néhol tényleg érthetetlenül fogalmaz, néhol meg szinte már bunkón. pl.:"...a Belarát és társait szőrös nőknek szokás adni"

Hát azért... elég közönséges fogalmazásmód ez szerintem...

2315. Fisica
2009. aug. 1. 12:26

dettó

előbb gondolkodni kéne aztán cselekedni..

2314. 7230827147 (válaszként erre: 2313. - Bedus87)
2009. júl. 31. 22:50

Nem konkrétan rád értem, mindenkire aki ezt kérdezi, DE:

Miért van, hogy először mindenki lefekszik a barátjával/barátnőjével és utána kérdezi meg, hogy nem volt-e elhamarkakodott, meg nem lesz-e terhes. Ezen ki tudok akadni...

Ha az orvosod nem mond semmit róla, én a biztonság kedvvéért vártam volna az első levéllel. De ez én vagyok. Ha a mensi első napján vetted be elvileg nem lehet gond.

További jókat:)

2313. bedus87
2009. júl. 31. 21:45

Sziasztok!

Én most kezdtem el szedni a belarát, 7 nap után lefeküdtem a barátommal, elvileg már egy hét után hatásos a gyógyszer.

Szerintetek nem hamarkodtuk el? Kicsik félek, hogy teherbe esek.

Előre is köszi a válaszokat!

2312. 099c0bed40 (válaszként erre: 2307. - Hosszúkutya)
2009. júl. 30. 06:12

Szia, nem kell Petróczi véleményét szentírásnak venni. Kicsit flúgos a fickó, ezzel akar "kitűnni", hogy isten tudja honnan szedett baromságokkal rémisztgeti a nőket.

A Belarával mint fogamzásgátlóval nincs az égvilágon semmi baj, sokan szedik és elégedettek vele.

2311. Fisica
2009. júl. 29. 22:27
ez baromság, ha tilos lenne akkor nem kapott volna forgalmazási engedélyt mint fogamzásgátló...vszleg ez a doki egy másik bogyót nyomat a pácienseinek és ezért mondja ezt vagy nem tom..de ha már válaszol legalább ugy tenné h érthető legyen , nem pedig ugy h még véletlen se értsd meg első olvasásra..
2310. hosszúkutya (válaszként erre: 2309. - Citromm)
2009. júl. 29. 21:48
Én is ki vagyok rajta borulva. Mellesleg nem tudom, ha ennyien szedik/ szedjük ezt a tabit, ami a tájékoztatója szerint is FOGAMZÁSGÁTLÓ, akkor mégis hogy lehetne tilos ekként adni és forgalmazni??
2309. citromm (válaszként erre: 2307. - Hosszúkutya)
2009. júl. 29. 21:04
Nekem nagyon nem tetszik, amit és ahogy ír. Mi az, hogy "laikusoknak"? Nem kutatóorvosok szedik, hanem mi. Az meg, hogy "egyetemi tananyag" nem kifejezetten precíz vagy akár tudományos hivatkozás, ha már itt tartunk..
2308. citromm (válaszként erre: 2299. - Esz22)
2009. júl. 29. 20:57
Szerintem várj az új tablettával, és ne aggódj. Ezek a panaszok közel sem biztos, hogy a tablettától jelentek meg.
2009. júl. 29. 19:00

Sziasztok!

Korábban már írtam, hogy egy bizonyos Petróczi István nevű doki csupa rosszat ír a neten a Belaráról. Megkértem, hogy fejtse ki egy kicsit a dolgot bővebben. levélváltás:

Olvastam más nőknek írt válaszaiban, hogy a Belara nevű tablettával nagyon komoly fenntartásai vannak, mivelhogy elsősorban nem fogamzásgátló, hanem ez csak a mellékhatása, ezen kívül hererákos férfiakat kezeltek vele.

Remélem, nem veszi rossz néven a kérdésemet, de mivel Google magyar nevű találatai között sehol nem találtam ezekről információt (leszámítva az Ön által adott válaszokat), afelől szeretnék érdeklődni, hogy hol kaphatok ezekről a dolgokról bővebb információt? Nekem is ezt a tablettát írta fel az orvosom, és amikor elmondtam neki ezeket a furcsa dolgot, amiket írt, azt felelte, hogy még soha nem hallott ezekről. A gyógyszertárban is csak a hererákos vonatkozásra tudtak reagálni, mégpedig, hogy valószínűleg azok a férfiak is kaptak ösztrogént, de ezen felül semmi több.

Kérem, írjon egy kicsivel többet erről a témáról, vagy adjon egy linket, mert nagyon érdekelnének a részletek.

Köszönettel!

Válasz:

Ez egyetemi tananyag! Csodálom, hogy nem ismerik.

Férfiakon a hererákot a tesztoszteron (= a him nemihormon) receptorokat blokkoló anyaggal kezelik kemoterápiaként. Ezzel akadályozzák meg az áttétképződést.

A chlormadinon és a cyproteronacetát is ilyen. (Utóbbit a Diane és a Cypromix tartalmazza).

Nőknél a magas tesztoszeronszint/vagy a receptorok túlérzékenysége szőrösödést okoz. (Férfiaknál az élettani magas szint miatt a szőrösség természetes). Ezt a nőkön a tesztoszeron kiszorításával meg lehet szüntetni. Melléje sok ösztrogént adnak, ami szintén gátolja a szőrösödést.

Ezért a Belarát és társait szőrös nőknek szokás adni.(Például egy PCOS nevű betegség gyakori tűnete a fokozott szőrösödés.)

Normál fogamzásgátlóként való használatát semmi sem indokolja, de tilos is. Ráadásul kiugróan sok hormont tartalmaz.

Van még egy ellenérv: a tesztoszeron okozza mindkét nemben a libidót. (Nőknél a tesztoszteron szint jóval alacsonyabb, így a férfiak „fickósabbak”. ) A libidó visszaszorítása nem biztos, hogy tetszik a hölgyeknek…

Remélem elég érthető voltam. (Laikusoknak ez kinaiul van).

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Mit gondoltok erről? Szerintem oltári nagy bunkóság volt ez a válasz, pont, mivel leírta, hogy leikusoknak valószínűleg érthetetlen.

Ráadásul ugyanez a doki ezt javasolta egy 17 éves lánynak, hogy szedjen tabit, vagy RAKASSON FEL SPIRÁLT, mert óvszer mellett valószínűleg teherbe fog esni.

Tudom, nem szép dolog ilyet írni, de szerintetek normális????

2306. Fisica
2009. júl. 29. 18:16

iagzából én ezt nem értem h nem lehet tudni h mikor lett elfelejtve hiszem a napokat mutatja levél, csak azt kell tudni milyen nap van és bevenni az adott napi cuccot:)

Vagy hogy van ez?:)

2305. hosszúkutya (válaszként erre: 2304. - Kissbalázsné)
2009. júl. 29. 16:02
Szia! Szerintem kérdezd meg a dokidat :) amúgy én íratnék egy új levéllel, és az utolsó napon az új levél első szemét venném be, aztan hagynám a szünetet. De azt is megcsinálhatod egyszer, hogy nem is szünetelsz, hanem belekezdesz rögtön az újba.
2009. júl. 29. 14:16

Sziasztok!

Abban a kérdésben szeretném a segítségeteket kérni, hogy az elmúlt napok kicsit zűrösek voltak az életemben, ezért nem is nagyon figyeltem nagyon sajnos a bogyijaimra. És egyik reggel számolgattam és akkor úgy tűnt, hogy egy gyógyszerrel kevesebbet vettem be,de arra nem emlékeztem, hogy mikor felejtettem el, ezért aznap bevettem kettőt. Most viszont megint számolgattam és rájöttem, hogy a múltkor tévedtem és nem kellett volna bevennem egy plusz bogyit mert most így egyel kevesebb van. szerintetek mit csináljak? és védve vagyok/leszek? előre is köszönöm a válaszokat!!

2303. Fisica
2009. júl. 28. 22:34
egyél kevesebbet, nekem is megnött az étvágyam a bogyótól de ha sokszor eszel keveset akkor nem szedsz fel vele, ne egyszerre egyél sokat és akkor idővel kevesebbet is kívánsz majd enni.
2009. júl. 28. 21:33
sziasztok!az az én problémám, hogy 8 hónapja szedem a belarat, és iszonyatosan nagy az étvágyam manapság, híztam is, ami a kezdetben nem volt baj, mert összvissz 43 kg voltam(szal rámfért) de most már 52 vagyok, és kellemetlen nagyon!! nem tudok lemondani a zabálásról:S gyógyszert váltani nem akarok, mert azt mondták akkor csak több kiló csusszanna föl... mit tudok tenni???SEGÍTSETEK!!!
2301. Fisica (válaszként erre: 2298. - Cindarella91)
2009. júl. 28. 18:34
Egy jó módszer arra, hogy ne felejtsd el bevenni, a telefonon be kell állitani h csörögjön az adott időpontban, nekem mindennap csörög amikor be kell vennem, különben én is elfelejteném.
2300. 7230827147 (válaszként erre: 2299. - Esz22)
2009. júl. 28. 16:56

Szia!

Én a helyedben azt csinálnám, hogy meghatározom, hogy mennyit szedhetek fel. És ha azt túllépem, akkor mennék orvohoz.

Én konkrétan mikor elkezdtem szedni, rögtön az első levél alatt 5 kilót híztam, és csak lestem, hogy most mivan. Szedtem tovább a 2. levelet, és vártam, hogy ha még 1-2 kiló feljön, akkor rögtön megyek orvoshoz másik gyógyszerárt. Hálistennek 2 kiló lement később, az a 3 meg pont kellett is, ami azóta is megvan...:)

2299. Esz22
2009. júl. 28. 12:11

Sziasztok!

Kb.fél éve kezdtem el szedni a Belara-t.Ez az első fogamzásgátló,amit szedtem eddig.

Az elején semmi problémám nem volt vele.Minden utolsó tabletta után 2-3 napra megjött a menstruációm,nem szédültem,a kedvem sem ment el a szextől,szóval minden rendben volt.

Egy ideje elkezdtem hízni,és sűrűn fáj a fejem is,fáradékony vagyok...

Most éppen nem dolgozom,szóval talán ez miatt is lehet,hogy híztam,ellustultam és a meleg miatt hogy fáj a fejem.

Nem tudom,mert tényleg minden rendben van a Belara-val úgy érzem,a menstruációm is a régi és a szextől sem ment el a kedvem.

Szerintetek nem kell aggódnom és szedjem tovább?

Arra gondoltam,hogy szedem,aztán majd ha elkezdek dolgozni,akkor majd meglátom,hogy mi a helyzet.

Másikat nem szívesen iratnék fel,mert félek,hogy nagyobb hormon tartalmú lesz...

Légyszi majd írjatok,hogy mi a véleményetek.

Köszi!

2009. júl. 28. 12:06

Sziasztok!

Ez az első hónap, hogy a belarát szedem ( am ez az első fog. gátló amit használok) de sajna még nem nagyon tudtam ráállni és ezért volt olyan, hogy elfelejtettem bevenni, de természetesen utána betartottam a 7 napos szabályt. De tegnap előtt este (amikor épp készültem bevenni az aznapi bogyim) észrevettem, hogy "elvagyok maradva" egy tabival. De azt sajnos nem tudom, hogy mikor felejthettem el bevenni, mert arra emlékszem, hogy azelőtti nap bevettem. Úgyhogy akkor este bevettem két bogyit. De a betegtájékoztatón azt olvastam, hogy ilyenkor mindenképp 7 napig folyamatosan kell szedni tovább a tabit, de nekem lassan elfogy az első levél. Szerintetek kezdjem el egyből a második levelet? És ha igen akkor az ugyanúgy védelmet fog nyújtani egy hét szedés után? vagy ez hogy működik? ja és sajnos kicsit több mint egy hete barnázgatok már...és nagyon zavar... szerintetek ez baj vagy végülis normális a gyógyszer miatt?

2009. júl. 28. 10:15

Igen, legközelebb másik gyógyszertárba megyek, hátha ott olcsóbb...

Bár ki tudja...

2296. 099c0bed40 (válaszként erre: 2295. - Fisica)
2009. júl. 28. 08:56
A Rigevidon viszonylag magas hormontartalmú, nem éppen korszerű fog. gátló, csodálkozom miért ezt írják fel még ma is...
2295. Fisica
2009. júl. 27. 21:16
hát nálunk a volt osztálytársaim közül mindenki rigevidont kapott... nem tom az milyen lehet, de nekem a gracial után ez a belara is bevált. az árát meg patika válogatja..sajna nem fix áras..max nagyságrendileg
2294. 099c0bed40 (válaszként erre: 2293. - 263d7f38d1)
2009. júl. 27. 19:54

Szia, a Mercilon nagyon jó szer, egyetlen hátulütője hogy a hízásra hajlamosaknál drasztikus súlynövekedést okozhat .

Érdemes 3 hó szedés után súlyt kontrollálni, és ha több mint 4 kg-val gyarapodott valaki, még időben átváltani másik fog.gátlóra.

2293. 263d7f38d1 (válaszként erre: 2282. - $anita$)
2009. júl. 27. 18:23

Szia Anita, voltam ma dokinál,elmondtam a panaszaimat. Mercilont írt fel, annyit tett még hozzá, hogy a napok számát és a vérzést nem feltétlenül csökkenti le mindenkinél a fog.gátló, egyénfüggő. De amikor mondtam azt, hogy már a gyógyszer abbahagyása előtt elkezdek vérezni, arra azt mondta, hogy az baj. Ezért írt fel másikat, mert a gyógyszerváltást javasolta.

A Belaráról annyit mondott, hogy nem egy minőségi tabletta, és mindenkinek ezt írják fel, mert olcsó. És azt is mondta, hogy általában "diákoknak"' írják fel. Nem tudom ezalatt mit értett. Talán fiatalabbakra gondolt? Én is még "csak" 22 éves vagyok...

Bár az áráról amit mondott az tényleg helytálló. Ugyanis a Belarát eddig 6085Ft-ért vettem a Mercilon pedig 7785Ft... De remélem megéri.

Van valakinek tapasztalata Mercilonnal kapcsolatban?

2009. júl. 24. 19:54
Ha valakinek esetleg nem vált be a belara, és van feleslegben, akkor az írjon már egy privát üzit!!!!nagyon fontos lenne!!!!!!előre is köszike!
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook