Miert zárkózottak az emberek? Mi lehet a zárkózottság oka? (beszélgetés)
A nagy átlag hajlamos arra, hogy kibeszélje a dolgait, nincsenek tekintettel, figyelemmel a magánszférára; mindenről beszélnek függetlenül attól, hogy az rátartozik, vagy sem.
Amikor úgy kezdődik egy találkozás, beszélgetés, hogy "szervusz, jaj, úgy fáj a fejem, mert megjött", rendszerint sürgős dolgom van, mert ez nem tartozik senkire... telefonbeszélgetés: hol vagy?? (nem mindegy??) itt vagyok a .... (nem kérdeztem). Szóval olyan töltelék beszélgetés az átalános, aminek semmi értelme, lényegtelen, fölösleges. Azt nem tudták, hogy a szomszéd néni meghalt, de azt, hogy vizelettartási gondjai voltak, azt bezzeg igen! Szóval bizonyos társadalmi érintkezési-társalgási-érdeklődési szintet kellene tartani. Lassan nem ismerik az intim szférát, az általános udvariassági érintkezési szabályok. Nagyon nehéz...
Sziasztok.Én is azt veszem észre, hogy az emberek egyáltalán nem foglalkoznak egymással.Ez nekem azért rossz, mert én szívesen barátkozom és ismerkedem.Bár azt belátom, hogy kell, hogy egy hullámhosszon legyünk az illetővel.De azt érzi az ember, hogy ki az akivel jóban tudna lenni, és ki az akivel nem.De ez ugyebár csak úgy derül ki, ha többet beszélgetünk, és kinyílunk egymásnak.Ha kialakul az a ragaszkodás egymás iránt, ha érdekelnek egymás problémái, és próbálunk egymásnak segíteni ha gondja van.Mégha csak egy jó beszélgetéssel is.
viszont azt észrevettem, hogy apukám halála előtt rengeteg barátom volt és sokan vettek körül, amióta meghalt mintha zárkózott természetűvé váltam volna és ez látszik sztem nagyon rajtam, ezért az emberek is nehezebben közelednek hozzám.
Két ember beszélget:
- Szerinted mi az oka, hogy ilyen rossz a világ. Az emberek tudatlansága, vagy az érdektelensége?
- Nem tudom és nem is érdekel
Hát,ez nagyon igaz!!!!!!!:)
énis zárkózott vagyok, nem tudom mitől lehet és szeretném leküzdeni
Alapból barátságos természetű vagyok. Az viszont nagyon zavar, hogy ha beszélgetnék is valakivel, ömlik belőle a panasz, a sirám, a betegség, az orvos és gyógyszer, stb.
Azt viszont alig kérdezik meg, hogy te hogy vagy, és ha nem panaszkodom, akkor mintha meg sem hallanák az embert, és igyekszem mindig a jó dolgokra rávilágítani. És nagyon zavar, amikor visszahallom, amit mondtam, természetesen elferdítve az egészet. Ahogy a viccben van: nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Szóval marad az udvariassági szóváltás.
Alapvetően lehet vki extrovertált (kifelé forduló), vagy introvertált (befelé forduló) személyiség. Én is olyan vagyok hogy nyitott vagyok, de nem mindegy kinek!! Akivel érzem az összhangot, és hogy egy hullámhosszon vagyunk annak könnyen megnyílok. Talán ezért sokan érzékelhetik ezt zárkózottságnak...
Szerintem ez fordítva van....azért sikeres és boldog,mert nyitott...:O)
Elég sok minden befolyásolja,hogy az ember nem nyit a külvilág felé,önbizalomhiány szerintem elég nagyban szerepet játszik itt...valamint az hogy félnek a csalódástól,ezért egy kis burokban élnek...nem nagyon fogadják el magukat...
Tudod,ez nagyon fura:) 1-2 éve délutánonként kiültünk a kapuba a szomszéd asszonyokkal.A gyerekek játszottak,mi jókat beszélgettünk,nevettünk.A többi szomszéd kivétel nélkül,beszólogatott:hát igen!Akinek semmi dolga!Komolyan,ami anyáink,nagyanyáink idejében természetes volt,az mára szégyen lett,mert ez egyértelműen azt jelzi,hogy neked aztán semmi dolgod,ráérsz kint traccsolni! Én mondtam,hogy van aki betudja osztani az idejét!Bólogattak,de látszott,elítélnek minket!
Az ember megtanul nem kiadná magát, mert egyre többen élnek vissza vele.
Ja és nagyon kevesen vannak.
Szerintem ez korunk egyik legnagyobb problémája. Elidegenedtünk egymástól, rengeteg a gond - probléma és túlteerheltek vagyunk. Ha mefigyeled az igazán boldog és sikeres emberek, akiknek minden rendben van az életében Család, pénz, munka, tehát ők sokkal nyitottabbak és türelmesebbek.
sok embert ismerek aki zarkozott es nem csinal mast egesz nap csak eli az eletet egy olyan formaban amely nem megszokott nincsenek baratai es csak othon ul...persze vannak olyanok is akik zarkozottak olyan formban h nehezem nyilnak meg az ember fele,nehezen baratkoznak.de ennek mik lehetnek az okai?
További ajánlott fórumok: