Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi lesz ennek a nagy kivándorlásnak a vége? fórum

Mi lesz ennek a nagy kivándorlásnak a vége? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
744. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 742. - 4c1a787e8f)
2014. szept. 12. 16:28

Nem az orszaggal van a baj; egyes emberekkel...

ideje lenne minden embernek udvariasnak, toleransnak lennie; nem elvarni, hanem adni; betartani bizonyos szabalyokat; torodni a kornyezetunkkel, stb.

743. 4c1a787e8f (válaszként erre: 738. - Enissa)
2014. szept. 12. 08:24

Azon kívül nekem is úgy néz ki, hogy menni kell, mert másként nem működik tovább az életünk..


És igen, 6 hét alatt imádják a férjemet odakint, sőt tegnap este hívott, hogy még Belfastban is felajánlottak neki egy állást.. Fizetik az utazását, a szállását, étekezését és kap költőpénzt a fizetésén felül. Bármit megígértek neki, party-t rendeztek a tiszteletére, csak maradjon.. Úgyhogy nem vagyok teljesen tájékozatlan a témában. De az akkor se a hazám, még ha meg is tudom szeretni..


Egyébként nekem a szívem csücske Németország, azt a nyelvet beszéltem is perfekt. Anno kérdezték is a németek, hogy hogyan tudok egy másik népet ennyire szeretni, én "ősmagyar". Hát erre azt válaszoltam, és úgy is gondolom, hogy pont azért, mert a sajátomat nagyon szeretem. És tudom, hogy hogyan kell, vagy lehet egy népet szeretni. Pont ezért tudom szeretni a másét is, és elhinni, hogy ő is ugyanúgy szereti a sajátját.


Nálunk mondjuk elsősorban nem anyagi okokból lenne menés. Illetve abból is, de nem abban az értelemben, hogy nem tudjuk fizetni a törlesztőt..

Ugyanis lakásunk sincs..:-))


Viszont vannak autista gyerekeink, akiket az is megviselte, hogy négy éve a város egyik végéből a másikba költöztünk... És igen, itt vannak a szüleim, akik már nem lesznek fiatalabbak. Nem gondolom, hogy ugyanaz lenne, ha én itt vagyok a közelükben, mintha hazaküldök egy kalap pénzt, hogy nesze, fogadjatok ápolót.. Ha ezért maradi vagyok, hát legyek..


Nekem nincs azzal bajom, sőt, ha valaki jól érzi magát kint. Ha kint leszek, én is jól fogom. Már csakazértis.:-))

De azért bennem minden döntésnél nagyon megjelennek az ellenérvek is. Sajna. Hát ez az én bajom. De élvezem.

742. 4c1a787e8f (válaszként erre: 738. - Enissa)
2014. szept. 12. 08:11

Én a cikkeket nem ellenérvként linkeltem be, hanem pont azért, hogy van ilyen is, meg olyan is. És többnyire aki dolgozik, az megél, és be is fogadják.


Részemről nem a kintiek ellen érvelek, csak igyekszem nézni mindkét oldalt, a jókat is meg a rosszakat is.


És nem mellesleg nagyon szeretem a hazámat, Magyarországot a hibái ellenére is.

741. Kilimcs
2014. szept. 11. 22:31

Na csak nem íbrom ki.... Én pl ahol élek, csak az elmult 10 évben is, sőt az elmúlt 2 ben is, egyben is egyre egyre alakult a város. Mert összefogtak az emberek, egyszerűen működik a jóértelemben vett lokálpatriotizmus.


És hihetetlen, hogyha leírja az ember, hogy iylen van, akkor egyből jön a nem igaz, magyarország nem iylen, itt nincs, mert aki kiment mitt tom hány éve az tudja. hihetetlen!!


Vannak emberek, és annyira nem is kevesen, akiknek csak sima döntés hol élnek. Ha nem lennének iylenek, nem működne magyarország. De működik... És többnyire nem gettó, meg nyomor... igen sajnos van az is. DE NEM CSAK AZ VAN!! Sokan akarnak és tudnak is dolgozni. Sokan aztmondják, nem várnak semmire, hanem csinálják maguk.. És ez bizony kormányok, borúlátás ide vagy oda, sokhelyen látszik is. És zek élhető helyek. mert magunknak alakítjuk éléhetővé.


Én bárhová költöznék a világban, ugyanezt képviselném, a saját környezetemért felelős vagyok, ha ott akarok valamit, akkor megoldom. Higgyétek el, az ilyen mentalitású emberek, akiknem bónusz, fontosak a felmenők, stb, tehát a tgabb család is, azok maradnak. nem kényszerből, hanem mert megtehetik.


na jó tényleg befejezem, mindenki legyen ott boldog ahol akar. Én nem képzelem hogy máshol iylen olyan, mindenhol van mindenféle ember és környék. És jóesetben mindenki megtalálja a magának való otthont. És aztán ha ez megvan ahhoz ragaszkodik. Van aki ezt itthon találta meg, van aki máshol. ezt kéne elfogadni!!


megjegyzem akik folyamatosan mondják, itthon iylen meg olyan élhetetlen, stb a helyzet, meg ilyen meg olyan rossz, stb.. pont úgy viselkednek, amire hivatkoznak, hogy ezért is mentek el...


No jóéjt, tényleg...

2014. szept. 11. 22:20
Nem csak azok írhatják le,hogy milyen elégedettek akik jól érzik magukat "itthon". Jó olvasni a kint élők hozzászólását is,és elfogadni azt hogy nem ezen az életszinvonalon élnek,beilleszkedtek és helyt állnak bárhol is éljenek.
739. Mazsinka (válaszként erre: 737. - VendrinerPiroska)
2014. szept. 11. 21:59
Nekem van egy ismerősöm Angliában, elektromérnökként dolgozik. Pályakezdőként szinte azonnal kapott munkát, szépen keres, jól beilleszkedett, feltalálta magát. Más nemzetiségűekkel dolgozik együtt, nemcsak angolokkal, elismerik, azt mondja, nem szokott senkivel sem konfrontálódni, segítőkészek vele. Szerintem aki művelt, akar és tud dolgozni, hajt, s barátságos, azt nem fogják csakazértis kinézni. Az inkább felénk divat jobban, mert frusztráltabbak az emberek, irigyebbek, neked miért van munkád, nekem miért nincs, majd most jól megszívatunk jó dolgunkban, nincs pénz, feszült a helyzet, egész nap gürizni kell, valakin le kell vezetni a feszkót, a munkatársak kapóra jönnek. Tapasztalat!
738. Enissa (válaszként erre: 736. - VendrinerPiroska)
2014. szept. 11. 21:02

Én nem teljesen olvastam el a cikkeket, de pont azokhoz volt szerencsém, ahol azt írták le, amit Te is. Aki dolgozik elismerik, és szívesen alkalmazzák őket.

A bakancs betelés a segélyen élőkre vonatkozik, az meg jogos, egy olyan társadalomban, ahol, azért akad munka még.

737. VendrinerPiroska (válaszként erre: 734. - Mazsinka)
2014. szept. 11. 21:01
Azért Mazsinka, mert egyesek, főleg olyanok, akiknek 0 tapasztalatuk van a kinti életben, megpróbálják elhitetni velünk, kint élőkkel, hogy nekünk milyen baromi rossz odakint és mennyire utálnak minket. Engem spéci irritál, ha ilyen szinten néznek hü..ének.
2014. szept. 11. 20:57

Nem dolgozom senki helyett és nem vagyok rabszolga sem. Britekkel dolgozom együtt, ugyanolyan körülmények között, mint ők, valamint ugyanolyan munkabérért, mint az a másik 100 ezer, aki a cégünknél dolgozik az Egyesült Királyságban. Mindannyian egyformán hajtunk, mert ez a követelmény - mindenki számára, nemzetiségtől függetlenül. Nyilván, ha ingyenélő lennék, valószínüleg nem kedvelnének ésnem hívnának a kollégáim bulizni, de munkanélküliként kollégáim sem lennének.

Azt meg, hogy itt milyen a közhangulat, nem a hvgből fogom megtudni. Mondjuk kimegyek az utcára, vagy kinyitom a tv-t. A bakancs viszont valóban tellik, de csak a segélyből élőkkel, de otthon még jobban. Bár Magyarországon nem is igazán tesznek ellene, hogy a helyzetet megreformálják. Sajnos.

735. Enissa (válaszként erre: 733. - 4c1a787e8f)
2014. szept. 11. 20:55
Elolvastad a cikkeket?
2014. szept. 11. 20:38
Én csak azt nem értem, minek ez a nagy bizonygatás, hogy kint milyen jó. Aki kint van, és így érzi, az miért bizonygatja görcsösen? Dőljön hátra, és élvezze! Vagy saját magának is be kell még mantrázni előbb, hogy tényleg annyira nagyon jó külföldön? Egyébként én elhiszem, hogy klassz, meg minden, csak az nem tetszik, hogy lassan hüjjje munkakerülő, semmire sem való agyalágyultnak van titulálva, aki valami folytán marad.
733. 4c1a787e8f (válaszként erre: 728. - VendrinerPiroska)
2014. szept. 11. 20:32

Aki tényleg hajt, és dolgozik, azt előbb-utóbb nyilván befogadják, már csak azért is, mert helyettük végzi el a munkát. Ok.


De azért telik-telik a bakancs:


[link]


[link]

732. 4c1a787e8f (válaszként erre: 729. - Trapiti)
2014. szept. 11. 20:21
Pl a 724-es hsz-edben is ezt tetted.. Persze nem konkrét szavakkal, csak úgy fű alatt nevetted ki azt, aki le merte írni, hogy itt is vannak jó helyek, és ő jól érzi magát... Nem hiszem, hogy neki, mint magyar embernek ez a hsz ne lett volna bántó.
731. andi6020 (válaszként erre: 720. - Trapiti)
2014. szept. 11. 20:17
uncsi....
730. 4c1a787e8f (válaszként erre: 729. - Trapiti)
2014. szept. 11. 20:14

Nézd, én őszinte elismerő szavak mellett írtam azt, hogy kicsit furcsán viselkedsz itt ebben a témában.

Szerintem nem csak nekem jön ez kicsit furcsa átérzés a szavaidból. Pont azért furcsa, mert már kint vagy, és jó neked.


Vagy megérted ezt, vagy nem. Még azt se állítom, hogy ez teljesen szándékos a részedről.

729. trapiti (válaszként erre: 727. - 4c1a787e8f)
2014. szept. 11. 20:10
Ja értem... mert te tudod, hogy én ezt teszem ;) vicces...
2014. szept. 11. 20:10

A fórumindítónak válaszolva: a vége biztos nem lesz jó, de amíg nem sikerül javítani valamit az otthoni helyzeten, addig a kivándorlás aligha fog megállni. Mert sajnos sokan még így is sokkal jobban járnak a kinti munkával bevállalva a velejáró esetleges kellemetlenségeket is, mintha otthon maradnának. Ez nyilván szomorú lévén ugye azok mennek el, akik szeretnének dolgozni és dologtalan emberből már otthon is van épp elég.


Bár én magam senkit sem ösztönzök arra, hogy vegye a hátára a batyut és induljon világgá, nem láttam különösebb negatívumát annak, hogy magyarként Angliában dolgozom. Nem érzem magam egy csepett sem kiszolgáltatottabbnak magamat itt idegenben, mint az utolsó magyar munkahelyemen és ugyan olyan feltétek mellett dolgozom, mint a helybeliek. Az itteniek sem kirekesztőbbek, mint a magyarok otthon, ahol a vidékit lenézi a pesti, a dunántúli a tiszántúlit, vagy a környező országból jövőket, alkalmasint annélkül, hogy igazában ismerné azt, akit lenéz, vagy ismeretei lennének arról, ahonnan jött.Leszámítva a sztereotípiákat.

Valamint, aki az angolokat, mint idegengyűlölő népként állítja be és osztja az észt az itteni viszonyokról, anélkül, hogy valaha is élt volna itt, azt csak nagy jóindulattal tudom félreinformáltnak nevezni.

Nyilván nem fogja senki sem csak úgy magához fogadni a friss bevándorlót és ráiratni a vagyonát, de tisztességes viselkedéssel, életvitellel és nyitottsággal a befogadó ország kulturájára, el lehet érni különösebb nehézségek nélkül, hogy befogadják az embert - ez nem megy másképp sehol sem. Egy normális kultúrában a messzirőljöttnek kell bizonyítani, hogy nem jelent gondot és veszélyt a közösség számára, amihez csatlakozni akar és nem fordítva. Biztosan lesz olyan, akinek ennek ellenére sem lesz szimpatikus, se itt, se otthon, de ez nem ország és státuszfüggő dolog - ez ember kérdése.

727. 4c1a787e8f (válaszként erre: 726. - Trapiti)
2014. szept. 11. 20:07

A tények tények, de azért erről azt gondolom, hogy nem az országnak az a része tehet, akik még itthon fizetik az adót, húzzák az igát.


Én akkor is szeretem ezt az országot, mert a hazám. És ha egy hónap múlva esetleg Írországban leszek, ezt akkor se fogom elfelejteni, és akkor se felejtem el sok jót, tudást, barátságokat, és az igenis jó közösségű lakótelepet, ahol felnőttem. A professzoraimat, a szüleimet, és a szomszéd nénit, a négy év szájhúzás után ma a gyerekemet hordja iskolába... És nem fogom hülyének nézni, aki itthon marad.


Már csak azért sem, mert nem csak a saját nagyszerűségemen múlott, hogy simán kijuthatok. Igen, részben azon is, de nagyon nem csak azon.

726. trapiti (válaszként erre: 725. - 4c1a787e8f)
2014. szept. 11. 20:00
Nem alázom. Ezek sajnos tények.
725. 4c1a787e8f (válaszként erre: 723. - Trapiti)
2014. szept. 11. 19:56

Trapi, te egy értelmes nő vagy. Mindenki elhiszi, hogy ott jobb, ahol vagy, senki sem kételkedik benne, hogy Norvégia előrébb tart, érezd magad jól hosszú életed végéig.

De ne alacsonyodj oda, hogy a szülőhazádat, ahonnan indultál, mindezidáig éltél alázod, ez nem méltó, elsősorban hozzád, egy magyar orvoshoz.

724. Enissa
2014. szept. 11. 19:44
“Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból.” (Henry Ford)
723. trapiti (válaszként erre: 721. - Kilimcs)
2014. szept. 11. 18:55
Szerintem hidd ezt nyugodtan :)
722. Kilimcs
2014. szept. 11. 18:50
És a forumnyitó érdése: a nagykivándorlás vége fene tudja mi lesz. majd meglátjuk. Mindenesetre egyenlőre van aki önszántából marad. szóval egyenlőre semmi se lesz a vége.
721. Kilimcs (válaszként erre: 720. - Trapiti)
2014. szept. 11. 18:49

Én nem állítom, hogy itt midnen hiperszuper, stb. azt mondom, itt van sok javítani való.


De azért bocs, enyhe túlzás, hogy ott aztán csak jókörnyék van stb...


de tényleg hagyjuk... Bezzegg.-. bezzegg... bezzegg...


Mindenkiél ahol akar, ha megteheti.


Aki meg kényszerpályán mozog, annak úgyse szempont egy csomó midnen, mert legyen fedél, meg ennivaló kb.


Én tényleg csak annyit akartam elmodnani, hogy nem élehetetlen magyaroroszág, rengeteg jó helye van, és azért azt kikérném az itthon letelepedők nevében, hogy az egész országról úgy beszéljenek mint egy gettóról. Mert itt is a gettó a kivétel, és nem az általános.

720. trapiti (válaszként erre: 716. - Kilimcs)
2014. szept. 11. 17:49

Nem lakunk különösebben "jó" környéken. Itt nagyjából minden környék jó ha úgy vesszük. A börtönt pedig nem azért bérelnék mert annyira sok a rab hogy már nem férnek el itt, hanem mert fel akarják újítani a meglévő börtönöket.


Egyébként ha már a bűnözés a mérce:

Magyarországon mostanában úgy 18500-an ülnek börtönben, Norvégiában 3300-an (az 5 millió lakosból). Vagyis 100.000 emberből Mo-on 186-an, Norvégiában 66-an vannak börtönben. Szerintem ez elég sokat mond... de nem akarok vitázni, éltem közel 40 évet otthon, látom azt is hogy itt mi van, és óriási a különbség hidd el, akárhogy csűrjük csavarjuk. És nem Mo javára...

719. trapiti (válaszként erre: 718. - 4c1a787e8f)
2014. szept. 11. 17:36
Nem az embereket tiltották ki, hanem a koldulást tiltották meg. És persze nem engedik az illegális bevándorlást ahogyan más ország sem.
718. 4c1a787e8f (válaszként erre: 713. - Trapiti)
2014. szept. 11. 15:42

No tudod a gond ott van, ha innen bárkit megpróbálnának kitiltani, akkor Amerikától Ausztráliáig mindenki fasisztát üvöltene, leminősítene, stb... Amíg ezek szerint a nagy befogadó Norvégiában meg sima józan ész alapján - és jogosan - megtehetik, és nem szól senki egy szót sem.


Azért nem egynlőek a két ország esélyei a kiszűrést illetően, úgy gondolom.


De védjék is meg magukat, én üzenem nekik, add át!

717. 4c1a787e8f (válaszként erre: 713. - Trapiti)
2014. szept. 11. 15:38

Ez tajparasztság, és világjelenség, bárhol találhatsz ekkora barmot.


Úgy gondolom, hogy ez azért nem az a "kirekesztés", amiről itt országos szinten szó van. Kicsit keveredett itt a szezon a fazonnal.


Egyébként nyugi, az én fiam mellől is álltak fel a buszon, amikor kiderült, hogy autista.


Ez nagyon tud fájni, mert ezek mint olyan dolgok, amikről mi nem tehetünk, de egy idő után rájöttem, hogy ez csak nekik rossz. Viszont ennek nem sok köze van az országhoz önmagában.

716. Kilimcs (válaszként erre: 713. - Trapiti)
2014. szept. 11. 15:31

pont most olvastam hogy norvégia tárgyal ...


[link]


azért gyanúm rá ott is te egy jó környéken laksz, de ugyanúgy lakik ott is mindenféle ember. ennyi.

715. forrest2010 (válaszként erre: 713. - Trapiti)
2014. szept. 11. 15:25

Innen se ártana meneszteni őket !!! van belőlük több mint kéne és elég erőszakosak is !


A lányom szomszédjáék elutaztak , a lányom üríti a postaládájukat , ne tünjön fel , h nincsenek itthon , volt olyan nap , h 3 helyre is betörtek a környezetébe a mindenféle ideszalajtott alakok .

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook