Mi lesz ennek a nagy kivándorlásnak a vége? (beszélgetés)
:))
Ejnye, meg a bejnye!
Én csak hagyománytisztelő nem vagyok.
Ha valami új és jó, azt használni kell.
Oktatásban meg pláne.
nézd, én még az a korosztly vagyok, akiknél még bőven jók voltak a kreativ eredmények. De őszinte legyek? pont beszéltük a volt oszttrsakkal,(felsős) hogy egyikünk se az iskolában szedte össze a tudst!! senki!! a suliban max versenyre mentünk, meg dogtírtunk. Tanulni senki se ott tanult.Család, utazás, szakkör, sulin kívül. Mindenki!!! kivétel nélkül!
Most ha beszélek szülőkkel, sokan fel vannak hborodva, hogy ők nem... au iskola mutogat a szülőkre, a szülők az iskolára...
holott az igazsg az, hogy a tömegoktatás az elhet ad írst olvasst kb.. de sose adott sokat. ahhot kell a plusz, kell a szakkör, a szülő, a nagybácsi.. egyszerűen a sok egyéb ismeret. a viláégról. nem a suli..
"Saját magunknak kell tenni a gyerekünkért, az iskolarendszer ellenében. "
Ez elég szomorú amúgy!
Mert az iskolával együtt kéne tenni a gyerekekért.
De azzal főzünk, amink van!
Igazad is van!
Amúgy szerencse, hogy már középiskolás.
Sok sikert és sok szerencsét kívánok neki!!!
:))
Saját magunknak kell tenni a gyerekünkért, az iskolarendszer ellenében.
Szerencsére a tudásanyag hozzáférhető, a kíváncsiságot, tudásvágyat kell megőrizni.
Renitens vagyok, nem igazán érdekelt a lányom hányas tanuló. Az érdekelt, hogy abban amiben tehetséges megmaradjon a motivációja, és nyitott legyen az új dolgokra. Sokáig úgy gondolták, hogy ez nem jó taktika, de kb. 16 éves korára beérett. Most végez gimiben, vannak céljai, tesz is érte. De most sem színötös, ez nekem nem is volt fontos :)
Ezt láttátok?
Tv-ben szörnyülködtek, hogy még ez is...
ez a 6 éves videó bekerült AZ INFORMATIKA KÖNYVBE, MINT TANANYAG
(állítólag letiltották)
"Közös érdek lenne, hogy az egész társadalom számára elérhető legyen a jó minőségű oktatás."
Igazán szeretném én is így gondolni, de nincs miért...
A felmérésben 44 ország összesen mintegy 85 000 diákja vett részt - írja a jelentés.
Az első három helyen Szingapúr, Korea, Kína áll, utánuk kínai nagyvárosok következnek. Ezeknek az országoknak a diákjai gyorsan tanulnak, igen érdeklődőek, és képesek arra, hogy ismeretlen környezetben zűrzavaros helyzeteket megoldjanak - értékelte a jelentés.
Az OECD-átlag fölött végezett Kanada, Ausztrália, Finnország, Anglia, Észtország, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Csehország, Németország, az USA és Belgium. Az első európai ország 523 ponttal Finnország.
Magyarország 459 pontos átlaggal a kelet-közép-európai térségből csupán Bulgáriát előzte meg, amely az utolsó előtti helyet foglalta el Kolumbia előtt.
Térségünkből Csehország teljesített a legjobban ezen a téren.
Milyen érzés egy holland iskola után egy magyarba iratni a gyereket? Elkeserítő.
Nem tudom, mostantól fogva mire lehet akkor számítani?
nálunk is van nem messze, itt amerikai, 300 a tandíj, de ha egyik szülő magyar, akkor csak 150/ hó / gyerek
de tényleg vannak alapítványi sulik is, ahol 40-50 körül van / hó/ gyerek a tandíj. És amiket én talltam, ott ebben tankönyv minden benne. szóval nicnsenek extra rejtett költségek.
De azért sokhelyütt szerintem van elérhető jó llami suli is.. mi pl talltnk, pedig nem pesten lakunk.
Igaz, olyan, hogy magam is szívesen becsekkolnék egy időre :o)). Nyár elején volt nyílt nap, az oktatástól nem vagyok elájulva, de a hely tényleg elbűvölő.
Nagykovácsiról beszélek.
meg van alapítványi több. egyházi sulik .. sőt urambocsa van állami suli is ami jó. mert leginkább adott igazgatótól függ milyen gárdát szed össze.
és nem csak a fővárosban. ok az lehet hogy nem ketsaroknyira fog járni esetleg suliba a gyerek. de ahogy a világban itt ott elő ismerőseim mesélik ez máshol se jellemző hogy annyira közel sikerülne sulit találni
nem mehet mindenki Skandinaviaba...
ne essunk mar annyira at a lo tuloldalara;
(akkor sem koltoznek oda, ha tehetnem!)
Úgy gondolom, az ilyen stílusú megjegyzések miatt gondolják néhányan, hogy mindenki carik a hazájára, mint amit Trapiti leírt.
Pedig ez nem így van. Nagyon sokan élnek külföldön, akik nem érnek rá itt eszmét cserélni, mert vagy dolgoznak, vagy a gyermekükkel, gyermekeikkel foglalkoznak.
További ajánlott fórumok:
- Hálapénz, orvosfogadás, mikor lesz ennek vége?
- Orvos leszek, avagy hogyan valósítsuk meg lehetetlennek tűnő álmainkat
- Szerintetek ennek mi lesz a vége? Öngyilkosság vagy gyilkosság?
- Megélhetési kivándorlás
- Érezted már azt, hogy jó lenne ha mindennek vége lenne, veled csak rossz történik és sosem lesz vége...?
- Orrpolip! Mik a tapasztalataitok? Most megyek 3. műtétre, nem lesz ennek vége soha?