Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni? fórum

Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
326. Enissa
2017. dec. 19. 21:03

Ezt éppen most olvastam, és ez a fórum jutott róle eszembe.


"Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát."


Tecumseh

2017. dec. 18. 09:47

Ami meg velemenyem szerint megemelte a berleti dijakat...

Leginkabb onallo lakasokat akarnak berelni, ahol rajtuk kivul nem lakik mas. Ezert termeszetes, hogy egy egesz lakas berlese sokkal tobbe keru, mintha csak egy szobat. Mert ugye az utobbinal ott lakott a lakas tulajdonosa is, tehat alkalmazkodni kellett, amihez sokaknak nem fulik a foga.

Ahogy a kollegiumokba sem szivesen mennek, mert ugye ott is vannak bizonyos szabalyok.

2017. dec. 18. 07:53

Mivel nálunk a lakástulajdont erőltetik, mindenki ott és úgy boldogul, ahogy tud. Itthon nagyon nehéz... :(


[link]


Egy pályakezdő fiatal önerős ingatlanvásárlási esélyei kilátástalannak tűnnek.


Vizsgálatunk szerint a rendszerváltás utáni generációk – a mai fiatalok és középkorúak – lakhatása kilátástalanabb, mint a korábbi nemzedékeké.

A magyarországi lakásbérlők túlterheltsége jóval magasabb nyugat-európai társaikénál. A magyar fiatalok azért is választják a relatíve magasabb díjú albérleteket kínáló Angliát vagy Németországot, mert ezekben az országokban a drágább albérletek kifizetése után is az itthoni átlagkereset 3-4-szerese marad a zsebükben, így jóval többet tudnak fogyasztásra vagy megtakarításra fordítani, vagyis könnyebben tudnak tervezni is. Ez is hozzájárul elvándorlásukhoz. Az itthon maradottak a megkeresett havi fizetés jelentős részét fordítják lakhatásra, és jóval kevesebb rendelkezésre álló jövedelmük marad, mint az európai magországokban élőknek, holott a fogyasztási cikkek árában ma már nincsenek jelentős különbségek. Számos nemzetközi példa bizonyítja azonban, hogy bérlakásban élni sokszor népszerűbb és olcsóbb, mint saját tulajdonú lakást vásárolni.


A lakásbérlésnek ma Magyarországon két nagy hátránya van: a bizonytalanság és a magas ár. Tulajdonosi oldalról pedig a kiadást kockázatos és sok gonddal járó tevékenységnek érzik. A bizonytalanságot és a kockázatot a lakáskiadás elégtelen szabályozása okozza. A magas árakat nagyrészt ugyancsak a szabályozatlanság, a gazdasági és a demográfiai folyamatok, valamint a mindenkori kormány lakástámogatási politikájának hiánya eredményezi.

323. sanyinak (válaszként erre: 322. - Jozsi.38)
2017. dec. 17. 21:10
No igen, nem árt, ha kompromisszumokra képes az ember és nem örökké az elérhetetlen álmait kergeti.
322. jozsi.38 (válaszként erre: 321. - Sanyinak)
2017. dec. 17. 20:56
a fórumindító nagyvárosokban gondolkodik. Egyébkánt meg ha nem lehet valamit elérni akkor meg kell alkudni a lehetőségeivel az embernek. Nem tudok házat venni ahol szeretnék olyat, amilyet akarok? Akkor keresek más megoldást. Másik helység, rossz, romos állapotú ház, amit fel kell újítani, panellakás, akármi. Ki kellene választania, mi az, amit hosszú távon is el tud fogadni, nem kizárólag az álomházat kergetni és keseregni
321. sanyinak (válaszként erre: 318. - Jozsi.38)
2017. dec. 17. 16:13
Budapesten nem is tudom, lehet-e házat venni 20 mFt alatt...
320. michelle.r (válaszként erre: 316. - Csillubaba)
2017. dec. 16. 08:42
Szerencsére már nemigen éri meg. És szerencsére az ezzel üzérkedő cégek nagyrésze is tönkre ment az utóbbi években.
319. Channa* (válaszként erre: 316. - Csillubaba)
2017. dec. 15. 22:54
Ezeket jellemzően KP-ért lehet megvenni és legtöbbször az új tulajdonos dolga kirakni a lakót...
2017. dec. 15. 21:15

saját tapasztalatom szerint, ha nem a legdrágább helyen akarsz házat venni, hanem megalkuszol a lehetőségeiddel vagyis addig nyújtozkodsz amíg a takaród ér, lehet tűrhető házakat venni normál árakon. Nem 20-30 milliós házra kell ácsingózni, lejjebb kell adni az igényeket. Egy lakáshitelhez megteszi önerőnek a ház árának 30%-a, sok kalkulátor van a neten, kinek mi fér bele, lehet számolni és tervezni, nem csak panaszkodni.

Bár igaz, panaszkodni könnyebb, meg sírni hogy nekem ez nem megy másnak bezzeg alátolják

317. globus (válaszként erre: 316. - Csillubaba)
2017. dec. 15. 21:12
Neten is lehet ilyent keresni. Kép nincs az ingatlanokról, zsákbamacska. Férjem kollégája seftelget ilyesmivel, hogy olcsón vesz, kicsit felújítva elad. Legutóbbi árverezett lakásban benne lakott a tulaj. Neki árverés után még külön fizetett, mert nem akart kiköltözni.
2017. dec. 15. 20:55
Arról hallottatok már hogy elárverezett ingatlanokhoz olcsóbban lehet hozzájutni?
315. syria
2017. dec. 15. 19:58
Élnek a mamahotelben, vagy házasodnak olyannal, akinek már van lakása.
314. Mezei Virág (válaszként erre: 312. - Vica66)
2017. dec. 15. 16:10

Nem is az kellene, hogy olyan magasak legyenek a bérek, mint nyugaton.

Legyenek boldogulási lehetőségek.

Legyen olyan jövedelem, amiből meg is lehet élni, nem csak a rezsire "fussa".

Legyen jövőkép, hogy a gyerekeink is tudnak majd boldogulni.

Ez itthon sokaknak nem adatik meg, mert a munkának nincs értéke.

Na és a mentalitás...

313. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 312. - Vica66)
2017. dec. 15. 12:46
Sot, meg Angliabol is mennek el ...
312. vica66 (válaszként erre: 276. - SansaS)
2017. dec. 15. 11:43

Nem kellett elhagynod az otthonodat, ez a te döntésed volt.


Pont, hogy többségében olyanok írtak itt - ahogy olvasom - akik önerőből oldották meg az életüket, sőt, számos nehéz helyzetből álltak talpra.


Külföldre azért is mennek az emberek, mert megtehetik. Ahogy mennek Lengyelországból, meg sok más helyről is. Képzeld csak el, ha az átkos idején is szabad járkálás, munkavállalás lett volna Európában, hányan mentek volna? Csak akkor nem lehetett.

Miért hagytuk, hogy elmenjenek? Hát hogyan lehetett volna visszatartani? Itt sose lesznek olyan magas bérek, mint nyugaton. Ennek több oka is van, hosszú lenne most kitárgyalni. De még Németországból, Spanyolországból is mennek máshova dolgozni, ha ott jobbak a feltételek.

Valahol hallottam: ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limonádét.

311. Channa* (válaszként erre: 309. - Gribedli***)
2017. dec. 15. 10:47
Na igen...18 éves kora óta dolgozi, azaz 10 éve...csak sikerült már valami....
2017. dec. 15. 09:50
2017. dec. 15. 09:41
Egyébként meg Sansa, valamit csak összegyűjtöttetek már, abból vegyél egy minigarzont és add ki albèrletbe, amíg ti kint dolgoztok, az abból befolyó pénzt hozzácsapjátok a félretett pénzhez. Mert szerintem túl keveset tesztek félre ahhoz, hogy annyi idő alatt jöjjön össze, ahogy szeretnéd.
308. tumbo (válaszként erre: 291. - SansaS)
2017. dec. 15. 09:30
de a nagymamám után örököltem,azon vettem egy videoton tévét.
2017. dec. 15. 09:27

Eltem 29 m2-en, meg 70-en is. A mostani 54 m2-es pedig le lesz cserelve ujra 30 korulire.

Az ingatlan sosem volt olcso.

A szoba-konyha es a Gresham-palota kozott van tobb valasztasi lehetoseg, meg jovedelmi elteres is.

306. Channa* (válaszként erre: 284. - SansaS)
2017. dec. 15. 09:16

Mennek fel az árak.... Nem maradhattak az árak ott, ahol a 80-as években voltak, de arányaiban ugyan annyi, sőt most olcsóbb. Régen egy másfél szobás panelt kb. 1,2 millioért vettünk meg, most ugyan azt úgy 12 millióért. Akkor a fizetésünk 4-5 ezer volt, most azért nem csak a tízszeresét keresik az emberek, ugye?Tehát, semmivel sem nehezebb megteremteni egy lakást, mint régen, csak manapság olyan jó ezen is nyafogni.

Ha az nem tetszene, hogy kevesebb a szórakozási lehetőséged, akkor bőszen bólogatnék, mert ez igaz, de lakás témában a lehetőségek jobbak. A hitelt is könnyebben megkapják manapság, mert elég a lakás fedezetnek, régen viszont kértek még 2-5 kezest is....

305. gribedli*** (válaszként erre: 276. - SansaS)
2017. dec. 15. 08:51
De téged miért érdekel, hogy mások megértik-e, hogy milyen máshol élni vagy nem értik meg?
304. PöttyösPanka (válaszként erre: 278. - SansaS)
2017. dec. 15. 08:14

Nem arról van szó, hogy mindenkit hidegen hagy mások sorsa, csak egyrészről nem hiszem, hogy ha elkezdünk itt sajnálni, attól neked jobb lesz. Itt mindenki úgy segített neked, ahogy legjobb tudásából telt: tanácsot adott a saját tapasztalatai alapján. Értem én, hogy te nem erre vágytál, hanem egy olyan "tanácsra", amitől egycsapásra megoldódik a problémád, de sajnos ilyen nincs. Sajnos az élet tényleg igazságtalan, mert ott az a sok ember, akik betegen születtek, akik mindenét elvitte az árvíz, akiket eladtak gyermekkorukban feleségnek, akiket megerőszakoltak, akik korán megárvultak, akik nem tudnak minden nap enni adni a gyerekeiknek, akiket prostitúcióra kényszerítenek, stb., és itt vagy te, aki fiatal, egészséges, képes dolgozni, van egy szintén fiatal és egészséges párja, akivel ketten építhetik a jövőjüket. Látom, hogy nagyon sajnálod magad, de tényleg az igényeid túl nagyok: az embernek a párjával együtt kell élnie már fiatalon is, nem lehet albérleten osztozni másokkal, nem lehet gyereket vállalni albérletbe, nem lehet gyereket vállalni egy két szobás lakásba, nem lehet sokat dolgozni gyerek mellett, gáz 40 éves korra visszafizetni a hitelt, szórakozni is kell azért, a magyar helyzet szánalmas, de azért mégis itt akarsz élni. Túl sok a megkötés, ezen azért lehetne lazítani.


Az én saját vesszőparipám pedig a tanulás. Az ember nem jut előrébb, ha nem képzi magát. Elsőre úgy tűnhet, hogy túl sok idő elmegy vele, de ez hosszútávú befektetés. Dolgozhatsz egész életedben minimálbérért, vagy rászánhatsz pár évet, hogy utána annak többszörösét keresd. A döntés a tiéd.

303. gribedli*** (válaszként erre: 268. - SansaS)
2017. dec. 15. 08:00

A lakás árak azért emelkedtek meg, mert nőtt a kereslet. Amikor az emberek elkezdtek külföldre menni dolgozni (mint pl apukám anno), még a meglepetés ereje dominált vagyis apukám normális áron vett mindent mert nem sokan jártak ki. Az Eu-n belüli szabad munkavállalás miatt többen járnak ki, így megengedhették maguknak a drágább ingatlant is, ez felnyomta az árakat.


Vagyis már nem elég, hogy te csak annyit tegyél félre mintha otthon keresnél, mert ha mindenki külföldre jár, akkor tøbbet tud félretenni és neked is azt kell. Másrészt meg külföldön is van jobb és rosszabb kereset is, én pl egy szegényebb eu országban többet keresek mint te egy gazdagabb eu országban vagyis van még hova fejlődnöd kereset terén. Tanulj, dolgozz! Sőt, én kint is élek, nemcsak dolgozom, így az itteni keresetem itteni árakkal költöm el, neked az az előnyöd is, hogy otthon többet vehetsz a pénzeden, úgyhogy légyszi ne picsogj már, hanem kösd fel a gatyádat!


Másrészt meg gyerekhez szexelni is kell. Felesleges azon izélni hogy mikorra vâllalsz gyereket, meg addigra milyen házad lesz. Nem fenyeget az a veszély, hogy túl korán sikerül be a gyerek, ha eleve a párkapcsolatod is gáz. Egy újabb ok arra, hogy spórolj és igaza van a rokonoknak, TÖBBET spórolj.

302. gabbbicica (válaszként erre: 299. - PöttyösPanka)
2017. dec. 15. 07:58

Lehet, akar a sajat nevedre is, de a tamogatast csak 1re veheted igenybe.


Ezert szoktak meg csaladtagoknak is. Nekunk is igy van tobb, hogy az en nevemen van a sajatom, illetve meg egy, de arra anya van beirva a tamogstott szemelyhez. De az en szamlamrol vonjsk, en kapom az egyenleget stb.

301. PöttyösPanka (válaszként erre: 283. - SansaS)
2017. dec. 15. 07:44
Jah, a szemét még itt osztja az észt, pedig neki csupa móka és kacagás volt az élete.
300. PöttyösPanka (válaszként erre: 280. - Böce)
2017. dec. 15. 07:43
Minden elismerésem!
2017. dec. 15. 07:42
Javítsatok ki, ha tévedek, de több fundamentát is lehet kötni párhuzamosan.
298. Böce (válaszként erre: 294. - SansaS)
2017. dec. 14. 23:07

Egyébként mi a trollkodás abban, ha érdekel a véleményed, ill. hogy te mit teszel?


Az nem trollkodás, ha te kérdezel valamit mástól, csak az, ha tőled is megkérdezik ugyanazt?

297. Böce (válaszként erre: 294. - SansaS)
2017. dec. 14. 23:05

Sajnálom, de nem érdekel az a fórumod. Tulajdonképpen ez sem, csak hihetetlen számomra, hogy egy fiatal ilyen legyen.


De már tudom, egyébként, hogy csak egy provokátor vagy.

Na, mindegy, további jó szórakozást, örülök, hogy szórakoztathattalak egy kicsit.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook