Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Sziasztok :)
Zsírtalanító hatású pakolás: két tojásfehérjét verjünk habbá, és dörzsöljük a fejbőrbe. A hab a faggyút magába szívja, utána hajmosással könnyen eltávolíthatjuk.
A korpa
A száraz hajnak és fejbőrnek igen kellemetlen velejárója a korpa, amely fésülködésnél állandóan hullik, nyomot hagy a ruhán. A korpa legtöbbször erős viszketést okoz, és ha vakarjuk a fejbőrt, apró sérülések keletkezhetnek rajta.
Mit tehetünk a korpa megszüntetésére?
Házilag is sokat segíthetünk a biológiailag hatásos, regeneráló, serkentő hatású pakolásokkal. Ilyen például az olajsampon pakolás: egy rész sampont, két rész ricinusolajat, két rész friss étolajat összekeverünk, majd a keveréket alaposan bedörzsöljük a fejbőrbe. Utána a hajat néhány órára puha törölközővel lekötjük. A hajmosás előtti zsírozó pakolások azért hatékonyak, mert hosszabb ideig vannak a bőrön, így mélyebbre jutnak. A pakolásba a zsírokon kívül egyéb biológiailag aktív anyagokat is tehetünk, így hatásuk intenzívebb, sőt gyógyító is lehet. Ilyenek a kamillakivonat, a tojássárgája, a tejszín, az élesztő, a méz, a gyümölcslevek, stb.
Sziasztok!
Sok mindent írtatok haj problémával kapcsolatban!
Nekem is van gondom,a segítségeteket szeretném kérni!
Az a problémám,hogy elől a frufrumnál hullik a hajam,hátul még mindig dús,mint fiatalabb koromban.
Mitől lehet?
Milyen szert ajánlanátok?
Wáááá az övet fognom kell ://// na még kicsit hagyom aztán szevasz,idegbeteg leszek :D ugyhogy ma éjjelre marad a pakolás :) pedig de örültem neki :(
Ohh.akkor beletrafáltam :):(
gumikacsa mániás vagyok :D egyetlen bánatom: manapság minden gumikacsa felborul :(((
kamugumikacsák :( rendszeres rémálmaim vannak emiatt, és az emocionális fejlődésem is elmaradt már miatta :(((
(off...go pancsi)
Kis kacsát ne felejtsd el :DD
háát nem egyszerű ez az öv a fejen,kissé idegesít :/ meg néha ugye helyezgetni kell :)
Kukk :) már a fejemen a szaunaöv :DDDD
off: valaki megtudná mondani hogy lehet más naplójába képet berakni???? még nem jöttem rá :/ ja meg írni is,de nem a vendégkönyvbe.
On :)
Szép jó estét mindenkinek!
Megvettem az olajat :-)
Adjatok tanácsot léci lépésről lépésre..:-)
Sziaztok!
Nekem is hullott a hajam közel 5 hónapig. Mindenféle vizsgálaton részt vettem, mindenfélét beszedtem, de a végén rá kellett jönnöm, hogy mitől volt. A válasz egyszerű: 7 kg-t fogytam kb 1 hónap alatt. Volt egy hét, hogy alig ettem. A dokik azt mondták, hogy biztos nem attól. De semmi magyarázatot nem találtam. Levontam a következtetést: ha fogytál, akkor 95% (kb), hogy a fogyástól van. S ha tetszik ha nem, 4-5 hónapig tuti hullik, mert a hajhagymáktól vonta el a szervezet a "dolgokat".
:)
Jó program :))
helyes :D
jajjj én már hulla vagyok....ma már csak fetrengeni fogok :P
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!