Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
De biztos,hogy voltak tünetek.
Lehet,hogy fénytelenné vált,tapintása durvább lett,vagy éppen elvékonyodott,stb....
A fodrászodnak észre kellett volna venni,hogy nem olyan a hajad,mint szokott.
Nagyon sokszor hülyének néznek,amikor szólok,hogy nem olyan .Főleg vizes hajon venni észre.Nincs rá jobb szó,minthogy "molyos".
(Ha érezted már a liszt,vagy a pirospaprikát amikor bemolyosodik).
Aztán az élet engem igazol.
De jelez a köröm,(nem a műköröm)a bőr,Nem is gondolnád miért hámlik az arcod,vagy miért annyira zsíros, a sarkadat miért kell annyit kenegetni,vagy miért jön annyi herpesz!
Legnagyobb kiválasztó szervünk a bőr.Rengeteg méreganyag ki jön rajta.A haj ,és a köröm ugyan olyan sejtekből áll,csak az alakjuk más.
A betegségekre leghamarabb a bőrünk,hajunk reagál.Gondolj bele,még nem is tudod,hogy valami bajod lenne,de a hajad,korpás,vagy erősen hullik.Olyankor gondoljuk,biztos megfázott,vagy gombás,vagy nem jó ez a hajfesték.
Pedig,ha emlékszel a legutóbbi náthádra(az csak 5 nap)a hajaddal egyszerűen nem bírtál.
Ha lázas vagy,a frizurád kezelhetetlen.Nem az izzadástól!
Akkor el tudod képzelni,hogy reagál egy komolyabb betegségre?
Nem szabad töményen alkalmazni.Tilos!
Kb.50-100 ×-os an kell hígítani (krémbe,tonikba)
Egy kicsit megnyugodtam a következő cikk olvasásakor ezeknél a mondatoknál: "Gyógyításra a legtöbb esetben nincs szükség. A haj hullása azt jelenti, hogy új haj nől a régi alatt"-ez igaz is,mert nő,de nőhetne jobban ennél viszont elkeseredtem: hajhullás pár héttel vagy hónappal a felül leírt események után kezdődik és általában 6-8 hónapig tart.
sziasztok... kipróbáltam azt a ricinus pakolást, és azt sztném kérdezni, h az normális, ha tök ragad az egész és annyira bekeményedik a fejemen, h utána kell egy kis idő mire le tudom szedni? :p :D v kevés ricinust adtam hozzá?? :D
köszi
Tudjátok mi a durva? Hogy amikor az ember bepánikol fizet, hisz mindenben, bízunk a hajgyógyászokba, az általuk ajánlott gyógyszerekbe, vitaminokba. És persze, hogy a hajgyógyász, patikus...stb nem biztos, hogy azt ajánlja nekünk amire szükségünk van, hanem azt amiért plussz pénz kap! sajnos közeli forrásból tudom, hogy sok esetben az orvos nem azt ajánlja amit igazán kéne...és mi naívan hiszünk...én már meg sem tudom számolni hány tízezret fizettem ki a hajam javulása érdekében...és hol tartok? hullik még mindig...és én is azt teszem hiszek, hiszek, költök, költök...a pénz beszél a kutya ugat...én külföldön élek, itt talán egy emberrel találkoztam akinek hullik a haja, irigykedve figyelem, már kórosan hogy a 10 emberből, kb 7-8 nak tuti gyönyörű haja van...
és keressük az okokat, válaszokat, miérteket...és ez a topik is azt mutatja, hogy egy folyamatos körforgás...de ebben hasonlítunk, nem adjuk fel és hiszünk, és hiszünk, és egyszer csak jobbik esetben megáll a hajhullás, és az igazi ok talán kisem derül..és ha szerencsénk van, max közeljövőben nem is jön elő...
Teljesen igazatok van! Remek ötlet a lehúzásra.
Tudják, hogy a nők mindent megtesznek a hajuk megmaradásáért. De már a férfiak is, sokkal inkább, mint régen.
És megtaláltam az összetevői listáját is.
Cronostim 'morning': SD ALCOHOL 39-C(ALCOHOL DENAT). CYCLOMETHICONE. LAURIC ACID. FRAGANCE(PERFUME). GLYCYRRHETINIC ACID. SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT(SERENOA SERRULATA). TOCOPHERYL NICOTINATE.
Chronostim 'evening': WATER. SD ALCOHOL 39-C (ALCOHOL DENAT). RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT. ARTEMIA EXTRACT. FRAGANCE (PERFUME). PIROCTONE OLAMINE
Egyébként nem tűnik túl ismertnek így fórumokon, de állítólag dermatológusook is felírják (ez most nem tudom, rosszat vagy jót jelentsen).
Remélem, segítettem valamit.
A Ducray-ről meg ezt találtam, angolul, illetve nem csak arról, hanem több dologról, amit valaki kipróbált. [link]
Ezek szerint megállítja, de újranövesztésre nem volt hatásos (mármint az illetőnek). Viszont állítólag nagyon gyorsan megállította.
Sziasztok!
Én is elkezdtem inni a kollagént, és én úgy tudom hogy ezt belülről érdemes pótolni, mert a bőrön keresztül nem hat semmit, nem szívódik fel. Teljesen feleslegesen kenjük magunkra, ezt csak belülről lehet pótolni hogy hasson is valamit.
Sziasztok!
Régen jártam már itt, de azért néha beleolvastam a fórumba. :) Anonima sikerének nagyon örülök.
A hajam változatlan, hullik és egyre jobban ritkul. Rengeteg dolgot próbáltam már, jelenleg kovaföld- és kollagén kapszulát szedek + cink tablettát és B komplexet, csak sajnos a hatásukat nem érzem. :(
A kérdésem az lenne, hogy próbálta-e már valaki a Ducray termékeket?
A tesóm találta a neten a Ducray chronostim hajkezelőt, állítólag a krónikus, hosszabb ideje tartó hajhullásra lett kitalálva. Az árát megnézve olcsóbb mint a Ketastase.
Igen, én használtam a sampont meg a hajszeszt, és nem vált be.
Amúgy ami a Demodexet illeti, ez normális állapotban is folyton jelen van a bőrben (állatnál is), egyébként lényegében egy rühatka féleség. És hiába petróleumozza le valaki a fejbőrét (mondjuk az szerintem se tesz jót magában se), mivel az atka a szőrtüszőben él, nem ér semmit, nem éri el általában. Egy-két alkalmas kezelés pedig pláne nem használ, állatoknál hosszas kezeléseket folytatnak, és az is hol használ, hol nem. :(
Mellesleg érdekesnek találom, hogy most elkezdtek Demodexezni, a hajanalitikusok/gyógyászok eddig is mikrokameráztak meg húzgálták a hajszálakat, eddig ne fedezték volna föl? Szerintem aki elmegy erre a vizsgálatra, meg fogja kapni, hogy igen, Demodex van a fejbőrében (milyen meglepő), és használja ezt meg azt a kezelést.
Én a Bánfit használtam 3 hónapon keresztül télen, nekem is zsíros a hajam, és semmi gondom nem volt tőle, sőt sokkal kevésbé zsírosodott. Most akartam még egy kúrát csinálni, de már az első alkalommal úgy kiszárította a fejbőröm, hogy iszonyat módon viszketett. Egyszerűen nem bírom használni. Ez is alkoholos kivonat.
Szóval egyénenként változó.
Hogy állsz egyébként? Én nem sok jót mondhatok, nem nagyon csökkent, igaz nem is használok semmit, csak a vasat szedem.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!