Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

4324. kori54 (válaszként erre: 4323. - Piglet81)
2010. aug. 23. 20:37
Pedig szedek folyamatosan multivitamint. Most már vasat, cink+c vitamint. Persze tudom nem megy egyik napról a másikra a javuás. Csak kenegetni ne kelljen, mert akkor végem lesz, mint a botnak:)
4323. Piglet81 (válaszként erre: 4322. - Kori54)
2010. aug. 23. 19:48
A hosszanti barázdák vitaminhiányra utalnak
4322. kori54 (válaszként erre: 4321. - T.Ili)
2010. aug. 23. 19:10
A hajam hullik, de csak fésülködésnél és főleg mosásnál. Viszont a bőrőmnek semmi baja. A körmöm hosszanti barázdált./azt hiszem a vashiány lehet az oka/ Hogy lehet, hogy a bőrömön nem látszik semmi? Mondjuk nem hiányzik.:)
4321. t.Ili (válaszként erre: 4320. - 31bc25d879)
2010. aug. 23. 18:18

De biztos,hogy voltak tünetek.

Lehet,hogy fénytelenné vált,tapintása durvább lett,vagy éppen elvékonyodott,stb....

A fodrászodnak észre kellett volna venni,hogy nem olyan a hajad,mint szokott.

Nagyon sokszor hülyének néznek,amikor szólok,hogy nem olyan .Főleg vizes hajon venni észre.Nincs rá jobb szó,minthogy "molyos".

(Ha érezted már a liszt,vagy a pirospaprikát amikor bemolyosodik).

Aztán az élet engem igazol.

De jelez a köröm,(nem a műköröm)a bőr,Nem is gondolnád miért hámlik az arcod,vagy miért annyira zsíros, a sarkadat miért kell annyit kenegetni,vagy miért jön annyi herpesz!

Legnagyobb kiválasztó szervünk a bőr.Rengeteg méreganyag ki jön rajta.A haj ,és a köröm ugyan olyan sejtekből áll,csak az alakjuk más.

4320. 31bc25d879 (válaszként erre: 4318. - T.Ili)
2010. aug. 23. 17:08
Nálam ez nem így volt, fél éve beteg voltam, mikor elkezdett hullani a hajam...
4319. Piglet81
2010. aug. 23. 13:37
Valakinek a gyomra fáj,vagy izület problémái lesznek,miért pont a haj?!?!? Bár tudom egyik sem jobb..
4318. t.Ili
2010. aug. 23. 11:14

A betegségekre leghamarabb a bőrünk,hajunk reagál.Gondolj bele,még nem is tudod,hogy valami bajod lenne,de a hajad,korpás,vagy erősen hullik.Olyankor gondoljuk,biztos megfázott,vagy gombás,vagy nem jó ez a hajfesték.

Pedig,ha emlékszel a legutóbbi náthádra(az csak 5 nap)a hajaddal egyszerűen nem bírtál.

Ha lázas vagy,a frizurád kezelhetetlen.Nem az izzadástól!

Akkor el tudod képzelni,hogy reagál egy komolyabb betegségre?

4317. t.Ili (válaszként erre: 4307. - Ice kuszi)
2010. aug. 23. 10:06

Nem szabad töményen alkalmazni.Tilos!

Kb.50-100 ×-os an kell hígítani (krémbe,tonikba)

4316. Piglet81
2010. aug. 23. 10:02

Egy kicsit megnyugodtam a következő cikk olvasásakor ezeknél a mondatoknál: "Gyógyításra a legtöbb esetben nincs szükség. A haj hullása azt jelenti, hogy új haj nől a régi alatt"-ez igaz is,mert nő,de nőhetne jobban ennél viszont elkeseredtem: hajhullás pár héttel vagy hónappal a felül leírt események után kezdődik és általában 6-8 hónapig tart.

[link]

4315. kori54 (válaszként erre: 4314. - Gigi90)
2010. aug. 21. 21:54
Én már nagyon rég nem csináltam, de akkor 2-3 óránál nem bírtam tovább. Biztos, hogy minél tovább van rajta -akár egész éjjel- annál jobb.
4314. Gigi90
2010. aug. 21. 17:38
köszi :) és mennyi ideig szoktad fent hagyni? mert mindenütt mást írnak.. vki egy egész éjszakára a fején hagyja?? :)
4313. kori54 (válaszként erre: 4312. - Gigi90)
2010. aug. 20. 16:17
Szia! Biztos, hogy túl keveset tettél rá és ezért tudott egy kicsit rászáradni a fejedre a hatóidő alatt:)
4312. Gigi90
2010. aug. 20. 15:49

sziasztok... kipróbáltam azt a ricinus pakolást, és azt sztném kérdezni, h az normális, ha tök ragad az egész és annyira bekeményedik a fejemen, h utána kell egy kis idő mire le tudom szedni? :p :D v kevés ricinust adtam hozzá?? :D

köszi

4311. Piglet81 (válaszként erre: 4309. - Guess)
2010. aug. 18. 15:09
Teljesen egyetértek veled,teljes mértékben kivagyunk szolgáltatva. Nekem nagyon nagyon közeli orvos ismerősöm van,és tőle tudom,hogy támogatást kap a gyógyszergyártó cégektől,akiknek a szereit felírja a betegeinek. A nagymamámnak anno egy új parkinson gyógyszert adtak,ő hiába mondta,hogy neki a régi bevállt,csak erősködtek,mondván,hogy ő az orvos,és hogy ez egy csodaszer-olyan rosszul lett tőle,hogy a szája is elkékült. Komolyan gondolkodtam rajta,hogy írok a life networknek. Van egy műsoruk,ahol 3 doki állt össze és olyan emberek betegségeit kezelik,akiknek évek óta nem találtak gyógymódot. az egyik adásukban volt egy beteg-pontosan már nem emlékszem mi is volt a baja-de a lényeg az volt,hogy a doki mondta neki,hogy felírhatja ugyan ő ezt meg ezt a gyógyszert,de semmit nem fog érni,csak felesleges pénzkidobás. Itthon hol van ez? Nekem egyetlen egy ilyen orvosom volt a gyermekgyógyászom régen. Sajnálom,hogy fel kellett nőnöm,és átélni ezt a mai helyzetet.
4310. kori54 (válaszként erre: 4309. - Guess)
2010. aug. 18. 14:45
Mi is lenne velük /gyógyszeripar/ , ha az általuk gyártott szerektől egyszercsak mindenki meggyógyyulna? Gondoskodnak róla, hogy továbbra is jól megéljenek belőlünk. Hasson is meg nem is:)
4309. Guess (válaszként erre: 4308. - Kori54)
2010. aug. 18. 14:33

Tudjátok mi a durva? Hogy amikor az ember bepánikol fizet, hisz mindenben, bízunk a hajgyógyászokba, az általuk ajánlott gyógyszerekbe, vitaminokba. És persze, hogy a hajgyógyász, patikus...stb nem biztos, hogy azt ajánlja nekünk amire szükségünk van, hanem azt amiért plussz pénz kap! sajnos közeli forrásból tudom, hogy sok esetben az orvos nem azt ajánlja amit igazán kéne...és mi naívan hiszünk...én már meg sem tudom számolni hány tízezret fizettem ki a hajam javulása érdekében...és hol tartok? hullik még mindig...és én is azt teszem hiszek, hiszek, költök, költök...a pénz beszél a kutya ugat...én külföldön élek, itt talán egy emberrel találkoztam akinek hullik a haja, irigykedve figyelem, már kórosan hogy a 10 emberből, kb 7-8 nak tuti gyönyörű haja van...

és keressük az okokat, válaszokat, miérteket...és ez a topik is azt mutatja, hogy egy folyamatos körforgás...de ebben hasonlítunk, nem adjuk fel és hiszünk, és hiszünk, és egyszer csak jobbik esetben megáll a hajhullás, és az igazi ok talán kisem derül..és ha szerencsénk van, max közeljövőben nem is jön elő...

4308. kori54 (válaszként erre: 4306. - Tigris1971)
2010. aug. 18. 14:21

Teljesen igazatok van! Remek ötlet a lehúzásra.

Tudják, hogy a nők mindent megtesznek a hajuk megmaradásáért. De már a férfiak is, sokkal inkább, mint régen.

4307. ice kuszi (válaszként erre: 4304. - T.Ili)
2010. aug. 18. 14:10
Fura, én úgy tudom, hogy a teafaolaj szárít. Még régebben használtam az arcomra mikor nagyon zsíros volt a bőröm, és tényleg iszonyúan hámlott tőle.
4306. Tigris1971 (válaszként erre: 4296. - Scossia)
2010. aug. 18. 11:50
Ami a demodexet illet,nekem is egy kicsit pénzlenyúlásnak tűnik,ez a legújabb ötlet,amivel pénzt próbálnak rólunk lehúzni.Állandóan reklámozzák nem kevés pénzért a vizsgálatot.A bőrgyógyászom szerint külső jelei lennének ,pl.viszkető gyulladt fejbőr.Egyébként tényleg szinte minden ember szervezetében benne van,és nem okoz problémát.Nekem kicsit olyan szagú mint az ingyenes hajdiagnosztika,amit be akarnak tiltani..
4305. Piglet81
2010. aug. 18. 07:44
Kíváncsi leszek erre a dr immunra,állítólag tele van gyógynövénnyel. Most úgy veszem észre az oltre annyira nem akar hatni,vagy csak már nagyon kivagyok borulva. TEgnap is kerestem az angol önéletrajzomhoz fényképeket,és találtam olyanokat,amiken annyi,de annyi hajam volt...
4304. t.Ili (válaszként erre: 4290. - Piglet81)
2010. aug. 17. 20:46
Amiket én használok,tonikokat,mindegyikben van pl.teafaolaj.Így nem szárítja ki a fejbőrt.
4303. Piglet81 (válaszként erre: 4298. - Scossia)
2010. aug. 17. 20:26
Kicsit most kétségbe vagyok esve.Nem is tudom.
4302. scossia (válaszként erre: 4301. - Scossia)
2010. aug. 17. 19:48

És megtaláltam az összetevői listáját is.

Cronostim 'morning': SD ALCOHOL 39-C(ALCOHOL DENAT). CYCLOMETHICONE. LAURIC ACID. FRAGANCE(PERFUME). GLYCYRRHETINIC ACID. SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT(SERENOA SERRULATA). TOCOPHERYL NICOTINATE.

Chronostim 'evening': WATER. SD ALCOHOL 39-C (ALCOHOL DENAT). RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT. ARTEMIA EXTRACT. FRAGANCE (PERFUME). PIROCTONE OLAMINE

Egyébként nem tűnik túl ismertnek így fórumokon, de állítólag dermatológusook is felírják (ez most nem tudom, rosszat vagy jót jelentsen).

Remélem, segítettem valamit.

4301. scossia (válaszként erre: 4299. - Sárgakörte)
2010. aug. 17. 19:38

A Ducray-ről meg ezt találtam, angolul, illetve nem csak arról, hanem több dologról, amit valaki kipróbált. [link]

Ezek szerint megállítja, de újranövesztésre nem volt hatásos (mármint az illetőnek). Viszont állítólag nagyon gyorsan megállította.

4300. Nikike26
2010. aug. 17. 19:36

Sziasztok!

Én is elkezdtem inni a kollagént, és én úgy tudom hogy ezt belülről érdemes pótolni, mert a bőrön keresztül nem hat semmit, nem szívódik fel. Teljesen feleslegesen kenjük magunkra, ezt csak belülről lehet pótolni hogy hasson is valamit.

2010. aug. 17. 18:08

Sziasztok!

Régen jártam már itt, de azért néha beleolvastam a fórumba. :) Anonima sikerének nagyon örülök.

A hajam változatlan, hullik és egyre jobban ritkul. Rengeteg dolgot próbáltam már, jelenleg kovaföld- és kollagén kapszulát szedek + cink tablettát és B komplexet, csak sajnos a hatásukat nem érzem. :(

A kérdésem az lenne, hogy próbálta-e már valaki a Ducray termékeket?

A tesóm találta a neten a Ducray chronostim hajkezelőt, állítólag a krónikus, hosszabb ideje tartó hajhullásra lett kitalálva. Az árát megnézve olcsóbb mint a Ketastase.

4298. scossia (válaszként erre: 4292. - Piglet81)
2010. aug. 17. 17:12
Most váltani akarsz olyanról, ami neked már bevált?
4297. scossia (válaszként erre: 4293. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 17. 17:11
Én meg olyat is olvastam, hogy nem gomba, hanem valami baktérium okozza...
4296. scossia (válaszként erre: 4290. - Piglet81)
2010. aug. 17. 17:09

Igen, én használtam a sampont meg a hajszeszt, és nem vált be.

Amúgy ami a Demodexet illeti, ez normális állapotban is folyton jelen van a bőrben (állatnál is), egyébként lényegében egy rühatka féleség. És hiába petróleumozza le valaki a fejbőrét (mondjuk az szerintem se tesz jót magában se), mivel az atka a szőrtüszőben él, nem ér semmit, nem éri el általában. Egy-két alkalmas kezelés pedig pláne nem használ, állatoknál hosszas kezeléseket folytatnak, és az is hol használ, hol nem. :(

Mellesleg érdekesnek találom, hogy most elkezdtek Demodexezni, a hajanalitikusok/gyógyászok eddig is mikrokameráztak meg húzgálták a hajszálakat, eddig ne fedezték volna föl? Szerintem aki elmegy erre a vizsgálatra, meg fogja kapni, hogy igen, Demodex van a fejbőrében (milyen meglepő), és használja ezt meg azt a kezelést.

4295. ice kuszi (válaszként erre: 4290. - Piglet81)
2010. aug. 17. 14:08

Én a Bánfit használtam 3 hónapon keresztül télen, nekem is zsíros a hajam, és semmi gondom nem volt tőle, sőt sokkal kevésbé zsírosodott. Most akartam még egy kúrát csinálni, de már az első alkalommal úgy kiszárította a fejbőröm, hogy iszonyat módon viszketett. Egyszerűen nem bírom használni. Ez is alkoholos kivonat.

Szóval egyénenként változó.

Hogy állsz egyébként? Én nem sok jót mondhatok, nem nagyon csökkent, igaz nem is használok semmit, csak a vasat szedem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook