Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Én is hallottam ma valamit (olvastam)
Egy csaj írt egy bejegyzést, hogy 3 éve hullik a haja. Minden vizsgálata negatív volt. Végül mikor már csak a hajának a negyede maradt meg, egy skalpbiopszia megállapította, hogy a fejbőre alatt, a hajhagymáknál enyhe gyulladás van, és ez okozza. A külsérelmi nyom annyi volt, hogy nem hófehér volt a bőre, de ez csak akkor tűnt fel neki, mikor a kezelés hatására kifehéredett. Előtte bőrszínű volt, de világosabb, mint az arca. A diagnosztika hegesedő alopecia volt neki, de csak és kizárólag a hajhullás volt a tünet, semmi más.
3 hetes kezelés után (napi 2 antibiotikum+ a fejbőrre kortikoszteroid a gyulladásra) a fésülködése 4-5 hajszálra csökkent, 2 hónappal később írt még a blogba, akkor még tartotta ezt az eredményt. Állítólag nem gyógyítható, csak szinten tartható. És ha nincs gyulladás, nem hullik, nőttek neki vissza a hajai.
Ez is egy opció lehet annak, akinek amúgy mindene rendben van, és nem tudnak mire jutni....
Hát Lányok!
Ma olvastam egy osztályvezető főorvos cikkét. Kíváncsi vagyok kiket akasztok ki vele...
Idézem: A hajhullás okozója a hormonális egyensúly megváltozása, a mindkét nemben termelődő hím nemi hormonok mennyiségének fokozódása. - ezt tudtuk is.
Hölgyeknél a férfiaknál látott kopaszságtól nem kell félni. A hormonális egyensúly eltolódása miatt legfeljebb magas homlokra, a homlok két oldalán látható hajbehúzódás fokozódására, a hajzat ritkább válására lehet számítani. - jó, de mennyire???
Eszébe ne jusson senkinek a hormonális folyamatokba beavatkozni!!!! - ez érdekes...
Különböző beavatkozásokkal, külsőleg használt szerekkel lassítani lehet ezt a folyamatot, de megállítani nem. Ezt anyagi okokból is érdemes tudomásul venni!
Na erre varjatok gombot...
A logona tuti hogy nem. Kielemeztettem Antal Valival a barnáját. De!!! Feketét semmilyet ne vegyetek, mert azt igazi hennával nem lehet elérni. Még indigóval sem. A fekete hennában mindig van ppd, ami károsít.
A logona barnáját használtam. Hát nagy színhatást nem értem el, mert eleve barna a hajam, de kicsit fölfrissült a színe. Amikor összekevertem lanygos vízzel, olyan mintha iszapot kennék a fejemre...rajta volt pár órán keresztül és nagyon nehéz volt kimosni, mert ugyan bezacskóztam, de mégis kiszáradt kicsit. Nem hullott Tőle jobban mint egyébként.
Azt hiszem 1 doboz olyan 2-2500 Ft körül van, ami vállig érő hajra tuti elég, még sztem kicsit hosszabbra is.
Vagy az igazi henna a jó amihez Te teszel mindenféle anyagot, attl függően milyen színhatást szeretnél...
Én ezt a fajta Logonát használtam, csak a sötétbarnáját:
Nem belevau, de azért a hennás hajfestékekkel vigyázni kell. Azért, hogy az hennás, még teli van méreggel, max dobnak bele egy kis hennát is...Tudom, mert ezeket a 700 Ftos festékeket végigbogarásztam összetevőnként az esküvőm előtt, mert nem tudtam mit kenjek a hajamra, nehogy kihulljon mind.
A tiszta henna a nyerő, meg a logona sztem...:)
Köszi!! Megnézem ezt az oldalt...
Egyébként nekem nem volt mindig ilyen problémám, kb 1 éve lehet ez, hogy barnázok már a tizenxedik naptól. A hajhullásom meg már jóval régebbi sajnos.
És szted az MMben erre mit tudnak adni? Vag ymit szoktak?
Egyébként nov 21-én megyek Tűűhöz.
Most meg csináltatni fogom a 3 pontos hormonprofilt..azaz a ciklus 3 napján fogják megnézni, kibuliztam TB alapon..:) Ha minden igaz, nov 21re meg is lesz ezeknek az eredménye. Remélem ebből már Tűű látni fogja mi a szitu.
Nem hagytam abba. Még van 1 levél belőle,de valószínű,hogy iratom a következő 3 havit megint.
Tavaly ősszel is volt egy hullásom.Tavaszi-őszi hullás ugyanúgy van fogamzásgátló mellet is,ezt nem védi ki.
Nekem kb. két hete hullik sokkal jobban, valószínűleg a meleg miatt, mert máskor ilyenkor már csökkenni szokott.
Egyébként meg rosszabb most, mint amikor a Cypromixet elkezdtem, úgyhogy 3 ciklus után abbahagyom. Erről ennyit.:-(
Ma kapok iidőpontot ha minden igaz az MMbe. Tegnap telefonáltam még nem adtak, ma kezdik novemberre adni dr Tűűhöz. Meg ma hívom az itteni endokrinológust is, hogy csináltasson nekem egy hormon vizsgálatot a ciklus egyéb napján is nem csak a 3. napon.
Ma tartok egyébként a 18. napján a ciklusnak és 5-6 napja vedelem a palástfű teát.Tegnap még örültem, mert múl thónapban már a 16-17. napon pecsételtem, de ma már megint...:(
Én nem tudom, hogy az ősztől e, de olyan fáradékony is vagyok...
Ti hogy álltok ezen a téren?...a hajamról már nem is írok, helyzet változatlan..:(
De szerintetek a 80-100-ból az ősz miatt lehet 400??
Nekem ma a fésülködés 120 volt:((( és ez csak fésű!! (igaz, be kellett dörzsölnöm a szteroidot - ez a dörzsi se segít, bármilyen óvatosan csinálom is:(()
És este is be kell kennem....
Hali:-)
Nekem is beerősített,most,hogy jön az ősz.
Most szedem az Elevitet nálam ez már bizonyított,mikor még csak terveztük a babát,de még nem voltam terhes.
Annyi apró hajat növesztett,hogy tök ideges voltam,mert nem állt sehogy a hajam.
Most is ezt szedem 60mg vas van benne,meg minden vitamin,nyomelem és ásványi anyag ami kel a hajhoz.
Talán ezen a héten már kevesebb jött ki,a múlt hét volt a plafon. Csütörtökön rengeteg szálat vesztettem.
De igen, nekem is... Csak én meg sem merem számolni, és kb. percenként érzem a vállamon, hogy kihullik egy hajszál...((((
Igazából még ősz sincs... Legalábbis a hőmérsékletet nézve. :S
Szia Holdmaci, sajnos tutibiztos, hogy a festék. Ég a fejbőröm a festés óta, piros, és hullik a hajam. Gyógyszert nem szedek semmit, idén talán 1 db fájdalomcsillapítót összesen, a bővített laboromban nincs csillag sem. Irritatív kontakt dermatitist állapított meg a doki, és sajnos egyet kell értsek vele.
Csak azt remélem, eláll, és vissza is nő....
vagy csak simán a hajfestéktől. Neked van valami hely, ahonnan jobban hullik?
Nekem a tarkóm kezd felfelé kopaszodni, én ott szoktam kezdeni a festést, és így ott volt legtovább. (nyilván máshonnan is hullik sajnos, de itt a legerősebb, csodálkoztam is, milyen vastag szálak hullanak, pedig vékonyszálú a hajam....)
Olyan betegség meg nincs, ami tarkótáji kopaszodást okoz, szóval nálam tutira ki van lőve minden más,,
Ma kapom meg a szteroidot. Kíváncsi leszek, ez hat-e majd....
Ezt a fajtát szedtem. Flavin termék.Nekem Ivcsu ajánlotta a másik fórumról,neki ez állította és növesztette vissza a haját.
Már többször akartam kérdezni olyantól, aki nézi a Jóban Rosszban-t, hogy vajon Rózsikának parókája lehet?
Annyira hihetetlen, hogy abban a korban ilyen sok haja legyen valakinek...
Szabó A. legjobb húzása volt h. abbahagyatta veled a fogigátlót.Ilzsut én ugy szoktam, hogy cseppenetővel egy cseppet a fejbőrre teszek és nagyon gyengéden megdörzsölöm, de nem ugy ahogy Szabó A. mutatta, hogy pirosra.
A hennától nem fog hullani ahaj, mert inkább iszap állagú, nem olaj.
Képet nem csináltam, igazából külső szemmel annyira még nem látványos, hála az égnek. Az a furi, hogy a festéknek utánanéztem, és NEM PPD. Valami toluene 2,5 diamine volt a fő alkotóeleme. Ez nagyon megtévesztő, mert ezt pont a PPD kiküszöbölésére szokták használni, de elég hasonló diamin. A PPD-t nagyon nyomják, hogy kerülje az ember, de ez ugyanolyan tüneteket okoz, és majdnem ugyanannyira allegén. Valahol láttam, ha a PPD 10-es szint, ez 8-as. Pech, ha pont ezt nem bírja az ember....
Csak ugye ezt nem reklámozzák. (más kérdés, hogy a PPD-t sem kerestem, hiszen 10 év gondatlan festés után ki a fene gondolna erre)
A vízzel, kocogással mondasz valamit. Próbálok minél többet inni majd.
Henna? Pont ezen gondolkozom, de félek tőle. És ha ettől is hullik a hajam? Hiszen hullik a ricinustól, olívától, minden olajtól. (de csak amíg használom, utána eláll) Olvastam több olyanról, akinek hullott tőle. Mi a garancia, hogy nekem nem fog? Pedig egy jó sötétbarnás-feketés-vöröses hajjal kiegyeznék (henna-indigó)
Holnap kipróbálom a szteroidot, adja az ég, hogy hasson! Ebben van minden reményem...
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!