Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Nálam volt két terhesség az elsőnél helyrejött a hajam dúsabb lett jobban nőtt szülés után is jó
maradt semmi különöset nem csináltam vele csak megmostam megfésültem mégis szép volt hosszú / derékig azért nem ért de hátközépig igen / Aztán kezdett
satnyulni ebbe lehetett vashiány is.Úgy ahogy helyrejött. Második terheségnél még türhető volt hosszú is viszont szülés után 1-2 hónappal kezdődött a hulldogálás
/ erős vashiány is benne volt / és azóta se jött helyre... A tanulság annyi a vasra nagyon oda kell figyelni pláne terhesen mert pillanatok alatt feleszi a baba . Szerintem van genetika a hullásba is nem jó helyről örököltem én se...
Ahogy olvasom a hozzászólásaidat,eszembe jutott,hogy még régebben írt nekem itt egy anyuka levelet.
Miszerint a kislányának a hajhiányos területét béres cseppel kenegette és több év hajtalan állapot után visszanőtt a folt.
Nekem annyira hihetetlennek tűnt az egész,meg olyan valószerűtlennek,hogy akkor nem is foglalkoztam vele. Bevallom már nagyon sem a csodákban,sem a mesékben nem hiszek ha hajról van szó.
DE most szaladok bérescseppet venni:)
3 emberről tudok akiknél javulás történt.
Sissy66,Ivcsu teljes sikersztori visszanőtt,dúsult.
Kerkira,neki jelentős javulás,nem hullik,dúsult.
A többiek azok szerintem beletörődtek.
Nekem több mint 7 éve hulldogál mikor hogy. Tapasztalatom az hogy az egész rövid majdnem kopasz haj se oldja meg a problémát.Kényes kérdés a fodrászat én is több mint 1 éve voltam utoljára. Pedig aranyos nagyon óvatossan mosta a hajam a hajfixálókról is
leszoktattam stb. de úgy vettem észre mégis megviseli a maradék hajamat a fodrászat. Több sampon, melegebb víz, több dörgölészés, fésülés
és a hajszárító . Egy merénylet. Most még kevesebb samponnal, ecettel próbálkozom és kipróbálom a szódabikarbónát is. Sajna a tojásra
nem tudom magam rábeszélni...
Hát fodrászhoz mióta hullik, én sem járok, mert akkor még a szokásos hullásom duplája is rámenne, azon kívül, hogy rémüldözne a fodrász, hogy úúúristen, neked hullik a hajad. Hullik vaze, tudom enélkül is.
Frizurát úgysem lehet csinálni, mert hátul már annyi kihullott, hogy kiengedve nem hordom, összegumizva meg tökmindegy. A vége meg nem törik. (az is valami)
5 hete csinálom a kezelést, a diétát, az 5 hét eredménye:
hajmosós nap 500-ról 180-ra lecsökkent (utolsó 120 volt, de nem tudom, egyszeri vagy csökkenő tendencia)
mosásmentes nap 200-ról 70-re lecsökkent
a mensim meg mindig 32-34 napra jött meg, most pár napja viszont napra pontosan 28.-ra, ahogy anagykönyvben meg van írva, csodálkoztam is. MOndtam a dokinak ma, meg hogy ez lehet-e a kezeléstől, azt mondta, igen, mert van, aki kimondottan rendszertelen mensi problémával megy hozzá, és általában beáll nekik a kezeléstől.
Persze ez még csak egy alkalom, majd akkor hiszem el, ha a következő 2-3-4 is 28 napra fog megjönni.
Januárban meg csináltatok egy vérképet, kíváncsi vagyok, az mit fog mutatni.
Ezt csak amiatt mondom, hátha valakit érdekelhet esetleg a dolog....erre úgy tűnik, jó volt. (meg az én külső ok miatti hullásomnak is használ, úgy tűnik)
Nekem viszont ötletem sincs,hogy kitől örököltem, ha genetika.
Anyai nagymamám még hetvenakárhányévesen is kontyba kötve hordta a haját, apai nagyanyám 50 évesen ugyanúgy nézett is, mint 80 évesen és még akkor is festette vörösre a haját..
Apámnak 50 felett is "madárfészek" van a fején.)))
Senkinek sem volt ritka haja a családban, enyém a megtiszteltetés....((((((((((
Szia!
Ez a steamin orising ampulla és zöld a lötyi. Nekem erre már nincs szügséfem, nálam a hajhullás elleni(caduta) vált be a legjobban.
A genetikai hajhullásban én sem hiszek. A genetika az, hogy mennyi meg milyen vastag szálú a haj. Ezt lehet örökölni.
Ha genetika lenne, akkor az hogy van, a terhesség alatt mindenkinek feljavul és nem hullik, akinek előtte hullott annak is, aztán meg kezdődik megint. A terhesség alatt hol van a genetika akkor?
Suz, igen, én láttam is az oroszlánsörényedet, amit átküldtél képen, sulis korodból!
Lányomé is hasonló volt, csak Neked (ahogy a képről kiveszem), még vastagabb szálú hajad volt (lányomnak bár sok, de vékonyszálú, na és ez ritkult meg:(
A pilates nem egy kardio jellegű mozgás, ez tény. Minden nap 30 percig csinálja amúgy.
Oké, átküldök 3-4 napi étrendet az emailedre, megköszönöm, ha megnézed.
Mosolyka, aha hétfőn megyek Tűűhöz. Már nagyon várom..:)
Nem értem a lányod miért nem fogy...nem értem!!!Figyelj nem tudom milyen a pilates, de szerintem nem elég intenzív..vagy tévednék?
Majd ha gondolod, küldj már mailen 1-2-3 napi étrendjét...rápillantanék. Ne értsd félre biztos klasszul csináljátok, csak kivi vagyok...rólam 3 hónap alatt lement 6 kg csak a diétával...reagálnia kell a szervezetének valamit rá, pláne hogy metet is szed...
Jaj csajok ne is mondjátok...basszus ha én a felmenőimat nézem qva jó a helyzet..anyunak ritka a haja, mamának alig van, bátyám szinte kopasz, apám kopasz..faca. Kitől örököltem volna dús hajat??:(((((((((((((((((( Csak akkor azt nem értem, miért volt tini koromban oroszlánsörényem..az honnan volt????
HÁt, ha így van, fellógatom magam:(
Férjem 40 évesen kopaszodott, a nagyfia 30 évesen kezdte. Nekem sincs egy hű de milyen hajkoronám:(
Szegény lányom mit örökölhetett volna:(((
Nem tudom látta-e valaki hétvégén azt a műsört, amiben a hajhullásról dumált egy nőci..
Meg nem mondom a címét, mert közben jöttem-mentem és csak fél szemmel néztem....
Viszont megint elszomorítot, amit mondott:
Azt mondta, ha valakinek genetikailag van kódolva,hogy a hajhagymái elsorvadnak, és elhalnak, akkor az ha megszakad sem tud semmit csinálni..
Ha teljesen egészséges, az eredményei rendben vannak és hormonproblémát sem találnak, akkor is kopaszodni fog...
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!