Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Kori, én nem használok balzsamot, mert akkor 10 szálnak tűnik az összes hajam. De én is a fekete Gliss kurt használom kifésüléshez és tök jó szerintem, szeretem.:)
Betssy, a doki szerint a met a megoldás az SHBG emelésére, ugyanis ha lenyomjuk az inzulint, akkor a máj fölszabadul és tudja normál mennyiségben termelni az SHBGt egy idő után ami leköti a tesztot és így nem jut be szabad teszoként a sejtekbe ahol az alfa 5 enzim vagy mi a szar nem alakítja DHT vé, amire meg ugye érzékenyek a hajhagymák... :) Ez most visszafelé levezetve a hajhullásom okához.. :D Végre tudom és értem is amit beszéltek nekem.:)
Szia Anda, én is használtam rózsaszínű kifésülőt régebben. Akkor nem kell a balzsam tényleg. Csak én befújtam az egész hajamat, kivéve a tővét, de attól is túl puha lett. Majd most csak a végére rakok. Köszi az ötletet!
Ja a tarkóm kicsit javult, a herzéria után nem viszket annyira és kicsit halványodott a pirosság, de még látszik. Te hogy állsz, remélem bevált a kezelés?
Erről jut eszembe: nem láttátok a héten valamelyik kereskedelmi csatornán mondták, hogy Angliában a fodrászok már tartanak kalciumos injekciót. A fekete és barna! festékek ellen, ha valaki allergiás rohamot kapna -ott rögtön beadják. Sőt volt már aki meg is halt tőle!!!! Mit mondjak, akkor nekünk még szerencsénk is volt! :(((
Pedig festenem kellene, mert ez az utóbbi már lekopott, most már tényleg nem tudom mit merjek használni.
Kori, és ha nem használsz balzsamot? Én régebben sampon, balzsamot használtam, de most már egy pár hónapja csak sampont, és törlés után fújok a végekre és a hosszra kifésülő sprayt (most fekete gliss kurt) Így ki tudom fésülni. Óvatosan kell, lassan, nagyon széles fogú fésűvel tincsenként:))) de így nem tépem meg. Egyáltalán nem hiányzik a balzsam. (már nem akarok semmit a fejbőrömre tenni)
Mi van a tarkóddal amúgy? Amit a festék kiirritált. Elmúlt?
Akkor erősszálú lehet a hajad, hogy anélkül is megtartja a formáját. Én már minden kencéről lemondtam, hogy kíméljem a fejbőröm, de a balzsam miatt annyira lelágyul a hajam, hogy lakk nélkül semmi tartása sincs.
Ja, lányok! a sapkanélküliség télen 98%-ban biztos korpát jelent, ha megfázik a fejbőr.
Tapasztalat :(
Már én is fel akartam dobni ezt a sapis témát, végülis most van aktualitása..
Én világ életemben becsületesen hordtam sapit 5 ,vagyis inkább 10 fok alatt...
A hajhullásom mégsem tágított. Pedig be kellett vállalnom azt is, hogy pl. középiskolában ezért csúfoltak..
De manapság már rohadtul lesz.rom, hogy ki mit szól. ;P
Szia!
Mennyi lett végül az SHBG-d amire a doki azt mondta, hogy kevés? Ha már írtad bocs a kérdésért.
Én teafa oolajjal próbálkoztam korpa ellen, ami szintén gombaölő. 3 hónap múlva még korpásabb lett a fejem, és még jobban viszketett, mint azelőtt. Szerintem kiszárította a fejbőröm. Persze a hajam ugyanolyan zsíros volt. :)
Ezzel nem elvenni akarom a kedved a grape csepptől. Elvégre ez két külön szer.
Ha bejön ez a grape csepp, akkor légyszi szólj, mert én is kipróbálnám.
Elég jó nőgyógyász kell ahhoz, hogy belemenjen a hormonprofil csináltatásába..
Én vagy 4-nél próbálkoztam terhesség után egy idővel, de a legkülönbözőbb indokkal ráztak le..
Pl, hogy még túl rövid idő telt el azóta, hogy a szoptatást abbahagytam, stb.. stb..
A fölösleges körök elkerülése érdekében érdemesebb endokrinológusnál próbálkozni. Azok közül is a magándokiknál...
Nálam akkor jön a vészes édesség utáni vágy, mikor bejönnek ezek a hidegek...
És azok ugye bejöttek.
Lehet, hogy csak a szervezeted kívánja a kalóriadúsabb kajákat, hogy tudjon "fűteni" is, főleg ha korábban fogyóztál.
Nekem is ez az időszak a vesztem, bár most én is próbálom megállni, hogy ne egyek. :S
Most korpásodás ellen szódabikarbónával próbálkozom
és egyenlőre mintha használna. Legalább olcsó és nem büdös stb.
Nekem is szülés után / nem mostanában volt /
kezdett hullani de volt benne vashiány is. Elvileg
az édesség se jó a hajnak. Nekem akkor jött az édességvágy amikor abbahagytam a szoptatást / 7 hónapig húztam valószínü ez is rátett a hajhullásra
mert terhesen nem híztam hanem fogytam és a baba mindent kivitt belőlem / és kiestem a ritmusból.
Ja, hogy előtte is hullott:( akkor nem tudom.
Krómot lehet kapni simán tablettában, a Béresnek is van, én azt ettem, 1 héten belül nálam hatott (sokan fogyókúránál is használják, mert csökkenti az édesség iránti vágyat)
Ha terhesség alatt egyáltalán nem hullott, akkor lehet, hogy valami hormon dolog miatt hullhat? ami rendeződött terhesen. Nem tudom, mi van, ha valakinek mondjuk pajzsmirigy miatt hullik, annak is abbamarad terhesen a hullás? Mert ha annak nem, akkor erősebb a gyanú a hormonra. Ami a szülés miatt akár normalizálódhat is szerintem.
De mondjuk ha nőgyógyásznál jársz, lehet, rá lehetne nézetni a hormonokra is.
Én a pajzsmirigyet akarom lecsekkoltatni januárban, mert júliusban 3.4 volt a TSH, ami elvileg határon belül van, de újrahúzták a határt, és ott nincs, na meg hát eleve 1 körül van az ideális. Most vitaminozok ezerrel, jód is van benne, kíváncsi leszek.
Csak kinyögöm:
Szóval, én a trichogrammos fejbőrvizsgálattal kevertem a kamerás vizsgálatot.
(De az egész más, amúgy volt valakinek?)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!