Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére? (tudásbázis)
hát én zovirax/foghagyma + epavirt használok:)
általában a gyogyulási időm 5 nap szokott lenni, reméltem hogy ez kicsit rásegít:)
Szia !
Hát nekem vagy 5-6 napig tartott a gyógyulás , de tuti nem ártottam a foghagymával,mert elvileg vírusölő hatása van.
Tapasztalatom szerint kezelésben az a leghasznosabb, ha steril tűvel kiszúrom a hólyagokat - nem maszatolom szét!-, a bőrt alapig ledörzsölöm alkohollal, míg nem vérzik. Baromian fáj, de innen csak a sebgyógyulási idő számít, semmilyen herpeszérzet nem marad.
Megelőzésre nincs tippem.
Sziasztok!
Régebben nekem is többször volt.Egyszer fogorvosnál voltam, amikor kezdett kijönni.. A doki azt mondta, hogy neki az egyetemen egy öreg prof azt mondta, hogy amikor érezzük, hogy kezd kijönni akkor meg kell dörzsölni egy kis sóval..Vagy ki sem jön, vagy csak nagyon kicsi lesz.. Többször próbáltam..Nekem jó lett és nem utolsó sorban olcsó:))
Na, kijött tegnapelőtt... :S Fenivir krémmel kezdtem el kenni (az volt itthon), mikor észrevettem, h jön ki, és vettem be Epavir kapszulát (napi 2* 2-t). Régebben szedtem Epavirt, nem igazán használt, de barátnőm győzködésére újra megpróbáltam, és a Fenivirrel együtt elég hatásosnak bizonyult. Kb délre jött ki, másnap reggelre szép volt (varas, de igazából, mintha ott sem lenne. Nem fáj, nem gátol az evésben..stb :) ) Ma reggelre meg már fele akkora a seb, mint tegnap volt. Szerintem holnapra (legkésőbb holnaputánra) el is múlik. Úgyhogy most nem vettem Herstatot, mert ez így nagyon jó kombinációnak bizonyult. :)
Viszont írd le légyszi a tapasztalataidat, mert érdekelne. Sajnos nem mindig válik be ugyanaz a módszer nálam (eddig az Epavir sem hatott, most meg igen..), gondolom sok mindentől függ ezeknek a szereknek a hatékonysága. Előbb-utóbb ki fogom próbálni a Herstatot is!
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni, hátha már más is járt ilyen cipőben. Kb. másfél hete volt herpeszem, kenegettem t.lviran-al, el is múlt, már csak egy kicsi seb van a helyén. Igazából az a bajom, hogy a szájkontúromnál kifehérítette az ajkam, pedig oda nem is kentem...már egy éve is volt ilyen, de most durvább...(persze, nem annyira feltűnő, de én látom, meg más is, ha megmutatom.Valakivel fordult már elő hasonló? előre is köszi a választ!
A kisfiamnak is óriási herpeszei tudnak lenni, nem csak a száján, de még az orrában is. A bőrgyógyász tanácsára ősszel egy Bronchovaxom kúrát tartottunk és azóta nem volt rajta egy sem. :)))
Ősszel újra megejtjük a dolgot!
sziasztok.
eladó egy alig használt Herpotherm mindössze 7000 ftért, eredeti ára 14 ezer volt.
hatásos kis cucc, nőveremé volt, de kb 3 éve külföldön él és nem kell neki.
itt van kép róla.
privátot írjatok ha érdekel!
Üdv
Sziasztok! Én se hallottam erről a herpesz készülékről még, de most rákerestem és tényleg létezik: [link] Kíváncsi lennék, hogy tényleg hatásos-e.
Én is rendszeresen, kb 8-9 éves korom óta küzdök a herpesszel, most 21 vagyok. Amíg a Cypromix nevű fogamzásgátlót szedtem (kb 2 évig) addig nem volt herpeszem, de váltottam egy gyengébb gyógyszerre, és azóta megint kiújulgat; nem annyira mint régen, mert akkor volt olyan, hogy elmúlt az egyik már jött is a másik. Havonta legalább 1, de inkább 2 herpesz díszelgett a számon. Most is kijött, vizsga időszak, menstruáció, gyenge immunrendszer ezek mind segítik a herpeszt a kialakulásban. Szerencsére most nem túl nagy a hólyag/seb, de iszonyatosan fáj. Én is próbáltam már mindenféle kenőcsöt, krémet, gyógyszert, de ami nekem bevált az az Egiferon és a külsőleges-belsőleges C-vitamin. Én úgy csináltam kívülről, hogy bekentem a hólyagot Egiferonnal és arra vittem fel a C-vitamin port. Így beleragadt, nem esett le a por. De az a legrosszabb, hogy ilyenkor nekem nem csak az a része fáj a számnak, ahol van a herpesz, hanem az egész szám, és körülötte nagyon ki van száradva a bőröm. Most olvastam ezt a Herstat kenőcsöt, szerintem ezt is kipróbálom. Amúgy megelőzésre az aloe vera lipset tudom javasolni. Nekem nagyon sokat segít, amióta ezzel kenegetem naponta többször is, nehezebben jön ki a herpesz, és ha ki is jön, nem olyan brutális, mint anno, amikor még nem használtam. Nekem is többször volt olyan, hogy 8-10 herpesz volt körbe a számon.. Hát az utcára nem mertem kimenni olyan csúnya volt az egész... Úgyhogy ami nekem bevált: Aloe Vera Lips, Egiferon, C-vitamin külsőleg, belsőleg. Ja és van a Clarasept fertőtlenítős folyékony szappan. Minden reggel és este azzal mosom meg az arcom, azóta kevesebb a pattanásom is, és lehet, hogy annak is köszönhető, hogy ritkábban van a herpesz.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb megelőzés az arc ráncai ellen?
- Természetes gyógymódok MIGRÉN kezelésére, megelőzésére..
- Tudtok-e valami jó módszert berepedt sarok kezelésére?
- Tud valaki valamilyen hatásos módszert a szőrtüsző gyulladás kezelésére?
- Mit javasoltok pattanások kezelésére és megelőzésére?
- Mi a legjobb módszer spondilózis kezelésére?