Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)? fórum

Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)? (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
304. a0c1361e44 (válaszként erre: 303. - EsztyMorgan)
2013. febr. 15. 17:00
Pedig a Sándor név mennyire nem menő mostanság. Adják még egyáltalán?
2013. febr. 15. 16:56

Hmmmm.. jó sokat írtatok, időbe is telt mire elolvastam.

Akkor most én is döntésképtelen vagyok? Sőt, a párom is? Lányunk Eszter Mária lett, a két nagymamam emlékérére. De én amúgy is két keresztneven gondolkodtam, még nagymamám halála előtt is, és még amikor a páromat nem ismertem. Akkoriban én azt mondtam, hogy ha nekem egyszer lányom lesz akkor Kyra Eszter lesz. Határozottan mondtam ezt évekig. Az Eszter nevet magam, anyukám miatt akartam mindenképp, csak akkor még 2. névként. Az idő és a sors máshogy keverte a lapokat. A lányom beceneve Tike (EszTike), a Máriát max "marcsizva" használjuk, ha épp valami vicces dolgot csinál, hét hónaposan elég sok ötlete van :)) na, a lényeg, hogy nagyon nem gondolom, hogy aki két nevet ad a gyermekének az döntésképtelen lenne. Az ismeretségi körömben van egy hölgy, akiről csak pár éve tudtam meg, hogy az igazi neve Erzsébet, így is van anyakönyvezve, de kb. kislánykora óta mindenki Verának hívja.


A né-t illetően.. aki felveszi az is egy döntés, és aki nem, az is. Én nem fogom felvenni úgy, hogy X.Y-né... egész egyszerűen mert nem tetszik. Párom meg nem szól bele, és nem azért, mert tesze-tosza lenne. Én speciel irtózom az olyan embertől, pasitól, aki azt mondja, hogy az ég piros, és akkor annak úgy kell lennie. Én úgy vallom, hogy egy kapcsolatban/házasságban mindenkinek megvan a maga feladata. Pl. egy nő ne vágjon fát, ahogy egy pasi ne szaladgáljon virágos köténykében. Sarkalatos példa volt, de remélem értitek. A lényeg, hogy vannak döntések, amit EGYÜTT hozunk meg. Így pl. mikor kiderült, hogy lányunk lesz, kb. 2 perc alatt eldöntöttük, hogy Eszter Mária lesz. Az Eszter modernebb név, ezért kapta a lányom első keresztnévként ezt. Meg a párom vezetéknevéhez amúgy is jobban illik és hallhatólag is szebb az Eszter elsőre, mint a Mária. Sőt.. már azt is megbeszéltük, hogy ha egyszer a nem túl közeli jövőben lesz egy fiúnk, ő majd Sándor Zoltán lesz.

302. G.Garbo (válaszként erre: 301. - Orsibigyu)
2013. febr. 15. 13:33
Látom, belezavarodtál... Próbáld meg felfogni, hogy vannak emberek és ők vannak többen, akik NEM előítéletesek, nem köpködnek másokat azonnal, nem röhögik szembe és a többi. Próbáld meg.
2013. febr. 15. 13:11

Tudjatok mit? Legyetek boldogok, gondoljatok taplo bunkonak, igazabol nem erdekel. En pedig kakan is csomot kereso askalodo embereknek tartalk itt egyeseket, akik, csak akkor boldogok, ha mindenki egy velemenyen van es azt aki beismeri a sajat eloiteleteit leszurjatok, megkovezitek! Mindenkinek megvan a masikrol a velemenye, innentol ertelmtlen szoba allni.

U.i. mindig felreertettetek. Nem a Janos nevvel van bajom, sot a fiam majdnem Janos lett, hanem azzal, hogy mutatkozik be: csak becenevvel, keresztnevvel, vagy teljes nevvel. Elarul dolgokat arrol az emberrol.d

300. a0c1361e44 (válaszként erre: 294. - Orsibigyu)
2013. febr. 15. 08:32

Látod? Te azt mondod, hogy a neve alapján eldöntöd milyen ember valaki, és szerinted ez így rendben is van és fogadja el mindenki a te elképzelésedet, de ha én azt mondom, hogy ránézésre döntöm el, hogy szóba állok e valakivel, akkor az csúnya.


Érted?


Te jó embernek hiszed magad ezek ellenére, de vacak embernek nézed a másikat és pusztán csak azért, mert 2 neve van, vagy azért mert János a neve, illetve azért, mert a saját országának megfelelően viseli a nevét NÉ-ként él.

299. G.Garbo (válaszként erre: 294. - Orsibigyu)
2013. febr. 15. 08:21

Megfejtettelek: azért nem értesz semmit, mert nem veszed észre, hogy a te kicsi szúk világod működik a férjed szabályai szerint, de semmi más ezen kívül.


NEM döntésképtelen, aki 2 név mellett DÖNTÖTT, akkor sem, ha neked ezt adta be a férjed, mint utolsó szó.


Teszem hozzá, hogy ha így látod a világot, ahogy ebben a hozzászólásban látod, azaz sötét panelekben, mindenkit bepakolva egy általad felállított dobozba, az csak annyit jelent, hogy veled van baj és nem azt, hogy a világ így működik.


DE, sokakat illettél ocsmány beszólogatásokkal, sőt az ő gyerekeiket is. Egyre nevetségesebben próbálod kimosni magad.


Az viszont igaz, hogy nem kell tudni mindenkinek úgy megnyilvánulnia, hogy azzal ne sértsen vérig másokat, a világos beszéd sem követelmény, az értelmesség sem...Erről ennyit.

298. babszibobó (válaszként erre: 294. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 19:15
De,pont hogy döntöttek,csak nem egy hanem két név mellett,de ugyanúgy döntöttek, és ha 3- át adnak az id egy döntés, amihez a szulokon kívül nagyon másnak nincs köze, de persze mindenkinek lehet róla véleménye,csak nem mindegy,hogy azt milyen formában nyilvánítja ki. Az tagadhatatlan,hogy általában eloiteletesek vagyunk, ez nem helyes,de tagadhatatlan,de valakit név/nevek milyensége és mennyisége alapján nekem meredek (itt a valós és nem pl: muvesznevekre gondolok)
297. Bobesbobek (válaszként erre: 294. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 18:34

Szerintem már rég be kellet volna fejezned mert màr összevissza beszélsz.De azt mondta azzal kezdted hogy ez a vevéleményed senki ne szóljon be mert ez a tuti.előadtad a határozott tökéletes nőt akihez képest mindenki béna.aztán kiderült hogy nézőpont kérdése minden mert te is béna vagy mint mi

Fogad el hogy rosszul fogalmaztal sértő voltál és ne magyarázkodj már mert egyre rosszabb!

296. Bea0124
2013. febr. 14. 18:28

Soha ne az alapján döntsön az ember hogy az xy mit mond a névre.Tetszen neked szívedből jöjjön.

Lehet az Jakab is ha az tetszik.Kinek ez kinek az,

És minden nevet lehet csúfolni...az hogy hányadik az országos listán nem érdekelt.Inkább az hogy ahol lakom nem-e tucatnév.

295. Bea0124
2013. febr. 14. 18:24

Kisfiamnál fel írtam a számomra tetszetős neveket és oda adtam a páromnak,de valahogy éreztem tudtam mi lesz.Sok helyen olvastuk,hallottukstb.

Most újra kismama vagyok kislányunk lesz.

Ő nála valahogy egy belső sugallatból jött a név.Fiú név semmi nem tetszett de azért írtam fel.

Kislányból hiába volt a fiamnál több is most egyetlen egy név volt amin járt az agyam ez még teherbeesés előtt jött mintha a névhez jött volna a baba :-D:-D:-D Nagyon megosztó név páromnak is idő kellett mire elfogadta.

Úgy érzem nem véletlen jött ez a név a semmiből.És nem tudom elképzelni hogy most ne úgy hívják a kislányom.

Ja és azóta ezt a nevét halljuk több helyen,olvassuk stb.

294. orsibigyu (válaszként erre: 283. - A0c1361e44)
2013. febr. 14. 17:49
Ha eszrevetted nem sertegettelek, olvass vissza! Megdicsertem a kulonleges nevedet, bar ugyanaz a kategoria mint a Jonatan. Idegennek hat. Szerintem kulonleges. Es meg senkit szemely szerint nem illettem taplo, bunko, es hasonlo jelzokkel. Hatasokrol benyomasokrol beszelek. Van velemenyem. Ha valaki bemutatkozik kicsit maris hatast gyakorol ram: azt mondja, Jani vagyok, vagy Janos, vagy Kovacs Janos, vagy hangosan mondja. Es ha valakinek nevet adnak kovetkeztetek az ertekrendjere. Ha Kevin, a szulei nagyon modernek, Vazul, nagy magyarok, Abel, nagy szekelyek, vagy hivo keresztyenek, Janos, hagyomanytisztelo, 2 nevu, nem tudtak eldonteni. Ettol lehet, hogy Janosnak nem hagyomanybol, hanem vallasossagbol adtak a nevet, vagy jol hangzott az Abel, rovid, es nem kell becezni. Nem azt mondtam hogy nalam az igazsag, hanem, hogy igy hat ram. Ennyi. En ezzel befejeztem.
293. orsibigyu (válaszként erre: 287. - Mazsinka)
2013. febr. 14. 17:35
Jajj, nehogy ezt mond mar Hugh Grantre, meg megkoveznek!
292. a0c1361e44 (válaszként erre: 285. - Babszibobó)
2013. febr. 14. 17:04

Egyébként tényleg ez a lényeg.

Mindenki más döntésképtelen csak ő és az ismerősei nem.

Tök jó a Vad Málna:)


Bár én tényleg szeretem a vicces neveket is:)


22-es csapdájában Őrnagy Őrnagy Őrnagy?:)))

291. egypt (válaszként erre: 285. - Babszibobó)
2013. febr. 14. 17:00
Értem én, csak az utolsó mondatrészre reagáltam, hogy a humort sem merték bevállalni. Még jó. Semmi vicces nincs a poénos nevekben. Ez még az eredeti témához is kapcsolódik, nem választanék olyan nevet, ami poénkodásra adna okot.
290. bd55e3f068 (válaszként erre: 282. - Babszibobó)
2013. febr. 14. 16:56
Hát, mert csak :D
289. Bobesbobek (válaszként erre: 288. - Michelle.r)
2013. febr. 14. 16:55
:)
288. michelle.r (válaszként erre: 281. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 16:49

Már megint itt pazarlod a drága idődet a méltatlan emberekre?


:)

2013. febr. 14. 16:48
Miért baj, hogy SZERINTE vicces a Pálné? Nem azt mondta, hogy vicces, hanem, hogy SZERINTE vicces. Attól, hogy SZERINTEM jó pasi Hugh Grant, még egy csomó ember szerint békaszájú, kis köcsög.
286. globus (válaszként erre: 176. - A0c1361e44)
2013. febr. 14. 16:45

Tökéletes meghatározás.

Akik ezt nem értik, annak generációs oka lehet.

Persze most már szabadon lehet nevet változtatni, bármilyen kombinációban felvenni, de ha van a régi nevedre egy rakás okleveled, bizonyítványod, diplomád, igazolvány, és mindenki ezen a néven ismer, nem valószínű, hogy változtatsz.

285. babszibobó (válaszként erre: 284. - Egypt)
2013. febr. 14. 16:43
Szerintem, hangsúlyozom csak szerintem, Írisz nem azt akarta kiemelni, hogy poén vagy nem poén egy név (van ismerősöm pl: Vad Málna és persze felkaptam rá a fejem, de nem nevetek rajta, sőt illik hozzá), hanem inkább még mindig arra utalunk, vagy Én utalok arra, hogy orsibigyu által a 2 nevet adók döntésképtelenek, de az Ő ismerősei felelősen döntötek két név mellett...míg sokan mások akkor nem....
284. egypt (válaszként erre: 283. - A0c1361e44)
2013. febr. 14. 16:35
Én a gyerekem nevével nem humorizálnék.Nagyon elítélem az olyan szülőket, akik szándékosan vicces nevet adnak a gyereküknek, mert milyen jó poén.
283. a0c1361e44 (válaszként erre: 280. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 16:31

Látod? Megint sértegetsz, na de mindegy.

Már lassan megszokom, hogy ilyen tapló vagy.


Mennyivel szebb a Virág? Vagy a Jázmin, Zoé és társai. Semennyivel.


És, mint írtam, a nagymamáim neveit kaptam meg, tehát a döntés képtelen szüleim 2 nevet adtak, ami még vicces is, ahogy a Hegyi Virág lett volna, de az ismerőseid tényleg teszetoszák, hiszen a humort nem merték bevállalni.

282. babszibobó (válaszként erre: 281. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 16:01

Magad ellen beszélsz, ha annyira a Virág nevet akarják nem törödvén (mint ahogy te sem, hogy a Jonatán különleges, egyébként az enyém is különlegesn, nincs ezzel gond) azzal, hogy ki mit gondol, nem adnak második nevet a gyereknek.

És feltételezem az Anna név is tetszik nekik, különben nem adták volna. Tehát két név is tetszik és egy kifogás miatt nem lett csak egy...(amúgy persze jó döntés, hogy nem hegyi Virág, de akkor a te gondolati síkodon el kellett volna teljesen vetni).


ÉS pl: esetünk nem nem egyeztünk, hanem sőt, mindketten szerettük volna mindkét nevet.

281. orsibigyu (válaszként erre: 277. - Babszibobó)
2013. febr. 14. 15:55
Mert tudtak, hogy a Virag nevet szeretnek, de nem akartak, hogy hegyi virag legyen, ezert elvalasztottak egy Annaval. De az, hogy apa anya nem egyeznek, vagy 2 nev tetszik valakinek. Nekem 8 nev tetszik, akkor mindet a gyereknek adom?
280. orsibigyu (válaszként erre: 278. - A0c1361e44)
2013. febr. 14. 15:52
Nem zavarna, de teged miert zavar hogy a fiam Jonatan??? Bocs, de az Irisz nev sem mindennapos. Nekem kozelebb all a Dzsenniferhez mint a Jonatan. De mindazonaltal tetszik, talan pont azert mert kulonleges. Most akkor teged is kiskiralynak terveztek a szuleid??? Es ha benned ez az eloitelet el, hogy aki kulonleges nevet ad az kiskiralyt szeretne, akkor bennem miert nem lehet eloitelet nehany dologgak kapcsolatban.
2013. febr. 14. 15:46
Es megvalamin gondolkodom, lehet nalatok nyitott kerdes, hogy valaki felveszi-e a ferje nevet, de nalunk ez ritka esetben tortenik igy. Kirivo. Talan ezert nem ertem miert haborodtatok fel, es ti azert tartottok bunkonak, hogy ezt ilyen lazan kijelentem. Nalunk az ismeretsegi korben, ami eleg nagy ,par nagyon onerzetes no dontott igy, es mellette hazassagi szerzodest kotott, biztos ami biztos, es par olyan akinel tenyleg a no hordja a nadragot. Szerintem ez is kulturalis kulonbsegbol adodo konfliktus. Ha nalatok ez tenyleg ilyen gyakori es bevett szokas, lehet nalatok az altalanositasom sem igaz. De nalunk ha nem is teljesen, de sok esetben ez a helyzet. A no nem kockaztat, hogy esetleg elvallnak es mind cserelgesse a nevet ezert megtartja a sajatjat.
278. a0c1361e44 (válaszként erre: 239. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 15:35

Miért? Zavarna ha Kék Írisz lenne a nevem?


El kell, hogy keserítselek, a szüleim nem csak döntésképtelen teszetoszák voltak, hanem viccesek is:)

277. babszibobó (válaszként erre: 267. - Babszibobó)
2013. febr. 14. 15:34
Én erre a kérdésemre nagyon szeretnék választ kapni, annyira kíváncsi vagyok, hogy Ők miért másak, vagyis az Ő döntésük miért felelős döntés!?
276. a0c1361e44 (válaszként erre: 273. - Orsibigyu)
2013. febr. 14. 15:31

Jaja, gondoltam, hogy most igyekszel kimosni magadat.


Tehát a szomszéd Kovács Pálnét kiröhögöd (ami szerintem épp úgy csúnya), de az anyaországban élő NÉ-ket nem? Eddig nem ezt írtad.


Ha gondolod csinálhatok úgy, mintha elhinném.

275. a0c1361e44 (válaszként erre: 272. - Michelle.r)
2013. febr. 14. 15:29

:))))

Én meg nevetséges vagyok a NÉ-vel, ráadásul időnként a környezetet is szennyezem a szatyrokkal...

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook