Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)? fórum

Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2015. máj. 27. 18:19

Régebben, lánykoromban mindig voltak kedvenc neveim (főleg lánynevek, mert úgy voltam, nekem csakis lányom lehet), de amikor terhes lettem, SEMMI név ötletem nem volt mégsem.

Első körben elővettem a naptárat, végignéztem, kiírtam a nekem tetsző lányneveket. Aztán kimondtam a vezetéknévvel, ami nem hangzott jól, azt kizártam. Utána kizártam még azokat a neveket, amelyek vannak a családban, vagy a szűk baráti körben. Egy lánynév maradt fent. És erről a névről hirtele bevillant egy másik, hozzá hasonló név, de régimódibb, elegánsabb, ritkább. Na, az lett a lányom neve, amikor bevillant, annyira éreztem, hogy "ez az, megtaláltam!!!" (nálunk a férjem abszolut nem szólt bele, neki akkor már volt két gyereke.)

2015. máj. 27. 18:01
Én már akkor tudtam hogy fogják hívni a fiamat/lányomat, amikor még nem is voltam biztos abban, hogy gyereket fogok szülni.
332. Bomogács (válaszként erre: 329. - E92edf4555)
2015. máj. 27. 16:44
Nekünk ikreink vannak.Nem tudták megmondani biztosra a nemüket, annyira elfordultak mindig vizsgálatkor.Mi csak lány nevekkel készültünk.Az első szülött nevét én kértem,de a férjem is lelkesedett a hallatán./Nekem volt egy nagyon kedves és szép kolleganőm anno,és arra gondoltam, ha lányom lesz, szeretném Bogi-nak azaz Boglárkának hívni./A másik kislányom nevét a férjem kezdeményezte.Nézte újévkor a naptárt:Fruzsina névnél megragadt a figyelme./"Ajándék"-ot jelent/:))))
2015. máj. 25. 19:34
Születésnapom előtti nap van a névnapja ( 02. 27. - 02. 28/29. )
2015. máj. 25. 19:31

Családfából.

Nagyapámról.

2015. máj. 25. 19:29

En anno utonevkonyvbol valasztottam ki .

A parom kivalasztotta az egyiket,anyam a masikat.

En meg osszerakhattam a sorrendet.:)))) Nem am..azert nekem is tetszik.

2013. márc. 12. 14:20

Nekünk 2 fiunk van.

Az elsőnél beleegyeztem,hogy a férjem adja a saját nevét.És úgy egyeztünk meg,hogy a másodiknál akármi lesz én azt adok amit akarok.

Így az első:-István lett.

A második pedig nemrég született:-Levente.

327. lawine
2013. febr. 20. 09:28
Nekem az utónévkönyv fele tetszik, párom egy névre mondta, hogy nem rossz. Mi két nevet adtunk a fiunknak, a családban mindenkinek kettő van, így választhat is később, ha nem egyezik az ízlésünk:) A másodikat a férjem után kapta. Én szerettem volna, mert nagyon tetszik és sikerült őt is meggyőzni! Így lett Noel Ábel.
2013. febr. 18. 16:30

Az elsőnél az apja nevét akartuk adni, szülés előtt gondoltam át hogy ő lenne a 3, azonos nevű a családban(a sógornőm volt olyan jó fej hogy a férjem nevét adta a fiának, a férjem akkor 14 volt...)Talán nem jutott el az agyáig hogy egyszer a sógora is felnő, nem volt egy józan a környezetében aki rendre utasította volna.

Második gyerekünk egy regény főhőse után kapta a nevét , ha lánynak születik a férjem adta volna a nevet (Klaudia...)így Martin lett.

325. mosolyka1111 (válaszként erre: 323. - Mazsinka)
2013. febr. 18. 16:30

Ez jó:)

Nálunk az volt, hogy apai nagyanyámnak nyolcan vagyunk lány unokái, de egyikünk sem kapta az ő nevét (de miért is kellett volna?)

Aztán az egyik nagybácsim megnősült a válása után másodszorra is, és az új menyecskét a nagyi nem imádta annyira. Erre a csaj jól megoldotta: az újonnan született lánygyereknek második névként adta az anyósa nevét. Így lett a leány X Renáta Rozália. Persze, világ életében Renáta a leány (most 30 éves), Rozália elfelejtve a süllyesztőben, de a nagyi olvadozott, egyből imádta az új menyét:))))

324. 2hounds (válaszként erre: 323. - Mazsinka)
2013. febr. 18. 16:09

Egyetertek, nalunk is apukamat kiveve eleg gazosak a nagyszülöi nevek, illetve NEKÜNK nem tetszettek, anno meg közkedvelt nevek voltak, de en sem tudnam elkepzelni, hogy a kisbabamat ilyen neveken szolitsam, nekem tul regies hangzasuak. Az egyedüli kivetel, amivel szimpatizaltunk, az apukam neve volt, a Tamas/Thomas, de tenyleg tök veletlen, hogy Thomas lett a gyerek, nem apukam neve volt a döntö. Daniel volt a masik jelölt, azt vegül elvetettük, mert egy fura csufolodasra asszocialtunk a becenevröl - ennek ellenere tetszik a nev, csak a Thomas lett a befuto. :)

Ugyanigy mi nem akartuk, hogy a mi nevünket kapja a gyerek, szerettük volna, ha van sajat önallo neki, pedig a csaladban nalunk is divat a szülö utan nevezni az utodokat, ezzel sincs semmi gond, nekünk nem az jött be. :)

2013. febr. 18. 15:53
Nem értem, miért kell egy gyereknek Sándor, János, Vilmos, Mátyás neveket adni, ha valójában nem is tetszik a szülőknek ez a név, csak illemből, hagyományból nevezik így porontyaikat, hogy ezzel kedvezzenek apukának, apósnak stb. Ezt a nevet második névként adják többnyire illemből, a gyerek utálja, a szülő sem szereti, ha mégis, akkor Jancsikázza, Sancikázza, csak ne kelljen kimondani azt, hogy J Á N O S. Úgy vagyok vele, ha nem tetszik egy ilyen név, akkor kötelességből, szivességből nem kell a gyereknek adni, hogy aztán soha ne használja, utálja, vagy épp elferdítve, kifordítva tegyék használhatóvá. Az én nagytatám Nándor volt, ha tisztelegni akarok az emléke előtt, akkor szívből-szeretetből teszem azt, és akkor a fiam Nándor lenne, nem Nándor Alen, és ezzel a Nándor el is van felejtve mindörökre, közben verjük a mellünket, hű de faszák vagyunk. Ha Nándor, akkor Nándor, szőröstül-bőröstül, vagy ha nem tetszik, nem kell ötödik névként álszentként a gyerekre aggatni, tisztelegjünk máshogy!
322. 2hounds
2013. febr. 18. 15:39

Hü, micsoda vita kerekedett itt par nap alatt!


Csak erdekessegkent a mas neven szolitott gyerekekhez: az enyem ugye Thomas, vegyes kulturaban nö fel. Ha angolul beszelünk, akkor Thomasnak szolitjuk (en is), ha magyarul beszelünk, akkor Tominak. Ha megkerdezik, hogy hivjak, akkor attol függöen valaszol, hogy milyen nyelven kerdeztek. :) Teljesen elkülöniti a ket önmagat 2,5 eves kora ota. Otthon Mo-n mindenki Tomizza (amugy a Tamast kikeri maganak, az nem az ö neve), itt minden ir ismerös Thomasozza, a magyar ittenieknek is Tomi. Teljesen termeszetes neki, igazabol en ezt nem direkt csinaltam, rajta vettem eszre, hogy igy elkülöniti. (Viszont ha magyarul megkerdezik, hogy mi a teljes neve, akkor megmondja a hivatalos angol nevet, es büszken hozza teszi, hogy meg Andrew is, mert a nagybatyja is az - parom szerette volna igy, amugy soha nem hasznaljuk sehol a masodik nevet, de azert megmondtuk neki, nyilvan.)

Egyebkent engem is mashogy szolit angolul meg magyarul: mindig anya-nak hiv, de ha angolul beszel, akkor erös akcentussal mondja, ha magyarul, akkor meg teljesen normalisan anyanak. Ha masokkal beszel rolam, akkor meg mommy vagyok, mert rajött, hogy masok nem tudnak magyarul es nem erik azt, hogy anya.

En nem is vagyok hazas a parommal, igy a sajat nevem (-ne vagy nem -ne) egyelöre nem kerdes, de ugy erzem, megtartanam a sajatom. A gyerek tudja követni - azt is megertette, hogy itt forditva van a nev, otthon meg vezeteknev elöl -, nem keveri be, hogy nem ugyanaz a nevem, mint neki, pedig csak 4 eves.


Es en is ismerek olyat, aki gimiben egyszercsak Csilla lett Ildikobol, es olyat is, aki alt. elsö osztalyban közölte, hogy ö Levente, ez volt a 2. neve, es mindenki ugy hivja, kiveve a csaladot, aki tovabbra is Jancsizza. :) Egyszerüen nem szerette a nevet es kesz.


Ja, a sajat nevem meg szinte elfelejtem, annyira termeszetes nekem, eszembe se jut, hogy valtozott. :) Katalinnak születtem, soha senki nem hivott igy, a Katit kifejezetten ki nem allhatom magamon (mason nem zavar, söt), gyülöltem, ha barki igy szolit, most siman irrital. 18 evesen elmentem es atirattam Katara, mindig mindenki igy hivott, azt ereztem a nevemnek. A szüleim pusztan 35 eve nem tudtak, hogy lehet kerelmezni, hogy Kata legyek, elhittek valami bürokratanak, hogy csak a Katalin anyakönyvezhetö, igy lettem az. Semmi kifogasuk nem volt a rövidites ellen. :)

2013. febr. 18. 07:37
Nem volt különösebb lacafaca, az ősök,mind Péterek voltak.Így van a családban kis Peti,nagy Peti,Peti bátyja,Péter papa,Petyus,Petike:)
320. Flora05
2013. febr. 18. 07:33
Nekem ha lányom lesz, Emília Aisa lesz. Ha fiam, Ábel Krisztián. De tetszik még: Olívia, Sára, Mimi, Florina, Abigél, Kristóf, Levente, Bence, Milán.
2013. febr. 17. 21:28
1974-ben autobalesetben meghalt a batyam. Igy, az 1976-ban született fiam az ö nevet kapta- György lett, es az ö elsö szülött fia is ezt a nevet kapta.
318. spinneli (válaszként erre: 317. - Michelle.r)
2013. febr. 16. 14:28
:)
317. michelle.r (válaszként erre: 315. - Spinneli)
2013. febr. 16. 14:11
Höhőőőőőőőőő, hát igazam lett? :))
316. michelle.r (válaszként erre: 313. - EsztyMorgan)
2013. febr. 16. 14:10
Nekem is nagyon tetszik. Ráadásul már most is szép a kiscsaj és ha hasonlítani fog az anyjára, ez csak fokozódik :)
315. spinneli (válaszként erre: 314. - 376ca6d064)
2013. febr. 15. 23:04

Az én férjem is Gyula, és Levente lesz a kisfiunk.

:)

2013. febr. 15. 22:42

Lányom 15 éves lesz.Akkoriban nagyon menő név volt és hát tetszett is,így a Vivien nevet kapta.

Kisfiamnál az apa neve alapból ki volt lőve(Gyula),2 név volt amin gondolkoztunk a Levente és Botond...végül is a Levente nevet kapta.

313. EsztyMorgan (válaszként erre: 311. - Michelle.r)
2013. febr. 15. 22:00
Megara.. nagyon szép név!
312. EsztyMorgan (válaszként erre: 304. - A0c1361e44)
2013. febr. 15. 21:59
Nem tudom, nem hiszem mondjuk. Sándor a párom után lenne... ha egyszer lesz 2. babánk. HA és HA fiú lesz. Mondjuk ezeket a mai modern neveket én se nagyon részesítem előnyben.
2013. febr. 15. 20:12
Ma kaptam a hírt, a barátnőm kislánya megszületett, Megara Anna lett. Még nem találkoztam a Megarával, de nagyon tetszik. Az Anna régi vágya volt, amióta Németországban élnek, találkozott egy tündéri kis csajszival, innen jött az ötlet.
310. michelle.r (válaszként erre: 308. - L.luiselotte)
2013. febr. 15. 20:10
Tévedés, Adél január 29-én van ;)
309. l.luiselotte (válaszként erre: 308. - L.luiselotte)
2013. febr. 15. 19:21

folyt

és a február8-i Abigél is.

308. l.luiselotte (válaszként erre: 306. - Egypt)
2013. febr. 15. 19:20

Amikor Oliver bemutatta a szüleinek Jennifert, Jen a látogatás végén azt mondta, hogy szerette volna, ha ő lett volna az előkelő " protestáns Ebigél"...

1991-ben szültem, akkoriban a fiammal egyidős Adélt nem is ismertem, csak febr. 2-án született és a január 28-i Adél éppen megfelelt volna.

2013. febr. 15. 18:16
Mindkét gyereknél 15 hetesen már tudtuk, hogy fiúk, és nagyon hamar meglett a nevük is. Első fiú Amir, a második Hamza. Nem volt vita, hamar egyetértettünk:) Amir az utónévkönyvben volt, Hamzát pedig egy utazásunk során ismertem meg, és nagyon megtetszett, így itthon Mo-n kérvényeztük az anyakönyvezését. Nekünk a fő szempont a név jelentése volt. Amir: herceg, vezér, Hamza pedig erős, állhatatos.
306. egypt (válaszként erre: 305. - L.luiselotte)
2013. febr. 15. 17:39
Milyen felkapott lett most az Abigél... Két ismerős kislány is ezt a nevet kapta. Nekem a Szabó Magda regény miatt tetszik, a Love Story-ból nem rémlik nekem semmiféle Abigél.
2013. febr. 15. 17:04

Fiam első neve a szülnapomhoz legközelebb eső normális ffi név, a második az apja neve. 22 éves, de szerencsére mindkét neve divatos.Lány lett volna : Lotti Abigél vagy Adél Abigél. - az Abigél tetszik a Love Storyból _ ( protestáns Abigél ...) Adél nap a születésnapjához közeli legjobb női náv, a Lottét meg találjátok ki ....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook