Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Okozhatja a fejfájást + a rossz alvást a nem megfelelő párna? fórum

Okozhatja a fejfájást + a rossz alvást a nem megfelelő párna? (tudásbázis)

tegnap 12:53
igen
14. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 22:02
Gyógy növényes kis párna ?
13. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 9. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 12:15

Röviden kimásoltam.

A nyaki porckorongsérv (nyaki sérv) okozhat fejfájást, bár nem minden fejfájás hátterében ez áll.

A nyaki sérv leggyakoribb tünetei:

Nyakfájdalom, merev nyak.

Fejfájás, főleg a tarkótájon, amely kisugározhat a fejtető vagy a homlok felé.

Vállba, lapockába sugárzó fájdalom.

Karba, kézbe sugárzó fájdalom.

Zsibbadás, bizsergés a karban, kézben vagy ujjakban.

Izomgyengeség a karban vagy a kézben.

A tünetek gyakran fokozódnak bizonyos fejmozdulatokra vagy hosszas ülésnél.

A fejfájás azért jelentkezhet, mert a nyaki izmok befeszülnek, illetve a nyaki idegek irritálódnak. Ezt sokszor cervicogén fejfájásnak nevezik.

Viszont a fejfájásnak számos más oka is lehet (migrén, tenziós fejfájás, magas vérnyomás, szemészeti problémák stb.), ezért önmagában a fejfájásból nem lehet megállapítani, hogy nyaki sérv áll-e a háttérben.

De van akinek éjszaka drasztikusan leesik, vagy felmegy a vérnyomása, ami szintén okozhatja. ezt már én jegyzem meg.

A nyaki sérvet viszont én tapasztaltam sajnos.

12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 9. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 12:08

Ugyanolyan, mint a hátigerincben lévő, csak ez a nyaknál alakul ki.

A háti, általában a lábakat érinti komolyabb esetekben, a nyaki a karokat, légzést stb.

11. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 12:05

Látod, ennyire különbözőek vagyunk,nincs 2 egyforma eset, nyakamban van 2 sérv, a hason alvás még nem okozott problémát, neurológus, gerincsebész sem szólt ez ellen semmit.

Egyébként én már nem használok párnát, illetve egy kispárna nagyságú lapospárnán alszom, éjszaka van amikor azt is ellököm a fejem alól.

tegnapelőtt 11:43
Én az oldalamon alszom, ill. A hátamon.
9. szeretekolvasni (válaszként erre: 7. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 11:42
Nem tudom, mi az a nyaki sérv l. Még soha nem hallottam róla. Majd olvasók még róla.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 10:33
Én az oldalamon, hason ez tényleg nem jó. Viszont a hagyományos párnával előtte sokat fájt a nyakam, amióta ez van, azóta egyáltalán nem. Egyébként maga a hason alvás is okozhat panaszokat, nyakfájást pl. biztosan, nekem bizonyos esetekben a derekam is megfájdul tőle, pedig egyébként soha nem szokott fájni.
7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 10:30
Vérnyomásod rendben van? Nyaki sérved nem lehet?
6. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 10:29
Nekem pont ez nem jött be. Számomra nagyon kényelmetlen, igaz én hason, vagy az oldalamon alszom.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 10:01
4. szeretekolvasni (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 09:24
Miből van?
3. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnapelőtt 08:31
Igen, okozhatja, a rossz alvást meg a nyakadat mindenképp, és ha a nyakizmok be vannak állva, az kisugároz a fejedbe is. Vegyél új párnát. Nekem az ikeából van oldalt/háton alvóknak való, ami ilyen hullám formájú, nekem bevált és nem egy nagy beruházás.
tegnapelőtt 07:59
probalj meg venni mas parnat,mert bizony nemelyik ugyancsak nem jo minosegu.erdemes jo minosegut venni hisz a jo,pihenteto alvas nagyon fontos.
tegnapelőtt 07:47
Mostanában elég sokszor úgy ébredek, mintha satuba fogták volna a koponyám, a nyakam is rendszeresen elalszom, az is kisugárzik a fejem felé. Éjszaka meg forgolódok, szenvedek, semmi sem kényelmes, sehogy se jó. Ha cserélek párnát, lehet jobb lesz? Van esetleg párnatípus, ami nektek bevált? Most egy nagy párnán alszok, ami nem túl kemény. A töltetét nem tudom micsoda.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook