Okozhatja a fejfájást + a rossz alvást a nem megfelelő párna? (tudásbázis)
Röviden kimásoltam.
A nyaki porckorongsérv (nyaki sérv) okozhat fejfájást, bár nem minden fejfájás hátterében ez áll.
A nyaki sérv leggyakoribb tünetei:
Nyakfájdalom, merev nyak.
Fejfájás, főleg a tarkótájon, amely kisugározhat a fejtető vagy a homlok felé.
Vállba, lapockába sugárzó fájdalom.
Karba, kézbe sugárzó fájdalom.
Zsibbadás, bizsergés a karban, kézben vagy ujjakban.
Izomgyengeség a karban vagy a kézben.
A tünetek gyakran fokozódnak bizonyos fejmozdulatokra vagy hosszas ülésnél.
A fejfájás azért jelentkezhet, mert a nyaki izmok befeszülnek, illetve a nyaki idegek irritálódnak. Ezt sokszor cervicogén fejfájásnak nevezik.
Viszont a fejfájásnak számos más oka is lehet (migrén, tenziós fejfájás, magas vérnyomás, szemészeti problémák stb.), ezért önmagában a fejfájásból nem lehet megállapítani, hogy nyaki sérv áll-e a háttérben.
De van akinek éjszaka drasztikusan leesik, vagy felmegy a vérnyomása, ami szintén okozhatja. ezt már én jegyzem meg.
A nyaki sérvet viszont én tapasztaltam sajnos.
Ugyanolyan, mint a hátigerincben lévő, csak ez a nyaknál alakul ki.
A háti, általában a lábakat érinti komolyabb esetekben, a nyaki a karokat, légzést stb.
Látod, ennyire különbözőek vagyunk,nincs 2 egyforma eset, nyakamban van 2 sérv, a hason alvás még nem okozott problémát, neurológus, gerincsebész sem szólt ez ellen semmit.
Egyébként én már nem használok párnát, illetve egy kispárna nagyságú lapospárnán alszom, éjszaka van amikor azt is ellököm a fejem alól.
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja ezt a fejfájást?