Mérgező italunk: a tej (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mérgező italunk: a tej
Nem mondtam, hogy nem érdekel a véleményed, de az már más kérdés, hogy elfogadom-e, hogy meggyőz-e.
Nem tudott. Szerintem nem egészségtelen a tej, s az se véletlen, hogy évezredek óta issza az emberiség.
Fura, hogy visszafele az emberi anyatejet nem issza más állat? :)) Lehet... Bár sok olyan történet is ismert, mikor árva kisállat más fajta egyed tején nő fel.
Fura, nem fura, én iszom továbbra is. :)
Nekem sem szent az orvosok véleménye, egyértelmű.:)
De ha ez sem érdekel, meg az én véleményem sem, akkor kié?
Ha belegondolsz, senkinek a véleménye se szent, mindenki tévedhet, ennyi erővel azok is, akik azt állítják, hogy egészséges a tej.
Anyatej szerintem egészséges. De más anyák (most állatokra értem) teját inni, ha belegondolsz olyan fura. Olyan mintha a ,,mi tejünkoön" nevelnénk fel egy kiscicát. ha ez fura, akkor vissza is az, vagyis nekem.:)
Ez azért nem így van.:)
Máshol is van, persze csak a környákünkön!:)
ez olyasmi lehet, mint a paprika
pl. Hollandiában csak a kaliforniait ismerik, teljesen rácsodálkoztak a mi TV paprikánra, de nem ízlett nekik
szinte minden külhonba szakadt magyarnak túrórudit kell vinni :-))
Hollandiában is ez volt a nyerő
Igen és szerintem más országban is nagyon menne.
Nyami-nyami.Csak nekem nem szabad mert hizlal :(((
igen, az a furcsa, hogy még Európában se
van a kvark meg a ricotta, amik hasonlóak, de messze nem ugyanaz
tejfölből szerintem a magyarok világelsők
mármint fogyasztásban
sehol annyi tejfölös étel nincs, mint nálunk
Szerintem, ez kissé pszichológiai alapon is működik. Legalább is elolvasva az eddigieket! Aki nem szereti a tejet, az elhiszi, hogy káros, aki szereti az nem hiszi. Ennyi.
De abban igazat adok DODICÁnak, hogy ha valaki utálja a tejet, akkor nem igazán értem, miért fogyaszt el egyéb tejtermékeket?! Ráadásul ezek még nem is hőkezeléssel készülnek (hagyományosan biztosan nem)! Mert ha belekerül ételbe sütjük, főzzük, de a tejföl...?
Ha belegondoltok, minden állat (emlős) a kicsinyét eteti a saját!!! tejével, amíg az kölyök! Így természetes.
Az embernek is csecsemőkorban kell anyatejet kapnia, utána nincs már rá szüksége, és ahogy attól elborzadunk, (legalábbis én), ha egy nő a 10 éves gyerekét szoptatja, akkor az miért nem furcsa, ha egy "tehén teszi" ugyanezt egy érett emberrel!? Azért, mert az dobozban van a bolt polcán? Vagy kifeküdnénk a legelőre szopizni a tehén alá? Mert lényegében ugyanaz, csak más a tálalás.
A tehéntej a kisbociknak, a kecsketej a kiskecskének, való, bár összetételében kedvezőbb számunkra, mint a tehéntej. Az emberi tejre legjobban a kancatej hasonlít, amit már írtatok is, a kumisz abból készült.
A legnagyobb baromság, amit évtizedekig súlykoltak, hogy "A tej élet, erő, egészség!" Ja, a bociknak. Ez csak a tejipar ügyes kampánya, amiben iszonyat pénzek vannak!
A tejet amióta az eszemet tudom, nem bírom még lenyelni se.
Viszont a sajtokat, tejfölt, joghurtot imádom, gyakran eszem is, de tudom, hogy nem jó, ha túlsúlyban van az állati fehérje, nem ez a nekünk "szánt" elsődleges táplálék, mértékkel kell élvezni az ilyesmit, és akkor talán nem árt annyit, hogy megbetegedjünk tőle!?
Hát....
Én ennek inkább nem hiszek. Ma már annyi mindent kitalálnak..... Az orvosi vélemény - egyéb okok miatt - számomra nem szent. Sőt. Több, mint gyanús. De ez persze privát vélemény.
Pl. 6 hónapos kortól az anyatejre se lenne szükség?
Az is állati tej, vagyis az sem jó, nekem tui nem.:)
Itt arról van szó, hogy mindig nem volt ez a dolog így, szóval sokáig nem fogyasztottunk tejet, tejterméket.
Csak aztán rájöttek, hogy erőt ad, annak ellenére, hogy később betegségek alakultak. De tény, hogy 10-20 évig nagy erővel áldott meg az őseinket, mely nagyban segítette őket pl. a gyerekkihordásban vagy a nehéz munkákban, vadászatban.
Nem egészen...
Genetika szerint 6 hónapos kortól már nem kell a szervezetnek tej és onnantól nem is jó neki. (Miket nem tud meg az emberilyenekkel foglalkozó és ilyeneket tanuló egyénektől.:) Ilyenkor örülök, hogy ismerek embereket.)
Szóval 10 emberből 3 nem bírja a tejet. Sok nem is tud róla. Vannak jelei egyébként és még sajna sokan azt sem ennek tudják be. Pl. kézszáradás.
Ezeket nem én vagy egy újság találta ki, hanem orvosok mondják. Persze lehet neki nem hinni, de még mindig kicsit nekik hiszek és a tapasztalatnak. Pl. nézzük csak meg, hogy mennyi tejet isznak az oly sokáig, egészségben élő japánok. Egy féle sajtjuk van, tejet nem is nagyon ismerik (persze minden eljutott már hozzájuk is).
Ez csak egy példa, vagyis talán inkább érdekesség volt. Maradjuk csak az orvosi véleménynél.
További ajánlott fórumok:
- Antiszociális (szociopata) személyiségzavar avagy a mérgező ember
- Hónaljdeo ami nem mérgező de jo illatu és hat
- Hallottátok hogy mérgező, rákkeltő anyagot találtak a habtapiban? De miért csak most?
- Susan Forward: Mérgező szülők című könyve
- Meddig lesz még divat a mérgező szülők kifejezés?
- Mennyire mérgező a gyufa feje? Mérgező egyáltalán? 1 éves gyerekem lerágott egyet ma. Mit csináljak?