Mennyi idős volt a gyereked, amikor visszamentél dolgozni? (beszélgetés)
Nem azt mondom, hogy a bölcsi árt, hogy rossz, sőt elhiszem hogy vannak előnyei
Csak meggyőződésem hogy az együtt töltött idő a babának és a mamának is nagyon fontos érzelmileg
A gyerek 1 éves volt és 18 hónaposan ment bölcsibe.Nálunk a beszoktatás hamar ment,de késő ősztől állandóan valami nyavalyát elkapott,úgyhogy sokat volt otthon.De szeret bölcsibe járni,rengeteget fejlődött ott,mert sok volt a nála idősebb gyerek.Sajnos én nem tehettem meg,hogy otthon maradjak,mivel egyedül álló szülő vagyok félig meddig és albérletben lakunk.Úgyhogy heti 3 napot dolgozom,ilyenkor az apja megy érte a bölcsibe vagy anyuék.
Szerencsére nekem csak jó tapasztalatom van a bölcsit illetően,úgyhogy nem értem azt aki "ellenes"!
ez így van, csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nekünk 6-7 nap kelett, hogy elfogadja, hoyg mostantól ez van.
az előső 3 hónapban csak ebédig maradt, mert úgy dolgoztam, utána szoktattuk az ottalváshoz, na az már keményebb volt:)
aztán mire belejöttünk, bárányhimlős lett.két hét itthon, majd vissza, de nehezebben szokott újra visszamint az elején. nem értette, hogy ha addig (2hét) othin tudtunk lenni, akkor most miért kell neki bölcsiba menni.
az ovis beszoktatás, viszont a bölinke kösznhetően 3 nap volt, ottaltatással együtt:)
Minden gyerek más.
Van olyan pici aki még hétvégén is szeretne menni, és van aki egy év után is nyavajog, hogy nem akar
Én 21 hósan adtama fiamat bölcsibe, de nem önszántamból (mhelyemen azt mondták vagy megyek most v. amikor legközelebb üresedés lesz.), ha rajtam múlik vártam volna legalább 2,5 éves koráig.
mert ugye minket sem vetett fel a pénz.
Most 3hó kisláynommal vagyok itthon.
Úgy tervezem, hogy 2,5 évesen adom bölcsibe,vagy majd csak oviba 3évesen.
meglátjuk milyen lesz az anyagi helyzetünk akkor, de ez még messze van szerencsére.
További ajánlott fórumok:
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Hivatásos anyaság.Otthon maradni három v. több gyermekkel, vagy visszamenni dolgozni?
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- A GYED után visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órában. Hogyan alakul a bruttó jövedelmem?
- Megbántad, hogy két évesen bölcsibe adtad a gyereked, és visszamentél dolgozni?(Csak anyagi oka volt?)
- Június közepén visszamennék dolgozni, de csak mint alkalmi munkavállaló...!