Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? fórum

Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
202. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 201. - ALLICS)
2008. jún. 4. 13:26
A citrom nem savasít. Lúgosít. Nézz utána.
201. ALLICS (válaszként erre: 200. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 4. 13:23
Szerinted a cirtom nem savas???
200. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 199. - ALLICS)
2008. jún. 4. 13:05
A gyümölcsök nem savasítanak. A citromot pl. kifejezetten emelt dózisban ajánlják a táplálkozás szakértők.
199. ALLICS
2008. jún. 4. 12:23
A gyümölcsök,húsok savasítanak a zöldségek lúgosítanak.Ezért kell a húshoz zöldséget is enni,hogy egyensúlyban maradjon a sav-bázis.
198. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 197. - Cszsuka)
2008. jún. 4. 11:31

Pedig a dolog egyszerű: semmi sincs ingyen. Minden eredményért meg kell dolgozni. Ezért mondja minden életmód és táplálkozás szakértő, hogy nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot váltani. Hosszú távon csak ez működik. De az emberek lusták, inkább két hétig szenvednek, majd minden visszatér a régi kerékvágásba. És persze a büntetés nem marad el.


Inkább a méregdrága kezelések, mindeféle, kütyük, kencék, aztán ha nem eredményes a dolog, akkor szarozzák azt, aki szolgáltatta nekik.


Tudomásul kéne venni, hogy az ember felelős saját magáért! Tudod hányszor hallom emberektől azt, hogy ők nem tudnak meglenni kenyér nélkül? Nem bírja ki, hogy ne egyen minden nap csokit? Semmi baj, csak akkor tudomásul kell venni, hogy minden marad a régiben.


Volt egy kolléganőm, Herbalift turmixot ivott naponta háromszor. Néha pedig a konyhában sutyiban evett, aztán elmondta, hogy micsoda szar ez a Herbalife, mert kifizetett érte tizenezer forintot és mégsem fogy le......


Ez a lényeg, amit mondasz, nem szenvedni kell, hanem ésszel enni és mozogni. Akkor hosszútávú és nem szenvedsz egy életen át. Tapasztalatból beszélek, 58 kilósan egy bálnának éreztem magam, addig fogyókúrázgattam, amíg 77 kiló lettem. Mióta nem fogyózom, azóta 62 vagyok.


Az emberek pedig jól tudják, hogy mitévők legyenek, de a könnyebb út mindig könnyebb :DD

197. Cszsuka (válaszként erre: 195. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 4. 11:13

Érdekes, ebből a megközelítésből még sosem gondoltam erre a témára, pedig igaz nagyon.

Több fogyókúrás fórumba belenézek, mert érdekel a téma, s például az SG fórumban folyamatosan olyanokat olvasok, hogy az eredményért meg kell szenvedni. Nekem azonban az a véleményem, hogy ennek a fajta szenvedésnek azért nincs értelme, mert csak akkor hatékony, amikor csinálják. Amikor az illető abbahagyja, visszahízik. Ez lenne az ideális testsúly kulcsa? Egy életen át szenvedni? Nem hinném...

Terápiásan még elfogadnám a dolgot, de ezek az emberek nincsenek egy kézbe véve, hogy utána tudják: mi tévők legyenek, hogyan tovább...

196. Pirosalma (válaszként erre: 195. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 4. 11:10
Bizony, bizony...:-(
195. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 194. - Pirosalma)
2008. jún. 4. 10:37

Szia,


Sajna nagyon igazad van. Az embereket nagyon könnyű megvezetni. Elég csak azt mondani, amit hallani, hinni akar, s máris ott az igazság.

Ha ez a doki azt mondaná, hogy nem csodaszer amit kínálok, de jót tesz a szervezetnek, segít azt karbantartani, méregteleníteni, de sajnos az íze nem túl jó, biztosan nem vennék annyian. De amire ráírják, hogy ettől lefogysz, azt viszik, mint a cukrot.

194. Pirosalma (válaszként erre: 193. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 4. 09:02

Szia, KeA!


Sajnos mivel az emberek - tisztelet a kivételnek - alapvetően hajlanak a szélsőségekre, ezért előnyösebb ez a taktika.

Részben az illető ismereteitől és a tájékozottságától is függ: minél kevésbé ért valaki valamihez (nem csak a táplálkozás terén, hanem majd mindenhol), annál inkább vonzóak számára a szélsőséges vélemények.

193. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 187. - Pirosalma)
2008. jún. 3. 21:59
Szerintem éppen az erősítené az imázsát, ha nem ferdítene, hanem igazat szólna. Nem azért kell a cukrot minimalizálni, mert savasíta, hanem mert teljesen értéktelen tápanyag szempontból és még hízlal is. Nekem mázlim van, nem szeretem az édes ízeket :DD
192. Pirosalma (válaszként erre: 189. - 4b6a2525df)
2008. jún. 3. 21:53

Szia:-)


Ez valahol fönt is van a neten, de már nem tudom, hol (viszonylag sok honlap van már dr. Young elméletéről és az Inner Light nevű cégről).


Kétségkívül jó alapirány, de az embert az egyensúly helyett a szélsőségekre buzdítja. Egyél ezt, egyél azt, de ebből ne vagy csak minimálisan! Az ember nem attól lesz egészséges, hogy minden "káros"-at kizár, és csak "egészséges" ételeket eszik.


Okosakat? Ugyan...Nincs ebben semmi extra...De azért köszönöm:-)

191. Pirosalma (válaszként erre: 190. - Cszsuka)
2008. jún. 3. 21:44

Szia, Zsuka!


Nem ez a lényeg, a probléma a hangsúlyok eltolódásával van (túl sok cukor, túl sok zsír usw.).


Amúgy azért van ott, mert megmérték a PRAL-értékét:-)

190. Cszsuka (válaszként erre: 187. - Pirosalma)
2008. jún. 3. 21:27
Ezt a cikket már olvastam, nem ismeretlen számomra, s elég sok jó információt is lehet belőle kapni. Kérdésem azért itt is van: ha táplálkozzak úgy mint az őseink, s valójában kőbunkók vagyunk, vagyis ösztönből azt esszük ami nekünk jó ősidők óta, akkor mit keres az étlapon a fehér cukor és a belőle készült ételek? Mikoris találták fel a fehércukrot??? 1700-as évek körül, ha jól emlékszem. Addig mi volt? Rágcsálták esetleg a nádat -azért az nem ugyanaz...
189. 4b6a2525df (válaszként erre: 187. - Pirosalma)
2008. jún. 3. 20:18

Szervusz Kedves:) Már úgy hiányoltalak:) De most komolyan.

Ezt nem én irtam, csak kaptam egy emailt és gondoltam bemásolom.

De ha csak a cukorban van tévedés, akkor sok hozzá nem értőn lehet segíteni ezzel az étrenddel:)

Vagy tévedek:)

Szeretem amikor érthetően okosakat irsz:)

188. Cszsuka (válaszként erre: 187. - Pirosalma)
2008. jún. 3. 19:59

Szia!

Bocs, hogy beledumálok; lehet, hogy a PRAL értéke alapján semlegesnek tekinthető, de nekem vizsgaanyag a következő:

A túlzott szénhidrátfogyasztás következményei lehetnek a következő betegségek:

Túlsúly, zaklatott lelki működés, fogszuvasodás, felborult bélflóra, emésztési zavarok, függőség, meggyengült immunműködés.

Ezek közül mondhatni mindegyik együtt jár a szervezet elsavasodásával, a sav-bázis egyensúly felborulásával. Nem mindig szó szerint értendő minden. Aki nem szakember, vagyis minekünk pórnépeknek elég annyi, hogy a cukor bajokat okoz, s ha ugyan közvetve, de a savasító tényezők között van.

Dr. Young nem volt azok között a személyek között (Orvosok és természetgyógyászok), akik a könyvemet írták! (Má' megin' erre hivatkozok:)

Üdv: Zsu

187. Pirosalma (válaszként erre: 186. - 4b6a2525df)
2008. jún. 3. 19:01

Szia, Éva!


Akkor én is adnék egy kis adalékot:-)


Dr. Young téved, felteszem, következetesen, mivel a kutatási eredmények sok dolognak az ellenkezőjét bizonyítják. A cukor ugyanis nem savasít (nem is lúgosít: semleges), mivel a PRAL-értéke (~ nettó savterhelés) - 0,1 (gyakorlatilag semlegesnek tekinthető).


Erre minden bizonnyal azért volt szükség, mert a cukorra sokan "köpködnek", így dr. Young imidzsét rontaná, ha - amúgy teljesen jogosan - semleges ételnek, és nem erősen savasítnak írná a cukrot.


Ha valami hitelesre lenne szükségetek: [link]


Ajánlom Tihanyi András több más cikkét is, ő otthon van ezekben a kérdésekben.

2008. jún. 3. 18:24

Egy kis adalék:)


Az alábbiakban következő felsorolás a különböző ételeket mutatja be úgy rangsorolva, hogy a leginkább lúgosító hatásúakkal kezdődik és a legsavasítóbbakkal végződik a lista. Ez az összeállítás Dr Young és felesége munkája alapján készült.



LÚGOSÍTÓ – ELEKTRONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK



A LEGJOBB: NAGYON LÚGOSÍT



szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab ( de nem sózott,nem pörkölt!)



kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem algák!)



tökmag



anyatej



Himalája vagy Himalaya só



lúgos víz



JOBB: ELÉGGÉ LÚGOSÍT



limabab (holdbab) száraz fehér bab szójagranulátum szójabab (mirelit)



cékla, zeller, retek, gyömbér



paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, cikória (endívia), avokádó, okra



pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors (chili őrlemény)



JÓ: ENYHÉN LÚGOSÍT



lencse, szójaliszt, tofu



karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini (hosszú, sötétzöld, uborkaszerű tökfajta), articsóka, rebarbara, fekete nadálytő, vízitorma



fehér- és sárgarépa, torma, svéd vagy sárga karórépa, köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény



hajdina (dara), tönkölybúza, quinoa (ejtsd: kinua)



meggy, citrom, grapefruit, lime, kókusz, éretlen zöld banán



olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj



friss fűszernövények, a fűszerek többsége



desztillált víz, kecsketej



mandula,



SAVASÍTÓ – PROTONOKBAN GAZDAG – ÉTELEK



ROSSZ:ENYHÉN SAVASÍT



csicseriborsó, vesebab (vörös), fekete bab, búzahús (szejtán)



curry por, (erős fűszerkeverék)



napraforgó olaj, szőlőmag olaj



szilva, cseresznye, fekete ribizli, nektarin, sárgadinnye, friss datolya



köles, amaránt, kásák



édesvízi halak húsa (nem tenyésztett hal)



tej, tejszín, tejföl, szójatej, rizstej



mogyoró, brazil vagy paradió, pekán dió



napraforgómag, lenmag



ROSSZABB: ELÉGGÉ SAVASÍT



friss gyümölcslé (nem édesített, természetes)



asztali só (minden olyan só, amely tapadásgátlót tartalmaz és finomított), ketchup, majonéz, vanília, szerecsendió



margarin, vaj, kukoricaolaj, ghí (tejből – lassú tűzön – kisütött vaj; az indiai konyha használja a zsír és az olaj helyett)



őszi- és sárgabarack, görögdinnye, körte szőlő, alma, eper, málna, ribizli, szeder, friss füge, áfonya, egres, banán, narancs, mandarin, mangó, ananász, papaya, guajáva, datolyaszilva



búza, zab, hántolt fehér rizs, barna rizs, vadrizs, fehérkenyér, rozskenyér, korpás kenyér, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, péksütemények, édes és sós kekszfélék



tengeri halak húsa (nem tenyésztett hal)



dió



A LEGROSSZABB: NAGYON SAVASÍT



alkohol, szeszes italok, sör, bor, kávé, tea, édesített gyümölcslevek



mustár, ecet, élesztő, lekvárok, kakaó, maláta, gyümölcskocsonya, karob, nátrium-glutamát ízfokozó (jele: E-621) szójaszósz, rizsszirup



szárított / aszalt gyümölcsök ecetes / eltett gyümölcsök



kukorica,árpa, rozs, zabkorpa



disznóhús, borjúhús, marhahús, csirkehús és egyéb szárnyasok húsai, tojás, mindenféle belsőség, kagylók, tenyésztett halak



sajt, túró, joghurt, tejsavó, fagylalt, kazein (tejfehérje), szójasajt, kecskesajt



földimogyoró, pisztácia, kesudió



burgonya (tavalyi tárolt krumpli)



az összes mesterséges édesítőszer, szacharin, aszpartám (E-951) , fehér finomított cukor, répacukor, kukoricaszirup, melasz, fruktóz, juharszirup, méz, szárított náddarabkák, nádszirup, malátaszirup, barnarizs-szirup



gombák (minden fajta)

2008. máj. 14. 14:50

Bocs, de két hétig Tenerifén nyaraltam és csak most jöttem meg. folytatom:

LEVESEK::

GULYÁSLEVES:

3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 db paprika. 2 db pritmiinpaprika, fél kiló rózsaszinű újbuurgonya, fél zellergumó 2 fej vöröshagyma, olivaolaj, pirospaprika, borsikafő,majoranna,petrezselyem és zellerszöld

(szerintem ez inkább krumlileves:)

A burgonyát külön feltesszük főni. A hagymát, paprikákat apróra végjuk a többi zöldséget felkockázzuk, pörköltalapot készítünk, a paprikáákat megpiritjuk rajta, majd felöntjük kevés vizzel és puhára pároljuk, hozzáadjuk a többi füszert, majd összeturmixoljuk. Közben a zöldséget, ségarépát külön olajon megpiritjuk, felöntjük vizzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a pörköltalapot, felforraljuk, ezután tesszük bele a főtt burgonyát. Tálaláskor friss zeller és petrezselyenzüldet szórunk rá.


HÁT EZ ELÉG KAVARCOS:) DE A TÖBBI LEVES IS, UGYHOGY A RECEPTEKET NEM IS IROM LE.

A levesek nevei: Karfiolkrém leves (lényege: nincs ben tejszin)

Lencseleves. Lényege: nincs berántva.Össze lehet turmixolni is. De ugy is tálalható, hogy a fele összeturmixolt, a fele meg nem.

KÁPOSZTALEVES. (na ezt leirom:

1 kisebb fej képoszta, 1 nagyobb fej vöröshagyma, vagy 2 póréhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 fej zeller, 1-2 cukkini 2 db fehér édespaprika 3 db paradicsom, a csokor petrezselyem, bazsalikom, só.

2 liter vizet felforralunk és egyszerre beleöntük a felszeletelt, aprított zöldségeket. Ismét felforraljuk, amikor a zöldségek megpuhultak, a tüzről levéve 10 percig pihentetjük. Utánna kis só, bazsalikom összevágott petrezselem


FŐZELÉKEK::

habarás többféleképpen::

-köleslisztet szójatejjel simára keverünk

-sárgaborsó, vagy csicseriborsólisztet szójatejjel, vagy vizzel,

-Az ételből kivett kevés zöldséget letumixoljuk és visszakeverjük (én ezt szoktam csinálni:)

Főzeléknevek: Zöldbab, karfiol,zöldborsó, lencse, bab. Mindegyik vegamixxel van feldobva.

2008. ápr. 25. 22:29
Értem, köszi. Jöhetnek még a receptek ám :)
183. 4b6a2525df (válaszként erre: 182. - Gordonka)
2008. ápr. 22. 20:38
Egy zöld füzet: Lugosító ételreceptek
182. Gordonka (válaszként erre: 181. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 22. 20:30
Jók a receptek, kérlek írd meg a forrást, köszönöm.
2008. ápr. 20. 20:01

PÁSTÉTOMOK, KRÉMEK


KÖLESKÖRÖZÖTT

20 dkg kölet

lilahagyma, snidling,

köménymag, pirospaprika

3-4 ek hidegen sajtolt olaj

citromlé

Háromszoros mennyiségű vizben megfőzzük a kölest, majd a hozzávalókkal összemixeljük. Izlés szerint citromlével izesítjük.


KÖLESVAJ

1 csésze forró főtt köles

1/4 csésze főtt sárgarépa

1/3 csésze kókuszreszelék

3/4-1 tk só

1 csésze víz

Turmixoljuk össze, hűtsük le. A sárgarépától lesz sárgás szinű:)


BAZSALIKOMOS KESUDIÓ PÁSTÉTOM (PESTO)

1/2 csésze kesudió

1/2 csésze olivaolaj

3-4 ágacska friss bazsaliko,

1 kis gerezd fokhagyma

egy kis őrölt kömény

Turmixoljuk össze, hütsük ki zárható edénybe, hogy megdermedjen. (kesudió helyett használhatunk fenyőmagot is, ettől különleges izt kap.

Salátához és tésztához is kitűnően felhasználható.

Na majd folytatom:)

2008. ápr. 20. 19:53

Nos akkor -mivel az általam igen nagyrabecsült Pirosalma (és most ez komoly!)megigérte, hogy tőle

nyugodtan irhatom a recepteket, hát legyen:

SALÁTÁK:) A lugosító életmód során javasolt mindennap legalább l alkalommal FRISS salátát enni.

ZÖLDSALÁTA:

l csomag retek, 1 kigyóuborka, a fej saláta,

fél dl extraszűz olívaolaj (vagy hidegen sajtolt olaj)

fél citrom leve

bazsalikom, őrölt kömény, turbolya vagy ánizs.

Az összetevőket apróra vágjuk, rá az olaj,citromlé , megszórjuk a fűszerekkel és jól összekerjük.


UBORKASALÁTA NAPRAFORGÓÖNTETTEL:)

l nagyobb uborka,1-2 húsos zöldpaprika, fél fej vörös, vagy lilahagyma, 2-3 ek,napraforgómag,1-2 ek, extraszűz,vagy hidegen sajtolt olaj, 1 citrom leve.

a zöldségeket vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk a napraforgó öntettel,melyet egy turmixgépben állítunk elő a citomléből, a napraforgómagból a hagymából és az olajból.


CÉKLASALÁTA

0,5 kg cékla,fél szál torma, 10 dkg őrölt szezámmag,1 kk őrölt köménymag,1 citrom leve 2-3 ek extraszűz,vagy hidegen sajtolt olaj.

A céklát és a tormát lereszeljük,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.


ÖNTETEK

KETCHUP

1 1/2 CSÉSZE sürített paradicsom

2 ek frissen csavart citromlé

1/4 csésze vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1/4 tk szárított kapor

1/4 tk. bazsalikom

1 tk só

1 1/2 csésze víz.

Turmixoljuk össze:)


SZÓJAMAJONÉZ

1/2 csésze zsíros szójatejpor

2 ek firss citromlé

1/2 csésze vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olivaolaj

3/4 tk só

3/4 csésze víz

Az olaj és a cirtom kivételével turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd a turmixolás után lassan adjuk hozzá az olajat sűrű keverés mellett, majd ugyanigy a citromlevet.


TEJFÖL TEJ NÉLKÜL

5 dkg tisztított napraforgómag

1 dl tiszta víz

friss citrolé

1 gerezd fokhagyma

kis só

Krémes állagúra turmixolni. Fogyaszthetjuk frissen vagy rátehetjük olyan ételekre, amit a sütőben sütünk.

Bioboltokban már kapható szójatejföl.

179. 4b6a2525df (válaszként erre: 178. - Pirosalma)
2008. ápr. 20. 18:42

Ebben teljesen igazat adok neked.

Ha nyitsz egy ilyen fórumot, nagyon szivesen fogom olvasni, és talán hozzá is szólok, de, hogy tanulni fogok belőle az biztos:)

Ha van gyakorlati ötledet, azt pedig itt nagyon szivesen fogadom:):)

178. Pirosalma (válaszként erre: 177. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 20. 18:40

Ok, megbeszéltük:-) Bár te azt kérdeztem, mi a bajom a lúgosítással,így én arra válaszoltam.

Azért szerintem afölött, hogy R. Y. a képünkbe hazudik, nem kellene szemet hunyni. Nem?:-)

177. 4b6a2525df (válaszként erre: 176. - Pirosalma)
2008. ápr. 20. 18:37

Nem vagyok árulkodós:)

Csak már belémkötöttél ezzel a lugosítós dologgal kapcsolatban és nem akarom, hogy a topik úgy félremenjen, mkiint a természetgyógyászatos.

Én csak ételrecepteket akarok ide leírni, amivel véleményem szerint lugosítható a szervezet.

Nagyon sok helyen meg lehet találni annak a felsorolását, hogy mely táplálékok fogyasztása segíti a szervezet lugosítását, de azok elkészítési módja nem.


Szóval szeretném itt leírni oár étel elkészítási módját, anélkül, hogy úgy kötnél bele, hogy az elvinné elvi sikra az egészet.


Remélem piszokira diplomatikus voltam:)

176. Pirosalma (válaszként erre: 175. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 20. 18:33

Mármint mit tudsz? Mert elárulhatod nekem is:-)


Igazából csak annyi, hogy hazudik. Nem tudom, hány tudományos fokozata van, publikációk (0 db) nélkül. Ez a hazugságot azt hiszem, teljes mértékben kielégíti.


A lúgosító étrendet kifejezetten jónak tartom, csak nem úgy, ahogy eladják.

175. 4b6a2525df (válaszként erre: 174. - Pirosalma)
2008. ápr. 20. 18:29

Igen ezt tudom:)

Esetleg valami kifogásolni valód Dr. Yunggal, vagy a módszerével kapcsolatban? Mármint a lugosításra használt "zöld löttnyek" nevezett dologgal kapcsolatban?

2008. ápr. 20. 18:26
"Dr. Robert O. Young az elsők között foglalkozott az élő vérsejtek vizsgálatával..." - LOL.
2008. ápr. 20. 18:26
Megfőzöd?
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook