Mellplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Igen, arra.
Nekem nem mondták, hogy kellene, de lehet rákérdezek (már ha van 3,5 hetesen értelme még), mert a jobb szépen helyezkedik, de a bal még mindig feljebb van. Talán segíthet utolérnie.
Ma megszemléltem őket melltartó váltásnál. Tartottam a bimbó körüli vágástól, hogy milyen lesz, de konkrétan nem látszik a heg. Gyönyörű munkát végzett :).
A szorítópántra gondolsz műtét után, hónalj alatt, cici fölött?
Nekem volt, 2 hétig kellett viselnem éjjel-nappal. Rögzíti a mellek helyzetét, én kifejezetten kértem, hogy ne legyen nagyon kiemelkedő a felső ív, hanem legyen minél természetesebb, talán azon is segít. Nekem szinte azonnal a helyén voltak a cicik, 8 hónap elteltével ugyanott vannak.
Mai tapasztalat alapján:
láb, fenék közepes (20-25 kg) súlyokkal nem okozott semmi problémát.
Hasnál van az az állvány, ahol könyéken tartod magad. Na, az nekem felejtős. Ha csak simán egyenes karral tartottam magam, úgy jó volt.
Karra ma nem dolgoztam, így fekvő kimaradt és a húzódzkodásnak is adok még egy hetet az állványos tapasztalat alapján.
Valaki hord pántot? Mi a szerepe?
Nekem kb.fél év volt, mire visszanyertem a műtét előtti erőnlétet, addigra építettem magam vissza. Én nem csináltam ész nélkül. Szépen, lassan fokozatosan és mihelyst nem esett jól vmi, abbahagytam.
Szerintem figyelni kell testünk jelzéseire és persze, minden doki javasolja a mozgást, de 3 hónapig csak alsó testre. Fontos a mozgás a regeneráció miatt is, sokáig kizárólag lábra!
Azért jól rá volt ám szorítva:)
Általánosságban nekem sincs problémám, de vannak bizonyos mozdulatok amikor érzem h nagyon befeszül a mellizom, azokat próbálom kihagyni.
Szerintem ez egyéni. 10 nappal műtét után ugyanúgy használtam a kezeim a fióknyitogatós mutatványom mellett is.
Ismerősöm is két hét után ment vissza fodrászkodni.
Mindenki más. Én konkrétan a műtét napján akartam meghalni, annyira fájt. Inkább szültem volna ötször egymás után. Más szerint meg teljesen kibírható ez a fájdalom.
Most kezdek egy kicsit megijedni...nekem 2 het utan vissza kell mennem munkaba, es aktivan kell hasznalnom mind a kettö kezem...
Hogy fogok dolgozni, ha 6 hetesen sem tudtad magad kinyitni a duncusüveg tetejet?😳
Jó kérdés
Most eldöntöttem, jövő pénteken bemegyek a terembe lábazni
Nekem is volt felvarrás is.
Az alsótest edzéséről miért?
Igen, mindenről:( de nekem felvarrás is volt.
Még a befőttes (mézes) üveg tetejét sem tudtam lecsavarni a héten 6 hetesen. Nem ment, éreztem, ha eröltetem, baj lesz.
Óvatosan fogom kezdeni női fekvővel, nem teljesen ráengedett súllyal. A kisebb súlyzóval történő karedzés is mozgatja a mellizmokat. Figyelni kell, fokozatosan terhelni és nem erőltetni semmit.
Fekve soha nem nyomtam és nekem a saját súlyom is nagyon kevés. Ettől függetlenül benne az esély, hogy el fognak mozdulni. Az orvosom testépítőknek is csinált jó párat, ők nem gyenge súlyokkal nyomnak fekve is.
Nem csinálok hirtelen mozdulatot, hirtelen terhelést.
Te teljesen le vagy tiltva mindenről?
Irigyellek🙂
De azért a fekvőt gondold át kérlek, vagy nézz utána. Mindenhol tiltólistán van a húzódzkodással együtt. Azt h baj van, lehet h nem most fogod érezni, hanem fél év vagy 1 év múlva.
Nem, de folyamatosan mozgok. Nyilván mindenki más és az orvosok sem ugyanazt tartják jónak. Varratszedésnél kérdeztem rá és biztosan függvénye volt, hogy mennyire gyorsan gyógyulok. Holnap jelentek, hogy hogyan ment.
5 nappal műtét után már azt mondta, hogy mozogjak, mozogjak (és kerüljem a hirtelen mozdulatokat meg a fiókokat :D).
Nekem nagyon engedékeny volt a dokim. Egy hét után már mehetett a guggolás, futópadon gyaloglás hegymenetben. Második héten hasizmozás lent tartott kézzel, harmadik héten már kis kézi súlyzóval edzés, biciklizés, futás. Jövő héttől mehet a fekvőtámasz és húzódzkodás és öt hetesen wakeboard.
Mondjuk ő nagyon mozgáspárti és nekem nincs nagy implant bent. Így is fogytam cicik+2 kg-ot, de nekem étvágyam sincs normális mozgás nélkül.
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy okozott-e másnak is problémát a műtét utáni fogyás illetve izomleépülés. Nyilván a karon látszik a legjobban, de a fenekemről is lement minden izom. Akinek igen, hogyan és mikor tudta visszaszerezni a régi formáját? Mire kell figyelni a műtét utáni edzésnél?
6 hetes múltam, egyelőre még nem javasolt, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Egyébként kb fél éve napi 100-115 g fehérjét viszek be átlagban, ennél többet túlzásnak éreznék, és így bőven az ajánlott mennyiség felett van, még ha kgonként 2 grammal számolok is.
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Élet a mellplasztika után-Mi történt velünk a műtét után?
- Mi a véleményetek az AESTHETICA Orvosi Központról? Leginkább mellplasztika témában.
- Kettős kontúr / double bubble tapasztalatok - Mellplasztika
- Kombinált mellplasztika (felvarrás+nagyobbítás) tapasztalatok
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített mellplasztikával kapcsolatban?
- Dr. Pap Péter mellplasztika tapasztalatok