Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Lakatalin!
hát igen nem mindegy mennyit kell utazgatni az új cicikig!
Sziasztok!
Van esetleg itt olyan már kis cicis,akit nem fordított T vonalban műtött a dokija,tehát alul nincs vágás és bp.-i? Köszönöm előre is,ha ír privit. Szép estét mindenkinek!
Hahó régiek, és újak!
Akit érdekel, vagy tudna és szeretne véleményezni, nyitottam naplót-képpel.
Kiváncsi lennék a tapasztalokra.
Köszi
Szia!
Megértelek, ha elégedetlen vagy, nézd mégis a jó oldalát.Nagyon szépek lettek a melleid, és elférnek a mellkasodon.Szimetrikusak, és nem lógnak.
Ha érdekel, nyitottam naplót, nézd meg, hogy az enyémek milyenek.Nem óriásiak, de nagyon asszimetrikusak.Egy-két méret biztos van köztük, képtelenség olyan melltartót vennem, ami a jót egy kicsit is megközelíti.
Ha egyszer végre megműtenek, soha többé nem veszek merevítős melltartót!!!!!!!!!!Te miért szeretnél minnenáron drótosat-így hívom a merevítőst:-)
szia susika!
látom senki nem válaszolt neked...
első lépésként kellene egy plasztikai sebészt választanod és időpontot kérni hozzá.
itt a fórumon a lányok a szent imre kórházat részesítik előnyben, Jósvay vagy Kelemen doktort.
engem Kelemen doktor műtött, szívből ajánlom...
az első konzin mindent elmagyaráz a doki, és ha vállalod a műtétet, akkor instrukciókat kapsz, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeztetned...
szia Hajni!
örülök én a ciciknek, csak nem látványos a kisebbedés... már többen megkérdezték, hogy elmaradt a műtétem? :((( pfffff
szerencsére én egyszer sem lyukadtam, bízom benne, hogy nem is fogok...
viszont a vágásaim tényleg nagyon érzékenyek, eddig 85-ös melltartót hordtam, most 90-st veszek, hogy véletlen se nyomja-piszkálja a vízszintes vágásokat...
azért múltkor jót kuncogtam... bementem egy triumph boltba és kikértem egy 90 B-s cicitartót, és nagy lett rám :))) amúgy 85 C-s lettem, de a cicitartóba szoktam hosszabbító kapcsot tenni a "piszkálódás" elkerülése végett :)))
Szia Andi.
Szomorún olvastam amit írtál a cicikről.
Viszon nem hidd,hogy nem vették észre,de nekem a legközelebbi rokonom se mert megkérdezni,hogy csináltak -e valamit.Mikor megmondtam neki,csak annyit mondod,hogy nézte ő,de azt hitte,hogy csak fogytam,és onnan is lement.Szóval ez intim téma és nem fogja senki szemtől szembe megkérdezni,hogy volt-e műtét.
Nekem is vannak még néha gondjaim,m több mint 3 hónappal a műtét után lett az első lukam,jött ki egy csomó trutyi,az egyik cicim tök szép,alig látszódnak már a varratok,de amásik elég ronda,de nem látja senki rajtunk kívűl,és a férjemet sem zavarja.Ő az látja,hogy egy sokkal kiengyensúlyozottabb feleséget kapott,aki tökre örűl anak ,ohgy végre lehet normálisan öltözni.Holnap meg is mutatom a nagyvilágnak az új ciciket a Balcsi parton:)
Fel a fejjel,és örülj a új ciciknek.)
Szép napot.H
Nem vittem túlzásba a magyarázkodást. Elmondtam, h kényelmetlen, fáj a hátam, a derekam. Ő tisztában van ezekkel a dolgokkal. Nem fog pszichológiai tesztnek alávetni, ha erre vagy kíváncsi. :)
Persze elmondhatod azt is, h nehezen kapsz blúzt magadnak stb. Ami persze nyomaszt. Konzultáció során nem adtam hálapénzt. Olvastam olyan korábbi bejegyzést, ahol azt írták, h a műtét után sem akarta elfogadni, mondván, hogy ez a munkája.
Én hétfőn megyek az első kontrollra, valami varratlazítást emlegetett, ami gőzöm sincs h mit takar... Az meg h milyen lesz a heg, nem izgat, mert nem látható helyen van. Sztem a mi esetünkben (mellkisebbítés) nem ez a legfőbb szempont, hogy milyen lesz a heg. Legalábbis nálam. :)
Sztem, ha minden zökkenőmentes, nyár végén meg is műt. Addig a vizsgálatokat is kényelmesen meg lehet csinálni.
Szia!
Fontos arra tenni a hangsúlyt, hogy fizikailag mennyire megterhelő a nagy mellekkel, vagy a lelki része ugyanolyan súllyal nyom a latban? Vagy ezek mennyire fontosak ahhoz, hogy zöld utat adjanak? Az orvosnak adtál hálapénzt? Ha igen, akkor már a konzultáció során is esetleg, vagy csak a műtét után?
Én is Jósvay dokinál voltam konzultáción, és a súlyommal kapcsolatban csak annyit kérdezett, hogy állandó-e. Mivel épp fogyóban vagyok, mondta, hogy a műtét csak akkor jöhet szóba, ha már elértem a célom, mert utána nem szabad fogyni.
Engem egyébként abszolút nem próbált meg lebeszélni, meg igazán elrettenteni sem, de felhívta a figyelmem a kockázatokra, meg arra is, hogy nem minden varrat sikerül tökéletesen, sőt vannak kifejezetten csúnyák is.
Szia!
Abszolút egyénfüggő a munkába állás időpontja, halkan megjegyzem én kb. 10 nap után - még varratokkal - már dolgoztam (irodai munka), busszal kb. félóra, az volt a kellemetlenebb. De túléltem és teljesen jól vagyok, szépen gyógyultak a sebeim, április 11-én volt a műtétem.
Ez azért ne legyen irányadó, mindenki maga ismeri a korlátait...
Szia!
Én tavaly júniusban szültem a fiamat. Először októberben voltam nála, akkor azt mondta h még próbáljak fogyni, mert ha műtét után fogyok, akkor megereszkednek majd a melleim. Meg amúgyis várjuk meg a szülés után egy évet. Hát letelt. Márciusban voltam nála, akkor írt ki júni 17-re. A várakozási idő olyan 2 hónap kb.
Akkor támogatja az OEP, ha a testsúly legalább 0,5%-át távolítják el. Nálam ez bőven megvolt, mert majdnem 2 kilótól szabadítottak meg.
A felépülésről nem tudok mondani semmit, mert még az elején vagyok. Attól függ milyen munkát végzel. Ha irodai, akkor én a 4 hetet javasolnám. De tényleg egyénfüggő. Különben nagyon készséges a doki, mindenre válaszol. De arra készülj fel, hogy megpróbál majd lebeszélni. Elrettenteni. :)
Én úgy voltam vele, lesz ami lesz, muszáj. Kényelmetlen, fáj a hátam stb.
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan. Válaszolok szívesen.
Szia Rituscha!
Nagyon köszönöm a választ. Őhozzá kaptam én is időpontot. Ezek szerint fel sem merült az, hogy még műtét előtt fogynod kellene? Általában hogy kell ezt elképzelni? Megpróbálnak kibúvót találni, hogy miért ne csinálják meg, vagy hogyan zajlik annak megállapítása, hogy megy-e OEPfinanszírozással? Én 90E-s melltartót hordok most. És mikor lehet visszamenni dolgozni? Azt olvasom, hogy egyénfüggő, de mégis mivel lehet számolni nagyjából? Most fel sem emelheted a gyerkődödet? Mennyi idő, mire az 1. konzultációtól eljut az ember a műtétig?
Sziasztok!
Engem hétfőn műtőttek a Szent Imrében, Jósvay főorvos úr. 90F-es melltartót hordtam, most 90C-s kell. Nagyon elégedett vagyok a látvánnyal. Egyikből durván 800 grammot, másikból 950-et távolítottak el. Most még elég kemények. De a kezeimet már úgy, ahogy tudom mozgatni. Fájdalmaim nincsenek, csak a seb húzódik. Ja, és 105 kiló vagyok, egy évvel a szülés után, és szintén pajzsmirigy alulműködésem van.
Nem bántam meg a műtétet.
A kórházat és a doktor urat is csak ajánlani tudom!
Üdv!
Sziasztok! Új vagyok itt, és mellkisebbítést tervezek, júliusban megyek konzultálni az orvossal. Az lenne a kérdésem, hogy a testsúly vonatkozásában van-e valamilyen feltétel, mert nekem egy másik orvos azt mondta, hogy le kellene fogynom, mert így nem vállalja, csak nem értem, hogy mi az összefüggés. Beszélt valami sebgyógyulásról, de nekem nem áll össze a kép a fejemben, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz.
Ráadásul pont egy betegségből eredően híztam meg, a melleim is akkor lettek dupla akkorák, mint eredetileg, és ugyan megműtöttek, de lefogyni azóta sem igazán tudtam. Ezek után szültem is már, pajzsmirigy alulműködésem alakult ki, ami további akadályt jelent a fogyásban.
Másik kérdésem lenne még, hogy a műtétet követően mikor lehet újra munkába állni, mert nem nagyon tudnék hosszabb időt kiesni a munkámból adódóan.
köszi a választ Herkrisz !
mostanra utána olvastam itt az Portálon és felhívtam az OEP et mert én is vidéki vagyok ahogy sokan és megérdeklődtem hol csinálnak még Tb támogatott kisebbítést Debrecen Győr Pécs Szeged BP pedig három helyen Ha jól mondta a hölgy a telefonban már beszéltem is a Győri kórházzal és tényleg van náluk ! Úgyhogy már konzultációra is kértem időpontot júli 3. már nagyon várom és nagyon bizakodó vagyok !
köszönöm a kedves szavakat :)
nekem nincs gyermekem, és a cicim a teltsége miatt lógott, nem a szülés-szoptatás következményeként...
K doki le is akart beszélni a műtétről, ő is azt mondta, hogy úgy szép ahogy van... de nem hagytam magam, cserébe 1 kosárral kisebb cicit csinált... jobban örültem volna ha még kisebbet csinál, de ezért nem fogok még egyszer kés alá feküdni :)))
szia hajni :)
örülök neked :))))
sziasztok lányok!
pár hónap után én is visszajöttem :)
ma 4 hónapos a cicim...
nálam nem okozott kirobbanó változást az új cici.
természetesen örülök neki, hogy meg műtettem, mert fantasztikus dolog, hogy melltartó nélkül is a helyükön vannak :DDD
de továbbra is az a helyzet áll fenn, hogy senki sem veszi észre, hogy kisebbek lettek...
ezek szerint írtó jól rejtegettem a nagy ciciket :DDD
nem írók naplót, de teszek fel egy fotót...
túl nagy változás nem történt az utóbbi időben... cseppet megereszkedtek, de a vágás szinte semmit sem halványodott...
a melltartókkal továbbra is bajban vagyok... merevítős szóba se jöhet mert nyomják az alsó vágást... sima pamut melltartókat használok ami nem piszkálja a mellbimbómat sem...
amúgy rengeteget vakarózok - állandóan viszket, bizsereg, szúrkálódik...
hát itt tartok :)))
Helló.
Mindenkinek aki még csak gondolkodik a műtétetn,azt üzenem,hogy nem féljetek,mert utána 180fokos fordulat fog bekövetkezni az életetekben.
Én is nagyon féltem,utána meg azt kérdeztem magamtól,.hogy mi a fenétől voltam így berezelve:)
Annyira jó végre normálisan kinézni,és csinos fürdőrucit felvenni:))
Megvettem én is életem első 3szög alakú fürdőruciját,és olyan büszkén viselem.
Hajrá mindenkinek:))))!!!!!!!
H