Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nem biztos, hogy normális, ha fel vagy fújódva ! Mi van, ha a pukli egy tályog, amiben genny van ? Ha kifakad, életveszélybe is kerülhetsz !
Én visszamennék az orvoshoz a héten, hiszen jönnek az ünnepek, alig van bent olyankor orvos, csak ügyelnek.
Zsike, ha fáj, egyél fájdalom csillapítót. Fájdalommal nincs érdemi pihenés, mert az ember csak agyal közben.
Mozogj egy keveset, ha érzed, hogy elég, akkor vissza az ágyba feküdni, aludni. Aztán megint totyogni, majd pihi, és így tovább...
Minden nappal nő majd a totyogós idő hossza egy kicsit.
Légy türelmes magaddal, ez egy belassúlt időszak.
Kalap kakit mindenhez!🌻
Igen,laparos voltam.
2-3 hónap kellett mire összeszedtem magam,akkor mentem vissza dokgozni is.
A hasam sajnos azóta sem a régi,nem lett lapos (pedig az előtt az volt) és sajnos híztam is 15 kg-ot.
Izületi fájdalmaim nekem is voltak az elején,aztán elmúltak.
Hazudnék ha azt mondanám h minden olyan mint előtte volt.
Mai napig érzek menstruációs görcsöket (doki szerint nem létezik,én is tudom,de mégis).
Lelkileg nagyon nehéz,vannak rossz napok,de itt vagyunk élünk!!
A többit alakíthatjuk!LÉGY TÜRELMES MAGADDAL!
Szia!
Itt vagyok!
30 éves voltam amikor,kiderült hogy méhtest daganatom van.
Debrecenben megműtöttek,már 5 éve.
Jól vagyok,minden rendben.
Az egyetlen dolog ami bánt,hogy nem lett gyermekünk.
Nagyon szívesen válaszolok,ha szeretnél valamit tudni.🙂
Szia, nekem volt, műtét után kb 5 hónappal már ott figyelt (fájt napi szinten).
Nekem is műteni kellett volna, de ezt elutasítottam.
Napi szinten gyógyszert szedtem rá, nagyon el voltam keseredve.
Alternatív módszereket kerestem: elmentem 2x is női jóga kurzusra,
családállításra. Vettem egy használt jóféle lassú gyümölcscentrifugát: céklalevet, répalevet, zellerszál levet ittam. Maca port szedtem, málnalevél teát ittam. Aztán online minden este jógáztam 3 hónapig a végén relaxációval.Elmúlt lassan a fájdalom, ma már ritkán, csak ha nenstruálnék akkor fáj picit.
Remélem tudtam segíteni...
Szia!
2009.ben petefészekciszta miatt volt az eltávolítás műtét
Pont ma voltam dokinál,márciusra kaptam a műtétre időpontot.
Elvileg laparoszkópiával lesz a műtét,a bal oldali petefészek marad a doki szerint.
Sziasztok!
Méheltávolító műtétem lesz!
2009.ben már eltávolították a jobb oldali petefészkem,petevezetékem.
Nagyon erős,rendszertelen vérzésem vannak.
45.éves vagyok,nem szeretnék már gyereket.
Megírnátok kérlek kit hol,hogyan műtöttek?A műtét utáni napok milyenek voltak?
Milyen volt a felépülés?
Szia!
Én több éve estem át a méh (+petevezetékek) eltávolításon. Nagyon erősen hullott a hajam a műtét utáni hetekben. Végül magától megszűnt, és újra dús lett.
Óóó, a banyaláz sunyi. A petefészkek aktivitása is csökken idővel, de ez nagyon egyén függő.
Én pl. úgy 43 évesen kezdtem, még egészséges méhvel és schaffhausen petefészkekkel. Van aki 60 évesen is aktív ciklussal él és a banyalázat csak hallomásból ismeri. Vagy simán elmarad a ciklus a szemét hozadékok nélkül.
Szia. Többeknek volt, van, általában hullámokban. Kihullik rettenet sok, aztán visszanő. Ha nagyon hosszú hajad van érdemes lesz rövidebbre váltani. Ha netalán elkap a banyavíz durván, akkor is praktikusabb a rövid haj.
A fogakkal is várható sajnos probléma. A covid előtt, amikor még full aktív volt az oldal, látható tendencia volt a fogromlás, fogvesztés.
A hormonális változások miatt az is lehet, hogy a megszokott parfümöd egyszerűen büdössé válik rajtad. A bőr is szárazabb lesz. Bár ezek a folyamatok már a műtét előtt is érezhetőek általában.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?