Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

2018. jan. 12. 14:29

Sziasztok!

Egy kicsit távol voltam, de újra csatlakozom.

4 hetes műtött vagyok. Petefészkek bent maradtak. Hétfőn megyek kontrollra. Rá fogok kérdezni az ösztogenra, mert ez nem derült ki a miomas időmben. A pisilés továbbra is fájdalmas, végig szedtem a sumetrolint. Kicsit jobb, de nem jó még mindig. Érdekes ha fogom a köldök és a szemérem domb között a hasam pisiléskor, akkor nem fáj. Gyanús ez nekem nagyon és egyben félek is, nehogy baj legyen a húgyhólyaggal. Sárgás folyásom van, mostmár tutira hüvelyből. Ez a sarj miatt lehetséges? Mintha korábbi hozzászólásnál olvastam ilyet.

Jó olvasni, hogy van élet a méh nélkül is. 😁

39625. ukata (válaszként erre: 39624. - Diti1968)
2018. jan. 12. 12:01
;-)
39624. Diti1968 (válaszként erre: 39614. - Ukata)
2018. jan. 12. 11:30
Most már biztosan megoldódnak a gondok! Még egy kis türelem és mehet a kádbanázás is! :-)
39623. Diti1968 (válaszként erre: 39617. - Imisz)
2018. jan. 12. 11:28

Kedves Imisz!

Ha ösztrogén hiány miatt hullik a hajad, akkor nőgyógyász/endokrinológus de talán még bőrgyógyász is felírhatja az Alpicort F vagy Aplicort Plussz hajszesz. Mindkettő ösztrogén tartalmú, de a plussz még seborea-s hajhullásra is jó! Csak helyileg hat, nem kerül be a véráramba, vagy csak nagyon minimálisan, ami a fejbőrön keresztül felszívódik!

Üdv,

Edit

39622. ukata
2018. jan. 12. 07:16

No csajok, a tegnapi dokis turka-piszkának meglett az eredménye, újra betalált a rózsaszín papír, de most már legalább tudom, hogy mi a szitu:).

Jobbuljatok

Puszi

39621. ukata (válaszként erre: 39620. - Fmadri)
2018. jan. 11. 23:14

Muszáj lesz.

a házi wellness már nagyon hiányzott, de lehet, hogy másodszorra "kicsit" belefeledkeztem az élvezetekbe. Lásd 2.5 óra:):)

39620. fmadri
2018. jan. 11. 22:17
Kata örülök hogy nincs nagy probléma Ezt a kis időt már fél lábon is kibírod míg helyrerázódnak a dolgok odabent
39619. Katonca (válaszként erre: 39617. - Imisz)
2018. jan. 11. 21:54
Köszönjük a beszámolódat. Minden tanácsot örömmel fogadunk, amitől szebb és jobb lesz a műtét utáni időszak! A nagy fokú vérzésről én is mesélhetnék... Egy borzalom volt.
39618. Katonca (válaszként erre: 39614. - Ukata)
2018. jan. 11. 21:48
Annak csak örülj, hogy nem lett lápisz a barátod! :D A kádban ázást tényleg felejtsd el! Remélhetőleg egy-kettőre beforr, aminek be kell!
39617. Imisz
2018. jan. 11. 20:54

Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy szóljak pár szót. Már nem is emlékszem, kb. 2010-ben estem át a műtéten hüvelyen keresztül. Akkor én is itt merítettem erőt, és azóta is olvasom a fórumot. Elöljáróban bíztasson titeket, hogy ennyi év távlatából csak jókat mondhatok, a kezdeti nehézségek után szép lassan visszatér az erő, minden olyan mint műtét előtt azt leszámítva, hogy nem szabad elfelejteni kímélni magunkat az emeléstől. Én kb. 10 kg-ban szabtam meg a határaimat.

Szóval amiért billentyűzetet ragadtam: nekem a méh és méhszáj ment, petefészkek maradtak. Amik ugye egy ideig termelik még a hormonokat. Na most én nem tudom nekem mikor jön / jött el a menopausa, miután a műtét után is a megszokott időben a mellfeszülés, mint menstruáció előtt pl. megmaradt. Egy darabig. Aztán ezek a feszülések ritkultak, mára már csak ritkán érzem. Ebből gondolom, hogy már a változó korban benne lennék, (53 éves vagyok) de más tünetem nincs. Illetve a hőhullámok elkerülnek, amit nem bánok. Viszont pl. hullik a hajam...ahogy googlee barátunk mondta olyan hormonális hajhullás féle. Fogaim rendben, semmi góc sehol szerintem ami okozhatná. Nekem a lányom ajánlotta a kínai angyalgyökeret, ami a leírás alapján a nők "viagrája", nem is a kedv miatt hanem, mert visszaállítja a hormon egyensúlyt. Lányomnak a fájdalmas menstruáción segített.

Most tartok a 2. hétnél, napi szinten tea formájában fogyasztom de még kevés az idő, hogy véleményt mondjak róla. De szerintem ártani nem árt, egy próbát megér. Nem drága, ilyen 2-300 Ft közötti egy csomag, ami igaz nem sokáig tart ki így én rögtön vagy 20 csomaggal rendeltem :) (csak azért, mert az összes gyógynövényboltot bejártam, sehol nem tartanak de megrendelik nekem. Hát kössz, rendelni én is tudok) De ezt most végig iszom, az tuti!

Nem vagyok érdekelt a reklámozásában, tényleg csak egy sorstárs vagyok. Olvassatok rá ha gondoljátok. Van állítólag kapszula is, de én a teát jobban szeretem, ha nem jó ízű akkor is :) Valahogy jobban bízok benne. Most várom a csodát, hogy a hormonjaim / hormonhiányaim rendeződnek s megáll a hajhullás.

A lábadozóknak türelmet, gyógyulást kívánok, a műtét előtt álloknak pedig erőt, kitartást, nem olyan vészes mint amennyire félünk. Egészséges félelem nem árt de nem kell túlzásba vinni. :) És igen, van élet méh nélkül, ha "agyilag" elfogadjuk akkor tényleg jobb mint vele. Nekem pl. egy 28 napos ciklusból 20 nap vérzés volt. Egy borzalom, hogy mindent ahhoz a 8 naphoz kellett igazítani, nyaralást, utazást, mindent! Ehhez képest az életminőségem 1000x jobb!

Bocsánat a hosszúságér, mindenkinek minden jót és elsősorban egészséget kívánok!

39616. yallah
2018. jan. 11. 20:54
Hahóóóóó régi csajszikák! De jó, titeket is errefelé látni!!!! Nem győzök olvasni!!!! Köszönöm mindenkinek aki a posztjában engem is megemlített. Annyit dolgozom, hogy már hülyét kapok Most jöttem rá, hogy vasárnap éjszaka írtam és olvastam utoljára!
39615. yallah (válaszként erre: 39548. - Katonca)
2018. jan. 11. 20:46
Bizony ennyi idő múltával is akadnak gondok.
39614. ukata
2018. jan. 11. 19:47

Sziasztok csajok. Megérkeztem a dokitól.

Szerencsére a sarjszövetet, így a lápiszt is megúsztam. Viszont volt manuális vizsgálat, ami egyáltalán nem fájt, és randim volt a kacsával is, ő viszont egy kicsit kellemetlen volt, de ez már smafu.

A doki megállapította, hogy azért rózsaszín a papír, - amúgy két napja nem... - mert a hüvelycsonk varrata középen még nem forrt össze. A varratok most kezdenek elengedni, így a luk magára maradt és meg kell várni, míg összegyógyul. + két hét türelem, addig no sex, és búcsút mondhatok a kádban ázásnak is, de a cél érdekében mindent.

Ma viszont 2,5 órát zötyögtem Pestre, meg 2,5 órát vissza, fent egy értekezleten kb. 1 órát ültünk. Rájöttem, hogy ez még nem megy, pedig a céges kocsi nagyon fullos, nem is én vezettem, de az ülés piszok kényelmetlen. Beállat a derekam, mint az atom és megfájdult a hasam alja. Doki szerint simán lehet a mai út miatt:(:(

39613. Mandra8 (válaszként erre: 39609. - Ibab)
2018. jan. 11. 12:44

Köszi a választ! :)

Hasonló a gondolkodásunk ;)

39612. ibab (válaszként erre: 39611. - Fmadri)
2018. jan. 11. 11:09
AZ biztos......és ha van valakinek hozzá affinitása, partnere vagyok. Én már kipróbáltam ennek az egész cirkusznak a hardcore változatát is :-D
39611. fmadri (válaszként erre: 39610. - Ibab)
2018. jan. 11. 11:06
Szerintem nálunk, akik átélték ezt az egészet, senki sem lehet hitelesebb Nincs két egyforma eset, más előzmények, okok, a műtétig vezető út, maga a műtét technikája, ki hogy érezte magát közvetlenül utána és hosszabb távon kinél hogy alakult a gyógyulás Ahány annyi fèle Simàn megtöltenénk történeteinkkel egy hosszú könyvet
39610. ibab (válaszként erre: 39608. - Ukata)
2018. jan. 11. 10:53
és szerintem mi hitelesek lennénk nem? Ha egy férfi nőgógyász megir egy ilyen könyvet, tisztelem a tudományos forrásait és kutatási eredményeit de jót röhögök rajta mert ez kb olyan,mintha én irnék ide a férfi erekció működéséről és érzéséről,vizeletvisszatartási nehézégeiról és merevedési zavarairól. Szóval az empiria nulla.De mi, fasza élményeken átesett csajok, azért tudnánk egy-két olyan dologról beszélni, ami soha semmilyen fórumon és irodalomban nem hangzik el,csupán saját testünkön éreztük :-O
39609. ibab (válaszként erre: 39607. - Mandra8)
2018. jan. 11. 10:43
Nagy igazságot irtál le azzal,hogy: "hiába vették ki a méhet, az csak egy tünet. Attól még az ösztrogén dominancia megmaradt. "Persze, hiszen a hormonokat nem a méh, hanem a petefészkek termelik. A miómák a méhben pedig a felborult hormonegyensuly miatt alakulnak ki, túlsúlyban van az ösztrogén és csokken a progeszteron, azaz a sárgatest hormon. A krémet egyből el lehet kezdeni, sőt, amikor még megvan a méh már akkor, de már amikor érzi az ember,hogy valami nem stimmel,mondjuk a vérzések elhuzódása, akkor már kellene alkalmazni ezt a krémet.CSak a dokik nem mondják,mert nem ebből van a hasznuk, hanem az ütős tabikból,meg a spirálból( megjegyzem a spirál egy állandó gyulladásos folyamatot hoz létre,hiszen egy idegen anyag a szervezetben, amit ki akar lökni magából) A kozmetikumokban jelen levő fitoösztogének nem ártalmasak,hiszen nem nagy a hormontartalmuk. A gond abból származik, amit megeszünk, ami a tápcsatornából szivódik fel és nem "fito" hanem szintetikus. A progeszteron krémet azért kell az alhas bőrébe kenni esténkét,mert ott sok a zsirszövet , jól felszivódik.Nyugodtan elkezdheted. Az tényleg nagyon lrdekes,hogy senki sem mondja műtét elött,hogy csak a méhedet vesszük ki, a "szoftver" megmarad, tehát a rendszer müködik tovább, csak nincs hova eltávozzon. A patológiás eseteknél viszont nagyon sokszor genetikára is visszavezethető a dolog, nézd meg nagyanyádat, anyádat, hogy nekik mi volt a menopausa idején,hogy klimaxoltak,mert hasonló lesz a tied is. Habár nagyon sok minden beleszámit: dohányzás, alkohol, stressz, kialvatlanság, nem megfelelő párkapcsolat(lelki sik),fogamzásgátlás, mennyire gyakorlom a leszarás müvászetét a fönökömmel kapcsolatban stb.és persze nem beszéltem még a tűplálkozás, megfelelő vizfogyasztás(nem csapviz)és mozgásról.AMikor nekem jött a baj, áttértem egy laktovegetáriánus étrendre ( ugye eső után tipikus köponyeg) de azóta az életminőségem megváltozott. Pl elkezdtem algát szedni préselt tabletta formájában. Ha ezt megtettem volna a balhé elött, úgy járok,mint a japán nyanyák, kutya bajom lett volna. Keress rá a googlin a spirulinára, algára, green komplexre. Csodaszer!!! Ne gondolkodjatok csajok! Nyuljatok a természethez és amit csak lehet próbáljatok nagy ivben leszarni,mert a legjobb gyógymód. Tudom, az utóbbi nem olyan egyszerő, de para nélkül sokkal jobbak lennének a kilátásaink az ötvenes és plusz éveinkre.
39608. ukata
2018. jan. 11. 08:08

Kedves "Régiek", "saját csapatom" és újak.

Katoncához hasonlóan csak annyit fűznék a kommentekhez, hogy itt a valóság és ha nincs ez a portál, akkor tényleg sokkal nehezebb lett volna.

Nagyon örülök, hogy ilyen erős az összetartás a régiek között.

Mi is egy ilyen kisebb, 15 fős csapatot képezünk.

Most olvasom a MeNŐpauza című könyvet. Erről jutott eszembe, hogy a tapasztalatainkat is ki lehetne adni könyv formájában, mert nem minden érintett találja meg sajnos ezt az oldalt:):)

Proragálják a myoma.hu oldalt, de a "mi" oldalunk közelébe se jön....

Sok puszi mindenkinek és elsősorban boldog, fájdalommente életet.

39607. Mandra8 (válaszként erre: 39578. - Ibab)
2018. jan. 11. 07:10

Szia!

A progeszteron krémen én is nagyon gondolkodom, de sehol nem találok róla irodalmat, hogy méh kivétel után ajánlják e. Meg nem tudom az adagolást. Én is érzem, hogy menstruálok azóta is. Érdekes, nekem az orvosom pont azt mondta, hogy addig őrüljek, mert addig védve van a petefészek. Furcsa.

Te hogyan adagolod a krémet?

Mert szerintem hiába vették ki a méhet, az csak egy tünet. Attól még az ösztrogén dominancia megmaradt. Én is lecsökkentettem a hús evést minimálisra. Igyekszem lecserélni a kozmetikumokat, mert sok is tele vannak fitoösztrogénnel.

De a krémet még nem mertem elkezdeni pedig itt áll a polcon. Szerinted mennyi idővel a műtét után szabad? S amikor érzem, hogy megjött, akkor kezdjem el?

Köszi, ha segítesz!

39606. Béka q
2018. jan. 10. 22:55
A héten már újra dolgozom. Hétfőn még bírtam, kedden már délre elfáradtam. Ma már többször kellett pihenőt tartanom. Hazafelé nagyon rossz volt ahogy jöttem az autóval. Nyomni a féket, a gázt.. nekem nehéz volt. Már várom a hétvégét..
39605. ibab (válaszként erre: 39597. - Loren4)
2018. jan. 10. 21:47
diszkomfort érzés volt a hasamban, fájt, nehezen tudtam ülni, az arcomon kiütések voltak és persze nott a hasam a cisztától.A leleteimben gyulladás faktor magas volt.
39604. AErika64 (válaszként erre: 39548. - Katonca)
2018. jan. 10. 21:46

Persze, elmondom!

Miómák és süllyedés miatt volt a műtét. A süllyedés tönkre tette a hüvelyem, megrogyott, most meg nyomja a hólyagom a hüvely falát! Nagyon kellemetlen érzés. Bizonyos mozdulatokra ez erősödik. Az intim torna nem segített, (vagy lehet rosszul csinálom??). Egyébként jól vagyok, kicsit hamarabb elfáradok, de kicsi pihenés után megy a verkli tovább!!! Szóval majdnem jól vagyok!:):)

Mindenkinek panasz mentes gyógyulást kívánok!!!

39603. Kék Lilla
2018. jan. 10. 21:27

Ágikám,arra reflektálnék amit az

orvostudományról írtál: egy nőorvos említette a minap hogy ma már teljesen másképp operálnak, mint akár 10 éve.

Azért ez biztató, nem?puszi

39602. Katonca (válaszként erre: 39601. - Szisziági)
2018. jan. 10. 21:23

Vallom, enélkül a csoport nélkül túl se éltem volna. A műtét előtti egy hónapot azzal töltöttem elolvastam az orvosi oldalakat a méheltávolításról, aztán jöttem ide, hogy a valós élményekről is halljak. Nyilván az embert támogatja a családja, a barátai, de igazán átérezni a helyzetemet az tudja, aki átélte ugyanezt.

A próféta szóljon belőled, és soha többé ne kelljen ilyeneket megélnünk! Sokáig tartó egészséget neked is! :)

39601. szisziági (válaszként erre: 39598. - Katonca)
2018. jan. 10. 21:17

Köszönöm az őszinte kedvességed, valóban nem volt könnyű beleállni, és feldolgozni. Ebben nagy segítség volt ez az oldal, ahol nagyszerű emberekre akadtam.

Mi itt mindannyian megérdemeljük , hogy teljes értékű és ragyogó lehetőségekkel teli Új Életet kezdjünk a műtétünk után. Az orvostudomány fejlődését már magamon is mérni tudom ennyi év után, de az emberség és a lelki segítség mindig alapvető a gyógyuláshoz.

Neked is azt kívánom, hogy jó pár év múlva már csak halvány emlék legyen a műtét, és teljes egészségben beteljesíthesd az életfeladatodat.

39600. Kék Lilla (válaszként erre: 39595. - Fmadri)
2018. jan. 10. 21:09

Köszönjük szépen.

Tudod Adri akik most itt nagy hirtelen összejöttünk, annak idején a poklok poklát tapasztaltuk meg és jártuk végig.

Igazá van Szisziáginak , Ibabnak és Liosnak hogy mindenből fel

lehet és fel is kell állni.

Legyen a mi sorsunk mindnyájatok számára bátorítás .

Erősítsen meg Benneteket abban hogy a felhők felett mindig

kék az ég. Tudom, tudom ez most egy csöppet banális lett, de

értitek ugye..?puszi:Lilla

39599. szisziági (válaszként erre: 39593. - Ibab)
2018. jan. 10. 21:09

Nos Ibab ez a mai este kezd tényleg a banyabálra hasonlítani:)) Ahol a sokat megélt , de cseppet sem öreg "lányok" viháncolnak a megélt dolgaikon.

Teljesen igaz,hogy muszáj a humorunkat megőrizni, és emelt fejjel,behúzott hassal, kidüllesztett mellel nézni a jövőbe , bármit is hozzon elénk!

39598. Katonca (válaszként erre: 39596. - Szisziági)
2018. jan. 10. 21:08

Minderre nem is tudok hirtelen mit írni... Látom az égiek neked is adtak próbákat rendesen.

Egy dolog mit mutat az ultrahang, és mit a valóság. A szövettani leletemen engem is értek meglepetések!

Őszintén örülök, hogy már jól vagy, nem lehetett mindezt könnyű feldolgozni.

39597. Loren4 (válaszként erre: 39578. - Ibab)
2018. jan. 10. 21:02
Kedves Ibab. Lenne még egy kérdésem :hogy vetted észre, hogy valami nincs rendben a petefészkeddel? Csak, hogy tudjam, mire figyeljek. Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook