Meddig kell egy anyának eltartania a gyerekét? (beszélgetés)
Az a köze, hogy nem rakhatom ki, mivel nem az én tulajdonom a ház.
Elvonóra önként nem megy, vitetni pedig nem lehet.
Már mindent megpróbáltam, ami jogilag és emberileg lehetséges volt, hogy a drogtól megszabaduljon, de semmi haszna.
Nem lehet 0-24-ben a kezét fogva, hogy ne vegyen, ne szívjon.
Én nem tűrném.
De mivel a szüleim házában élünk, én hiába mondom hogy menjen keressen albérletet és tartsa el magát, nem megy.
Az életünk már így is maga a pokol, mert mikor pénzhez jutott, csak a csavargás, betépés volt. Volt hogy 2 napig haza se jött.
Valamit nagyon elszúrtatok :(
De végülis most már felnőtt, lassan a saját tetteiért is kezdhetne felelősséget vállalni, tehát a válasz: egy kitaníttatott, nagykorú, drogos munkakerülőt nem kell egy percig sem eltartani.
Az más kérdés, hogy a legtöbb szülő a végtelenségig tűr, és egy drogos "gyerek" miatt áltozattá válik az egész család.
Vagy most kemény vagy és kiteszed, álljon a lábára, dolgozzon, tartsa fenn magát, álljon le a szerről amíg még lehet (ha még lehet...) vagy számolhatsz vele, hogy a ti és a nagyszülők élete is rövidesen pokol lesz. Te leszel az első akit meglop, hogy legyen drogra.
Tudom, hogy nem kell eltartanom, és nem is fogom.
A drogelvonóra az a válasza, hogy ő bizony nem megy, nem záratja be magát.
Sziasztok. Ezt most nem jogi szemszögből kérdezem, de kíváncsi lennék ki mit tenne a helyemben?
A fiam 18 éves múlt júliusban. Júliusban, sikeres szakmunkásvizsgát tett, mivel tovább nem akart tanulni, így elhelyezkedett dolgozni egy nagyon-nagyon /mondhatni magyarország egyik legjobban prosperáló/ cégénél.
Szeptemberben, még a 3 hónap próbaidő letelte előtt elküldték, mert többször drog fogyasztáson kapták rajta, kétszer el is vitették a sürgősségi ambulanciára.
Itt nagyon jól keresett, volt hogy a munkabére meghaladta a kétszázezer nettót.
Októberben, hosszas könyörgés és fenyegetés hatására ismét elhelyezkedett egy stabilan működő cégnél.
A pályafutása a múlt hét péntekén ért itt is véget, mert itt küldték haza drogfogyasztás miatt és egy ismerős elmondása szerint a munkavégzéshez sem állt úgy hozzá, hogy tovább alkalmazták volna.
Itt is jól keresett.
Mivel a szüleimmel egy házban élünk, én kikötöttem, hogy a rezsihez hozzá kell járulnia, 1/4-ét fizetnie kell, ami havi szinten kb. húszezer forint.
Ő megegyezett a nagyanyjával, hogy ő főzzön rá, de soh semmilyen téren nem szállt be az ellátásába.
Ma volt egy nagyobb fajta összeveszésünk, mikor szóltam neki, hogy munkát kellene keresnie, ő erre azt válaszolta, hogy a gyerekem, el kell őt tartanom.
Ki mit gondol erről?
További ajánlott fórumok:
- Miért kell elítélni azokat akik nem szeretnének gyereket?
- Amikor az óvodából haza KELL vinni a gyereket délben...van ilyen törvény?
- Miért kell megkeresztelni a gyereket?
- Hogy kell egy gyereket ágyba tenni 44 egyszerű lépésben (humor)
- Elperelheti az apa a gyereket az anyától, ha nincs az anyának munkája, ellenben van pár milliója a bankban?
- Válás esetén a gyereket mindenképpen az anyának ítélik?