Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás-túrós tejföltorta marcipánnal recept

Málnás-túrós tejföltorta marcipánnal recept

A Málnás-túrós tejföltorta marcipánnal hozzávalói:
hozzávalók 12 főre

Tésztához:

10 dkg liszt
2 csapott tk sütőpor
7 dkg cukor
3 tojás
2 ek étolaj
1 ek fehérborecet/ almaecet /citromlé
1 cs vaníliás cukor
150 g marcipánmassza

Krémhez:

250 g túró
600 g tejföl (20 %-os)
6 ek porcukor
150 g málna
2 és fél cs zselatin fix

Málnazseléhez:

500 g málna
200 g Befőzőcukor Extra 2:1
1 zacskó Dzsemfix Extra 2::


A Málnás-túrós tejföltorta marcipánnal elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral alaposan elvegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel összedolgozzuk. Egy kapcsos tortaformába sütőpapírt kapcsolunk, beleöntjük a tésztamasszát, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha kicsit hűlt a tészta, késsel óvatosan körbevágjuk a széleit, és levesszük róla a karimát. Hagyjuk teljesen kihűlni. A marcipánmasszából golyót formázunk, nyújtófával tortalap nagyságúra nyújtjuk, és ráhelyezzük a tésztára. A krémhez a zselatin fixszel jól elkeverjük a túrót és a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, és beledolgozzuk a málnát. A tésztára visszakapcsoljuk a karimát, a krémet a tortalapra simítjuk, majd hűtőben 2-3 órán át (vagy egy éjszakán keresztül) dermesztjük. A tetejére a málnát a cukorral és a dzsemfix-szel folyamatosan kavargatva nagy lángon felforraljuk. A málnazselét 3 percig főzzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rásimítjuk a krémre. Hűtőben min. 1 órán át dermesztjük. Egy késsel körben a tortaforma peremén meglazítjuk a krémet, és csak ezután kapcsoljuk le róla a karimát. Szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás-túrós tejföltorta marcipánnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook