Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliakrémes almás muffin recept

Vaníliakrémes almás muffin recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

A Vaníliakrémes almás muffin hozzávalói:
Hozzávalók:
A muffintésztához:
30 dkg liszt
fél bögre vágott mandula picit összetörve
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 közepes alma (savanykás jobb)
1 dl étolaj
2 dl kefír
2 tojás

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tej


A Vaníliakrémes almás muffin elkészítési módja:
A töltelékhez a vaníliás pudingot szokásos módon, a cukorral, tejjel, vaníliás cukorral megfőzzük. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint egyébként, hogy még véletlenül se áztassa el a tésztát. Félretesszük hűlni. Az almát finomra reszeljük. Összekeverjük a száraz illetve a nedves hozzávalókat először külön-külön, majd összeöntjük, s egyneműsítjük - nem kell tökéletesen, a muffinnak jót tesz, ha nem teljesen homogén a tészta. Muffinpapírokba adagolunk egy-egy kanál tésztát. Erre kanállal teszünk egy tölteléknyi pudingot, majd lezárjuk a muffinok tetejét tésztával. Előmelegített sütőbe (200 fok) tesszük, majd aranybarnára sütjük.

18 kisebb, vagy 12 bazinagy lesz belőle. Mivel lassan nőnek az alma miatt, nyugodtan tele lehet tölteni a mélyedéseket.

A receptet GIZSBIRGA mindmegettés receptje nyomán kreáltam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliakrémes almás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook