Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók recept

Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók recept

A Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók hozzávalói:
12 darab kb. 6 cm hosszú rolóhoz:
1 csomag friss leveles tészta (275 gr-os kiszerelés)
1 dkg hideg vaj
1,5 dl jó minőségű habtejszín alaposan lehűtve
3 dkg pirított, őrölt török mogyoró
1,5 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál Grand Marnier likőr (elhagyható)
A tetejére:
1 kisméretű tojás sárgája
1 teáskanál jégcukor
2 teáskanál őrölt török mogyoró


A Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók elkészítési módja:
Egy kisebb gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A roló készítéséhez használt formákat a hideg vajjal vékonyan megkenem. A leveles tésztát enyhén lisztezett, hideg felületen egyenletesre nyújtom. Derelyevágóval vagy éles késsel 12 hosszú csíkra vágom fel (kb. 1 cm-esek lesznek). Az első tésztacsíkot a forma keskeny végétől indulva spirálisan feltekerem úgy, hogy kb. 1/2 cm-enként fedjék egymást a tésztarétegek. Így a forma végén marad majd kb. 1/2 cm, és könnyen eltávolítható lesz sütés után. A többi tésztacsíkkal ugyanígy járok el. A kis tekercseket az előkészített tepsire sorakoztatom, kényelmes helyet hagyva a növekedésre. A jégcukrot 2 teáskanál mogyoróhoz keverem. A tojássárgáját kissé felverem. Az előkészített rolókat vékonyan megkenem a tojássárgájával, majd megszórom a mogyorós cukorral. Forró sütőben 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Közben elkészítem a krémet. A hideg tejszínt elektromos habverővel néhány perc alatt félkeményre habosítom, ekkor hozzáadom a cukrot, a narancslikőrt és a vaníliát. Az egészet kemény habbá verem, végül könnyed mozdulatokkal, hablapát segítségével beleforgatom a 3 dkg őrölt, pörkölt mogyorót. Felhasználásig frizsiderben tárolom. A még forró rolókból egy ügyes csavarással eltávolítom a formát – akinek a keze nem bírja a forróságot, nyugodtan vegyen használatba egy papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát. A kész rolókat konyhai rácson hagyom hűlni. A krémet sima vagy csillagcsőrös habzsákba szedem, a néhány perc alatt konyhai hőmérsékletűre hűlt rolókat megtöltöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook