Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-pudingos recept

Meggyes-pudingos recept

A Meggyes-pudingos hozzávalói:
Hozzávalók:

* A tésztához:
* 45 dkg liszt
* fél csomag sütőpor
* fél mokkáskanál só
* 12 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 25 dkg sütőmargarin
* 2 tojás
* 1 evőkanál tejföl
* Töltelékhez:
* 8 dl meggylé
* 5 evőkanál cukor
* 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
* fahéj
* 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
* A tetejére:
* 1 tojás
* A tepsi kenéséhez:
* olaj vagy sütőmargarin


A Meggyes-pudingos elkészítési módja:
Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. jan. 31. 09:56
A meggyes-pudingos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook