Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
csodakrém postaköltséggel együtt 8040.
AHA-krém?
Jajj...akkor tökéletesen megértem a problémád.
Erre is remek a bőrcsiszolás. Nem tudom, a csodakrém mennyibe kerül, de egy sima AHA krém is megteszi erre a problémára, mivel ez nem belső eredetű.
Nos,az enyém...egyszer,valami hihetetlen módon meggyepáltam az arcomat.Kinyomkodtam a pattanásaimat,aztán meg jó vastagon bekentem alapozóval,hogy ne látszódjon.Hát...azóta se segített rajta semmi,a kozmetikusom teljesen kiakadt,hogy felnőtt ember hogy lehet ilyen gyagya:(
Persze,ezt ő udvariasabban mondta,de a lényeg ez volt.
Lényeg,hogy kb azon a területen bizony ott vannak a foltok,illetve ott voltak mostanáig,mert most egészen halványak.
Azt hiszem,Enikő azt írja,hogy akinek a pajzsmirigye miatt jött ki,arra nem jó.
És..persze,értem én,amit Te mondasz,csak...nekem ez már kb.5 éve figyel itt,és sokfelé voltam vele,hidd el.
Szóval most nagyon örülök.
Különben tudom,hogy az okot és nem a tünetet kell megszüntetni.
Én ezt értem...
De ha pl. anyagcserezavarja van valakinek, akkor a krém nem fog segíteni rajta. Ez csak egy pléda volt, idegrendszeri zavar is okozhatja, a bőr gyulladásos folyamatai, petefészek, hormonok, fertőzések, vegyi anyagok, gyógyszerek, UV, sőt gyümölcslé is okozhatja...
Ezért írtam, hogy az okot ki kell deríteni, anélkül bármit kensz fel, nem lesz hatása. Persze öröklődhet is, nem mondom, de az a ritkább.
szia
nagyon érdekes cikket olvastam, a foltokért a szelén hiány felelős---
egyél szezámmagos vmit, buza korpás, csirás aktiviát.... ezekben sok van szelén....
és olvas utánna....
igazából minden tünet okát magunknak kell felfedezni, igy csodálatos utazássá válik életünk.
sok sikert
Végül is csak úgy tudom meg, hogy használ-e, ha kipróbálom. Nyilván én is meg szeretnék már szabadulni a foltoktól, lassan két és fél éve, hogy velem vannak... :-(
Nincs senki, legalábbis a környezetemben, akivel rendelni tudnék, de ez izgat legkevésbé. Leginkább tényleg attól tartok, hogy mi van, ha mégsem fog segíteni rajtam...
:( biztos igazad van,de...egy olyan kozmetikustól van ez a krém,aki országosan is bevállalja az elérhetőségét.
Ennyi a krémről :A növényi hatóanyagú készítmény biokémiai úton hat! Képes a sejtek hibás emlékezetét az eredeti, helyes reakciókészségre visszaállítani! Ezért a befejezett kezelés után végleges az eredmény! Ott, azon a területen,ahol teljesen végbement a kezelés, soha többé nem pigmentálódik fokozottan a bőr. A kezelt területeken kívül azonban újabb foltok keletkezhetnek,fényvédelem nélkül, mivel az adott személy szervezete hajlamos erre a kozmetikai hiba képzésére.
Fontos tudni azonban,hogy a hatóanyagnak fel kell halmozódnia /akkumulálódnia/ a bőrben, mert csak egy bizonyos telítettségben fejti ki maximálisan a hatását.
Tehát egyetlen napot sem hagyhatunk ki, minimum 3-5 órát kell a folton hagyni, amíg az el nem tűnik teljesen. Ez 1-4 hetet is jelenthet, attól függően, milyen régi vagy sötét a folt. Mintegy rétegekben hántja le az évek során újra és újra felrakódott pigmentrétegeket.
Ja és még valami.Aminek pontos összetételét,nevét ismertem,igazáből semmi nem használt.
Szóval én biztos,veszek még egyet,hogy végleges eredményre jussak.Mert most először látok erre lehetőséget.
Ezzel persze lehet egyet nem érteni,de...én így gondolom.
Haljud,kedves,nem tudom :(
Nem biztos,hogy Neked is jó,csak akkor derül ki,ha megnézed.Nincs valaki,akivel közösen tudnál rendelni?
Két hét után kiderül,halványodsz-e? De persze,ha úgy érzed,nem kockáztatsz,azt is értem.Én már csak végső elkeseredésemben vettem meg ezt.Előtte meg egy csomó mást :(névvel,összetevőkkel,ami semmit nem ért.
Ez egyáltalán nem korrekt...
Én biztos nem kennék magamra olyan krémet, aminek sem a nevét, sem az összetételét nem ismerem.
Köszi szépen.
Nekem azt írta, hogy az emberek 90 %-ának segített a krém. Mi van, ha én a 10 %-ba tartozok? Amikor dermaroller kezelésen voltam, ott is azt mondta az orvos, hogy 90 %-nak segített, és nagyon gyorsan kiderült, hogy én a maradékba tartozom.... :-(
Szia,haljud!
nem tudom megmondani,hogyan hat,de nekem jó:D
Igazából belemasszírozod a bőrödbe a krémet,úgy hat.Csak van egy érdekes,viaszos állaga,ezt akkor nem érzed,mikor kened.De utána,akár órák múltán képződik a bőrödön egy vékony réteg,amit egy kozmetikai kendővel,vagy zsepivel le tudsz dörzsölni.Ha otthon vagy,akkor még egy réteget fel lehet ilyenkor vinni.Hétvégén én ezt szoktam csinálni.Meg egyébként minden este,hogy pár órát fent legyen.
Meg is rendeltem a következő adagot,remélem,van még neki.
nem tudom,hogy Neked mi a jó döntés,Erikacz azóta nem írt. Ő nem volt nagyon elégedett.Soliának is a második héten kezdett látszani.Én is csak azt tudom mondani,amit tapasztalok.Múlik,és semmi nem volt eddig ilyen jó.
Kérdés,hogy tényleg nem sötétedik-e vissza,ha jön a napocska.majd megírom azt is.
Ja,azért fényvédőt használok most is.nem mondok neked semmit,mert Te tudsz ebben dönteni egyedül.
Én akkor úgy gondoltam,még ezt kipróbálom,és nekem jó :D
A fórumozók közül ketten rendeltetek krémet, te meg Erikacz?
Írtam e-mailt nemrég Enikőnek, válaszolt is, persze azt tanácsolta, hogy rendeljem meg a krémet.
Megmondom őszintén, nem igazán értem ennek a krémnek a lényegét. Felkened, fenn van a bőrödön valameddig, aztán ledörzsölöd? Akkor hogyan hat?
helló!
nekem határozottan IGEN!!!!!
rendelek is majd még egyet!
Sziasztok!
Már régen voltam itt, de leírom az eddigi tapasztalataimat!
A citromos kenegetéssel csak halványodott és előjöttek kicsi világos szigetecskék a barnás foltban.
Most Ephelist vettem, 20g és 1250 Ft.
Már egy-másfél hete kenem reggel és este, eddig halványodott kicsit és ennyi, a szigetecskék tovább világosodtak. Még megírom, ha valami változás történik:)
Kíváncsi leszek a Guti Enikős krémre is, hogy használ -e nektek!
Szia!
hámlaszt,az biztos,egyik kolleganőm meg abba is hagyta,mert szabályosan égette a bőrét:(
Ja,lányok,nekem még van foltom,de sokkal halványabb.Már szinte csak én látom,és "emlékezetből"kenem ,de asszem,januárban még veszek egy adaggal.Mert ugye azt írja,hogy ha már nem látod,plusz két napig kend.Nekem eddig még semmi nem volt ilyen hatásos :D
Szóval,Solia,elmondhatatlanul hálás vagyok Neked!
Áldott karácsonyt,és foltmentes boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
Kedves kis csapat van itt,öröm benézni! Pusz!
Köszönöm szépen, hogy megírtátok, hogy hol nézhetek utána. Én hétfőn kezdtem el használni, egy kicsit égette az arcom, szerdán délután bepirosodott, ma csütörtökön reggel mikor felkeltem észrevettem, hogy elkezdett hámlani. De akkor ez egy normális folyamat? Mert vki azt írta, hogy igen, vki meg azt mondta nekem, hogy nem. Segítsen valaki hogy akkor most mi az igazság?
Mert nem szeretném, hogy ettől a krémtől még rosszabb legyen a helyzet, mint eddig volt!
Nekem is úgynevezett bajuszom van, meg az arcomon is van májfolt, meg az orrnyergemen.
Nekem tuti, hogy a fogamzásgátló okozza, úgyhogy ez a gyógyszer amennyit hatott, annyit ártott is!:(
Nekem ért, szépen elhalványult tőle, de visszajött mindig, eddig semmi nem tüntette el véglegesen.
Rengeteget olvashatsz róla a fórum elején, ha jól emlékszem, az 50-60 hsz-ek elején.
Pl. van egy webshop, ott vannak erre termékek, de első körben én is teára gondoltam, csak azt rendszeresen fogyasztani, nem pedig alkalmanként.
Én is volt, hogy elkezdtem, de eléggé intenzíven beindult nálam a folyamat és nem tudtam a meló miatt megengedni magamnak, hogy folyton a wc-re rohangáljak...
Nekem egy fogamzásgátló gyógyszer miatt jöttek ki a foltok. Abbahagytam a gyógyszer szedését, de a foltok nem múltak. Úgyhogy ilyen hormonváltozás okozza nálam.
Még vérvizsgálatot nem csináltak nekem, visszavezettem, hogy kb. mióta kezdődött ez a probléma, és rájöttem, hogy mikor a gyógyszert elkezdtem szedni utána jött ki egy félév múlva.
2414-es hozzászólásom olvasd el.
Belülről kell kezdeni a kezelést, hacsak nem uv-re jött ki vagy valami kemikáliára.
Azért írta a bőrgyógyászom most fel a krémet, mert csak télen szabad használni, vagyis ilyen időszakban mikor nem olyan magas az UV sugárzás.
Sajnálom, hogy ennyi sok negatív tapasztalat van a krémmel kapcsolatban. Tényleg eléggé érzékeny a bőröm, úgy hogy tartok tőle, hogy bepirosodik vagy kimarja az arcom, ha ilyen erős hatóanyagok vannak benne. Nem tudok még írni konkrét összetevőket.
Úgy érzem nincs ebből a májfolt problémából kiút, ez csak egyre rosszabb lesz. Hiába annyi drága krém, kozmetikum semmi sem hat.:(
Talán túl magas a savtartalma? Konkrét összetevőkre lennék kíváncsi.
Valóban, minden savtartalmú terméket és a bőrcsiszolást is csak napfénymentes időszakban szabad alkalmazni.
Itt a fórumozók közül elég sokan használtuk ezt a krémet. Akinek elmúltak a foltjai tőle, az csak ideiglenes volt, aztán mindenkinek vissza is jöttek. Elég erős hatóanyagok vannak benne, de ettől függetlenül nekem semmit sem segített. És éppen az erős hatóanyag miatt marja ki a bőrt. Nekem csak kipirosodott, de itt meg is álltam a használatával, de volt akinek ki is marta a bőrét.
Nem is szabad használni csak 6 hétig, és csak ilyen időszakban, mikor nincs napsütés.
Egyébként hallottam olyat is, hogy rákkeltő anyagok vannak benne. Ezt persze nem ijesztgetésnek szántam, csak úgy gondoltam, jó, ha tudod...
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?