Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Sziasztok lányok!
Igazából nekem nem szárítja a bőrömet a citrom, csak zsírmentes lesz tőle! Mivel nekem az orrom körül és a homlokomon zsíros a bőröm és a citrom teljesen lecsökkentette a zsírt! Ezért én inkább csak a zsíros bőrre javaslom!
Olvastam Nila hozzászólását, hogy neki az Ephelis segített! Nos, Monic és többiek, szerintem próbáljátok ki ezt!
A citromot már egy hónapja, vagy régebb óta kenegetem, bár nem mindig, mert elfelejtem időnként, és halványodott az egész folt és itt-ott halvány bőrszínű foltokban felszakadozott. De egyelőre ennyi.
Én onnan tudom, hogy segített a citrom, hogy nyáron szinte egy percet sem voltam a déli és a körüli napsütésben, ha napon is voltam akkor is csak 10 percet és egy pánttal letakartam a foltomat. Tehát szinte nulla volt a lehetősége hogy lebarnuljon. De most látom jobban a javulást, pedig mostanában ki is mentem a napra percekre.
Még csinálom egy ideig a citromot és aztán én is átállok az Ephelisre.
Eddig még a citrom sem tett csodát, kb. 6 hete csinálom, de még egy hónapig akarom csinálni, hátha bejön!
Nekem is érzékeny, vékony bőröm van, és ezért jöttek aki a foltok. Persze ezt a bőrtípus öröklődik:S
Van még, akinek segített az Ephelis?
Állítólag nincs benne higany és az volt káros a bőrre ..
nem tudom ,de nem is érdekel ,mert amúgy is annyi káros szart eszünk iszunk szívunk be ..
Nem látni most semmit , nagyon boldog vagyok , az idei nyáron még a kezdetén lehetett látni aztán az ephelis szépen kifehérítette .Most alapozó nélkül is simán elvagyok ,nem foltos a bőröm .Tavaly nyáron mindenki kérdezte mi az az arcomon ,volt aki azt hitte megvertek ..
De az ephelis mellett nem lehet szolizni , napozni .Bár az én arcomat érte a nyáron a nap ,de ugye 50 es fényvédőkrémet azt használom és télen is :)
Szia !
Nekem a citrom nem segített pedig csináltam sokáig !! (kimarta a bőrömet)
Csak az Ephelis gél volt eddig jó , és nekem is rettenet száraz /vízhiányos a bőröm , ezen az Eucerin FF50 es krém segített + este bekenem gyógyszertári (saját készítésű) krémmel,de úgy ,hogy bevizezem a kezem és belemaszírozom a vizes krémet. Most nagyon szép a bőröm !
Az ephelist aug vége fele abbahagytam ,majd csak tavasszal kezdem újra .
Fibi!
Pontosan hogy is használod a citromlét?
Igazi citrom? Lemosod késöbb stb?
Nekem szétmarta anno a fejemet, bár én csak a rostokat szedtem le.
Citrom bedörzsölt, majd rászárított, majd faktorkrém rá alapozó, sajna kellett!
Pókci16!
Köszönjük a hasznos tanácsaidat!
Neked nincsenek kiterjedt foltjaid?
Nem is először bajusz majd az orrom körül voltak pici foltok, de ezek eltűntek. A bajuszt is eltűntettem lassan (kövirózsával).
De a nagy baj, a féltenyérnyi folt a homlokomon!
Több mint egy hónapja kenem citromlével, nekem használ!!! Tök jó hamvas lett tőle az amúgy zsíros homlokom!
Miért baj, ha csak simán a levét dörzsölöm? Nekem jót tesz hogy szárítja.
És képzeljétek el csajok, hogy a foltomon halványan kezd feloszlani! Egyre több bőrszínű foltocskáim vannak!
szia!
nyugodtan lehet szedni 100mg-osat,nekem egy orvos mondta,hogy az nagyon jó.nekem elöször a szám felett jelentek meg a oltok,aztán az orromon.elég keveset alszom,azért írtam akkor,abban az időpontban.1évig voltak meg a foltjaim,de az elején azért sem foglalkoztam vele,mert azt hittem eétünnek maguktól.egy dolgot nem írtam le ami fontos.állítólag az sem mindegy melyik időpontban vezsed be a fogamzásgátlót.csak este 8 után szabad.a magyarázatot sajnos nem tudom leírni,hogy miért.de ha jól emlékszem akkor a a legalacsonyabb valamilyen szint a testedben.c vitamintól meg tényleg ne félj.:D
Én rendületlenül kenem a Ricinus olajat, nem mondom, hogy nem unom, hogy heti 1-2 patti van az arcomon, és hogy elöl hajmosás után egész hamar bezsírosodik a hajam, hisz nem járhatok egész nap hajráffal.
Szóval halványodott, de fogalmam sincs, hogy a szokásos őszi halványodás vagy a Ricinus.
Szia Pókci!
Nem, ne aggódj, ez nem olyan fórum, mint a "családi" fórumok 80%-a, amikor észre sem veszik, hogy ott vagy, totál nem reagálnak rád, vagy éreztetik veled az "ez mit keres itt" érzést.
Nagyon hasznos tanácsokat adtál, köszi.
(Jézusom, te mikor kelsz...vagy fekszel?)
1000 mg. C-vit-tól nem lesz baj? Én 500-ast szedek naponta, annál többet nem merek!
És neked totál eltűntek a foltjaid? Hol voltak, és kb. mennyi ideig? Úgy értem, milyen régi volt a folt (előtte gondolom krémekkel próbáltad), amikor nekiálltál ennek a belső tisztításnak?
sziasztok!
remélem nem baj hogy írok,látom egész összeszokott csapat van itt.gondoltam leírom az én tanácsomat ezekre a hülye foltokra,ami nálam bevállt.elöször is:általában ezek a foltok vagy fogamzásgátlótól,szoláriumtól,vagy sok stressztől jön ki.mindenre van megoldás.nekem első lépésként az volt,hogy addig amíg kezeltem az arcom nem szedtem gyógyszert,max 2hónap,és utánna pedig más gyógyszerre válltottam.sokat segít ha valaki stresszes életet él,ha rengeteg magnéziumot visz be a szervezetébe,sok gümölcs,zöldség,emelett én még 1000mg-os c vitamint szedtem.mindenféleképpen a belső pótlásra kell figyelni ilyenkor,és nem a krémektől várni a nagy csodát,de hozzáteszem ez is sokat segít.ha hamar akartok megszabadulni a foltoktól,így kell eljárni.a citrom nagyon jó,de nem szabad csak a levével kenegetni az arcot,ezt tejföllel összekeverve pakolásként kell felrakni.soha sem szabad sima citromlevet.ha ezeket megcsinálod utánna tünetmentes leszel.és mégvalami..ha esetleg nem akartok drakulák lenni utánna,akkor úgy érdemes szoláriumozni télen,hogy az arcodat nem napoztatod.van egy nagyon jó barnnító krém a dm-ben,nagyon szép arcszínt ad,akkár nagyon barna bőrszínt is elérhetsz vele,attól függ mennyiszer kened be egy nap.az áára 4000forint,de nagy flakonban van,így kb fél évig elég.én már nem napoztatom az arcom,ott a legérzékenyebb a bőr.viszont hófeér sem szeretek lenni.összegezve mindenféleképpen belsőleg kell kezelni ezeket a foltokat.remélem tudtam segíteni.
Reggelente nem nagyon van idő arra, hogy várjak egy órát...
Nem elég várni, amíg megszárad a bőrömön a kövirózsa?
Igen, most kaptam szívritmusszabályzó gyógyszert, bár az összefügghet a 2009 éves családi tragédia miatti idegeskedéssel is (hosszú haldoklás és sajna halál)
Nade ne offoljunk, befejeztem a sírást, csak pozitívan!
Havasi kövirózsa csepp! Kis üvegcsében van, töményebb koncentrációban. Annak nedvét szoktam bedörzsölni. Bár most elfogyott de többet ér, mint a krém-verzió. 1400 Ft körül van a csepp. 1 hónapig elég kb.
Húú, szegényke, hát gyomortükrözés...nem lehet valami kellemes élmény. Remélem rendbejössz. A gyulladt mandulával vigyázni kell, mert a szívnek is árthat!
Na, azért annyira "koros" még nem vagy! :D
Erről a havasi kövirózsakrémről még nem is hallottam.
Most meg kiderült, refluxom van helikobacterrel, ezért krónikus mandulagyulladásom, és ki kell vetetnem a mandulámat, de előbb kezelni a reflux miatti nyelőcsőfelmaródást!
Akarok még sok-sok bajuszt, csak mandulaműtétet neeeeeeeeeeeee! Elég volt a tegnapi gyomortükrözés! Ezek járnak a korral, a fene vigye el!
Nálunk is az apai nagyanyám kreol-fekete hajjal (színmagyar), és anyai nagyapám amolyan olaszos kreol. Így apám szőke fehérbőrű, anyám kreolos picit, de ha sokáig nincs napon ezt már megkérdőjelezem:D De az arca mindig picit kreol.
Én hófehér vagyok, kék szemmel, világos (seszínű, sötétszőke) hajjal, de régebben nagyon sokat napoztam. Amit már megbántam.
Anyum és annak anyja (nagymamám) is érzékeny bőrűek (bár lebarnulnak) de mindketten küszködtek a májfolttal. De nekik elmúlt.
Nekem is genetikai örökség. Bár, soha sem napoztam volna ennyit:S Így is fehér vagyok, ezért meg nem érte meg.
Én is tinikoromban (16-20) mindig csokira sültem.
Nagyon délies voltam, sőt akkoriban sötétbarnára is festettem hozzá a hajamat. Jól állt:)
Mi sem vagyunk cigányok, én erre nem is gondoltam:D:D
A bajuszomat először kövirózsa krémet használtam, ami épp hogy csak picit halványította 2-3 hónap alatt:S Nagyon feltűnő volt így is. Aztán a kerti kövirózsánk leveleivel dörzsölgettem. Télen elhalványodott, aztán tavasszal folytattam. Aztán vettem havasi kövirózsa cseppet azzal elment 1 üvegcse, amikor már láthatóan kezdett eltűnni és helyére lépett a rendes bőröm színe, szóval kezdett visszahúzódni! Akkor már vége volt a nyárnak (aug-szept) ismét folytattam a kerti kövirózsánkkal. Aztán télen már szinte semmi sem látszódott. Köv. nyárra már nem jött ki, pedig nem használtam fényvédőt sem.
Veleszületett, a családban vagyunk egy páran: anyám, 4 gyereke közül csak én, 8 unoka közül kettő, gyönyörű kreol bőrűek, de nem vagyunk cigányok (nem szeretnék senkit megbántani, csak ez a tény.
Amikor 18 évesenkimentem Görögo-ba, 2 hétig szinte állandóan napoztunk, majd 2 hét után sötétebb voltam, mint egy helyi roma srác! Nagyon büszke voltam, én imádtam kreol lenni, a 22 éves unokaöcsémet állandóan egyértelműen olasznak nézik, csodálkoznak, milyen jól beszél magyarul.
És te mivel tüntetted el a bajuszt? Azóta visszajött?
Megyek főzni!
2000-ben voltál annyi idős, mint most én. Nekem 3 éve kezdődött bajuszkával. És hogy most mondod azok az időszakok nekem is nagyon stresszesek voltak.
2 év (két nyár) alatt eltüntettem a bajuszt. Azt hittem, ezzel sikerült megúsznom, és nem lesz többször. elfeledkeztem róla. Aztán közben csak aprók jöttek ki az orr körül a homlokon de azok kezelés nélkül eltüntek.
Aztán tavaly tavasszal picit kimentem a napra és ismét kijött egy nagyobb a homlokomon, ami véletlenül idén hozzászaporodott a tavalyihoz. Úgy látom most, hogy az idei homlokfoltjaim teljesen halványak. Szinte alig látszanak. De a tavalyi kissebb, az sajnos erősebb, mert nem kezeltem tavaly:S
Még mindig csinálom a citrom kúrát, lassan 4 hete(?). Halványít, tehát ennek örülök, és tényleg olcsó is. Helyenként bőrszínűek a foltjaim:)
Ez a folyamat a bajusszal indul el. Aztán már nincs megállás. Nekem jött a homlok is. remélem hogy az arcomon nem jön ki semmi!!!! Legalábbis mindent megteszek érte!!!
Úgy néz ki, mintha "fertőződnének" a melaninsejtek és UV hatására szaporodnak:S
Írták itt páran tőletek, hogy szinte az egész arcot betelíti a végén:S
Pedig soha sem szedtem fogamzásgátlót:S
Ronett, természetesen vagy kreol, vagy a naptól? Mert lehetséges, hogy a mostani bőröd az eredeti, csak könnyen fogott a nap.
Jól emlékszem, 2000 áprilisában lelki terror ért, rengeteg stressz, idegösszeroppanás, majd 2 hó múlva lett egy "bajuszom." Majd egy év múlva homlokfolt, később a jobb-bal arcom, szép fokozatosan, de egész gyorsan jöttek elő.
3 bőrgyógyásznál voltam megoldástól, ránézésre mindháromnak az volt az első kérdése, szedtem -e Marvelon (v.Mercilon ezt a kettőt keverem, és mindkettőt szedtem) fog. gátlót.
Valszeg tényleg ez okozhatta+rátett a stressz is.
Elejétől fogva kezeltem minden szart kipróbáltam, volt, amitől el is múlt átmenetileg, de visszajött.
A bajuszom a tavalyi citromkúrától nekem is foltokban kifehéredett, vagyis foltokban bőrszínű lett, és nem is jött vissza.
Eleljétől 100 faktoros krémet használtam, akkor még így hívták.
Napoznom nem kelllett, kreolbőrű vagyok, vagyis csak voltam, mert ez alatt a 10 év alatt ettől is elbúcsúztam a napkerülés miatt!
Szép napot, sok sikert!
Állítólag már tényleg csak napok kérdése.Azt mondta,az okozott gondot,hogy sokat rendeltünk.
Ez nem neki gond,hanem vmi vámolási procedúra:(
Hát...én még várom.Vödör és csadormentes szép napokat Nektek!
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?