Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

2359. Monic84 (válaszként erre: 2358. - Nila)
2010. nov. 18. 08:58
De jó neked!Én nem merek befeküdni, attól félek, mégerősebb lesz...Most egy kicsitt jobb nekem is, de én azért látom h ott van, főleg az egyik oldalon erősebb...:(Én lemondok a szoliról, most inkább azon agyalok h milyen alapozót is vegyek, mert ami van nem igazán fed jól, bár nem tudom h találnék e olyat ami igen....Nem akarok pár ezret kiszorni, közbe meg ugyanolyan mind....Egyrészt az árnyalatot sem tudom meghatározni, de csak egyet találnék amivel igazán elégedett lennék, komolyan hajlandó lennék után többet is fizetni érte....
2358. nila
2010. nov. 18. 07:58

Szió Lányok!

Tegnap szoliztattam az arcomat 5 percet , szombaton pedig bemelegítés képpen 3 percet .

Most nagyon szép az arcom egyenletes színű.

Télen nekem nem jön ki az a frányaség és még szolizattni is tudom , de ezt már észre vettem .Persze bekentem fényvédővel olyannal amit szoláriumozáshoz ajánlanak

Szerintem nekem napfoltom szokott lenni ,nem májfolt . de legalább most nem kell alapozó , max ha megyek valahova minimális smink alapnak .

2357. dddd
2010. nov. 15. 07:38

Köszönöm szépen!

Még egy kicsit várok,ha nem jön,lehet megpróbálom a pigmát....

2356. Solia (válaszként erre: 2355. - Dddd)
2010. nov. 14. 20:40
A krém nevét én sem tudom,csak azt,hogy 2% hidroquinon tartalmú.A pigmanorm 5%-os.
2355. dddd
2010. nov. 14. 17:06
ja...igen...Solia!Mindig elfelejtem megkérdezni:Enikő krémjének mi a neve?és hány %-ban van benne a z a hatóanyag,ami a pigmanormban sok?Mert azt még épp nem próbáltam.De ha vennék,és pont akkor jönne meg a krém :(
2354. dddd (válaszként erre: 2353. - Solia)
2010. nov. 13. 12:28

Solia!

nem szekatúrának szántam,és nagyon jó,hogy írtál róla,hiszen nélküled azt sem tudnánk,hogy van ilyen.Neked ugye azóta sem jöttek vissza a foltjaid?

Én már annyi mindent kipróbáltam,de...bizony ragaszkodnak hozzám.nem kicsit :(Szóval csak el vagyok keseredve,hogy ez az új reménysugár ennyire sokat várat magára.nekem nem pajzsmirigy probléma,az tuti.Szóval épp még jó is lehetne.De mikor fogom megtudni? :(

2353. Solia (válaszként erre: 2351. - Dddd)
2010. nov. 12. 23:11
Lányok!Sajnos nem tudok mit tenni.Ha tudtam volna,hogy így alakul,nem folyok bele ebbe az egészbe.
2352. Erikacz (válaszként erre: 2348. - Cand Ida)
2010. nov. 12. 23:06

Szia!

Ha szeretnéd olcsón kipróbálni, én szívesen átadom neked, plusz egy kis kiszerelésű krémet is adok hozzá ami szintén erre a problémára van. Sajnos én szinte minden clinique termékre kipattogzok. Erre is. :( Mivel csak 1 pumpa hiányzik a krémből, így nem tudom mennyire hatékony. Ha téged nem de esetleg valakit érdekel, jelezzen. :)

2351. dddd
2010. nov. 12. 15:41

:(Solia....

már lassan a három hónap is eltelik,de bizony Guti Enikő-féle krém az még nincsen....Szóval túlszárnyaljuk a rekordodat.Remélem,a foltok is gyorsabban múlnak.Nagy meleg,na az már nincs,de nyakunkon a tél:(

2350. Monic84
2010. nov. 12. 08:17
ez a készítmény engem is érdkelne, már olvasgattam róla én is, de hát elég drága ahhoz h kipróbálásra megvegyem, és ha utána meg nem jó?mert azt hiszem viki itt már írt róla annyit, h neki nem vált be, kipattogott tőle az arca...
2349. maxité (válaszként erre: 2348. - Cand Ida)
2010. nov. 11. 20:46
Erre én is kíváncsi lennék! Ha valakinek van tapsztalata, ossza meg velünk! Ezt a márkát egyébként is szokták dícsérni, csak hát nagyon húzós ára van.
2348. Cand Ida
2010. nov. 11. 18:55

Ismeri valaki? Tapasztalat?

Ma olvastam, hogy a Clinique-nak kijött egy pigmentfolthalványító kencéje. Even better clinical dark spot corrector névre hallgat.

És a leírás róla:

A receptre kapható gyógyszertári készítményekével megegyező bőrszín-kiegyenlítő hatás

Első ízben jelentet meg gyógyszerhatású pigmentfolt-halványító készítményt egy kozmetikai presztízsmárka.

Az új Even Better Clinical Dark Spot Corrector a Clinique-től hatékonyan halványítja az öregedés, a napfény, a környezet káros hatásai és az aknés hegek által okozott sötét elszíneződéseket és a korfoltokat, és egyenletes színű, ragyogó bőrt hoz felszínre. A készítmény 4, 8 és 12 hetes használatának eredményességét vizsgáló klinikai tesztek kimutatták, hogy az Even Better Clinical Dark Spot Corrector hatása az egyik vezető, gyógyszerészek által használt készítményével vetekszik. 12 hetes használata 53%-kal teszi egyenletesebbé a bőrtónust.

Fontos különbség azonban, hogy a Clinique „folt-radírja” gyengéd és nem irritálja a bőrt, így ideális a más halványító kezeléseket nem toleráló bőr számára is. Nincs szükség többé drága bőrgyógyászati kezelésre, a gyógyszer hatású készítmény bárki számára elérhető.

ÖSSZETETT HATÁS

A vezető bőrgyógyászati márka és bőrápolási szaktekintélynek tartott Clinique szerint a leghatékonyabban a probléma személyre szabott, összetett kezelésével tehető egyenletesebb tónusúvá, világosabbá és ragyogóbbá a bőr. A Clinique összetett kezelése több szinten orvosolja a bőr elszíneződését. Főbb hatóanyagai megelőzik az újabb elszíneződések kialakulását, miközben láthatóan lebontják és melanin „szemcsékké” változtatják a pigmentfoltokat és kíméletes exfoliálással eltávolítják azokat a ragyogóbbá és halványabbá vált bőrről.

AZ ÁTTÖRÉS: CL-302 KEVERÉK

A Clinique szabadalmaztatott CL-302 keverékének alapját egy új növényi kivonat képezi, mely klinikailag bizonyítottan jelentősen egyenletesebb színűvé, ragyogóbbá és tisztábbá teszi a bőrt. Az új CL-302 keverék öt szinergikus halványító hatóanyagot tartalmaz, melyek egymás hatását erősítik:

• Egy ritka növényi kivonat, a Dél-Kelet Ázsiában honos Dianella Ensifolia kivonata jelentősen enyhíti a pigmentfoltokat és megakadályozza az újabbak kialakulását. A hatékony antioxidáns molekula emellett védi a bőrt a káros hatású szabad gyökök ellen.

• Egy hatékony C-vitamin származék, az Ascorbyl Glucoside enyhíti a már meglévő és a jövőben esetlegesen kialakuló sötét elszíneződéseket.

• Az élesztő kivonat mikroszkopikus méretű részecskékké bontja le a bőr felszínén lévő pigmentfoltokat, így hatékonyan halványítja a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőrszínt.

• Az exfoliáló hatású glükozamin és szalicilsav normalizálja a sejtmegújulás folyamatát és segíti a pigmentált hámsejtek leválását a bőrfelszínről, mely így egyenletesebbé, tisztábbá válik.

Klinikailag bizonyított, hogy az új keveréket és a Clinique már ismert hiperpigmentációs technológiáját párosító Even Better Clinical Dark Spot Corrector ugyanolyan eredményt nyújt, mint egy vezető, bőrszín-kiegyenlítő gyógyszertári készítmény.

HATÉKONY ÉS KÍMÉLETES

Az egyenetlen bőrszín bőrtípustól és bőrszíntől független probléma, az Even Better Clinical Dark Spot Corrector pedig bármely bőrszín esetén a gyógyszertárban kapható készítményekkel megegyező eredményt nyújt. Hatására a bőr azonnal észrevehetően tisztábbá és ragyogóbbá válik, idővel pedig visszanyeri egyenletes tónusát és ragyogását. Négy hetes használatát követően még a legmakacsabb barna foltok is láthatóan enyhülnek.

Mint minden Clinique bőrápolási termék, az Even Better Clinical Dark Spot Corrector is látható eredményeket garantáló gyengéd összetétel. A könnyű, több rétegben felvihető szérum akár hosszú ideig is használható anélkül, hogy irritálná a bőrt, bőrpírt, szárazságot vagy foltos hámlást okozna, mint sok más gyógyszer. Selymessé, simává és puhává teszi a bőrt.

TOVÁBBI HATÓANYAGOK

A hiperpigmentáció által okozott elszíneződéseket enyhítő Even Better Clinical Dark Spot Corrector eredményességét további hatóanyagok biztosítják:

• A szabadalmaztatott Trametes Versicolor kivonat, egy egyedülálló gomba kivonat koncentrátum a sötét foltokat mikro-részecskékre bontva teszi tisztábbá a bőrfelszínt.

• A Curcuma Longa és a Scutellaria Baicalensis gyökerének kivonata hatékony antioxidáns hatóanyag, mely megvédi a bőrt a túlzott melanin termelést kiváltó környezeti hatásoktól.

• A nyugtató és hűsítő hatású Glycyrrhetinic sav védelmet nyújt a külső ingerek és a stressz által kiváltott irritáció látható hatásai ellen.

A RÉSZLETEK

Az Even Better Clinical Dark Spot Corrector a Clinique szaküzleteiben és a Clinique termékeket forgalmazó parfümériákban kapható termék, melynek hatása megegyezik a receptre kapható, vezető gyógyszertári bőrszín-kiegyenlítő készítmény hatásával. Hatékonysága bőrtípustól és etnikumtól független. Használja naponta kétszer, a szokásos 3-lépéses rendszer termékei után. Simítsa el egyenletesen az arc egészén, kerülve a szem környékét. Reggel ezután vigyen fel az Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer SPF 20-at.

Allergiateszttel vizsgált.

100% illatanyagmentes.

Olajmentes. Nem okoz aknét. Bőrgyógyászatilag tesztelt. Szemészetileg vizsgált.

Az új Even Better Clinical Dark Spot Corrector 2010. márciustól kapható a Clinique szaküzleteiben.

Ajánlott fogyasztói ára: 12 800.- Ft.

2347. maxité
2010. nov. 10. 20:07

Az előbb elfelejtettem a napzást. Sajnos én is nagy napimádó vagyok, szerintem ez tuti rátett a foltjaimra a fog. gátlóval együtt.

Viszont én semmilyen fényvédő krémet nem használok. Nekem zsíros a bőröm, ami nyáron még rosszabb, így ha én még rákennék akkor valamit, az katasztrófa lenne:)))

Nekem még a zsíros bőrre való hidratáló sem jön be, pedig állítólag a zsíros bőrt is kell hidratálni. Hát nem tudom.

2346. maxité (válaszként erre: 2329. - Fibi82)
2010. nov. 10. 20:04

Igen nekem is csak az segített.

Legutóbb, hogy venni akartam nem volt, és a kövirózsát ajánlották helyette, mármint kövirózsa krém pontosan. Minden nap használom, este, de igazából semmi javulást nem vettem észre. Csak nem akarom kidobni, mert így sok minden a kukában landol. Igaz nem drága, de akkor is:)))

Télen nekem is visszább szoktak halványodni, sőt tavaly télen nem is látszott. Hát most nem akarja!:(((

Én is legközelebb Ephilist veszek megint. Csak hát ugye betiltották, és egy picit fenntartásaim vannak ezzel.

Citrom leve nekem nem segít. Pedig az én bőröm zsíros, főleg a homlokom, és nekem a foltok is ott vannak. De nekem úgy csípett, majd átválott csípés után viszketésbe, hogy nem bírtam.

2345. nila (válaszként erre: 2344. - Monic84)
2010. nov. 9. 16:04

az enyémnek az a neve professzionális cinecotta alapozó, egyszer egy smink mester ezzel festett ki ..

a svéd az pedig a fleur de santétol rendelem ..

ezek nem boltban vásárolható termékek én neten rendelem mindig .

2344. Monic84
2010. nov. 9. 15:33

Hát lehet kipróbálom ezt a krémet, aztán utána beszámolok majd róla:)

Nila!és milyen az alapozód?Loreal?vagy nem ilyen ismert készítmény?

Fibi!

Erről az alapozóról még nem is hallottam, de majd utána nézek a neten, kiváncsi vagyok mit írnak róla...

2343. nila (válaszként erre: 2340. - Fibi82)
2010. nov. 9. 14:59

én nyáron is kenem az ephelist ,de csak este , van aki reggel este keni.Remélem Nektek is beválik ha kipróbáljátok !!

/Az ephelist tavasztól őszig kenem és csak este :)/

2342. nila (válaszként erre: 2337. - Monic84)
2010. nov. 9. 14:56

én csak este használom/tam az ephelist ..

Arctisztítás után bekenem a szokásos gyógyszertári pacsulimentes krémmel (vizes kézzel) és úgy egy múlva vagy ahogy akarom bekentem az ephelisel .

Reggel csak azt az ff 50 es krémet használom mostmár . Eddig baba napozókrémet használtam ,de az belefolyt a szemembe mindig .

Nem mindig használok mostmár alapozót , de ami van nekem az professzionális alapozó és van még svéd alapozóm ezt két színből keverem ki,hogy ne legyen maszk szerű .

2341. fibi82
2010. nov. 9. 14:35

A Tv-ben reklámozzák azt az alapozót, ami minden foltot elfed: nekünk lett kitalálva: tűzfoltot, sérülést, heget, egyéb barna foltokat, bőrhibákat, szeplőket, akár még a nemkívánatos tetkót is!

Truecover a neve. Mit tudtok róla?

(Mondjuk nyáron még nekem is átlátszott a foltom az alapozó alól, de most már nem mert halvány lett:D de gondolom nektek is probléma, hogy nem fed jól az alapozó, főleg ha tavasszal erősödik a folt:S).

2340. fibi82 (válaszként erre: 2339. - Monic84)
2010. nov. 9. 14:27

Én sem! Én eddig a legolcsóbbakat próbáltam: sima kövirózsa lé, citrom leve (igazi citrommal, nem olympossal:D)és kövirózsa krém.

Most citromozok 5-6 hete, és halványodott ill. feloszlott pár helyen, de még nem fejeztem be.

Most itt a tél, így nem kell félni az erős sugárzástól. Egy-másfél hónapig citromozok, aztán ha nem múlik, ephelis-ezek!

Ajánlom neked is, próbáld ki, nem is drága annyira, asszem egy kis tubus egy hónapig használható fel, 1200 Ft körül van? De ha használna, akkor megérné.

Én még végigcsinálom a citromkúrámat, most van időm, aztán tavaszig még az Ephelist is kipróbálni.

És persze azt nem tudom, hogy az Ephelist nyáron fellehet -e kenni?

Mert ugye Nila fordítva csinálja...

2339. Monic84 (válaszként erre: 2338. - Fibi82)
2010. nov. 9. 13:22
nem, még sosem és te?
2338. fibi82
2010. nov. 9. 12:51
Monic, te próbáltad az Ephelist?
2337. Monic84 (válaszként erre: 2336. - Nila)
2010. nov. 9. 10:23
Hát jó neked, h csak tavasszal jönnek ki, tavaly télen én se nagyon láttam őket, de az idén még mindig látom, vagyis csak inkább az egyik oldalon...De az alapból erősebb is volt, szörnyű:(És akkor ezzel te reggel bekened, aztán rá az 50 faktoros krém?én úgy félek, h ennyi krémet rákenek az arcomra, illetve csak arra területre, és totál kikészül a bőröm, azt semmiképp nem szeretném h rosszabb legyen...Én a la roche 50 faktoros szinezett krémét használom, de hát így is látni a foltokat, nem tudom érnek e vmit ezek a magas faktorszámú krémek, vagy csak már én nem hiszek semmiben....A kövirózsa krémet próbáltam eddig, de akár hányszor felkentem, úgy érzetem h jóval erőteljesebbek lettek, és így nem is kentem már vele....No meg az alapozók, hát nem tallálok olyat ami jó lenne, egyszerűen mindegyik alatt látszik h ott vannak, én nem értem, vagy nem tudom rendesen felkenni, nem tudom...Te használsz vmilyet?Ráadásul elég világos is a bőröm, szóval nem tudom eldönteni h melyik árnyalatot is vegyem....
2336. nila (válaszként erre: 2335. - Monic84)
2010. nov. 9. 08:54

Persze lehet használni ,ha Neked télen is látszódnak a foltok :)

Én azért nem használom ,mert nekem csak tavasszal jönnek elő :)

Ilyenkor még aha szoliztatom kicsit se jönnek elő .. nem értem hogy is van ez :))

2335. Monic84
2010. nov. 9. 08:37
ezt az ephelist télen is lehet használni?vagy mostmár ne kezdjem el, csak tavasszal?
2334. nila (válaszként erre: 2330. - Fibi82)
2010. nov. 9. 07:45
nekem a szem alatt mind két oldalon nagy foltjaim VOLTAK :D a citromot kb 2 nyáron keresztül hiába kentem . és vettem rá más xarokat is ,nekem eddig csak az ephelis volt jó , most elkezdtem szedni c vitamint ..,csak úgy :) ártani nem árt :)
2333. fibi82
2010. nov. 9. 07:08

*persze napozni kell, de arra elég egy félórás séta is délután elég ha az ember karját éri.

De kifeküdni nem fogok.

2332. fibi82
2010. nov. 9. 07:01
*de nem ezek a turbó szoláriumok voltak, hanem ritkábban voltak a csövek és gyengébb. A minimum az 5 perc volt, a normális a 10 és én általában 15-20 percre mentem.
2331. fibi82 (válaszként erre: 2321. - 3b13560c98)
2010. nov. 9. 06:59

Régebben sokat napoztam és az arcomat is sajnos.

Aztán 21 éves koromban jártam pár hónapig szoliba is:S Kb. 400-500 percet elszoliztam, az biztos:S

Aztán következő évben kijött a bajusz azóta nem igazán sokat napoztam.

Stresszes is voltam akkoriban vizsgaidőszak voltak nehéz vizsgák, lehet hogy ez is közrejátszott.

De szerintem ez annyit jelent nálunk, hogy a bőrük elérte a maximális terhelhetőséget.

Olvastam valahol, hogy évi 50 óránál nem szabad többet napozni, szolizássalegyütt.

Hát én nem resteltem, kb. kiszámoltam, mennyit napoztam-szoliztam életemben, és kb. 2200-2400 óra jött ki!!!

15 éves és 26 éves korom között. Mert egyszer-kétszer még a foljaim mellett is napoztam, persze letakartam az arcom, de napozás közben ha hason feküdve olvastam, a könyvről visszaverődve az UV így is lebarnult a foltom:S

Tehát kiszámoltam ezt a 2200-2400 órát összességében, kiszámoltam hogy ha ezentúl 50 éves koromig egy cseppet sem napozok, akkor 50 évesen visszamenőleg lesz meg az évi 50 óra.

Tehát én már elfogyasztottam az egész életem napmennyiségét.Mert ugye a nap nem felejt, a napozások összeadódnak.

2330. fibi82 (válaszként erre: 2328. - Nila)
2010. nov. 9. 06:45
Nila, neked pici foljtjaid vannak, vagy nagy kiterjedő?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook