Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

1489. f64f0d9a69 (válaszként erre: 1488. - Dakri)
2009. nov. 12. 10:24

Én sok helyről(könyvekből, Elixír újságból) tanultam és másféle lábmasszázst tanfolyamon is, de elmondhatom, hogy ha az ember az alapvető szabályokat betartja, semmiféle bajt nem tud okozni.

Ez régen a népi gyógyászat része volt és nem valószínű, hogy iskolában oktatták. Mo-n szerintem sok mindent túl sok szabályhoz kötnek. szerintem ez egyszerűen a pénzről szól. Nem volt mindig így. Az ETI így próbálja kiszűrni a sok kóklert, mer régen rögtön természetgyógyásznak tartotta magát sok ember, aki valamicskét megtanult. A masszázs hatása a vérbőség, ami így meggyorsítja a salakanyagok elszállítását. Ezt lehet körbemagyarázni, akkor is ez az egész lényege.

1488. dakri
2009. nov. 12. 08:02
Azt olvastam, hogy saját magunk tapasztalata alapján nem szabad nekiállni a masszírozásnak, mert több kárt okozhatunk mint hasznot. Nem véletlenül tanulják ezt hosszabb képzéseken. Szerintem óvatosan kéne.
1487. f64f0d9a69 (válaszként erre: 1486. - Haljud)
2009. nov. 11. 19:14

Én az egész talpat szoktam masszírozni, csak a problémás helyeket tovább.Az irányító a hipofízis, aztán a petefészek főleg és a máj, mert az mindig fontos.

Egyáltalán nem kérdeztél hülyeséget. Én pedig csak magamtól tanultam meg ezt a masszázst. De így is hatékony.

1486. haljud (válaszként erre: 1485. - F64f0d9a69)
2009. nov. 11. 18:58

Szia!

Azt tudom, hogy a talpon is megvannak a szervekhez tartozó reflexzónák. Ha a homlokon lévő folt a hormonok jele, akkor melyik szervnek megfelelő zónát kell masszírozni a talpon? (Remélem, nem kérdeztem túl nagy hülyeséget.)

2009. nov. 11. 16:22

Mivel senki nem reagált a 1467-es Hsz-re lehet, hogy el sem olvastátok?

Csak azért, mert nekem a homlokomon és az arcomon levő foltok elmúltak,mégpedig talpmasszázzsal főleg. A homlokon azt hiszem a hormonok jelentkeznek, az arcon nekem az epe.Ilyenkor a máj sem működik jól.A javulást úgy vettem észre, hogy hol elmúlt a folt,hol visszajött. Ahogy az epe működés javult a folt végleg eltűnt.

Ezek szerint sikerült az okot megszüntetni.

Nem veszítetek semmit ha kipróbáljátok, ezt meg lehet tanulni "házilag" is.

1484. haljud
2009. nov. 11. 08:31

Tegnap este óta én is erősítem a pigmanormosok táborát. Egész vékonyan kentem fel, csak a homlokomra, és nem éreztem, hogy csípett volna. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Tegnapra voltam bejelentkezve lézeres kezelésre. El is mentem, de miután az orvos őszintén megmondta, hogy elmúlasztani ezzel a kezeléssel sem lehet, csak halványítani, aztán pedig újra előjönne, így nem vállaltam be a kezelést. Ehelyett írta föl a pigmanormot.

1483. dakri
2009. nov. 10. 21:55
Péntek óta használom a pigmanormot, mennyi idő míg elkezd hámlani a bőröm?
1482. haljud (válaszként erre: 1481. - Cand Ida)
2009. nov. 10. 08:44
Lehet, hogy belement a szemembe, de szerintem egy szemápolónak akkor sem szabadna irritálnia a szemet.
1481. Cand Ida (válaszként erre: 1477. - Haljud)
2009. nov. 9. 17:59

Köszi szépen, azt hiszem én is beszerzek valamit. Igazán arra lennék kiváncsi, hogy mennyire tiszta az összetétele, vannak-e káros anyagok benne. Egyik terméküket ismerem, az tökéletes!

Nem lehet, hogy kicsit belemnt vagy beledörzsölted a szemedbe, s amiatt csíp?

1480. titinka (válaszként erre: 1479. - Dakri)
2009. nov. 9. 08:45

Abszolút normális, nekem is bepirul, ezért nem használom csak minden másnap este, ráadásul baromira szárítja a bőröm. Egyébként ha vékonyan kened, a hámlás is nagyon szolíd, nem nagyon észrevehető.

Nekem is lenne egy kérdésem: ha most végigcsinálom a 7 hetes kúrát (minden másnap este), legközelebb mikor használhatom újra? Kora tavasszal megismételhetem?

1479. dakri
2009. nov. 9. 08:04
Az természetes, hogy halványan, de piros lesz körülötte a bőröm? Hámlást még nem vettem észre, csak annyit még talán, hogy megváltozott kicsit a színe a pigmentfoltjaimnak is és ahogy írtam körülötte piros.
1478. dakri
2009. nov. 7. 22:37

Sziasztok!

Tegnap kezdtem a pigmanormot, én csak éjszakára kentem be, hogy nehogy valami gond legyen a bőrömmel. Kíváncsi vagyok, mert nekem pigmentfoltjaim vannak, amik kisebbek de talán sötétebbek mint a májfoltok. 7 hétig kell használni és éjjel-nappal?

1477. haljud (válaszként erre: 1475. - Cand Ida)
2009. nov. 7. 18:14

Zöld színű a tubus, aloe vera tartalmú.

Sajnos a hátoldalán magyarul nincs szöveg, így csak néhány összetevőt tudok: oliva olaj, koffein, Q10 koenzim, vitaminok (A, E, F, H, selyem.

Nem tudom, mi lehet benne, ami csípi a szemem. Egyébként nagyon kedvező volt az ára, és ugye a legtöbb szemkörnyékápoló 15 ml-es kiszerelésben vanm ez 30 ml-es.

A másik fajta, amit árultak az üzletben kecsketej tartalmű volt.

1476. 49ca420470 (válaszként erre: 1474. - Cand Ida)
2009. nov. 7. 17:50
Nincs ,már nagy a babám.
1475. Cand Ida (válaszként erre: 1469. - Haljud)
2009. nov. 7. 17:46

Szia haljud!

Megtennéd, hogy bepötyögöd nekem a szemkörnyékápoló összetételét? Köszi :)

1474. Cand Ida (válaszként erre: 1473. - 49ca420470)
2009. nov. 7. 17:44

Én bízom benne, hogy amint meggyógyulok a májfolt is eltünik. De ez egy hosszú történet és bonyolult.

És vagyok annyira hiú, hogy addig sem nyugszom bele :)

A Pigmanorm-al egyszer már szépen elmúlt, sajnos halványan visszajött, de most ismét elkezdtem.

És szülés után nem állt helyre? Vagy még pici a babád és van esélyed?! :)

1473. 49ca420470 (válaszként erre: 1472. - Cand Ida)
2009. nov. 7. 17:31

És kezelhető a tiéd?

Nekem terhesség alatt jött ki elég nagy területen szimmetrikusan mindkét arcon + a szemöldök felett.

1472. Cand Ida
2009. nov. 7. 17:28

A pigmentációnak rengeteg oka lehet, ami ismertebb, arról már a fórumon is olvastam.

Az enyémnek az oka a mycobacterium fertőzés, ami pigmentációt is okoz. Senkit nem akarok rigatni, de ez is egy ok. Állítólag 130 féle mycobakterium van számontartva.

Egy rövid áttekintés róluk:

[link]

2009. nov. 7. 16:58
Kisebb foltok esetén nem lehetetlen a tetoválással korrigálni a színt.Bár a tetkós megoldást eddig csak negatív anyajegynél hallottam hogy jó megoldás.
2009. nov. 7. 16:56
Én krémpúderrel lekentem a májfoltokat vastagon,majd elmentem a szoliba és szépen rászoliztam.Egyforma színű lett a bőröm a dologtól.Én is inkább az ok megszüntetésében hiszek mint sem a felületi kezelésben.
1469. haljud
2009. nov. 7. 16:47

Én vettem pár hete Eveline szemkörnyékápolót, de felhagytam vele, mert csípte a szemem.

Jövő héten keddre vagyok bejelentkezve lézeres kezelésre, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy milyen lesz. A hölgy, akinél be kellett jelentkezni azt mondta, hogy egy kézfejnyi terület kezelése 10.000 Ft. Hát nekem kb. a homlokomon van kézfejnyi terület. Azt is mondta, hogy nem fájdalmas a kezelés, még csak nem is kellemetlen. Na majd meglátjuk.

2009. nov. 7. 16:45

Szép Kriszta cikkéből(Bőrünk figyelmeztető jelzései)

Májfolt

A másik látványos, bár korántsem ennyire veszélyes, főként arcon, homlokon, száj környékén, orcák szélén megjelenő bőrelváltozás a májfolt. Feltűnését jelzésként kell értékelni, mert bélműködési, illetve az emésztési traktus zavarai vagy hormonális elváltozások okozhatják, illetve a nevéből eredően sokszor vírusos vagy gyulladásos májfunkciós zavar húzódik meg a háttérben. Jó tudni, hogy a napfény hatására sötétedik, ezért fontos a májfoltokra hajlamosoknál a bőrtípusuknak megfelelően kora tavasztól késő őszig magas fényvédőfaktorú napozószerek használata, még árnyékban is, mert a felhők nem védenek az UV-A sugárzás ellen.

2009. nov. 7. 16:06
Én úgy tudom hogy egyedül a lézeres mélyhámlasztás amitől végleg eltünik a májfolt.Semmi mástól.De drága és fájdalmas beavatkozás.Viszont utána nem csak a májfolt hanem az apróbb bőrhibák hegek és ráncok is eltünnek állítólag.
1466. Cand Ida
2009. nov. 7. 15:49

Hallott valaki az Eveline cosmetics termékeiről? Van valakinek tapasztalata? Hihetetlenül olcsó ahhoz képest, amit igérnek.

Van belőle éjszakai-, nappali- és szemkörnyékápoló krém.

SPF 30 a nappali krém.

"A 3D EXTRÉM WHITE kozmetikai sorozat egy újító kezelés, mely normalizálja a bőr festéktermelését, miközben három irányban simítja ki a ráncokat: hosszirányban, szélességében és mélységében. A sorozat kifejezetten azon nők számára készült, akik egész éven át tartó gyönyörű, világos és sima arcbőrről álmodnak.

A 3D EXTRÉM WHITE kozmetikumok egyedi receptje úgy került kidolgozásra, hogy a termékek kiegészítik és fokozzák egymás hatását. Az első eredmények az egész sorozat rendszeres használata esetén kb. 3 hét után vehetők észre. Optimális eredmények kb. 2 hónap után érhetők el. Az elért eredmény fenntartásához folytassa e sorozat készítményeinek használatát egész évben, hetente 2-3-nál nem több alkalommal."

1465. haljud
2009. nov. 2. 12:08

Sziasztok!

Sokféle szépségvitaminról hallani újabban. Mi a véleményetek? Vajon jót tenne a foltoknak, ha szednénk? Állítólag a bőr is megszépül ezektől a vitaminoktól.

1464. miskolcikriszta (válaszként erre: 1462. - Moncsi0401)
2009. okt. 22. 09:48
Helló, Én használtam pár hónappal ezelőtt és lassan elkezdem megint. Nekem se szabályos a folt, de próbáld tényleg csak oda kenni és vékonyan. Különben ott is lehámlik ahol nem kellene és 'kifehéredik'. Ha nagyon hámlik vagy begyullad nem muszáj mindennap kenni elég 2naponta. Én nem csináltam végig a 7 hetet, talán 3-4-et már nem emléxem de telsejen elmúlt. Viszont az is hozzátartozik,hogy ahogy abbahagytam fokozatosan visszajött, de azért talán halványabban. A 7 hetet most végigcsinálom és ha visszajön soha többet nem fogom használni!!!
1463. e3e8ab07a5 (válaszként erre: 1461. - Waki123)
2009. okt. 22. 07:08
Megnézem! Köszi!
2009. okt. 21. 22:00

Sziasztok!

Lassan 1hete használom a pigmanormot.Kb. 3nap után már kezdett hámlani a bőröm.Igy is lehet rá kenni?Én kenem.Tényleg 7 hétig kell használni?Addigra marad bőr a pofimon.:-)

Ja és írta valaki,h.keveset kell kenni és csak az érintett területre.Nekem szabálytalan foltokban van az arcomon,így nem tudom CSAK a foltokra kenni. Ez nagy baj?Köszönöm, ha valaki válaszol!

1461. Waki123 (válaszként erre: 1459. - E3e8ab07a5)
2009. okt. 19. 12:37
Létezik egy spanyol termék, Cosmelan a neve, jó pár hónapos együttműködést kíván a kezelt személy és az orvos/kozmetikus között, és nagyon szépek az eredmények. Mesoestetic a gyártó neve. Én láttam eredményképeket és a youtube-on is van fent róla videó.
1460. haljud
2009. okt. 16. 16:11

Én ma megvettem a Lady Stella Oliva májfolt és szeplőkrémet. Naponta 2x kell kenni. Most már nincs napos idő, kíváncsi vagyok, lesz-e valami hatása.

Esetleg valaki használta már?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook