Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
1. MI A PIGMANORM WIDMER KRÉM ÉS MIRE HASZNÁLJUK?
1. 1 A PIGMANORM W. K. (továbbiakban PCW) gyógyszer, amit a bőrön helyileg használunk.
1. 2. A PCW-t melanómaszerű hiperpigmentáció (barna bőrfoltok), mint például Melasma (Chloasma), és gyulladások utáni barna bőrfoltok esetén használjuk.
2. MIRE FIGYELJÜNK A PCW HASZNÁLATA ELŐTT?
2. 1. A PCW-t nem szabad használni:
-- Vitiligo (fehér bőrfoltosodás betegség) esetén, melanóma esetén (egyfajta barna szemölccsel kezdődő bőrrák), melanóma gyanúja esetén, akut (állandó) gyulladások esetén, bőrekcéma (pikkelyes vírusfertőzés a bőrön) esetén, periférikus bőrgyulladás esetén, állon és a szájrészek körül lévő bőrgyulladás esetén, vesebetegség esetén, foltos hajhullás (rosacea) esetén, s nem lehet használni semmi olyan esetben, amelyben kortizon-preparátumot is csak korlátozottan lehet használni, mint bárányhimlő esetén, erre való oltási ellenreakció esetén, gombás vagy baktériumos bőrfertőzés esetén, és nem lehet használni speciális bőrelváltozások esetén (szifilisz, tuberkulózis)
Bestandteile von PCW sind.
-- Ha Ön valamilyen hatóanyagra, vagy egy olyan hatóanyagra, ami a PCW egyik fontos alkotó eleme, túl érzékeny (allergiás tünetek).
2. 2. Különös elővigyázatossággal kell használni a PCW-t, mert a hydrochinon hatóanyag kisebb mértékben a bőrön át felszívódhat. Ha ennek a hatóanyagnak lehetséges kockázata van, nem szabad nagy felületen használni. Hogy egy járulékos bőrbarnulást elkerüljünk, és a bőrirritációt megelőzzük, a kezelt bőrfelületet az intenzív napfénytől és az UV sugárzástól óvni kell. Különös esetekben azt ajánljuk, hogy a kezelt felületet egy megfelelő napfényvédő szerrel (például 25+ -os napkrémmel – Louis Widmer márka) kenjük be. A szemhéjakat, az orrot és a szájat nem szabad a PCW-vel érinteni.
a) Gyerek:
12 évnél fiatalabb gyermekek estén ez a gyógyszer nem alkalmazható.
b) Terhesség:
PCW-t terhesség idején nem szabad használni, mert a gyermek rendellenes fejlődésének a veszélyét tretinoin kezelés idején nem lehet kizárni.
c) Menopausa után:
Kezelés előtt kérjen tanácsot az orvosától vagy a gyógyszerészétől minden szedett gyógyszerével kapcsolatban.
d) Autóvezetésre és a gépek kezelésére gyakorolt hatása:
Semmi különleges elővigyázatosságra nincs szükség.
e) Fontos útmutató a PCW bizonyos alkotó elemihez:
A cetylstearylalkohol helyi és korlátozott bőrirritációt (például kontaktált bőrgyulladás) idézhet elő.
2. 3. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatása. A-vitaminsavval kezelt bőr esetén figyelemmel kell lenni arra, hogy más, lokálisan használt szer nagyobb mennyiségben szívódhat fel. Kérjük, értesítse arról orvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön más gyógyszereket is használ, vagy rövid idővel azelőtt használt, még akkor is, ha azok nem vénykötelesek voltak.
3. HOGYAN KELL HASZNÁLNI A PCW-t?
3. A PCW-t mindig pontosan az orvosi utasításoknak megfelelően használja. Kérjük, kérjen felvilágosítást orvosától vagy gyógyszerészétől, ha valamiben nem egészen biztos.
3. 1. A PCW-t vékonyan kell a kezelt bőrre felvinni. Eközben ügyelni kell arra, hogy a krém a pigmentfoltok határain túlra ne kenődjön fel.
3. 2. Ha az orvos másként nem rendeli, a szokásos adagolás a következő: egyszer egy nap felkenni. Amikor már a sötét bőrfelület kifehéredik, a használat gyakoriságát csökkenteni lehet. A kezelés általában hét hétig tart. Ha legkésőbb három hónap elmúltával sem világosodik ki a kezelt bőrfelület, be kell fejezni a kezelést.
Figyelmeztetés: állatkisérletekben, ha hydrocinonos takarmányozás történ, jelentkezett az a gyanú, hogy ez a hatóanyag örökletesen és kis mértékben rákosító hatással rendelkezik. Emberen ezért a helyi kezelés időtartalma, még akkor is, ha ez csak különösen kis mértékben következhet be, a terápiának megfelelően a lehető legrövidebb időre szorítkozzon. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot orvosával vagy gyógyszerészével, ha az a benyomása támad, hogy a PCW hatása túl erősnek vagy túl enyhének bizonyulna.
3. 3. Akkor sem lépne fel vészhelyzet, ha Ön nagyobb mennyiségű PCW-t, hordana fel, mint arra szükség lenne.
3. 4. Mellékhatás akkor, ha a PCW kezelést abbahagyjuk: az eredeti bőrállapot térhet vissza.
4. MILYEN MELLÉKHATÁSOK LÉPHETNEK FEL?
Mint minden gyógyszernek, a PCW-nek is lehetnek mellékhatásai.
4. 1. PCW kezelés alatt alkalmanként a következő bőrreakciók léphetnek fel: bőrpír, bőringerlékenység, viszketés, hámlás és égető érzés. Nagyon hosszas kezelés esetén a következő mellékhatások léphetnek fel: bőrelvékonyodás, hajszálerek megjelenése a bőrön, csíkképződés és aknés bőrelváltozások.
4. 2. Bőrpreparátumot kell levenni (a kezelt bőrről), ha látható világos foltok jelennek meg a kezelt bőrfelületen vagy a test más részén, vagy ha három hónap múlva sem jelentkezik a bőr kivilágosodása.
4. 3. Tájékoztassa az orvosát vagy gyógyszerészét, akkor is, ha olyan mellékhatásokat észlel, amiket a Tájékoztatóban nem soroltunk fel.
5. HOGYAN KELL A PCW-t TÁROLNI?
A gyógyszer a gyermekek elől elzárva tárolandó. Nem használhatja fel a gyógyszert a csomagoláson vagy a tubuson lévő lejárati idő letelte után. 25 foknál melegebb helyen ne tárolja.
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne... Hajlok arra, hogy kipróbáljam a PIGMANORM nevű krémet, de nem tudom, hogy hogyan kell használni/Ti hogyan használjátok? Azt már megtudtam, hogy hol és hogyan lehet beszerezni, de nem tudok se németül, se angolul, így bajban leszek a használati utasítást olvasván.... Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot mindenkinek! Üdv
Sziasztok!
Pár hete olvastam utoljára a hozzászólásokat,most elolvastam az azóta írtakat is.
Én kb.6.hete használom a pigmát /még 1 hét a végéig/.Nekem is 15g-os kiszerelésben van és még a fele biztos meg van.Pedig nekem a homlokomon kicsit,bajusz és az arcom mindkét felén elég nagy helyeken volt májfolt.Mikor 2-3nap után kezdett hámlani,csak akkor pár napig 2 naponta kentem.
Szerintem jövő hétre teljesen eltűnnek a foltjaim :-))Egyenlőre nem azzal foglalkozom,h.mikor jönnek vissza.Az is nagyon boldoggá tesz,h.most nincsenek.Kb.már 2hete is egyik ismerősöm is észrevette,h.sokkal szebb az arcom,mint nyáron./Idén többször is néztek teljes vérképet:mindig minden rendben volt/Ennyit a belső bajokról..........
Sziasztok!
3 éve én is voltam gyógynövényes hámlasztáson (green peel), nálam annyi történt, hogy "csak" elhalványult. Ezt a kozmetikus is megmondta, hogy ne higgyem el azt, hogy ez teljesen eltűnteti. Ahogy kisüt a nap újból visszajön. ez így is történt. Akkor én 35.000.-Ft-ot fizettem ki azért, hogy néhány hónapra elhalványúltak a foltok. Valóban annyira elhalványúlt, hogy nem kellett korrektor, DE folyékony-teljesen fedő alapozó az kellett. Tegnap voltam bőrgyógyásznál, kikértem a véleményét a PIGMANORM-ról. Ő azt mondta, ha úgy használom ahogy az le van írva, akkor segít, ha nem akkor árt. Ha bármilyen tíltott anyagot, vagy mérgező anyagot tartalmazna, akkor nem lehetne vásárolni. Azt mondta, hogy ez sem végleges, mert akinek vékony a bőre, hajlama van rá, vagy belső probléma okozza, annak pontosan úgy fog visszajönni, ahogy előjött a kezelés után.
Jelenleg tanácstalan vagyok, mert mindkettő csak ideiglenes változást hoz az életemben...
nekem a homlokomon van a folt, de úgy hogy fent kezdődik a hajamnál és van ahol majdnem leér a szemöldökömig, (szerencsére pici homlokom van) és tök érdekes mert a hajamtól lefele kb. 2 cm-ig nem pirosodik be a folt alatta meg igen. ott vékonyabb lehet a bőröm?
egyébként halványult, de eltűnni szerintem tuti nem fog. tegnap hámlott egy picit megint.
Hát csajok!
Én tegnap elmentem szoliba hosszú idő után (nyár óta nem voltam). Mit felejtettem el? Hát a fényvédőt felkenni (már csak azért is, mert ebben a borús időben nem kentem magam vele)! Hál' Isten nem sötétedett be nagyon a folt, tehát megúsztam, de azért szídtam magam, hogy hogy lehetek ilyen hülye. Ma már megint csak nagyon haloványan látszik. :)
Én már lassan mindennek így vagyok, amit kipróbálok, hogy próba cseresznye...
Be voltam jelentkezve két hete lézeres kezelésre.Elég nagy reményeket tápláltam ezzel a dologgal kapcsolatban. El is mentem, de az orvos megmondta őszintén, hogy nem fog teljesen eltűnni még így se, hogy nincs napos idő. Így aztán nem vállaltam be a kezelést, mert nem láttam értelmét annak, hogy több tízezer forintot kifizessek a semmiért, meg egy olyan kezelésért, ami fáj is, és még csak eredménye se nagyon lenne.
Nem tudom, hogy hanyadik hozzászólás volt itt a fórumban amikor bemásolták az összetevőit. Én ezt vittem el a gyógyszerész barátnőmnek és ő mondta, hogy inkább ne használjam.
Amúgy az a legnagyobb probléma ezzel a krémmel, hogy nagyon elvékonyítja a bőrt és így még érzékenyebb lesz az tőle. Azoknak nem olyan káros akiknek nem érzékeny a bőrük, de tudomásom szerint a májfolt többségében sajnos olyan emberek arcán jelentkezik akiknek vékony érzékeny bőrük van. Azt is olvastam róla mégpedig itt a fórumban, hogy nagyobb dózisban és hosszas kezelés esetén rákkeltő hatású. Na én ettől ilyedtem meg a legjobban és ezért nyomtattam ki az összetevőit és vittem el..........
Én is ki akartam próbálni ne hogy azt hidd, hogy nem, én is el akarom tűntetni a foltjaimat, de már nem mindegy, hogy milyen áron.
Green Peel-ről úgy tudom és hallottam, hogy nem veszélyes sőt jó hatással van a bőrre, persze csak mértékkel, mert megújul a bőr.
Szerintem ki lehet bírni, nem rosszabb mint egy gyantázás. Nem olyan vészes. 15-15 percig dörzsölte a kozmetikusom ezzel a gyógynövényes trutyival az arcom jobb, majd bal, végül a középső részét. Utána úgy néztem ki mint aki jól leégett és így is éreztem magam, mintha apró tűkkel szúrkálták volna az arcomat. De ez elmúlt a köv. napon.
Szóval nem haltam bele :), de a fájdalom mértéke is ugye egyéni érzékenységtől (bőrtípustól) függ.
Szia!
Én azt olvastam, hogy a green peel elég fájdalmas kezelés. Neked is ilyen élményeid voltak?
Csak a saját tapasztalataimat írtam le a Pigmanormról: senkit sem akarok lebeszélni róla, s nem ellene beszélek, de én spec úgy éreztem, hogy csínnyán kell vele bánni, s nagyon vékonyan felkenni. Hangsúlyozom, hogy a homlokomon és a bajszomon nekem is pár hónapra elhalványította a foltokat.
Egyáltalán nem zárom ki, hogy valakin pont ez segít majd. Mindenesetre egy próbát megér minden elkeseredett foltos sorstársamnak.
a green peel-re rákeresve találtam ezt. azt írják, hogy otthoni használatra van és nagyon hatásos. vannak képek ahol látszik hogyan hámlik le a bőr. na, ezt nevezem én hámlásnak, nem amit a pigma csinált nekem. 150 ausztrál dollár + utiköltség kb. 30.000 Ft
azt írják 3-4 kezelésnyi adagra elég.
azt gondolom ez is azt mutatja, hogy nem végleges az eredmény. ezért is találták ki ezeket a hámlasztásos kezeléseket. időnként megcsinálják és szép lesz a bőr.
Nekem a Pigmanorm a szemem alatti foltokra inkább ártott, mint használt (talán azért, mert ott érzékenyebb, vékonyabb a bőr). Kb. 1 hónap használat után (vékonyan kentem mindig, másnaponta) felduzzadt a szemem alja. Hiába próbáltam alapozókkal, korrektorokkal eltűntetni a duzzanatokat, minél többet kentem rájuk, annál rosszabb volt a helyzet. Ja és ez a duzzanat utána tartósnak bizonyult, akármilyen krémmel próbáltam eltűntetni, ott maradt. A végén már semmit nem mertem rákenni. A mélyhámlasztás szerencsére segített ezen is.
A Pigma a homlokomra viszont jó volt, csak sajna átmenetileg, mert visszajöttek a foltok.
A lényeg, hogy vegyesek a pigmával kapcsolatos tapasztalataim. A jövőben nem merem használni, mert szerintem nagyon erős hatóanyagai vannak, s tartok a hosszútávú következményeitől.
Amúgy maradt fél tubus Pigmanormom, szívesen átadom ingyen, aki igényt tartana rá (bp-i vagyok).
Szia!
Én nem nyilatkoztam eddig még a Pigmanorm nevű krémről csak annyit, hogy nem merem kipróbálni, mert félek tőle. Már régebben utána jártam ennek a krémnek oly módon, hogy beszéltem gyógyszerész barátnőmmel és ő mondta, hogy ha azt akarom, hogy eltűnjenek a foltjaim ha majd megtaláljuk a kialakulásának az okát, ilyen drasztikus krémet ki se próbáljak. Meg aztán én elejétől a végéig elolvastam ezt a topikot és magánlevelezéseket is folytattam olyan személyekkel akik már használták a pigmanormot és rá következő évben újra előjött nekik. Tehát csak addig múlik el míg újra elő nem bújik a nap. Nem gúnyosan írtam a levelemet csak nyomatékosan, hogy egy kicsit gondolkozzatok el azon, hogy mit kentek a bőrötökre, mert hosszú távon többet ártotok vele, mint használtok. A schüssler sókat amikor ajánlottam a fórumon nem úgy ajánlottam, hogy ez tuti eltünteti a foltokat, hanem találtam egy cikket és a linket bemásoltam a fórumba és egy alternatívát ajánlottam. De mindegy. Én szerencsére igen, megtaláltam a problémát ami hormonális és hálát adok az égnek, hogy soha nem nyúltam a pigmához, mert ha ezt tettem volna lehet, hogy nem múlna el soha a májfolt amit nekem belső probléma okoz elvileg, ugye ez sem biztos. Ennyi! Én is két éve küzdök vele, talán most van valami reményem arra, hogy eltűnik majd (erre nincs gari) úgyhogy én is átéltem már a poklok poklát. És ha megengeded, azért ha találok még valami jó alternatívát vagy tanácsot adok amit persze nem szükséges megfogadni, akkor azt azért leírom. Legfeljebb te ne olvasd el.
Szia!
Hol végezték ezt a mélyhámlasztást, kozmetikában? És mi az eljárás pontos neve? Az ország mely részén végeztetted?
Bocsi a sok kérdésért, de általában mindig lecsapunk az olyan infókra, amelyek arról szólnak, hogy valakinek esetleg kicsit is halványodtak a foltjai... :-)
Sziasztok!
Már régóta olvasom a fórumot, mert sajnos én is szenvedek a májfoltok miatt. A homlokomon, a két szemem alatt és bajusztájon jöttek ki néhány éve. Utáltam tükörbe nézni, s gyakorlatilag már mindent kipróbáltam, amit itt a fórumon olvastam kevés sikerrel. Pigmanorm is megvolt most tavasszal, de csak ideig-óráig halványította a foltjaimat, sajnos visszajöttek.
Most viszont billentyűt ragadtam, hogy megosszam veletek, hogy múlt héten voltam gyógynövényes mélyhámlasztáson (green peel). Azt tapasztalom, hogy a hámlás utána a homlokomról TELJESEN eltűntek a foltok, a szemem alatt és a szájam felett pedig már csak alig láthatóak. Úgy érzem mintha újjászülettem volna, mintha visszakaptam volna az arcomat. Most ott tartok, hogy ki merek merészkedni az utcára smink nélkül is, pedig erre már évek óta nem volt példa.
Januárban szeretnék még egy ilyen hámlasztást bevállalni, hogy mindenhonnan eltűnjenek a foltok.
Nálam úgy látszik, hogy ez vált be, pedig már - mint említettem fentebb - sok mindent kipróbáltam (fehérítő krémek, mikrodermabrázió, ipl, pigmanorm, ilyen maszk-olyan maszk, stb).
Szóval lányok, talán mégis van remény :)
Bocs, ha hosszú voltam...
Sziasztok!
Annyi igazság van a dologban, hogy ami belül van, az van kívül is. Tehát bármi belső probléma van, az megjelenik a bőrünkön, mint egy jelzés.
Nekem csak az a problémám, hogy én voltam kivizsgáláson, vérvételen, nem is 1x, és semmit sem tudtak kimutatni, hogy mi okozza a foltokat, pedig a vérből aztán tényleg mindent meg tudnak állapítani. Egy kis pajzsmirígy rendellenességem derült ki csak, de már az is kezelve van gyógyszerrel. Az orvosok is csak találgatnak.
Legutóbbi orvos, akinél voltam, azt mondta, hogy talán attól is lehet, amit megeszünk, ami a szervezetünkbe kerül.
Most egyelőre én is úgy vagyok vele, ha már belsőleg nem tudnak gyógyítani, külsőleg próbálkozom.
Kedves Erikacz!
A fórumon a 795. bejegyzésig jutottam, de hétvégén el fogom olvasni az egész fórumot. Kíváncsi leszek te még régebben hogyan nyilatkoztál a krémmel kapcsolatban. Ha rossz a véleményed sem így kéne nyilatkozni és "hülyének" kikiálltani azt aki már kínjában mindennel próbálkozik. akernak igaza van bármit eszel, iszol, kensz magadra (szépítőszer), veszel be orvosok által felírt gyógyszer! antibiotikum mind méreg. A legtöbb nő fogamzásgátlót szed az is az. Ha így gondolkozunk nem is kéne élnünk.
De arra megkérlek ha megtaláltad a belső problémádat és eltűntek a foltjaid jelezd!!! Mivel segítséget nem fogsz hozzá kapni mert az orvosok nagy ivben lesz... kíváncsi leszek mikorra sikerül ez neked. De őszintén sok sikert, és ha ilyen gúnyos tudsz lenni ne írj ide, nyiss egy másik topikot amiben a belső problémákat kutatjátok minden féle külső segítség nélkül. Ja és még annyi a schüssler só elvileg belülről hat, még annyit sem ért mint a pigmanorm.
szia!
én eddig nem használtam semmit a foltom ellen. elolvastam amit lehetett, abból azt szűrtem le, hogy semmit nem tehetünk ellene csak megelőzni lehet, hogy nyáron ne sötétedjen.
a pigmanormra azt írtátok használ, és én látni akarom a hatását.
az, hogy mennyire káros nem tudom. minden gyógyszer az valahol. gyógyszertárban recept nélkül árulják, ez azért megnyugtat. nem marta le bőröm, kicsit kipirosodott. nagyon picit hámlott.
ha lenne természetes módja annak, hogy megszüntessem hidd el azt használnám.
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?