Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Kezet foghatunk, én is bajszi vagyok, én is avont kenek, de még csak az éjszakait, de már folyamatban van a nappali érkezése is, csak még nem ért ide!
Mondom én, hogy egyedikek vagyunk, hát nem tök jó érzés? Így kell felgogni!
nekem komplett bajuszom van.Nagyon óvakodom a naptól,kenem fényvédővel az arcom.Ettől persze a fejem hulla fehér a bajuszkám virít a testem barna:(
Utáááálom.
Mostanában az avon új kimondhatalan nevű lumibigyóját kenem.Ragyog az orcám.De a májfoltom is.
Hát nekem a pigment folt születésem óta meg van , olyan mintha ki lenne szívva a nyakam pfúújj .
a májfolt ,pedig egyszer csak kijött .
Ezt találtam:
A bőr egyes területeinek foltosodását, besötétedését okozhatja az UV sugárzás, a nem egyenletes és nem megfelelő napozás, a szükséges fényvédelem hiánya. Ezenkívül a korral megjelenhetnek öregedési foltok. A bőrfoltokat okozhatja gyógyszeres kezelés (antibiotikum és bizonyos vesebetegségekre használt gyógyszerek), gyulladások (aknét követő sebgyógyulás), krónikus nyomás (szoros pánt, öv), hosszan tartó hőség, illetve genetika (szeplők).
A májfolt általában az arcon, az orrgyök feletti területen, a homlokon és a száj körül jelentkezik összefüggő, halvány barnán pigmentált foltként, és a napfény hatására besötétül. A stresszes, rendszertelen, hajszolt életmód miatt napjainkban ez a probléma nemcsak a terhesség alatt észlelhető. (Szülés után általában spontán módon visszafejlődik.) A májfolt kialakulásának folyamata hormonális, bizonyos endokrinológiai betegségek, gyógyszerek, tartós pszichés megterhelés vagy terhesség hatására az MSH (melanocyta stimuláló hormon) nagyobb mennyiségben képződik, és ez fokozott pigmentképződéssel járva májfolt kialakuláshoz vezet. Emellett a megnövekedett ösztrogén- és progeszteronszint is serkenti a pigmenttermelő sejtek működését, de fogamzásgátlók is beindíthatják a májfolt képződését
Hát én megpróbálom csak a foltot ,de két napja kenem az egész arcom ,mert a tököm tele van má :)
Azért ne legyél nagyon elkenődve ha el nem is tünti halványítani lehet fog :)próba szerencse :))
Én az egész arcomon használom. Annyira azért ez a krém se jó, hogy a nem foltos területeket még jobban kifehérítse. :( Nyugodtan kend be vele az egész arcod de előtte esetleg próbálj ki egy kisebb területet nehogy kiderüljön, hogy allergiás vagy valamilyen összetevőjére.
Sok sikert.
Ezek a magas faktorszámú fényvédők nem olvadnak le az arcotokról ebben a melegben? Hiszen minél magasabb faktorzsámú, annál zsírosabb.
Én csak hidratálóval kenem az arcom, de néha még attól is olyan zsírosnak érzem a bőröm, hogy muszáj arcot mosnom...
Huuu .. durva.
Májfolt,pigmentfolt,szeplő,azt hiszem ezekre jó.
Tuti nem egyforma helyen van a foltunk!
Olvastam, hogy van, akinek körszakálla, van, akinek kecskeszakálla meg hitlerbajsza van ám!
Ephelis: mi az, hogy arra is jó. Még mire, ez nem kifejezetten májfoltra van kitalálva?
Hát ez van sajnos, de azért én igyekszem magam, megszeretni így is!
Nézzük optimistán: Egyedi vagyok, hurrá!!!!!
Köszi!
Csak mert egy bőrgyógyásznő javasolta, hogy jó pigmentfoltra is. Ezek szerint mégsem...
szia én csak a májfoltra kenem,azt halványította ,de nem szüntette meg .
a pigment foltomat is kenem semmit sem csinált vele ugyan úgy ott van .
Sziasztok csajok!
Az Ephelissel kapcsolatban két kérdés:
1. pigmentfoltra is jó?
2. az egész arcra kenitek vagy csak a foltokra?
Nem, most múlik el.
Viszont, most tűnt csak fel, hogy a szemem alól eltűntek a sötét karikák, amik egy jó fél éve jelentek meg úgy erőteljesebben.
A tököm televan ezzel a foltos képpel, úgy látszik, ez már így marad. Legalábbis télig, akkor megyek rubinlézereztetni, lesz ami lesz, rászánom a pénzt, végülis az orrgyökön nem jött vissza 5-6 éve.
uhhh .
Nem lehet ,hogy megjött a ... ?
jaj szegénykém.
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?