Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

2269. ac808a6b30 (válaszként erre: 2266. - Monic84)
2010. okt. 7. 17:25
De ne csak akkor kend, ha látod, hogy sütni fog a nap! Télen-nyáron, éjjel-nappal. (na jó, éjjel nem kell)
2268. ac808a6b30 (válaszként erre: 2265. - Fibi82)
2010. okt. 7. 17:24
...vagy lehet, hogy a Télapó is én leszek?
2267. ac808a6b30 (válaszként erre: 2264. - Fibi82)
2010. okt. 7. 17:24
Én is vettem egy tök jó kockás kalapot, de majd besültem alatta nyáron, úgy melegített, de jövőre szalmát veszek...én leszek a madárijesztő.
2266. Monic84
2010. okt. 7. 15:59

Sziasztok!Ahogy tegnap írtam, egész halvány lett a foltom, aztán ma, itt nálunk hétágra süt a nap egész nap, hát inkább nem mondom meg milyen az arcom....Reggel már láttam, h ma napsütés lesz, be is kentem 50 faktorral, szart sem ér, már bocsánat....szóval ma én is elszörnyülködtem a tükör előtt, és vhogy tényleg a szem alatt a legrosszabb....

Ez ricinusolaj tényleg nem drága, bár ennyi pénzből hatásos módszer lenne....azért bizakodjunk!!!

2265. fibi82 (válaszként erre: 2263. - Ac808a6b30)
2010. okt. 7. 14:49
Ha belegondolok, inkább legyen jó vastag szakálunk azt el lehet tüntetni véglegesen is...ha jól tudom!
2264. fibi82 (válaszként erre: 2260. - Andesz75)
2010. okt. 7. 14:48

Óóóóó, de milyen áron! Egész évben tavasz óta nem látott semmi napot a bőröm. Sőt, mivel a homlokomon terül el, hajpántot (vastag pamut pánt) húzok rá, még ha 5 percre is megyek ki a szabadba. Én nem bízok annyira az UV szűrőben. Én pánttal is letakarom, ha ezért hülyének néznek letojom.

Sőt, jövőre veszek egy jó nagy karimájú kalapot tavaszra-nyárra és mellé 50F napvédő.

Olvastam, hogy nektek újra kijött tavaszra. Ez hogy lehet? Nem mindig véditek? Vagy sz*rt sem ér a naptej?!

2263. ac808a6b30 (válaszként erre: 2257. - Majka0401)
2010. okt. 7. 12:33

Szőrösödjön bátran, ha kell minden nap borotválkozom a párommal. Komolyan lecserélném a foltokat szőrre.

Csak nehogy maradjon a folt, és kapjak plusszba szakállat is. Na annak nem örülnék!

2262. ac808a6b30 (válaszként erre: 2261. - Haljud)
2010. okt. 7. 12:32
..és nekem is!
2261. haljud (válaszként erre: 2260. - Andesz75)
2010. okt. 7. 12:08

Megnéztem én is a képeidet. A szem alatti rész az arcomon nekem is ilyen.

Néha odamegyek az ablakhoz, hogy természetes fénynél is megvizsgáljam a foltokat. A szem alatti résznél én azt látom, hogy ott vastagabb a bőr, valahogy ráncosabbnak tűnik azon a kis területen. Már persze a saját foltomról beszélek most.

Te nem így látod a tieden?

2260. Andesz75 (válaszként erre: 2252. - Fibi82)
2010. okt. 7. 08:14

Tegnap ahogy szembe sütött a nap az autóban megnéztem a tükörben és elszörnyülködtem milyen az arcom. És mindez 2 réteg alapozó alatt. Borzalmas. :( A fényképek nem adják ezt vissza. Az arcomon a leglátványosabb. Mindkét karomon is tele vagyok foltokkal de az nem biztos, hogy májfolt, inkább pattanások nyomai. Hátamon nincs, de bárcsak inkább ott lenne.

Az utolsó kép a szemem alatti rész. Az a legrosszabb.

Jó neked, hogy alig látszik a tied....

2259. haljud
2010. okt. 7. 08:00
Használt már valaki oxigénes fehérítő krémet, pakolást? Egészen konkrétan az Ilcsisre gondolok.
2258. wiki76 (válaszként erre: 2257. - Majka0401)
2010. okt. 6. 21:28
legalább eltakarja a randa foltokat :))
2257. majka0401
2010. okt. 6. 21:14
A ricinustól nem szőrősődik ki az arc?Mivel haj-szempilla növesztésre,erősitésre használják.
2256. wiki76 (válaszként erre: 2254. - Ac808a6b30)
2010. okt. 6. 21:08
:DDDDDD
2255. majka0401
2010. okt. 6. 21:03
Sziasztok!Probálta valaki a CLINIQUE-től a legujabb halványitot?Már 1 hónapja citromozok,miért van az,hogy a bal oldalamon alig látszik a szinte sötétbarna folt,de a jobbon nagyon megmaradt?Kérlek,Valaki,mit nem csinálok jól?
2254. ac808a6b30 (válaszként erre: 2251. - Fibi82)
2010. okt. 6. 20:58

Most merjem azt írni, hogy én is csak szenvedek, igazából nem hiszek már semmiben, de már vagy 10 éve küzdök, már furi lenne, ha nem kennék rá semmit.

Ha a ricinus sem jön be, disznószart kenek rá, hogy egyenletes barna legyen!

2253. wiki76
2010. okt. 6. 20:37

Na lányok.

Elhasználtam egy tégely Anew clinical luminosity pro krémet.Ill már a második a kezdő kicsivel.

A foltjaim még megvannak de az arcom sugárzik...(a méregtől)

Én is egyre inkább a természetes módszereket részesítem előnyben.

Jöjjön a citromos ricinus olaj.

2252. fibi82 (válaszként erre: 2250. - Andesz75)
2010. okt. 6. 20:34

Megnéztem:) Az arcod és a homlokod nem rossz:) Legalábbis a képen nem látszik.

A másik a hátad? És az utolsó kép melyik testrész?

Inkább mintha szeplős lenne...

Nekem egy összefüggő foltom van de most alig látszik:)

2251. fibi82 (válaszként erre: 2246. - Ac808a6b30)
2010. okt. 6. 20:23

Kíváncsi leszek a ricinus olajra:D

Én sem mosom le a citromot...rászárad, aztán pár óra után lemosom és újra becitromozom:)

Egy nap 3-4 szer csinálom, már halványodott, pedig csak pár napja csinálom! Most nem hagyom abba mert E.L.A.K.A.R.O.M T.Ü.N.T.E.T.N.I :D

2250. Andesz75
2010. okt. 6. 12:30
Felraktam néhány májfoltos képet magamról. Mindenki hasonlítgathatja a sajátjához.
2249. ac808a6b30 (válaszként erre: 2248. - Monic84)
2010. okt. 6. 11:52

Szia!

Még nem tudjuk, én most kentem fel az első adagot, itt még nem olvastam tapasztalatot, sztem egyikünk sem próbálta ki.

Most vettem gyógyszertárban 30 g-os kisadag volt 160 ft.

2248. Monic84
2010. okt. 6. 11:25

Sziasztok!

Szóval azt mondjátok h ez a ricinusolaj jó a májfoltra is?vki próbálta már?Milyen hatása volt?

és ilyet hol lehet kapni?

Hát ezeknek a napsütésmentes napoknak örülök is meg, nem is, a foltom halványodott úgy látom picit, csak az ember kedve nem túl jó ebben a szürke időben...Mindenestre remélem, h télen nem igazán fog látszani...

2010. okt. 6. 11:04

Ricinusolajról találtam, a májfolt rész lentebb, nyomtatottal kiemeltem az elejét:

(AZT MONDJUK NEM ÉRTEM, MIÉRT KELL, HOGY A SZERVEZET LÚGOSRÓL SAVASRA ÁLLJON ÁT- LENTEBB ÍR ERRŐL A KUKORICAOLAJNÁL)

"

A népi gyógyászattal nem foglalkozhatunk tartósabb ideig anélkül, hogy ne találkoznánk a ricinusolajjal, ami nemcsak mint szokásos hashajtó, hanem mint a bőrre és a bőr alatti szövetekre helyi gyógyhatású szer nyer alkalmazást.

Első alkalommal egy jónevű vidéki orvos hívta fel a figyelmet a ricinusolajra, amellyel szemölcsöket gyógyít. Ezen az alapon kezdtem el én is kutatni a ricinusolaj gyógyhatását különböző külső bántalmak kezelésénél és megállapítottam, hogy milyen gyógycélokra használható.

1) Eltünteti a szemölcsöket, mégpedig úgy, hogy este és reggel körülbelül hússzor enyhén dörzsöljük azokat ricinusolajjal, hogy az behatoljon a kinövésbe.

2) Bőrfekélyesedésnél a ricinusolaj szintén eredménnyel használható.

3) Az idősebb bábaasszonyok az újszülött nehezen köldökét ricinusolajjal kenik be.

4) Ricinusolajjal masszírozzák az anyák mellét, hogy növeljék a tejhozamot.

5) A szem vörösességét vagy irritációját egy csepp ricinusolajjal szüntetjük meg, mely egyben megkönnyebbülést is hoz.

6) Kisgyermekeknél a haj nem kielégítő növése esetén kétszer hetenként, lefekvés előtt ricinusolajos bedörzsölést alkalmaznak, és azt másnap reggel samponos mosással távolítják el. Ha a kezelés eredményeként a haj rendesen kezd el nőni., a bedörzsölést kéthetente vagy havonként folytatják.

7) A szempillák sűrűsödését és meghosszabbodását úgy érhetjük el, hogy hetenként háromszor lefekvés előtt ricinusolajjal kenjük be azokat, ugyanaz az eljárás alkalmazható a szemöldöknél is.

8) A vadászkutyák látásában zavarok állhatnak elő, ha magas fűben tartósan kénytelenek szaladgálni. Ilyen esetekben a ricinusolajos kezelés hozza rendbe a kutya beteg szemét.

9) Hörghurut (bronchitis) esetén a mellre két kanál ricinusolaj és egy kanál terpentin keverékét alkalmazzuk. A keveréket úgy készítjük, hogy felmelegített ricinusolajhoz adjuk hozzá a terpentint. A keverékkel bemasszírozzuk a beteg mellét és betakarjuk. Enyhébb esetekben este lefekvéskor, súlyosabb esetekben naponta háromszor alkalmazzuk.

10) Számos farmer házában a ricinusolaj állandóan kéznél van, azok, akik a népi gyógyászat gyógymódjait ismerik vágásokra, horzsolásokra vagy sebekre egy toll segítségével ricinusolajat kötnek.

11) A külsődleges aranyér ricinusolajjal kenve megpuhul és visszahúzódik.

12) Lábainkat túlterhelésük esetén hetenkét kétszer vagy gyakrabban lefekvés előtt ricinusolajjal bekenjük, bedörzsöljük, és rövid pamutharisnyát húzunk rá. Lábainkat másnap reggel pihenteknek érezzük, a fáradság érzése eltűnik és a láb bőre bársonyos. Tyúkszemek és bőrkeményedések puhításánál a ricinusolaj kiváló eredménnyel alkalmazható, megszünteti a fájdalmakat. Általában tyúkszemek specifikus gyógyszer

Fenti adatol birtokában, a népi gyógyászat által ajánlott gyógymódokat alkalmazva, a következő eredményeket értem el:64 éves ügyvéd páciensemnek jobb orrlyuka szélén szemölcse volt. A szemölcs 3 hetes ricinusolajos esti és reggeli bedörzsölés hatására teljesen eltűnt.

Amikor egy 62 éves páciensem szemüvegét próbáltam észrevettem, hogy bal szemöldöke szélén 3x3x3 mm-es, szőlőfürt alakú bőrszínű szemölcsdaganata van. Kérdésemre azt válaszolta, hogy már 3 hónapos a daganat. Azt ajánlottam, hogy minden étkezésnél dörzsölje ricinusolajjal és értesítsen az eredményről. Hat-hét után nemcsak a daganat szűnt meg, de még a helye sem látszott.

Másik, 49 éves asszony páciensem jobb arcán volt egy szemölcsdaganat, ami már 10 éve vagy még régebben jelent meg. Főleg azért volt kellemetlen, mert mosdás után beleakadt a törülközőbe. A 6x6 mm-es és 5 mm magas papillomot szintén ricinusolajjal dörzsöltettem és két hét után a daganat már nem akadt a töröközőbe, egy hónap után a daganat mértei 4x4 mm-re, magassága 3 mm-re csökkent.

Egy 30 éves fiatal, férjes asszony jobb arcának közepén a kis köröm nagyságának megfelelő méretű, az arcfestéktől elütő élénk barna színű anyajegye volt. Megkérdeztem, hogy nem lenne-e hajlandó kipróbálni a ricinusolajos kezelést, ami jó eredményhez vezethet. Páciensem elfogadta ajánlatomat annál is inkább, mert már gyerekkora óta meg akart szabadulni az anyajegytől. Este lefekvés előtt, az arcfesték eltávolítása után az anyajegyet és környékét ricinusolajjal kente be. Egyheti kezelés után páciensem azt észlelte, hogy az anyajegy színe kezd lehalványulni és háromheti kezelés után teljesen eltűnt, színe teljesen beleolvadt a környező bőr színébe és simaságába.

ÉRDEKELTEK az úgynevezett "MÁJFOLTOK" is, melyek főleg idősebb korban a kézen és arcon jelennek meg. Arra gondoltam, hogy a ricinusolajos kezelés ezen is segíthet. Egyik páciensemnek ajánlottam, akinek a kezén 12 nagy májfolt volt. Páciensem örömmel alkalmazta a gyógymódot, mert szeretett volna megszabadulni a foltoktól. Egyhónapi kezelés után a foltok úgy eltűntek, hogyha nem tudtam volna, hogy a kezén májfoltok voltak, azt állítottam volna, hogy nem is léteztek.

Kísérleteimet kiterjesztettem a kukoricaszemekből nyert olajra is. Ezt az olajat főleg étkezési célokra gyártják, azt észleltem, hogy igen értékes gyógyhatással rendelkezik. Előnyei, közé tartozik, hogy olcsó, gyártása könnyű és alkalmazása nem okoz nehézséget, mert teljesen íztelen. A kukoricaolaj igen gazdag savforrás. A kukoricaolaj a zsiradék összmennyiségének függvényében a következő savmennyiségeket tartalmazza: linoleniksav – 1,85%, linolsav – 38,24%, olajsav – 42,78%, palmitinsav – 7,56%, sztearinsav – 4,82%, arahidsav – 0,22%, lignocsersav – nyomokban.

Fenti gyógymódokat naponta egy vagy minden étkezésnél egy-egy kanál kukoricaolajjal kiegészítve pozitív eredményeket értem el allergiáknál, asztmáknál és idült fejfájásoknál, a kukoricaolajat ti. elősegíti a vizelet savas reakciójának fenntartását és lényegesen hozzájárul a szervezet lúgosról savasra való átállításához.

Más eredményekről is beszámolhatok:

A szemhéj szélén képződő pikkelyeket és kis szemcséket a reggelinél és vacsoránál egy-egy kanál kukoricaolaj adagolása egy hónap alatt megszűnteti. Ugyanezzel a kezeléssel a test különböző részein fellépő száraz vagy pikkelyes ekcémák 1-2 hónap alatt gyakran felszámolhatók. Az ekcémás övezet tisztításánál a kukoricaolaj kiváló szolgálatokat tesz, eltünteti a pikkelyeket és a bőrt puhává, rugalmassá teszi.

A naponként egyszer vagy minden étkezésnél bevett kukoricaolaj igen jó hatással van az ér-ideg alapon fellépő vizenyőre – ami az egyik ajak, az arc vagy a homlok hirtelen megdagadásában nyilvánul meg – és rendszerint a daganatok, megszüntetéséhez vezet.

Pácienseimtől hallottam, hogy az eljárás jó eredménnyel alkalmazható a haj és a fejbőr bántalmainál is. A napi kétszer, szájon át, adagolt egy-egy kanál kukoricaolaj visszaállítja a haj fényét, azt újra fésülhetővé teszi. Ezzel a kezeléssel a korpa is eltüntethető 1 - 2 hónap alatt.

A kukoricaolajat bedörzsölésre is használják. Megmelegítjük az olajat és az egész fejbőrt, bemasszírozzuk vele, utána melegvízbe mártott és kicsavart törölközőt teszünk a fejre. A műveletet 5-6-szor megismételjük, utána a fejet szappannal és tejjel bedörzsöljük. A haj csillogóvá válik. Néhány anya megmutatta gyermeke haját fenti kezelés után, úgy csillogott, mintha valami ezüstös anyaggal lett volna bevonva.

Saját tapasztalatom győzött meg arról, hogy a népi gyógyászat által ajánlott olaj használatának igen komoly érvei vannak. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a népi gyógyászat mindig természetes megelőző-és gyógyító-anyagok az idők folyamán mindig rendelkezésre álltak. A növények mindegyike tartalmaz különböző olajokat. ha meg vagyunk győződve a természet bölcsességéről, nem kell, hogy feltegyük a kérdést: „Lesz-e a természetes gyógymódnak hatása?”, a természet biztosítékot képez erre."

2246. ac808a6b30 (válaszként erre: 2242. - Fibi82)
2010. okt. 6. 09:58

Na én meg most vettem ricinust, és máris lemosom az arcom én kipróbálom.

A citrom anno nekem is segített, az ajkaimat marta szét leginkább.

Én sosem mostam le, hagytam rászáradni.

2245. fibi82
2010. okt. 6. 08:15

Lehet, hogy pattanást is okozhat, mivel olaj. Nekem a citrom is kiverte a biztosítékot, tiszta ragya lettem, mert egyszer nem mostam le, csak rákentem még. De gyorsan eltűntek egy-két nap alatt. Többszőr mostd le, hogy a bőröd tudjon lélegezni.

Ha érzed hogy ragyásodsz, akkor tarts szünetet.

De jobb ha krémmel vegyítjük nem? Talán jobban felszívódik?

2244. maxité (válaszként erre: 2238. - Brájgátta)
2010. okt. 5. 22:13
Most jutott eszembe, hogy ettől nem lehet kipattogni?
2243. fibi82
2010. okt. 5. 10:19
bocs az elgépelésekért!!!!
2242. fibi82 (válaszként erre: 2240. - Ac808a6b30)
2010. okt. 5. 10:19

Még ne vettem ricinusolajat, pár napja citrommal gyümölcssavas hámlasztok és mellette napi 250-500 mg C-vitamint is adagolok magamnak.

Úgy érzem, hogy továbbhalványodott!!!!

Tegnap az egyik ismerősöm már kereste a foltomat, és kérdezte, hogy a foltom. Mondom neki, hogy meg van még csak tettem rá egy pici alapozót. Biztos halványabb lett, mert egy hónappal ezelőtt alapozóból is átsejlett, mert elég világos a bőröm és az alapozó is.

Most citrommal csinálom, ameddig lehet, és látom hogy javul. Pár napja csinálm csak, de kitartó leszek!!!

Jót tesz a citrom a vegyes vagy enyhén zsíros bőrnek, nagyon selymes lesz tőle a bőr, és nem húzódik. Inkább olyan lesz, mintha mindenhol hamvas bőröm lenne, és nem száraz pikkelyes vagy nem zsíros, mitesszeres.

Tudjátok, most min töröm az eszecskémet? Holnap kipróbálom a medveszőlő teát és belsőleg és külsőleg is ecsetelem magamnak. Állítólag a medveszőlő megállítja amelanintúltermelést, vagyis szabályozza.

Igazából én nem vettem még soha drága krémeket vagy nem feküdtem mélyhámlasztásra meg ilyen hasonló puccos kezelésre, mert én nem igazán hiszek bennük. ezek tuti hogy csak reklámfogás. Olvastam, hogy kezelni csak a friss foltokat lehet, a több éveseket nagyon nehéz:(

Úgyhogy fut az idő, nekünk meg tüntetnünk kell őket.

Most egyben csinálom a citrom+medveszől kombót, és ha sikeres, megírom!

Én hiszek Isten patikájában, ami olcsó és nagyon hatásos.

Ha kell, a ricinusolajat is kipróbálom!Ha ez tényleg igaz, hogy eltünteti a napozás okozta öregségi foltocskákat, akkor el kell hogy tüntesse a több éves foltokat is az arcon.

2241. fibi82 (válaszként erre: 2239. - Andesz75)
2010. okt. 5. 10:07

Sajnálom, Andresz, hogy nem jött össze akövirózsa nedvvel. Nekem sem azonnal volt hatása anno, amikor a bajuszkám kijött, hanem 2-3 hónap, és következő év nyarán is végigcsináltam, aztán szépen visszahúzódott és eltűnt.

Most nincs kövirózsám, úgyhogy sajnos a foltomra citromot kenek!

2240. ac808a6b30 (válaszként erre: 2216. - Fibi82)
2010. okt. 5. 08:44

fibi!

Hogy állsz a ricinusolajjal?

Én is beszerzem, de mindig elfelejtem, a gyógyszertár mellett megyek el, gondolkodom, hogy mit is akartam, ma reggel is így volt.

Én is jókat hallottam róla. reméljük, ennyire egyszerű. Jó lenne.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook