Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Magyar vizslások ide! fórum

Magyar vizslások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
3305. Ata06 (válaszként erre: 3304. - Katykóca)
2014. ápr. 3. 09:58

Én is láttam már. :))))

Ismerem az összes felrakott videójukat. :P

Nekem is boxim van. ;)

3304. katykóca
2014. ápr. 3. 09:44

[link]

Ha az élet él ,és igenis élni akar!! Döbbenetes!

3303. katykóca (válaszként erre: 3301. - Ata06)
2014. ápr. 3. 09:34
:DDD Minden szava igaz!
3302. Ata06
2014. ápr. 3. 09:33

Megvettem. :))))

[link]

3301. Ata06
2014. ápr. 3. 09:30

Facen találtam.

"Van a kutyatartó, akinek van egy vagy több kutyája, rend szerint "tárgyként" funkcionálnak (pl. házőrző jelző berendezés az udvaron) nála az ebek, maximum enni inni kapnak, de egy jó szót, simogatást nem, sétát, foglalkozást azt végképp nem, sőt van amelyik undorodik a kutyaszőrtől vagy nyáltól.

Van a gazda, aki érzelmileg is kötődik a kutyájához, kommunikál vele és gondoskodik a négylábú barátjáról, annak mozgásáról és szán rá időt a szabadidejéből.

Van a KUTYÁS, aki szimbiózisban él a kutyájával, minden rezdülését ismeri és a legértékesebb számára az az idő, amit vele tölt... lehet játék, tréning, vizsga, verseny, vagy csak úgy nézünk ki a fejünkből és végigsimítjuk azt az okos, intelligens fejet amit az ölünkbe tett a mi legjobb barátunk... Minket nem zavar a nyál, a szőr, a sáros tappancs nyomok a ruhánkon. Széles mosollyal ugrunk el a boltba kutyázás után valami kajáért, miközben úgy nézünk ki, mint a kijáró disznók. Már "Kutyás vagyok, nem csöves" feliratú ruhára is gondoltunk, de minek- kinek is magyarázkodjunk ezzel? Az emberek többsége ezt nem érti, rendszerint hülyének nézi a KUTYÁST. De ez minket cseppet sem zavar, mert aki ebbe nem kóstolt bele, akinek még nem sikerült az érzelmi intelligenciáját erre a szintre fejleszteni, az nem is értheti. Annak a kutya lehet zavaró, lehet "tárgy", de semmiképpen nem társ. Mi pedig meglátjuk még az ő kutyájában is azokat a nagyszerű tulajdonságokat, amelyeket ő valószínűleg soha nem fog érzékelni, sajnos..."

3300. Ata06
2014. ápr. 2. 20:25

Van egy új termékcsalád, amit az állatorvosi egyetem fejlesztett ki. Nézzétek át az oldalt, soha nem lehet tudni mikor lesz rá szükség.

Atának a jövő hónapban rendelek az izületi termékből. Nem olcsó, de megpróbáljuk. Most kapott egy másikat a doki bácsitól, ez se volt olcsó,de ez összetettebbnek tűnik.

[link]

3299. Ata06 (válaszként erre: 3297. - Katykóca)
2014. ápr. 2. 20:22

Ugyan ezt gondolom én is. Az embereknél is jó lenne, ha meg lehetne oldani az eutanáziát. Végig csináltam egy családtaggal tavaly nyáron. :(

Ő is így gondolta és nagyon szenvedett. Meg mi is, ahogy láttuk őt szenvedni. :(

Nem csak ízületi gyulladás, hanema bambuszgerinc nyomja az idegeket. De hát megtesszük amit lehet. :)

3298. katykóca (válaszként erre: 3296. - Szonja27)
2014. ápr. 2. 10:58
Ez a kölykök egyik legcukibb tulajdonsága:DD Igen a habzsolástól sok levegőt nyelnek,és nyomja a rekeszüket..olyan mint a kisbabáknál..meg kéne büfiztetni őket:DDDDD
3297. katykóca
2014. ápr. 2. 10:57

Jajjajaaj,nem szeretem ezt oklvasni Atám:(

De én is azt gondolom ,hogy ha valami elkerülhetetlen,felesleges kínzással ne bvántsuk őket.

Sőt még hozzátenném ,amivel lehet hogy nem leszek népszerű,hogy én az embereknél is méltatlannak találom,hogy húzzák halasztják sok fájdalommal ,sok pénzért a végzetes bajokat.

Ettúől függetlenülmég nem lejátszott meccs a tiétek,hiszen ,ha tényleg egy izületi gyulladás,még simán visszajöhet belőle,és maradhat veled még sok ideig.Nem add fel:DD!!!

3296. Szonja27
2014. ápr. 2. 09:17
Sziasztok miert van az,h a kutya csuklik vacsora utan?lehetseges h azert mert h hirtelen eszik? szep napot minden kutyasnak minden vizslasnak :-)
3295. Moncsicsa (válaszként erre: 3294. - Ata06)
2014. ápr. 1. 13:37

Szia! Délután, ha hazamegyek, kikeresem neked, és amit találok, leírom!

Olyan rossz olvasni, hogy Ata ilyen nem jól van. :( Ilyenkor az ember belegondol, hogy bármennyire is szeretnénk, nem lehet elkerülni az elkerülhetetlent. :(

Lehet tenni dolgokat, hogy könnyebbé, elviselhetőbbé tegyük az utolsó szakaszt, de a vége mindig ugyanaz. De ez nem csak a kis Drágáinkra vonatkozik, hanem ránk, emberekre is.

És igen, igaz, hogy ha ez egy hosszabb folyamat, akkor az ember talán? kicsit jobban fel tud készülni a legrosszabbra is, de így, hogy hirtelen ennyit rosszabodott Ata állapota, nem csodálom, hogy ennyire megvisel. :(

Hogy nem teszed ki a műtétnek, ezt támogatom...

3294. Ata06 (válaszként erre: 3293. - Miszti3)
2014. márc. 31. 23:02

Még nem gondoltam, de most hogy mondod... ;)

Majd utána nézek vagy megkérem MOncsit :P kukkantson rá a könyvére .

Légyszi Moncsi! :) Ha nem túl hosszú leírnád? Nálunk néztem a könyvet, de nem kaptam.:/

Tudod Miszti, a boxerek közt nagyon ritka a hosszú életű kutyus. Bár szeretném, ha ő közéjük tartozna. Álatlában 8-10 év az életkoruk, de annyira terheltek betegségekkel, hogy van amelyik nagyon korán elmegy. :( Ő már öregnek számít a fajtájában, sajnos. :( Csak valahogy olyan hirtelen jött, ezért visel meg ennyire. Mert ha szép lassan látja az ember, hogy megtörténik az öregedés, akkor könnyebb elfogadnia. Novemberben még ereje teljében volt, most meg...:(

Doki még mondta azt is, hogy ahogy öregszenek eltünik róluk az a puhaság, párnázottság, kezdenek csontosak lenni. Az izom szövetek leépülőben vannak- na ezt látom én. :'(

Azt mondta, hogy majd észre fogom venni, hogy a mellkasa megmarad erőteljesnek, a popsi része, meg úgy elfogy, ez a gerinc és az izom leépülés miatt van. :(

3293. Miszti3 (válaszként erre: 3289. - Ata06)
2014. márc. 31. 22:53

A fájdalomcsillapítás addig, míg magától tud menni, vagyis le tudod vinni a dolgát elvégeztetni. Én sem választanám a műtétet, óriási tortura, és az állapot csak időlegesen javul.

Tényleg még nem lenne öreg Ata a 8 évével, nagyon jó lenne még ha sokáig Veletek maradhatna, de az a kérdés, hogy neki ez mennyire jó, mert ebben nem lehetünk önzőek. Tudod, a "minőségi élet", ahogyan írtad is, mindig szem előtt kell tartani.

Szegénykét, hogy megkínozták! :-((( Megszakadt volna a szívem nézni.

Izületi gyulladásra nem gondoltál még homeos gyógyszert is adni? Szerintem javíthat, mellékhatás nélkül...

3292. Ata06
2014. márc. 31. 22:44

Ja még valami! Azt mondta a dokink, hogy most havonta kellene adnom a féreghajtót októberig, hogy a szívférgességet és a bőrférgességet megelőzzük. A szívférgességet és a bőrférgeket, - biztos Ti is tudjátok - a szúnyogok terjesztik és egyre több szívférges kutyussal találkoznak, mert kivédeni másképp nem lehet.

Viszont egyetlen féreghajtó jó rá-lehet már volt szó róla- a Milbemax. Kicsit drágább, mint a többi , de ha véletlenül megfertőzödnek kicsi az esély rá ,hogy túlélik, mert mire tüneteket okoz, addigra már nagyon elhatalmasodott a betegség.

Ráadásul nagy fájdalommal jár a férgek kiüzése és írtó drága mulatság is. Így jobb megelőzni.

Nagyobb testű kutyáknak más kiszerelés van és van cicáknak is ,ha valamelyikötöknek lenne cicója is. Itt el tudjátok olvasni milyen disznóságokra jó!

[link]

3291. Ata06
2014. márc. 31. 22:37

Ezt kapta az izületeire.

[link]

3290. Ata06 (válaszként erre: 3288. - Katykóca)
2014. márc. 31. 22:36

8 éves lesz júliusban. Nincs autoimmun szerncsére, de azt is nézték decemberben, mikor a pyodermája volt.

Most ,hogy megkapta szteroidot kicsit jobbank tűnik a helyzet, de hát a szteroid hatása ugye csak pár napig tart és mellékhatása a rengeteg pisilés. Napi 5* biztos le kell vinnem holnap is, hogy ne szenvedjen.

Most jöttünk fel ( fél 11-kor) , mert már nagyon kellett neki, pedig negyen nyolckor jöttünk haza a sétából. :/

3289. Ata06
2014. márc. 31. 22:32

Sziasztok! Ma elmentünk, csak szépen lassan totyogva. :/

Doki bácsinak elmondtam mindent.:P

Megnézte a reflexeit a hátsó lábainál, meg valamit hátul nyomorgatott ,aztán megtekergette a hátső lábait, mint az pici babáknál az első alkalommal az ortopédus. Szegénykém egy árva sóhaj nem volt csak ,bújt hozzám a nagy fejével.

Azt mondta késleltetettek a reflex válaszreakciók,egyértelmű, hogy gyulladás is fent áll és a bambuszgerinc nyomja az idegeket.

Most kapott szteroid injekciót, hogy meglássuk hogyan hat. Meg kapott egy étrendkiegészítőt, ami jót tesz a többi izületnek. Azt mondta a gerinccel nem lehet meggyógyítani, csak kezelni. Viszont úgy gondolta, hogy egyelőre nem adna állandóra gyógyszereket, mert amig lehet kerüljük. Azt mondta eljön az idő sajnos, mikor állandóan kelleni fog a szteroid, meg a fájdalom csillapítók. Mikor hazajöttünk alig tudtam megmosni a hátsó lábinkóit, húzta el, gondolom meg lett kínozva. Aztán még nézte az EKG-t is mielőtt belemegyünk a nyárba, nehogy onnan induljon ki a "lustaság". De az nem rosszabodott, így valószínű az izületei, meg a gerinc a ludas.

Hát azt már nem is említem, hogy nem igazán tolrálta doki bácsi nyaggatását. Miközben a szemét is nézte folymatosna morgott.:)

Nem könnyű ám megtartani a vén mackót. :P

Azt mondta a doki, hogy olyan, mint egy rigolyás vénember, aki ahogy megy a bottal az utcán mindenkit lököd a bottal. :D

Utána már nagyon haragudott rá és meg is akarta támadni, mikor a gyógyszert nyújtotta felém. :P

Ja, még azt is mondta, hogy ha nagy gond lesz, akkor még lehet gerincfestést csinálni és műteni is. De ebbe nem nagyon szeretnék belemenni.

Gerinchez nyúlni.... áááá.

Ráadásul pest belvárosában ,hogy a csudába emelnék meg ekkor kutyát ,hogy levigyem pisilni? Ez nem kivitelezhető. :(

3288. katykóca
2014. márc. 31. 21:02

Ata ! Ata pontosan mennyi idős??És ha jól emlékszem van egy autoimmun gondja is..mi az pontosan???

Tudod,ez lehet,hogy egy nehéz időszak kezdete,de lehet ,hogy csak belebbent egy hangulatot a sors..az élet nagy úr..kóstolgat...remélem ez csak egy csipekedés.. .de ha nem akkor nehéz idők jönnek...de ne gondoljunk még erre!!!Vírusos valami nem lehet? Egy ízületi gyulladás??? Annyira jó lenne valami biztató..Egy vírusinfekció ilyen korban eléggé leverheti őket...Nem lett jobban??

3287. Miszti3
2014. márc. 31. 12:25

Hajaj, a belváros az tényleg problémás, én kocsival be se indulok oda, kizárólag tömegközlekedéssel. Még az is akadozik.

Jobb ha előre felkészülsz arra, hogy nem fog felvidítani az orvos diagnózisa...

3286. Ata06 (válaszként erre: 3285. - Miszti3)
2014. márc. 30. 20:50

Köszönöm, hogy támogatsz lelkiekben és a tanácsaiddal. Sokat jelent nekem, hogy van kivel megosztanom és még el is mondod/mondjátok a gondolataidat/gondolataitokat.

Én most élem először végig ezt az időszakot ,így nehéz eldöntenem, hogy s mit tegyek.

A héten megoldom a dokit, mert hát az sincs közel és kocsival pedig lehetetlenség itt a belvárosban közlekedni és megállni is. A legutóbb amikor megműtötték, amíg bementünk érte, már rá is tették a büntető cetlit a kocsira.:/

3285. Miszti3 (válaszként erre: 3282. - Ata06)
2014. márc. 30. 08:54

A kutyák általában szeretik eltitkolni gazdájuk elől, hogy betegek, mert félnek, hogy akkor már nem kellenek neki.

Az, hogy a sétánál állandóan lefeküdt, arra utal, hogy nagyon nehezére esik a menés, de azért erőlteti, hogy a gazdi ne lássa elesettségét.

A fájdalmát sem mutatja ki annyira, mint ahogyan valójában szenved vele, a gazdinak kell kitotóznia, helyesebben a szeméből kiolvasni, hogy igenis, fájdalma van. Nagyon figyelj oda a fájdalomcsillapításra, és arra, hogy inkább ne erőltesd a sétálást, ha ennyire fekve teszi. Ez csak kényszerűség számára, a fájdalmai elrejtése áll mögötte. Én így látom, de tévedhetek! Az az a fontos, ahogy Te hogy látod, aki ismered már minden lüktetését, megnyilvánulását.

3284. Ata06 (válaszként erre: 3283. - Moncsicsa)
2014. márc. 29. 09:26

Igen, pont ez a baj!:( Olyan nagy a fájdalom türő képességük, hogy nem is tudja az ember, hogy jól látja-e amit lát. Nyafogni, sírni egyáltalán nem szokott ,így csak a láttotakból találgatok.

Már kicsinek sem volt egy nyikk se. Csak mélabúsan nézi azt is ha doki kínozza valamivel, esetleg ha megunja ,akkor oda mordul, hogy most már elég. :) :P Ezért van rajta szájkosár a biztonság kedvéért. :)

3283. Moncsicsa (válaszként erre: 3282. - Ata06)
2014. márc. 29. 07:58

Olvastam máshol is, hogy nagyon jók ezek a mágneses matracok, olyan kutyáknál is segítettek, akik lábra sem tudtak állni. Igaz, nem egyik napról a másikra, de segítenek.

Várd meg, hogy mit mond majd az orvos, mikor is mentek? Hétfőn talán? Hátha együtt ki tudtok találni valamit, amivel tudtok segíteni neki, legyen az akár valamilyen gyógyszer, vagy bármi más. Hogy minőségi életet tudjon élni. Reméljük, hogy nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy gondolod, vagy ahogy leírják. Reméljük...

Komolyan mondom, hogy az ember jobban aggódik értük, mint néha a saját gyerekéért. Mert Ő meg tudja mondani, anya, itt vagy ott fáj, de ezek a négylábúak... Csak találgatni tud az ember... És az a baj, hogy néha ezt érzem az állatorvosokon is. :(

3282. Ata06 (válaszként erre: 3279. - Moncsicsa)
2014. márc. 28. 21:09

Igen tudom :P , de olyanokat látok rajta, amit soha. :/

A déli sétánál, a séta- végig fekvés volt. Mozogni sem nagyon akart. A párommal mindennap játszik, de már csak 3 percig bírja azt a fajta játékot ,amit a férjemmel szokott csinálni évek óta. :(

Köszi ,hogy kerestél nekem..- Atának matracot. :)

3281. Moncsicsa (válaszként erre: 3280. - Szonja27)
2014. márc. 28. 15:33
Úgy tűnik, hogy nálatok Te vagy a gyenge láncszem. :D Nálunk a párom... Vele mindent lehet, a fején is ugrálhatnak, az sem baj. :D
3280. Szonja27 (válaszként erre: 3278. - Moncsicsa)
2014. márc. 28. 14:26
Szia koszonom valaszod.igen mar le lett csokkentve 5rol 4re.de valamikor kihagyja a reggelit es az a tiz oraija.de teszem hozza csak velem ilyen parommal nem.
3279. Moncsicsa (válaszként erre: 3270. - Ata06)
2014. márc. 28. 13:08

Találtam mágneses matracot:

[link]

Hallod-e Te Lány! Már megint orvos helyett diagnosztizálsz. Mi lenne, ha megvárnád, hogy mit mond az orvos??? És utána kezdenél el valamilyen megoldást keresni??? Hm?

3278. Moncsicsa (válaszként erre: 3277. - Szonja27)
2014. márc. 28. 13:02

Egy egyszerű kérdés: Te eszel, ha nem vagy éhes? Ne aggódj, ha bármi baja lenne, azonnal észrevennéd!

Lecsökkentetted neki a napi 5x étkezést?

Kézből etetés... ha megszokja, illetve hozzászoktatjátok, nem fog enni máshogy. Döntsd el, hogy kézből szeretnéd etetni, vagy nem? :D Ha nem, akkor hajrá, határozottan!

Tálka, benne a kajcsi. Ha nem eszik, 15 perc után vedd el előle. Következő etetésnél újra tedd elé, ha éhes, megeszi. Ha nem eszi meg, akkor vedd el tőle ismét. Ne aggódj, nem fog éhen halni! Ha éhes lesz, meg fogja enni.

Ha hiszed, ha nem, olyanok mint a gyerekek, addig feszítik a húrt, amíg TE megengeded.

Ha TE hagyod magad, és utyuli-putyuli kézből eteted, nem fog enni máshogy, és min. 15 évig térdelve fogod kézből etetni a kutyát, mert ha nem, azért sem fog másképp enni.

Türelem játék, sokat kell még tanulnod, okosabbak, és nem utolsó sorban rafkósabbak, mint hinnéd! :D Még kis sem látszanak a földből, de már hülyére tudják venni az embert. :D

3277. Szonja27
2014. márc. 28. 11:58
Sziasztok.miert van az h a kutya nem mindig akar enni.mondjuk ma reggel nem evett,de tegnap este meg sokat.lehet,h nem ehes?mert az pl kizart dolog h beteg legyen mert hat latta az orvos is.vagy lehet h mar unja a tapot?meg errol a kezbol evesrol nem tudjuk leszoktatni.jahh megsok erdekes dolog az etetest illetoleg is.
3276. Miszti3 (válaszként erre: 3275. - Ata06)
2014. márc. 28. 11:54
Ezek szerint nem folyamatosak a tünetei, csak időnként előjönnek... Örülök, talán akkor így sokkal tovább Veled marad, mint amilyen ijesztő volt tegnap.
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook