Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Magyar vizslások ide! fórum

Magyar vizslások ide! (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3425. Ata06 (válaszként erre: 3423. - Miszti3)
2014. okt. 9. 18:07

Szegénykém....elég csúnyán néz ki. :(

Remélem hamar kinő neki a kis bundusa, mert lassan jönnek a hidegebb napok. :/

3424. petrikek
2014. okt. 9. 04:28
Sziasztok! Mi is megvagyunk, többé kevésbé jól vagyunk. Mi Nalával állandó fülproblémákkal küzdünk, csepegtetünk, tápot váltunk.... Jön ez a hideg és sötét téli idő... ilyenkor Nala sem nagyon szeret sokáig kint lenni, úgyhogy most még naponta kétszer nagy séta, futás, aztán begubózunk a lakásban úgy érzem...
3423. Miszti3
2014. okt. 8. 21:16

Prézlikével voltunk hétfőn kontrollon, a dr-nő szerint már rendbejött a szőrbetegsége, jól ki lett kezelve. Azért még tanácsára továbbra is 3 naponta fürdetjük a Nizorálos samponnal, és egy kenőccsel is még kenegetjük, de már csak azért, hogy ne romoljon vissza. Most még elég csunyácska a szőre, legalább 1 hónap kell ahhoz, hogy rendesen visszanőjön. Reméljük túl leszünk rajta.

Feltettem az adatlapomra egy képet Prézlikéről, most csináltam róla. Pár napig hagyom ott, hogy Ti is lássátok milyen.

3422. katykóca
2014. okt. 4. 20:23

Én is örülök hogy kicsit felpezsiztünk:DDD

Nálunk minden okés..és ez a cserélhető betét áldás...Remélem az őz a bőrbetegségre hajlamos gyerekeket nem kínozza meg nagyon!!!!Bár én mint ember allergiás megszenvedem:DDD

3421. Miszti3 (válaszként erre: 3420. - Ata06)
2014. okt. 4. 17:43

Mesike 33, Prézlike 39 (ember)éves már... Elszomorodtam, mert ha "L"-eseknek veszem őket, 11 éves koruk után már nagyon öregecskék lesznek... :-( Valami van benne, mert pl. Prézlikének az álla már igencsak elkezdett őszülni, és hát Mesikéjé sem az a vörös már.

Kösz az infót, jobban közelíti szerintem is a valóságot, mint a 7-el szorzás, egyformán.

3420. Ata06
2014. okt. 2. 21:25

Egy kis érdekesség...

[link]

3419. Ata06
2014. okt. 2. 21:24

Szia! Örülök, hogy végre megmozdult a fórum. :) Szomorkodtam, hogy mindenki eltünt. :P

De jó helyen voltatok nyaralni! Lányoknak szakmába vágott. :D Mit csináltak, mikor meglátták a vadakat?

Hűű, de szalad az idő! Már 4 évesek...Te jó ég!

Miért nem veszed az olcsóbbat , tudod mondtam, hogy van fecsiben is, amit a lovaknak is adnak. Ata is azt kapott, mert az ő súlyára kisebb vagyon lett volna a csepp formátum. Vitalactin forte pasztának hívják.

Atának is van pici inkontinenciája, lehet hogy idővel majd neki is kelleni fog a pelus.

De nála nem tudom ,hogy oldom majd meg. A Tenában lehet kapni bugyi formátumot is. :D :P

Júliusban volt a kis drágám nyolc éves. Neki is volt ajándék, aminek úgy örült, mint egy gyerek. :) Problémák vannak, újabbak is. :/

A szeme állandóan vörös, kiderült, hogy magas a szemnyomása is. Zöld hályog kezd kialakulni nála. Ha ezt nem kezdjük el kezelni, meg is vakulhat.

Úgyhogy most csepegtetünk is. Majd megyünk ellenőrzésre. A mancspárnái körül meg kijön a szőr tövestül. Olyan ,mintha nagyobb körben lenne a mancsija, de persze nem, mert ott már bőr van, ami be van gyulladva.

Most vettem neki hypoallergén tápot...szarvas húsosat. Mintha javult volna, de még kell idő ,hogy kiderüljön, mert csak három hete eszi.

A doki azt mondta legutóbb, hogy kívánja, hogy erre javuljon, de ő immunra gondol inkább.

Tulajdonképpen nagyon jól tartja magát ha kivülről nézed, nem látni mennyi baja van.

Sokan nem hiszik el, hogy mennyi idős.:)

Ennek örülök, csak nagyon rossz látni, hogy felettük ilyen gyorsan szalad az idő. :/

3418. Moncsicsa
2014. okt. 2. 09:10

Helló Lányok, én is itt vagyok! :) Minden nap felkukkantok, de nem nagyon volt mozgás, így kicsit én is eltűntem. :)

Remélem, hogy jól telt a nyaratok, mindenki kicsit pihizett is. :) Nekünk idén 3 napra sikerült belföldön elmennünk kicsit pihizni, a kutyák nagyon élvezték. :) Somogy megyében Csokonyavisontán voltunk egy vadászházba, vagy inkább úgy mondanám vadász hotelbe. :D Fantasztikusan jó volt, gyerekek, ennyi vadat, én még életemben nem láttam. Hihetetlenül sok volt, 5 méterre szaladgáltak el tőlünk a dámok. A kutyák nagyon élvezték, és mi is. :D

Szeptember 16.-án ünnepelték a lányok a 4. szülcsinapjukat, kaptak természetesen tortát, volt gyertya, ünneplés, minden. :)

Egészségileg kop-kop-kop, viszonylag rendben vagyunk, Nyafócát kell vinni időnként a valagrendjét kinyomatni, bár most az egyik szeme kicsit csipásodik reggelre, várom, hogy mi lesz belőle. Főzök neki kamillát, aztán megpróbálom itthon kezelgetni.

Miszti, a kérdésedre, hála a jó Istennek, azóta nem volt gondunk Nyafi bőrével, bár pár hónapja kicsit megijedtem, mert mintha kezdett volna előjönni neki ez a nyavalya, de aztán nem lett belőle semmi.

Azon gondolkozom, hogy megpróbálok nekik egy új vitaminos kúrát csinálni, az arany árban lévő Vetri DMG-vel, de még nem vitt rá a "lélek", de előbb-utóbb rá kell vennem magamat. Apát. A pénztárcámat. :D

Katykóca, örülök, hogy sikerült megtalálni Lucának a megoldást, vagy legalábbis a pénztárca kímélőt. :) Bonbonnál vettem már észre többször is, hogy csöpög a nunciból a pisi, eszembe is jutottatok egyből, de még talán olyan súlyos bepisilés szint nem volt. Olyankor gyorsan kiviszem őt pisilni, nehogy nagyon becsurogjon. Remélem, hogy nem lesz az a helyzet később, mint nálatok. :(

Ata, mi a helyzet kutyafüllel? Hogy van???

Miszti, még annyit, nálunk sajnos nem vált be a Nizoral sampon Nyafócánál. Viszont! a bőrkaparékot nem tartom hülyeségnek. Arra vigyázzatok, hogy ha valamilyen gomba/vírusölő injekciót akar adni a doki, az károsíthatja a májat, vesét, csak és kizárólag nagyon szükséges esetben. Nyafinak be akarta adni, mielőtt a bőrkaparék eredménye megjött, nem engedtem, és a lelet alapján nem is volt szükséges, megúsztuk. Tavaly Nyafi kapott, mondtam, hogy ha nem kell, nem fogom terhelni a kutya szervezetét. Járjatok utána, mi lehet ez Prézlinél, írd majd meg, mit mondott a doki!

Na Csajok, Ti jöttök!

3417. Miszti3 (válaszként erre: 3416. - Ata06)
2014. okt. 1. 22:00
Nem vettek bőrkaparékot. Szerintem, ha hétfőig nem javul, akkor lép tovább az orvos.
3416. Ata06 (válaszként erre: 3414. - Miszti3)
2014. okt. 1. 21:22

Jaj, szegényke! :(

Remélem "csak" gomba, mert egy csomó minden más is lehet. Bőrkaparékot nem vettek?

3415. Miszti3
2014. okt. 1. 20:19
Vajon Moncsival mi lehet? Régóta nem jelentkezik...
3414. Miszti3 (válaszként erre: 3413. - Katykóca)
2014. okt. 1. 20:18

Ez remek. :-) Azért nem kis pluszköltséget tudhatsz le így hosszútávon. Érdemes volt kutatnod, kísérletezned és nem beletörődni a drága megoldásba.

Mi most Prézlikével bajlódunk, vagyis hát megint vele járunk orvoshoz.

Diagnózis az orvosi papiron: "hátágyékon molyrágta szőrzet, gomba gyanú"

Valójában a testén több helyen is szőrhiányos foltok/pöttyök vannak. Fél-egy cm-nyi átmérővel, van ahol sűrűbb, pl. a hátágyékon, másutt kevesebb, de az egész testén fellelhető. (kb 40 db)

Azzal kezdődött, hogy amikor Olaszban voltunk, a nővérem vigyázott rájuk Fűzfőn, és az Ő kutyája -aki szintén ott volt- állandóan meg akarta "hágni" Prézlikét, amitől tele lett a háta kikarmolt sebekkel. Ezek annak rendje, módja szerint gyógyulgattak, de egy hete azt vettük észre, hogy a sebek helyei kikopaszodnak... Hát elvittük az orvoshoz.

Kapott két szurit, egy antibiotikumost és egy multivitaminost. Otthon ezután Nizoral samponnal kell 2 naponta fürdetnünk, Alphaderm spray-al napjában 2x befujni, + Permafit dog cseppeket is kell adnunk neki, 3 ml-t naponta. Itt tartunk most, hétfőn fogunk menni kontrollra, meglátjuk addig mit javul.

3413. katykóca
2014. szept. 26. 18:19
Gyerekek!Úgy tűnik bejött a tüzelőbugyi Tena lady kombó:DDD Nagyon viccesen néz ki/nekünk sikerült egy fekete szadomazo kinézetű tüzelőbugyit vásárolni:DD /a Tena Mini pont jó bele,és működik!!! Annyira örülök,mert a havi 10 ezres bugyiköltségünk 2000-re esett le/jó megvettem plusszba a bugyit 2ezerért ,de azt már csak mosni kell a Tena meg 1100 forint 20 darab...Tökre örülök...:D
3412. Ata06
2014. szept. 23. 21:39

Érdemes elolvasni!

"Káros-e a kutyák fehérje túletetése?

A hosszú ideig tartó fehérjetúletetésre vonatkozóan ismereteink hézagosak. Az állati szervezet fő kémiai összetevői a fehérjék, zsírok, szénhidrátok és ásványi anyagok. A fehérje jelentősége kiemelkedik, mert bizonyos funkcióiban nem helyettesíthető és egyes összetevőit a szervezetnek a táplálékkal, "készen" kell kapnia. A táplálékfehérje az emésztőenzimek hatására a bélcsatornában alkotóelemeire bomlik, s az aminosavak fölszívódnak.

A nem arányos aminosavfölvétel nemcsak a fehérjeszintézist korlátozza, hanem sajátos egyensúlyzavarokhoz és élettani tünetekhez vezet (aminosavimbalansz, -antagonizmus és -toxicitás).

A szervezet fehérjeellátottságának mértékét klinikai vizsgálattal, fejadagszámítással és a vér jellemző paramétereinek mérésével becsülhetjük meg. A klinikusok által elfogadott ajánlás felnőtt kutyák számára a 37,5 g jó minőségű, nagy biológiai értékű nyersfehérje/1000 kcal ME (=8,9 g/MJ ME), ami a tápra vonatkoztatva kb. 15% nyersfehérjének felel meg.

Fehérjetúletetés. A szervezet fehérjeraktározó képessége korlátozott, ezért a szükséglet fölött bevitt fehérje lebomlik, s cukrokká vagy zsírsavakká alakul. A májban a dezaminálás révén keletkezett ammóniából karbamid keletkezik, amelyet a vizelettel a vesék választanak ki. Így e szervek túlzott "munkára" kényszerülnek. A fehérjetúletetés "célszervei" az izületek, az erek fala, az idegrendszer, a vese, a máj, a szaporodás szervei és az immunrendszer. Ezekben köszvény, hialinózis, amiloidózis, fibrinoid illetve hialincseppes elfajulás alakulhat ki. Táplálékallergia is könnyebben fejlődik ki.

A fehérjebevitel hatása az élettartamra. A maximális teljesítményhez (növekedés, termékelőállítás) lényegesen több fehérje kell, mint amennyi a hosszú élettartamhoz. Több mint 70 éve ismert, hogy a táplálóanyag-bevitel korlátozása meghosszabbítja a kísérleti állatok életlét. A tartósan (évekig) kísérletben tartott beagle kutyák számára készült táp 22% nyersefehérjét, 5,5% nyerszsírt és 3% nyersrostot tartalmaz. A fehérjetúletetés hatása az immunválaszra és a tumorképződésre. Bár idősebb korban inkább a fehérjehiány az, ami károsítja az immunválaszt, kísérletekből és gyakorlati megfigyelésekből tudjuk, hogy esetenként a szükségletet jóval meghaladó fehérjeadag minősége és összetétele is kifogásolható. A tumorképződés tulajdonképpen a megfelelő immunválasz hiányának is fölfogható. A ráksejtek anyagcseréje nagymértékben függ a közeg metionintartalmától: diéta növekvő metioninkoncentrációja elősegíti a daganatok kialakulását. A hús és a tejtermékek mértéktelen fölvétele, azáltal, hogy fokozzák a vér inzulinszerű növekedési faktora koncentrációját, elősegítik a mell-, remese-, prosztata- és tüdőrák kialakulását. Az amiloidózis során a májban, lépben, vesében és más szervekben a kiserek fala körül jóddal barna színt adó kondroitin-kénsavval konjugált fehérje rakódik le. Oka a vér magas globulinszintje, amit fehérjetúletetés illetve toxikus hatások idéznek elő s a kor előrehaladtával gyakorisága nő. A kutyában is előforduló Alzheimer-kórban ß-amiloid rakódik le az agyszövetbe, a szövettani kép - s részben a klinikai - megegyezik az emberével: kognitív diszfunkció, dezorientáltság, aluszékonyság, tompaság. Kutyában és macskában elsősorban a máj- és veseamiloidózissal lehet számolni.

Fehérjetúletetés okozta bélbeli zavarok A fehérjetúletetés megzavarhatja a bélbeli baktériumok egyensúlyát. A vastagbélbe eljutó, tökéletlenül emésztett fehérjéből a baktériumok hatására káros anyagcseretermékek keletkeznek, rothadásos diszpepszia léphet föl. A biogén aminok az aminosavak dekarboxilezésével keletkeznek. Káros hatásuk akkor jelentkezik, ha a béltartalomban koncentrációjuk megemelkedett. A túlzott fehérjefölvétel, s a vele párosult kéntartalmú aminosavak fölöslege a bél lumenében toxikusak a vastagbél sejtjeire. A lehetséges következmények között az idült, fekélyes vastagbélgyulladást írták le. Táplálékallergiák. A normális mennyiségben fogyasztott táplálékfehérje az ún. orális tolerancia miatt nem okoz kárt, amit összetett mechanizmus biztosít. A túl nagy mennyiségű fehérje fölvétele viszont, amit nem tud az állat tökéletesen megemészteni, elősegíti a tápallergia kialakulását. A szója és a földidió fehérjéjénak allergizáló hatása kiemelkedő, s azt még a hőkezelés sem szünteti meg teljesen.

A veseműködés és a fehérjeellátás. Még az egészséges, korosodó szervezetben is az egyes szervek működési kapacitása fokról fokra beszűkül. Érvényes ez a vesére és a májra is. Így a következő megállapítások enyhébb fokban minden idős(ödő) egyedre érvényesek, de különös figyelmet érdemel a fehérjeellátás, ha a vese-, vagy a májbántalom is jelen van. A veseműködést tovább gyöngíti a fehérjetúletetéssel bejutó bizonyos aminosavak túlzott mennyisége, amely károsítja a vesét és veseelfajulást, sőt köszvényt idézhet elő. A mérsékelt fehérje- és foszforbevitel ugyanakkor a vesebetegség súlyosbodását lassítja. A májműködés és a fehérjeellátás. A rendellenes májműködés következményeként a fehérjebontás és az elágazó szénlácncú aminosavak perifériás fölhasználása fokozódik. A mértéktelen fehérjebevitel rendkívül káros (a fölösleges aminosavak bontása és ammónia keletkezése miatt), ugyanis a károsodott máj képtelen az ammónia méregtelenítésére. Mivel a pozitív N-egyensúly előföltétele a máj regenerációjának, a májbeteg kutyák fehérjeszükséglete legalább 2,1 g/ts-kg nagy biológiai értékű fehérje, ami gyakorlatilag megegyezik a veseelégtelenségben szenvedő kutyák diétájával)..

A fehérjetúletetés elkerülése és a megfelelő energiaellátás (az energiát pótló izombontás elkerülésére) a legfontossabb pillérei a sav-bázis egyensúly fönntartásának és az acidosis megelőzésének. A kutyatápok fontos alkotói (a fehérjehordozók és a gabonafélék) fölöslegben acidosist okoznak. Csontritkulás: a túlzott fehérjefölvétel (különösen a kéntartalmú aminosavakban gazdag állati fehérjék) elősegíti a csontokból és az izmokból mozgósított kalcium- és glutaminürítést, ami hosszabb távon csontritkuláshoz vezet. A fehérje bőséges bevitele fokozza az ásványianyag- és vitaminigényt (főként növendék állatokban). A növendék kutyák energia- és fehérjetúletetése megkönnyíti a csípőízületi dysplasia, illetve a chondrodysplasia klinikai megjelenését. A fehérjetúletetés miatti acidosis kalciumot mozgósít a csontokból. Ez jórészt a vizelettel ürül és megnöveli a vesekövek kialakulási esélyét. A fogkőképződés és ritkán a szövetek elmeszesedése, valamint a köszvény előfordulási arányát szintén növeli a fehérjetúletetés. A hosszú ideig tartó erőltetett túlműködés közvetve májelfajuláshoz illetve, petefészek-ciszták kialakulásához vezethet, zavar támad a szteroid-szállítófehérjék szintézisében. A párhuzamosan föllépő acidosis megváltoztatja a hüvelyváladék pH-ját, rontva a spermiumok penetrációját. Mindez összességében meddőségi problémákat okozhat. Az egyes minosavak túlsúlya is káros, ígyz arginin fölöslege növeli a ciszteinigényt, továbbá súlyosbítja az E-vitamin hiányában, vagy avas takarmány etetésekor kialakuló izomelfajulás mértékét. A metionin, triptofán és glicin aminosavak fölöslege károsítja a vesét és veseelfajulást, sőt köszvényt okozhat.

Megválaszolva tehát a címben föltett kérdést, a hosszabb időn át fönnálló fehérjetúletetés semmiképpen sem közömbös a kutya egészségére, s bizonyos élettani állapotokban pedig kifejezetten káros."

Prof. Dr. Fekete Sándor György, az MTA doktora

SZIE Állatorvos-tudományi Kar Budapest,

állattenyésztési, takarmányozástani és laborállat-tudományi intézet

1400 Budapest, Pf. 1. E-mail: Fekete.Sandor@aotk.szie.hu

3411. katykóca (válaszként erre: 3409. - Petrikek)
2014. aug. 27. 20:30
Az enyémek közül a kicsi "bürrög" amikor idegent vél felfedezni az udvaron .../üvegajtónk van/ olyan mély fenyegetős hang..én se gondolnám hogy vizsla kintről ..majd bejön az illető és megünnepeljük ,ha ismeretlen is/lehet azért mert kiállta a bátorságpróbát ..és nem ment el a hangra :DD/
3410. katykóca
2014. aug. 27. 20:27
3409. petrikek
2014. aug. 23. 17:27

Sziasztok!

Nagyon régen néztem be hozzátok. Rögtön visszaolvasok mi van veletek. Mi Nalával jól vagyunk, most hogy elmúlt két éves, talán ici-picit higgadt az a kölyök kajlasága, persze a napi két nagy futást azt tartjuk :). Ő elég sokáig kikéreckedett éjjel is, de már átalussza simán az egész éjszakát, férjemnek póráz nélkül is megy láb mellett (nekem még pórázzal sem mindig) és már nem ugrik minden hozzánk érkező vendég nyakába. Ami érdekes: ha idegen érkezik, ajtó elé áll, vagy kopog, akkor morog, de olyan hangon, hogy szerintem kívülről senki nem mondaná meg, hogy bent egy szelíd vizsla tartózkodik. persze nem bántja, de olyan jelzésféle vagy mi. Ti tapasztaltatok ilyesmit?

3408. katykóca
2014. aug. 19. 19:16
Szia Misztikém! melletted a kutyáknak arany élete van:D
3407. Miszti3
2014. aug. 18. 17:45
Jahhh, és Prézlikém 3 kg-ot fogyott nyáron, -ráfért!- nagyon meglátszik rajta, karcsúsodott. (25 lett) Mesike csak 1-et fogyott, de neki nem kellett volna, azelött is kis vézna volt.
3406. Miszti3
2014. aug. 18. 17:40

Sziasztok Lányok!

Csak pár napra jöttem haza Balcsiról, és holnap megyek is vissza.

Egész nyáron rengeteget úsztattam Mesikét, Prézlikét a Balcsiban. Naponta legalább 2 órát voltak vízben, úsztunk, dobáltunk, játszottunk. Prézlikét még azután is alig tudom kicsalogatni, Ő is igazi Balatonimádó. :-) Mesike előbb megunja.

Fűzfő az egyetlen hely a Balatonon, ahol megengedik a kutyafürdetést, azért itt mindig van nagy kutyatársaság is. Volt, hogy Siófokról hoztak át vizslát, meg Veszprémből is gyakran.

Aug. 30-tól Bibionéba megyünk, a kuttyok Fűzfőn maradnak, a tesom fog rájuk vigyázni, és viszi őket továbbra is "strandolni".

Balcsin nincs netem, így majdnem egész nyárra eltűntem innen, de most hamar visszaolvastam, naplóitokat is, és majd szeptember közepétől leszek rendesen itt.

Prézlikének a füle megint begyulladt, ráadásul mindkettő. De most hamar rendbehozták, ma megyünk negyedszer az orvoshoz, és holnap utoljára. Úgy néz ki, addig sikerül megint teljesen meggyógyítani. (Most nem volt nagyon erős a gyulladás, hamar vittük.) Szerintem szept. közepéig még van esély, hogy begyullad, imád a víz alá bukni a fejével... (Mesi nem!)

3405. katykóca
2014. aug. 11. 19:16
Tettem képeket a napiba:D
3404. katykóca (válaszként erre: 3400. - D20c30cb4c)
2014. aug. 1. 18:46
Olvass vissza :D Erről sokat találhatsz ebben a fórumban!
3403. Szonja27 (válaszként erre: 3400. - D20c30cb4c)
2014. júl. 30. 19:32

sziasztok.rég jártam erre.

a mi vizslánk augusztusban lesz 8hónapos.

két hónapos korában hoztuk el.(márciusban)

Nekünk első perctől fogva kinti kutyus.az első éjszaka mikor elhoztuk ugy volt h bent alszik majd.de kapart nem nyugodott.ugy h első perctől kint alszik.

Most így hogy a nagy melegek voltak vannak,néha beengedjük az előszobába hűsölni...

De amit a párom csinált neki házat az hőszigetelt.

vastag párna plusz takaró van neki,h alulról ne fázzon meg.

Egy imádnivaló kutyusok a vizslák.

Igazi csibészek.legalábbis a miénk.

amit lehet kiszed,kiás lebont.de érdekes ha bent van a lakásban semmi rosszat nem tesz.

Épp most mértük le.

a marmagassága kb 50cm.de szerintem még fog nőni.

mert már lasabban nő mint mikor kicsi volt.

Most van pont úgy,h jó súlyban van és ki van formásodva.

Amugy én erről a fórumról kaptam anno rengeteg hasznos tanácsot.

2014. júl. 28. 13:25

Mivel 3 gyerkőcünk van, és a kicsihez éjjel is kelnem kell, nem mertem vállalni, hogy pisiltessem Cinit is. :-) Napközben úgyis vele "lógunk", estére elfárad, taládm még örül is, hogy pihenhet nyugton.

Ennek ellenére reggel olyan boldog, mikor találkozunk,hogy örömében bepisil. :-)

2014. júl. 28. 11:47
Mi 5 hónaposan kaptuk. De az előszobába bejöhetett az elején. Sírt sokáig, kb 2 hét alatt szerette meg a helyét. Most 10hónapos, nappal szokott bent lenni, de éjjel kimegy.
3400. d20c30cb4c (válaszként erre: 3398. - Cbe1344f18)
2014. júl. 26. 09:44
Akkor ti kint altatjátok? Nagyon pici kora óta? 8 hetesen kapom meg a kutyust, de féltem kint altatni a kertben, vagy a teraszon. Érdekelne ezzel kapcsolatban bármilyen info.
2014. júl. 25. 16:11
Amúgy az a tapasztalatom, hogy nagyon okos, hamar nevelhető a vizsla, gyakorlatilag ha kétszer elmondok neki valamit és elég komolyan nézek hozzá, akkor betartja a játékszabályokat. Na persze azért ettől függetlenül mindent szétrág, amit elölhagyunk, de az már az én hülyeségem.... kölyök, pont mint az embergyerek.... :-)
2014. júl. 25. 16:08

Akkor vidám életetek lesz :-D

Mi most költöztetjük át Cinit a konyha ablak alól (eddig ott volt a háza, de lakásfelújítás lesz, és féltem, nehogy ráessen valami föntről). Átköltözik ma este a diófa alá (szerintem ott sokkal vadregényesebb lesz), de kíváncsi vagyok, hogy viseli majd. Már látom a lelki szemeim előtt a reggelre leszaggatott szúnyoghálót a konyhaablakról... :-D Nappal szokott bent héderezni a hűvös előszobában, de alapvetően inkább kinti kutyus.

3397. d20c30cb4c (válaszként erre: 3396. - -agi-)
2014. júl. 24. 19:02
Szia! Jövő héten én is magyar vizslás leszek! :) Én ezt olvasgattam, hátha neked is segít: [link]
3396. -agi-
2014. júl. 22. 11:15
sziasztok! vasárnap óta vizslás vagyok. panka 8 hetes. minden tapasztalatot szívesen fogadok :-)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook