Magyar vizslások ide! (beszélgetés)
Toklász...Nálunk ezek a füles epizódok 1-2 napig tartanak..és csak a Lucánál van,Panninak nem történik soha semmi a fülével..Lucának mondjuk baromira hosszú.Toklászunk még nem olt..de nem is értem hogy a túróba tud felmenni a toklász a fülükbe amikor az övék kopasz belülről..??Mert egy hosszú szőrűnél az más...de egy vizsinél..
Hála égnek... :-)Mi fülgyulladással küszködünk hetek óta, de lassan megoldódik. Először azt hittük, toklász, de kiderült, hogy gyulladás. Mire meggyógyult, csak megtalálta egy bu..i toklász... :-(
Hát azóta nem nyeleslabdáztunk,csak simán sétizünk,a parkban,és azóta csak a kerteben játszik a labda...megnézte az állatorvosa szívét és azt mondta nem a szívével van gáz hanem annyira rákattna a játékra hogy kiüti magát..stresszel...És azóta nem volt vele ilyen gond.
Most olvasom. Hát rögtön kéne dokihoz menni. Nem vicces sztori, nem csodálom, hogy megijedtél. Azóta?
Cinege 9,5 hónapos és 56 cm magas. Szerintem tökéletes, nem sovány, de nem is kövér kutyus. Azt gondoltam, még fog nőni. Vagy csak mindig kis cukimukinak látom? Ráadásul ő drótos vizsla, még nagyobbak, mint a simák. Elvileg.
ha 9 hónap még akkor is van 3hónapunk,hogy meg növekedjen :)
Más fajtáknál tényleg...de a vizsiknél 9 hónap,max 12 ..de az aktív az 9...
az enyém még kölyök..nem aggódok csak arra lennék kíváncsi h mekkora lesz mire nagy lesz ;)
mert még 6hónapos...
sokan más oldalon azt írták h 1 másfél éves korukig nőnek..
Szonja ! nekem van egy 54 marmagas kicsit piknikus/dagi/ nyugodt természetű lyányom..és van egy 69 marmagas hiperaktív csajom egy súlyban vannak ...Ma voltunk oltáson egy új állatorvoslány volt ..mondta is rögtön ,hogy itt látható a magya hon kéttipusú vizslagenerációja .Az ősi magyar aprótermetű nyugodt vadásza,/amire vissza akarnak térni a tenyésztők egyébként/ szangvikus alkat ..kiegyensúlyozott lusta Dick ...És a másik az agárkeresztezésből származó hiperaktív pezsgőgép...A tied ezek szerint az ősi fajta:DD Sokkal könnyebben kezelhető ,és nyuisabb mint az óriás pergődob:DD Bár annak is meg van a szépsége! és a többieknek írom megnézettem Luca szívét,és azt mondta a csaj hogy nincs semmi baja csak túlstresszeli a labdázást,de ne vegyem el tőle mert akkor kövezik ezzel lekoptatja a maradék fogát.A dobófát meg csak kíméletesen használjam mert addig űzi mig meghal...más baja nics csak bolond:DD
de a miénk még nem olyan magas...
Szerintem is nagyjából ez a fajta a 3/4 éves korára 99 %-ban kifejlődik/nekem eddig 4 volt,mind megállt ekkor/ Miszti...:D Mintha az enyémeket írtad volna le..a szangvikus zabagép ,kiegyensúlyozott,és a Duracellnyuszi:D
10 Honapos kora után nem nő???
Mesike 17 kg, kis termetű, egy deka felesleg sincs rajta. Lestresszeli. Könnyedén és villámgyorsan fut, nem fárad el soha.
Prézlike 27 kg, ez a magasságához képest biztosan sok. Kis "tömör gyönyör". Azért ő is igyekszik gyorsan futni, de utána aztán nagyon liheg. Míg Mesike a kerítés tetejéig ugrál a kenelben, ha megjövünk, addig Prézlike csak emelgeti a 2 lábát, de felugrani nem tud.
Szerintem 10 hónapos kora után már nem nő.
Sziasztok.egy vizsla kb mikorra éri el végleges magasságát ?
[link]
Kamilla a vizslamentésnél:DDD
Lucára ráférne még 2-3 kiló Panniról meg egy ötös leeshetne:DDD
Most mértem az én csillagjaimat:D Nos van egy 27.1 kilós Lucám ,és egy 26.5 -ös Pannim..A gond csak annyi hogy a marmagássuk kb 10 centivel különbözik a súlyuk meg azonos:DD
A kutyák súlya nagyon egyedi. Függ a nemüktől, és alkati kérdés is. Vannak nagyon magasak is, kisebb termetűek, tömzsibbek, stb. De látni egy kutyán, hogyha túl jó húsban van, vagy netán túlságosan csontos. Ránézésre. Szerintem nem fontos a súlyával külön foglalkozni.
A vizsláknak általában egy kicsit ki kell látszódnia a bordájuknak, akkor tökéletes a súlyuk.
Nálunk Prézlike kicsit túlsúlyos, látszik ránézésre is. Pedig ugyanannyit eszik, mint Mesike, és Ő teljesen normál súlyú. Biztos az anyagcseréjük is más, azon is múlhat.
Kérlek válaszoljatok,ha tudtok a naplóm utolsó bejegyzéséhez...
Szerintetek kutyusom korához képest jó sulyban van??képek a kutyi naploban.mi mikor mértük kutyit olyan 15kg körül volt.most mult 5 hónapos.
Advantix spot-on-t használok , mert az véd a szúnyogoktól is.
És Milbemax féreghajtót, mert csak ez az egy hatásos a szívférgekre. De ez is csak akkor-a dokinktól tudom-, ha áprilistól-októberig havonta van adva.
sziasztok...
gondolom h ti is halottatok a szunyogok által terjesztett szívférgességről.
kérdésem h ki h védekezik ellen????
csepp,nyakörv???
mert halottam h a rendszeres féreg hajtás is jó erre (3havonta)
Kérlek olvassátok el a naplómat nagyon fontos....köszönöm:D
sziasztok.még nem varrtam,de ami késik nem múlik.irigyellek,h sok időt fogsz a balcsin tölteni.jó pihenést hozzá.
Nyáron keveset leszek gépnél, sokat Balcsin. Ne aggódjatok, ha hosszabb ideig nem jelentkezem, nem veszek el... Azért majd ha géphez jutok, ide mindig benézek.
Ne aggódj, melegben tényleg kevesebbet esznek. Még az én falánk Prézlikém sem kujtorog annyit kajáért, visszafogottabb...
Végülis varrtál neki fekvőhelyet?
sziasztok kicsit megint kezdek aggódni :(
Cloé megint csak ímmel-ámmal evett...ma egész nap.
tegnap még meg evett mindent amit csak elé raktunk..ma meg csak válogat.
Lehet h a meleg miatt nem éhes?? És én lihegem túl..
Mert hát kedve az úgy látom h van
vizet iszik rendesen,ha jönnek mennek az emberek az utcán akkor ugyan ugy ugat mint eddig..
amiatt aggódok h nem e megint valami fertőzés áll a háttérben..mióta ez megtörtént velünk azóta nagyon félek minden nem meg szokott dologtol.
Szia! Hát nem pöttyös Panni egyik sem, kakijuk sem hasmenés, inkább keményebbnek mondanám, de kitolják. Lassan elfogy a főzött kajcsi, úgyhogy megyek, ma szerválok nekik valamilyen darált husit, aztán az lesz most a menü.
Mesélj, hogy Te miket szoktál főzni! Légyszi-légyszi! :)
További ajánlott fórumok: