Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ma megvettem, és ettem szaloncukrot. fórum

Ma megvettem, és ettem szaloncukrot. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
nov. 14. 18:27
Egészségrdre!
nov. 13. 15:08

Ahogy leszállt a gépem szombaton mar meg is vettem direkt Tescos szaloncukrot hogy Londonban mutassam Magyarországon a Tescoban van ilyen csak magyar soecialitás En is meg kostóltam a zselést😁😉😉

Ahová járok önkéntesként viszek a csoportba hagy legyen karácsonyi hangulat.🎄🎄🎄🎄🎄

32. komor (válaszként erre: 26. - Niit)
nov. 8. 18:29
Ilyenkor érdemes diót venni. Ilyenkor biztos, hogy friss és jó áron adják. A piacon most 4000 Ft alatt árulják kilóját, ízre, állagra nagyon jó.
31. komor (válaszként erre: 22. - Komor)
nov. 8. 18:26

Látogatóba mentek a lányok, vittek a cukrásztól sütiket. Kértem hozzanak egy fél kiló csokimentes szaloncukrot, abból a cukrász által készítettből. Mondjuk csokimentes nem volt, de nem csak emiatt maradt el a vásárlás. Egy kiló 18 000 Ft-ba kerül, a minden mentes 24 000 -be. Brutális!

Lehet tényleg érdemes próbálkozni a saját készítésűvel.

30. pinked (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 08:07
Egészségedre 🤗
29. hottie
nov. 8. 07:42

Három éve, amikor nem tudtam szaloncukrot venni, akkor én készítettem otthon, mert úgy érzeztem, hogy a karácsonyi hangulathoz hozzátartozik.

Most a fórum kapcsán eszembejutott, a nyilvános naplómba beraktam a "receptet", és két képet az elkészült termékről.:)

Teljesen egyszerű külsővel, könnyen elkészíthető módon is lehet szaloncukrunk.

nov. 8. 07:42
Jól tetted.
nov. 7. 23:15
valjek egeszsefedre a szaloncukor!en kapok minden evben otthonrol/nalunk nincs ugyanis/,de soha megcsak megse kostolom,de gyerekeim nagyon orulnek neki.
26. niit (válaszként erre: 22. - Komor)
nov. 7. 21:53

Itt is zselés megy, citrom, narancs meg mogyis, gesztenyés, a rózsaszíneket meghagyom másnak. :) Dehogyis kilószám:) többféléből keveset.

Nekünk dió hálaégnek maradt hálóban tavalyról, azóta beteg lett az öreg fa :/ több nem lesz.

25. Titkos üzenet (válaszként erre: 23. - Titkos üzenet)
nov. 7. 21:33
Dió, mogyoró, mazsola, mandula, apróra dolgozva, esetleg Erős Pista, stb. variációk ízesítésnek, ezt kihagytam. :)
24. Titkos üzenet (válaszként erre: 23. - Titkos üzenet)
nov. 7. 21:30

Ilyesmibe belemártogathatjuk.

A margarin a titok hogy megdermedjen, de a sűrű cukorszirup is sűrít.

[link]

nov. 7. 21:25

Régi recept! :)

Majd januárban leárazzák őket, addig meg ki lehet bírni.

Sosem eszem az adott évben, addig van más szerencsére. 🙏

Szaloncukor alapreceptje

• 0,5 kg cukor

• 1,5 dl víz

A cukrot a vízzel főzzük össze, míg hólyagos nem lesz.

Hogy ne égjen oda, alkalmazzunk vízfürdőt, az edényt állítsuk bele egy nagyobb vízzel töltött edénybe.

Vigyázzunk arra, hogy a víz ne fusson ki, de az edény alját bőven érje el.

A szirup állaga akkor megfelelő, ha egy pohár hideg vízbe cseppentve golyóvá áll össze.

A tűzről levéve keverjünk hozzá egy kis citromlevet.

Öntsük márványlapra vagy porcelán tálba és fa spatulával addig keverjük, míg fehér nem lesz.

(további ízesítés)

22. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 7. 20:22

A helyi cukrász saját szaloncukrokat készít, lehet veszünk egy fél kilót. Nagyon finomak, készít minden menteseket is.

Régen kiló számra vásároltuk a bolti szaloncukrot, ma meg csak a hagyomány miatt vesszük ezt a fél kiló finomat. De jó, hogy szóltál, talán holnap veszünk is, ha minden igaz...

Leírom, mert elfelejtem, hogy diót is venni kellene a piacon. Még két hete nem volt friss, remélem már van.

21. libikóka (válaszként erre: 14. - Globus)
nov. 7. 20:19

Kóstoltam többfélét ,mert cserebere megy vele a családban,,, ettem finomakat.

És nem a legdrágábbak ízlettek a legjobban.

De a zselés sem egyforma,, van abból is finom és pocsék.

20. zena01 (válaszként erre: 3. - Niit)
nov. 7. 19:49
Régen 5-6 kg szaloncukrot vettünk. Most már csak 25 dkg-ot.
19. Myra
nov. 7. 19:38
Olyan sokféle van, és én csak nézhetem őket.
18. globus (válaszként erre: 16. - 1980-as évjáratú)
nov. 7. 19:37
Valamikor volt kókuszos, ami ugyanolyan kókuszos volt, mint a Bounty. Most tömény cukorpép. A csokisok meg tömény cukor, némi kakaóval fesve + zsír.
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - 1980-as évjáratú)
nov. 7. 18:25
Én is azt szerettem. Ha rágondolok, még most is érzem az ízét.😀
16. 1980-as évjáratú (válaszként erre: 14. - Globus)
nov. 7. 18:09
Mi is csak zseléset veszünk évek óta, a többi szinte ehetetlen, annyira édes.
nov. 7. 17:49

Tegnap keresztül utaztunk Soltvadkerten és természetesen megálltunk fagyizni. Itt árulják szerintem a legfinomabb fagylaltot.

Árulták már a szaloncukrot is és nagyon tetszett, hogy a régi hagyományos csomagolásban, nem celofánba. Nagyon szép volt és rögtön visszasírtam a régi karácsonyokat. Ami az árát illeti, hát ebből már nem vennék kiló számra, mint nagyon régen, fiatalon.

14. globus (válaszként erre: 8. - Libikóka)
nov. 7. 17:13

Nekünk már csak a gumicukor, zselés ízlik, többi mind tömény cukor, kis aromával.

Mondjuk ezek is :)

13. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 7. 16:00

De jó, hogy mondod.

Úgy el vagyok havazva, hogy még a karácsonyelőttúgyismegeszem szaloncukor se volt eszemben 😩 Pedig az kötelező 😁

12. hottie
nov. 7. 15:40

Ó, én szeretem, szép emlékeket idéz, és karácsony környékén lecsúszhat egy-két/vagy több zselés szaloncukor.:P

(Ízlés szerint, mindenkinek olyan, amit szeret:D)

11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
nov. 7. 15:33
Én is így gondolom. Finomabbak és egészségesebbek is. Én jó ideje nem eszek üres kalóriákat, és szintén legalább 30 éve én se vettem szaloncukrot. Pedig fiatal koromban nagyon szerettem. Ma meg már meg nem enném.
10. bozsu55 (válaszként erre: 7. - Nemer Eszti)
nov. 7. 15:27

Így így!

Kb 30 éve nem vettem nem ettem.

A szaloncukortól vannak sokkal finomabb nasik.

9. hottie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 7. 14:36
Én is készülök venni, de még halasztom egy kicsit. Notórius szaloncukoreszegető vagyok, ezért jobb, ha minél később van szemelőtt.:D
8. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 7. 14:32

Egészségedre,,,,majdnem elcsábultam én is.

Mikulásra veszek a férjemnek.

A zseléset szereti nagyon,, és én sem mondok rá nemet:)

nov. 7. 13:49

Én inkább hús eszek, mint szénhidrát-bombákat szaloncukorként árulva.

Egyébként tegnap láttam 17.000 Ft-os kg áron szaloncukrot. Akármilyen finom és akármilyen minőség, akkor is irreálisan drága.

nov. 7. 12:53

Amit szeretek, az nagyon drága szaloncukor. Láttam az üzletekben, de még nem veszem meg.

Még van ebben a hónapban nagyobb pénzkiadásom, decemberben is ráér a szaloncukor.

nov. 7. 12:49
A hízó kúrát nem lehet elég korán elkezdeni.😉
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook