Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Homoki sárgarépát használta valaki már főzéshez? fórum

Homoki sárgarépát használta valaki már főzéshez? (tudásbázis)

22. Titkos üzenet (válaszként erre: 21. - Titkos üzenet)
tegnap 05:35
Homoki.
tegnap 05:34

Krumpliban is mennyei! Alföldön termesztik.

[link]

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Judebyjude)
jan. 28. 16:55

Na most már megkérdeztem erről AI-t. A válasz: "Igen, a Soprano F1 sárgarépa kifejezetten a homoki sárgarépa-termesztés egyik legnépszerűbb, vezető fajtája."

Megpróbálok rajta ütni a LIDL-ben ha megyek. :) Mintha láttam volna már olyan kis csomagolásban répát amit írtál. Csak nem néztem meg közelebbről.

19. judebyjude (válaszként erre: 17. - 55Judit)
jan. 28. 16:32
Nem láttam rajta még, de azt hiszem Soprano típus. Legalábbis az eladó hölgy szerint. Mivel teljesen más az íze és a textúrája (teljesen sima felület) és apró, így elhittem neki.
18. birebora (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 15:52
Semmiben. Megpucolod, megmosod, felvágod amilyenre akarod, sütöd, főzöd, grillezed, reszeled amit csak akarsz. Jó étvágyat hozzá.
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Judebyjude)
jan. 28. 15:09
Nincs ráírva hogy homoki? Elhiszem hogy másabb az íze ha valóban az. Azt olvastam a speciális termesztési módja miatt, pl. az hogy algával trágyázzák, egyedülálló ízvilága és textúrája van, és magas az ásványianyag tartalma is. A homoki répa a minőségi gasztronómia kedvelt alapanyaga, amelyet előszeretettel használnak Michelin-csillagos éttermekben is. Biztos drága, de kíváncsi vagyok rá, ha lehet kapni veszek. :)
16. judebyjude (válaszként erre: 12. - 55Judit)
jan. 28. 14:43

Szép, én az apróbbat szeretem, az ropogósabb. Az árát nem tudom sajnos.

Sárgarépa snack (kb 250g-os kiszerelésben). Így kényelmes, előre megtisztított és kisebb méretű snack. Eladótól tudom, hogy homoki (addig én sem tudtam, hogy mi az), még az íze is másabb.

15. Alnisa (válaszként erre: 8. - 55Judit)
jan. 28. 14:41
Az Alföldön is ilyen terem, tehát simán eszel ilyen répát, ha tudsz róla, ha nem.
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - ,zumba)
jan. 28. 14:00
Nem csak annyi.
13. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 13:36
Mint a többi gyökérzöldség termesztéséhez a homokos talaj a kedvező. Ennyi. Biztos finomabb ha hazai, mint a világ más országából, ki tudja milyen körülmények közül ide importált.
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - Judebyjude)
jan. 28. 13:32
Nem mondod! Ritkán megyek oda, de majd figyelem, köszi hogy szóltál! Szép szokott lenni? Mennyi kilója kb?
11. judebyjude (válaszként erre: 8. - 55Judit)
jan. 28. 13:25
Lidl-ben lehet kapni, én azt rágcsálom esténként.
10. 55Judit (válaszként erre: 2. - Libikóka)
jan. 28. 13:22
A homoki répát ajánlják pl. nyers salátákba is.
9. 55Judit (válaszként erre: 6. - Alnisa)
jan. 28. 13:18
Bárhol vennénk, ez bizony drágább az általánosan ismert répánál.
8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 13:17

A legjobb répa! Én még csak olvasás által találkozta a homoki répával, és ha hozzájutnék, csak ezt venném.

Min a neve is mutatja, laza homoktalajon termesztik. Olvassál róla, sok előnyös tulajdonsága van. Mesés répa!

jan. 28. 13:12
Nem ismerem
6. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 13:04
A répák nagyrész homokos talajban termesztik, mivel ott jól tud nőni, mivel laza a talaj. Tehát ez valszeg egy kereskedői fogás, hogy drágábban el tudja adni ugyan azt.
jan. 28. 12:56
Én még nem láttam, de a helyedbe ott megkérdeztem volna....
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Birebora)
jan. 28. 12:54
De miben más ez a levesbe? :)
jan. 28. 12:29
igen, finom
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 12:26
Mi máshoz lehetne répát használni?:)
jan. 28. 12:17
Sziasztok! piacon láttam homoki sárgarépát, használta valaki főzéshez? Köszönöm!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook