Homoki sárgarépát használta valaki már főzéshez? (tudásbázis)
Krumpliban is mennyei! Alföldön termesztik.
[link]
Na most már megkérdeztem erről AI-t. A válasz: "Igen, a Soprano F1 sárgarépa kifejezetten a homoki sárgarépa-termesztés egyik legnépszerűbb, vezető fajtája."
Megpróbálok rajta ütni a LIDL-ben ha megyek. :) Mintha láttam volna már olyan kis csomagolásban répát amit írtál. Csak nem néztem meg közelebbről.
Nem láttam rajta még, de azt hiszem Soprano típus. Legalábbis az eladó hölgy szerint. Mivel teljesen más az íze és a textúrája (teljesen sima felület) és apró, így elhittem neki.
Semmiben. Megpucolod, megmosod, felvágod amilyenre akarod, sütöd, főzöd, grillezed, reszeled amit csak akarsz. Jó étvágyat hozzá.
Nincs ráírva hogy homoki? Elhiszem hogy másabb az íze ha valóban az. Azt olvastam a speciális termesztési módja miatt, pl. az hogy algával trágyázzák, egyedülálló ízvilága és textúrája van, és magas az ásványianyag tartalma is. A homoki répa a minőségi gasztronómia kedvelt alapanyaga, amelyet előszeretettel használnak Michelin-csillagos éttermekben is. Biztos drága, de kíváncsi vagyok rá, ha lehet kapni veszek. :)
Szép, én az apróbbat szeretem, az ropogósabb. Az árát nem tudom sajnos.
Sárgarépa snack (kb 250g-os kiszerelésben). Így kényelmes, előre megtisztított és kisebb méretű snack. Eladótól tudom, hogy homoki (addig én sem tudtam, hogy mi az), még az íze is másabb.
Az Alföldön is ilyen terem, tehát simán eszel ilyen répát, ha tudsz róla, ha nem.
Mint a többi gyökérzöldség termesztéséhez a homokos talaj a kedvező. Ennyi. Biztos finomabb ha hazai, mint a világ más országából, ki tudja milyen körülmények közül ide importált.
Nem mondod! Ritkán megyek oda, de majd figyelem, köszi hogy szóltál! Szép szokott lenni? Mennyi kilója kb?
Lidl-ben lehet kapni, én azt rágcsálom esténként.
A homoki répát ajánlják pl. nyers salátákba is.
Bárhol vennénk, ez bizony drágább az általánosan ismert répánál.
A legjobb répa! Én még csak olvasás által találkozta a homoki répával, és ha hozzájutnék, csak ezt venném.
Min a neve is mutatja, laza homoktalajon termesztik. Olvassál róla, sok előnyös tulajdonsága van. Mesés répa!
A répák nagyrész homokos talajban termesztik, mivel ott jól tud nőni, mivel laza a talaj. Tehát ez valszeg egy kereskedői fogás, hogy drágábban el tudja adni ugyan azt.
Én még nem láttam, de a helyedbe ott megkérdeztem volna....
De miben más ez a levesbe? :)
Mi máshoz lehetne répát használni?:)
Sziasztok! piacon láttam homoki sárgarépát, használta valaki főzéshez? Köszönöm!!
További ajánlott fórumok: