Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Így legyen!Bár össze vissza beszélnek.A cikkben azt írják:"Februártól minden meddő pár ingyenesen veheti igénybe a meddőségi KEZELÉSEKET"Eddig Febr.1-től a gyógyszerekről volt szó,hogy azok lesznek ingyenesek,és Júli.-től a beavatkozások.
Miskolcon kb.9éve igérték,hogy lesz lombik,azóta sincs.Igérték!
Szia SSSzilvi,
Sajnalom :( Nekem azt mondta a dokim hogy az nagyon ritka hogy még egyszer kromoszomahibas embrió beágyazódik. Nálam nem találták semmilyen eltérést de attól azt mondta a doki még nem biztos hogy egészséges volt... azóta volt egy biokémiai is.
És igen, megkonnyebules mert legalább tudod miért. Kitartás és nem feladni 😘
Mutet utan megvizsgaltak az embrio kromoszomaallomanyat.
A nyari veteles utan is szerettuk volna megcsinaltatni ezt a vizsgalatot, de akkor mar legalabb a mutet elott egy hete elhalt az embrio, igy nem tudtak ezt a vizsgalatot megcsinalani, azt mondtak valoszinuleg ”tul regota” volt halott volt mar :(
A dokim kerte a korhazban a szovettan mellett az embrio genetikai bevizsgalalast is ez alkalommal. Nem egy gyakori vizsgalat egyebkent, a HKban evi cc 20 ilyen vizsgalatot vegeznek.
A nyari alkalomkor nem a dokim mutott (szabadsag miatt), igy a korhazban nem csinaltak volna meg ezt a genetikai bevizsgalast. Az istenhegyi gendiagnosztika probalta ekkor bevizsgalni, de mint irtam sikertelenul. Ott ez a vizsgalat 50 ezer HUFba kerul. A parom vitte hutotaskaban a mintat egy olyan fiolaban amit az intezet adott. A biologus egyebkent mondta nekunk (a nyari sikertelen vizsglatrol beszelve), ha csak egy kicsi szennyezodes is bekerul a mintaba, mar lehet nem tudjak megcsinalni, nem feltetlenul az ido lehetett a gond nyaron.
Illetve azt is erdemes tudni, minel idosebb a magzat annal kedvezobb a vizsgalat sikeressege. Nekem most 22 mmes volt az embrio, 45 mmes petezsakban, ez mar eleg nagy volt.
Valamint kislany eseteben, ha nem tudjak tokeletesen szetvalasztani az anyai es embrio reszeket, fals eredmeny is szulethet, ha veletlenul anyai minta is kerul a vizsgalando koze, elofordulhat, hogy az anya kromoszomaallomanyat allapitjak meg. Kisfiu eseteben ez kizart termeszetesen.
Minel fiatalabb az elhalt terhesseg, annal rizikosabb ennek a vizsgaltnak a sikeressege, annal kevesbe tudjak szetvalasztani az anyai es embrionalis elemeket.
Illetve meg annyit mondott a dokim mutet elott, ha a szovettan gyulladt allapotot mutat, az valoszinuleg fertozes kovetkezteben tortent elhalast sugall.
Az egyeb okokat szerintem nehez tenylegesen meghatarozni, vagyis gondolom nagyobb magzat eseteben azert vannak erre modszerek. A lepeny elmeszesedese pl azt hiszem vertogkepzodes kovetkezteben is elofordulhat.
Sziasztok!
napja irtam nektek a legutolso vetelesemrol kutatva az okokat. A megerzesem ellenere kiderult hogy az embrio kromoszomahibas volt. Tehat nalam bejott a statisztika, 41 multam.
Kozel egy orat beszelgettunk a genetikus-biologussal. Semmi ujat nem tudtam meg tole, mint amit az interneten talaltam. Teljesen veletlenszeru a kromoszomahiba kialakulasa, persze az eletkorral megno az elofordulasanak eselye. Probalt biztatni, hogy cc 44 eves korig erdemes probalkozni, mert bar statisztikailag evrol evre nagyobb az eselye a genetikai hiba elofordulasanak, barmikor letrejohet egy egeszseges terhesseg is.
Aznezte a korabbi sikertelen terhessegeimet, amik kozott semmi kapcsolatot nem velt felfedezni genetikai szempontbol, igy tovabb batoritott.
Bar egyresztol megkonyebbules tudni, mi okozta az embrio elveszteset, masresztol megrettent, hogy nagy valoszinuseggel a korom miatt tortent es elveti bennem a felelmet a jovore nezve :(
Azt is mondta hogy ha letrajon egy terhesseg ebben a korban, annak azert meg mindig nagyobb az eselye, hogy egeszseges lesz, minthogy nem. Jelenleg ezt sem tudom pozitivnak venni, de remelem osszeszedem magam. Barhogy alakul a jovo, szeretnem 44-45 evesen azt gondolni, mindent megtettem, hogy kisbabam lehessen...
Fsh 21,9
Lh 9,69
Ösztradiol 121,9
AMH 0,5
Prolaktin 301
Tsh 1,512
Ezek lettek az eredmények. A doktornő már az első konzultáción mondta hogy lehet hogy kell DHEA-t szedni, mert a tesztoszteron szintem sem volt jó.
Az AMHm is csökkent, 1 éve még 0,75 volt.
Visszamegyünk aztán meglátom mit javasolnak. Csak nálunk nagy volt az esélye a természetes teherbeesésnek is, hiszen az elmúlt 2 évben 3szor is sikerült. Viszont így úgy látom már arra sincs nagy esély. Nagyon gonosz dolog ez a kor, a francba! Mintha hónapról hónapra rosszabb lenne minden...
De nem adom fel Kiscica, megígérem!
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg