Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Én is hasonlókban bízom :)
Kaptam egy időpontot februárra, de sztem így odébb kell raknom... utána ciklusban sófeltöltéses, szal sztem nekem április lesz beülti...
Diéta és mozgás nálam is indul ezerrel :P
Szia, nekem ugy mondtak, hogy ezek az alapban normal ertekek (TSH, FSH, LH, Prolaktin) azert magasak lombikhoz mert a stimulacio nagyon megdobja oket ami megneheziti a megtapadast. Tehat a 3-as TSH alapban normal lehet de lobikhoz sok.
De ne forumos okoskodasra hallgass hanem keress meg egy masik endokrinologust. Az Endocare-ben a Mensmentis csapata van akik ertenek a lombikos dolgokhoz is. pl. Sipos Aniko nagyon szuper.
Hát ez van, nem tudok, mit csinálni... remélem, a küret utáni szuper mehnyálkahártya fél évig is kitart! 😂 Most azzal vigasztalom magam, h a hormonjaim biztos meg szórakoznak, h ilyen rövid volt a ciklusom, uh kell még az a 2 hónap, na meg majd jól visszatérek a diétához, amit mostanában stresszkezelés gyanánt feladtam... ja és tavasszal minden jobb, mint télen! Szóval így, lehet márciusban beültetéskor találkozunk? :) Téged mikor műtenek?
Az enyém meg nyúlik így a stimu utáni hónapban....
Jó lesz az... de sajnálom, ha emiatt csúsztok.... :(
ja értem! most elvileg mi a következő ciklus 8-9. napjára beszéltük meg... persze még lehet kavar, most 23 napos volt a ciklusom
Mert már pont elkezdtem vérezni és olyankor fertőzésveszélyes.
Hogyhogy nem csinálta meg? Amúgy igen, lehet érdemes telefonálnod előre!
Fú, akkor lehet hamarosan telefonalnom kéne marciusi időponttért... :(
Mondjuk én novemberben is úgy kaptam sófeltöltésesre, hogy már pont belecsúsztunk a kövi ciklus elejébe (hamarabbra nem volt). Nem is csinalta meg végül.
azért jobb, ha a saját orvosom látja szerintem, minden ok-e bent! Ráadásul abban maradtunk, h a vizsgálatkor megbeszéljük a beültetest, szóval muszáj találkoznunk! Bár igaz, h annál mindegy, mikor menstruálok... Amúgy ez egy uh-os méhvizsgálat, megnézi a méhüreget, h nem sérült-e valami a műtétnél múltkor!
Szegedi Kaali-val Espresso77 van képben :)
Köszi! A szegedibe megyek, ez már a 2. megbeszélés. Most viszem vissza az eredményeket. Itt kérik...
oh és máshol nem tudod megcsináltatni? Mi ez a sóoldatos méhfeltöltés?
Turodudi, én meg ma hívtam őket időpontért a sóoldatos méhfeltöltésre, konkrétan nem tudtak már erre a ciklusra időpontot adni, pedig az ilyenekre mindig ciklus 1. napján szoktak. Most a nem igazán pontos ciklusomhoz mérve kaptam időpontot februárra. Még sose volt ilyen...ha tudtam volna, decemberben jelentkezem be... Már csak arra vagyok kíváncsi, h februárban ingyen lesz-e ez a vizsgálat... de most elszomorodtam, h emiatt újabb hónapot csúszunk...
Sziasztok!
Ma voltam a Versysben endokrinológusnál és elég érdekes dolgokat mondott. Most 1 körül van a TSH-m és azt mondta, írta a papírra is, hogy a TSH normál/alacsony és az anti TPO negatív, emiatt az L-Thyroxin elhagyását javasolja. Eddig 50mg-ot szedtem, mert a Róbertben azt mondták a 3-as TSH-mra, ami alapból volt, hogy a teherbeeséshez magas. Mindenhol azt is olvasom, hogy 1 és 2 között kell lennie, meg is voltam nyugodva, hogy legalább ez most már rendben van. Erre azt mondja most nekem, h ne szedjem és a stimuláció kezdetekor nézessek TSH-t és HbAC-t és ha a TSH 4 alatt van, akkor jó!
Nem tudom, mit csináljak, tényleg abbahagyjam-e, a Róbertben 3-assal meg sem kezdték volna a stimut. Esetleg van-e valakinek véleménye erről, azaz, hogy 4-ig jó a TSH a teherbeeséshez is, ha az antiTPO negatív?!?
Arcencil, ha a budapest Kaáliba mész, se melluh-t, se mammográfiát nem kérnek! Hacsak nem magánszorgalomból akarsz menni... akkor mammográfiát fog javasolni a radiológus, legalábbis nekem azt tanácsolta.
Köszönöm!
Most kaptam január 28-ra időpontot a kaáliba, nagyon feszült vagyok, hogy miként érinti az egész folyamatot ez az egész. 44 évesen vesszőfutás van az idővel, kizártnak tartom hogy nem nő meg a betegek létszáma.
Ez az előbb jelent meg az indexen:
[link]
Ugyanaz.Mehet bárhová. :-)
Lanyok, az Utrogestan Lagy kapszula ugyanaz, mint a huvelykapszula? Most vettem eszre, hogy a lagy kapszulat kaptam, ami elvileg szajon at szedheto, viszont nekem huvelybe kell helyezni. A bogyo es a csomagolasa teljesen megegyezik a huvelykapszulaval csak a kartondoboz es a hasznalati utasitas nem....
Jelentem, én ma voltam a budapesti Kaaliban, nem lettem okosabb a várólistával kapcsolatban... mind a recepciósok, mind az orvos annyit mondott, hogy az orvosok kapacitása is véges. De fizetősre meg nem kell várni....
elég, én még életemben nem voltam mammográfián, csak UH-on
Szerintem érdemben nem elemeztek semmiféle bioetikai kérdést (mint ahogy más területen történt központosítás esetén sem), csak max. ezt puffogtatják, mint jól hangzó magyarázatot. Most ezt államosítják, és 2022 után tutira haveri kezekben lesz ez a biznisz is (ld. vérplazma). Egyáltalán nem ingyenes, csak központosítottan akarják irányítani az erre fordítandó állami összegeket (jó helyre természetesen). A többi lépést sem gondolták még át, illetve ezen rendelkezések sincsenek még gyakorlati szinten kidolgozva. Einstand és kapkodás. Utána valószínűleg a többi intézet is mehet a közös levesbe. Ennek a szakmai előkészítése minimum 1-2 kellene (kellett volna), hogy legyen.
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy a mell UH is elegendő vagy csak a mammográfiás vizsgálat jó a lombikhoz? Két éve voltam mammográfián és elég macerás a bejutás, szereznem kellene beutalót mert állítólag a maszekhoz is kell és csomó időt kell várni mire bejutok :(
Szia!
Én is ezen lamentálok.Az, hogy mi történik a petesejtekkel, törvény írja elő, arról nem beszélve, hogy nyilatkoznunk kellett, mit tehetnek és mit nem velük.Ha valami csúnyaság történik/történt, ki kell az erre szakosodott hatóságnak nyomozni, utána bíróságon megvitatni az ügyet.
De ezért nem kell államosítani!
És mi lesz azokkal, akiknek nem sikerült 5 lombik?
Lesz még magánkórház ahol folytathatják?
Mit szóltok az index cikkéhez a meddőségi kezelésekkel kapcsolatban?
[link]
Megfogott egy mondat: A jövőben Magyarországon nem piaci, hanem ingyenes alapon fog működni a meddőség kezelése
– mondta a miniszterelnök. Szerinte bioetikai szempontból is szükséges az állam jelenléte a meddőségkezelésben, hogy látható legyen, „mi történik a megtermékenyített petesejtekkel”.
Tudomásom szerint, miután a Versystől visszavonták a PGS elvégzésének engedélyét, továbbra is "csinálták", csak Brnoba küldték ki a mintát. Vajon itt ez a bioetikai kérdés?
És mi lesz ilyenkor pl. pont a Versys-szel vagy a Reprosys-szal?
Lányok!A Bp-i Kaáliban csinálnak dupla ET? Ha igen,kinek javasolják,vagy azt nekem kell kérni,hogy szeretném?Tapasztalat?
Apukám ügyvéd volt, és legenda róla, hogy a legnagyobb gazembernek is megadta a tiszteletet. Anyukám mesélte, hog mennyire nevetett, amikor beleolvasott a levelébe: "Tisztelt Kovács úr, az Ön àltal elkövetett tyúklopás ügyében...." Na,ez jutott eszembe miniszterelnök "úr"-ról. :D
Határon túli magyarokat nem fogják szivatni.
Nem tudom, tudod-, hogy leszbikusoknak hivatalosan nem végeznek mesterséges megtermékenyítést Magyarországon. Ha mégis, az úgy történik, hogy hivatalosan egyedülállónak vallják magukat.
a varolistan csak ugy tudnak faragni, ha kib.. ák azt a sok kulfoldit, es atpateroljak szepen oket masik maganintezmenybe. Mindjart lesz kapacitasuk rank! A szegedi kaalinak a varoja dugig van romannal, szerbel meg a tolmácsaikkal. Jonnek retyerutyastol, be se lehet ferni abba az intezetbe lassan.
További ajánlott fórumok: