Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Szia persze a minőség szàmít,és nekem is van olyan nàlam 10 évvel fiatalabb ismerősöm,akinek 20 tüszője volt,mikor leszívtàk 7ben volt petesejt,és egy embrió maradt amit be tudtak ültetni-és ebből kislànya született!De a nagy szàmok törvénye-több petesejtből esetleg több embrió lehet.Ràdàsul olybà tűnik,a bal petefészkem alig mükődik-2 kis méretü tüszőt làtott csak az orvos.Az inszemeknél is csak a jobb oldaliban fejlődtek mindig a tüszők...(bàr àtjàrható volt a bal oldali petevezeték is,de ezek szerint hiàba,mert a bal oldali petefészek"selejtes".Csak arra akartam kilyukadni,hogy egy viszonylagos jó hormonsor sem jelent semmit,közel a 40hez.Sőt mivel van màr közös gyerekünk,és semmi különösebb bajunk sincs ami miatt nem eshetnék teherbe-azaz van,a korom-,nincs semmivel sem több esélyem lombik révén teherbe esni,mint "természetesen"úton.Persze ez csak az én véleményem.Plussz az anyagi oldala az egésznek,plussz a hormonok (most még nem làtható) hosszútàvú következményei.Elnézést ha negatív vagyok,most így làtom az egészet😐
20-30 tuszot ne varj, foleg ne 40 korul. Volt amikor nekem is csak 3 sejtem lett 7 tuszobol. Es a 3 sejtbol csak 2 embrio.
A miertre senki nem tudott valaszt adni.
Nem a mennyiseg szamit kulonben sem, hanem a minoseg.
Egy gyerekhez eleg egy sejt is, de annak jo minosegunek kell lenni!
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.Első lombikot csinàljuk,sajnos benne vagyok a korban(39 év).Àm az eredményein elég jók-AMH 3 felett FSH 5,6.Long protokoll volt,suprefact majd Bemfola mellette,ez utóbbiból 10 dbt szúrtam.A lombik eddigi ktge "csak"70 ezer ft volt.(sokan 2 300 ezer ftról írnak.)Viszont volt össz 8 tüszőm melyekből csak 3 petesejtet szívtak le és 2 termékenyült meg!Nem lehet h kevés hormont kaptam,hogy csak ennyi tüszőm lett?Fórumokon olvastam h valakinek 20-30 tüsző is fejlödött.Miért volt a tüszőim két harmada üres?Mindenki az AMH-ról ír,az enyém nem szàmít rossznak,mégsem bírok összehozni csak 3 petesejtet!
Gratulálok! Nagyon jó hírek! Repülni fog ez a pár hónap élvezd ki!!!
Köszönöm szépen! Kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön!
Köszönöm szépen! Most megtudom oldani, hogy csak 1-1 napokat fogok dolgozni a nyáron, aztán ősszel majd még fogok dolgozni valószínűleg, de most első a baba. Mi is régen vártunk rá. :)
Gratula!Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!Vigyázz magatokra!☺
Koszi! Dejo, Supi hirek! vigyazz magadra tovabbra is. Dolgozol?
Kata, igen mar melozom :(
Kedves Regi!
Megígértem, hogy jelentkezem UH után, egy élő embriót láttak a pocakomban, most vagyok 6 hét 1 napos. Tudom, még nagyon az elején vagyok én is, de azért reménykeltő, és mindenkinek sok erőt küldök, hogy ne adja fel, mielőtt sikerülne!
Szia Regi!
Nagyon sajnálom! Remélem most hamarabb fogsz megnyugodni! Dolgozol?
Megérkeztem! :D
Köszi kérdèsed jól vagyunk, várom már a sulit, nyomjuk a tornát mert muszály. Fogytam, próbálok továbbra is odafigyelni mit eszek. Holnap megyek vérvételre és UH ra.
Puszika
Szia Kat, hat ideertel? sajnis nem sikerult nekunk a 2. sem, oedig 3 at kaptunk vissza..kicsit elkeseredtem. Sok sikert!Amugy hogy vagytok?
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok! Nekünk ez a második lombikunk. Most rövid protokollal próbálkozunk azaz fogamzásgátlót szedtem 1 hónapig és vasárnap óta szúrom a Menopurt.
Van már egy 13 éves lányunk.
Köszönöm ha elfogadtok.
Visszaolvasok, hogy megismerjelek Titeket!
Szép napot!
Kedves Dina, nagyon köszönjük, hogy megírtad a pozitív példádat, az ilyenek mérhetetlen erőt tudnak adni nekünk!!!! Gratulálok nekedtek, és sok boldogságot kívánok!! :)
Köszönöm a drukkokat! Nem hittem volna, hogy ez a két hét várakozás az UH-ig épp olyan nehéz, mint a beültetés utáni 2 hét.:)
Csaka korosztály miatt válaszolok,szivesen olvasom ezt a klubot,bár nem vagyok érintett.De nagyon szurkolok mindenkinek.4 éve korai petefészek kimerülést állapitottak meg a SOTE I-en,akkor már volt egy 15 éves lányom.Menzeszem hol,volt,hol nem volt.Elkezdtem zafir barátcserjét szedni,1 hónap után volt menzeszem 25 napra,következő hónapban is,a harmadik hónapban spontán összejött a kislányom,aki ma már 4 éves.napi 1 tablettát szedtem és folyamatosan.
Drukkolok, hogy sikerüljön!!!☺
A győri Kaáliban csinálják, de biztos csinálják Pesten is. A férjem kapott nagy dózisú C és E vitamint és egy Folandrol nevű vitamint, ami a férfiaknak megfelelő Inofolic, plusz van benne l-karnitin, l-arginin, szelén, illetve 2 hónapig Gonalt kis adagban.
Azt látom, hogy általában részletesebb kivizsgálást 2-3 sikertelen lombik után csinálnak. Lehet olyan oka, hogy feleslegesen ne végezzenek agresszívebb vizsgálatokat, illetve lehet olyan oka is, hogy azért nehéz megmondani, hogy a talált eltérések mennyire valódi okok. Hányan szaladgálnak hasonló eltérésekkel, mint amit nálunk találnak, és vígan megfogannak, csak nem tudnak róla, hogy Leiden mutációjuk vagy inzulinrezisztenciájuk van. A méh vizsgálatát én is előbbre venném, olyan sok nőnél olvasom, hogy méhsövényük vagy polipjuk van. Arra gondolok, talán spontán is sikerült volna, ha előbb kiderül.
Koszi, megegy kerdes, milyen kezelest kapott a parod? es hol csinaltak a vizsgalatot?
Koszi, es tovabbra is drukkolok!
Szia nekünk most lesz az első lombikunk van màr közös gyerekünk ill. voltam azóta terhes csak missed ab lett.Nekünk még sem genetikàt sem az immunológiàt ne
m nézték sem nk sejtaràny sem leiden mutàció.Amúgy elméletileg mi rendben vagyunk.Ezeket a vizsdàlatokat miért nem csinàljàk meg az elején?Sok sikertelen lombiknak lehet h elejét lehetne venni ha az elején részletesebben vizsgàlnàk a pàrokat.Ha van közös gyerek akkor is lehet genetikai gond?Akkor pld méh polipom is lehet akàr mivel nekem is csak hsg volt.
Volt régen HSG-m, sok UH-om, 2015. elején HyCoSy, de sosem látszott. Kicsi, sunyi méhpolip. Méhtükrözésem csak most volt májusban, ott derült ki.
Gratulalok, remeljuk, hogy meg sokaig pozitiv marad a teszted.
A mehpolipot az elozo lombikok elott nem vettek eszre vagy nem is vizsgaltak meg a mehedet?
A párom alap spermiumvizsgálata mindig rendben volt, de attól még lehet a dns töredezettség magas. Kapott rá kezelést, nagyon szépen javult, vagy valami átmeneti zavar volt, nem tudom. Egyébként Halosperm vizsgálatnak hívják. A PAI gén polimorfizmus is genetikai vizsgálat a Leiden és társaihoz hasonlóan, nekem a többi negatív lett. Ez a típusú polimorfizmus is elvileg trombózishajlammal és beágyazódási zavarral jár, én erre kapom a Clexane-t, és szedtem kis adagban merckformint. De úgy látom, te is kaptál sokminden jót. Kitartás, ne add fel!
nagyon szoritok neked! A parod reszletesebb kivizsgalasa hogy volt? Eloszor nem merult fel a gyanu? es mi az a PAI gen 4G homozygota? En leidenes vagyok heteroygota es mthfr hetero . En kaptam mar ket hettel elotte szteroidot es volt lipideis a leszivaskor..Cleaxanet is kaptam.
Nem akarok elkiabálni semmit, de talán most a 3. lombik, 4. beültetés sikerül. Előző 5 embriócskánál nulla megtapadás. Van IR, autoimmun betegségem nincs. Aztán még részletesebb kivizsgálás: férjemnél magas spermium DNS töredezettség, nálam enyhén emelkedett NK funkció és arány, D-vitamin hiány, PAI gén 4G homozygota állapot, illetve méhpolip, szerintem ez utóbbi okozta a legnagyobb bajt, de kaptam Clexane-t és vénás lipidet, beültetés körül szteroidot is. 9 napja jó pozitív hcg, még izgulva várom a jövő heti UH-ot.
Ismerek egy lányzót, aki 4 tb-s, egy fizetős után az 5. tb-s sikerült, autoimmun betegséggel.
Tudom, hogy ez soknak tűnik, de van remény!!!
Ne add fel!!
Sziasztok, Van koztetek olyan akinek sikerult esetleg 3. lombik ugy hogy az elso kettonel semmi nem indult el? Nagyon szomoru vagyok, osszetortem, a 3 embribol semmi nem maradt meg, el sem indult es nem tudom erdemes e kuzdeni vagy ertelmetlen mar. IR Endometriozis Pajzsmirigy, autoimmun betegseg..
Koszi
Köszönöm! Tudtommal nincs PM és szerintem a a hormon leleteim sem túl rosszak (bár az egymást követő IVF és FET mintha kicsit összzavart volna dolgokat. Megvárom a 3-5. napi vérzést és elmegyek még egyet nézetni...(mikor lesz ennek vége..., persze, minden jó, ha vége jó! :-))
Dr Tüű László, főleg, ha PM gond is van
További ajánlott fórumok: