Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Én is Bemfolát kaptam, Pergoverist még sosem, meg kell kérdezni az orvost, mi a véleménye, hátha neked is az jobban bejön. Nekem korábban antagonista protokoll volt, most long protokoll, a petesejtek mennyiségében, érettségében végül nem volt nagy különbség, végül a végeredmény most jobb lett. Én Geoffrey Sher honlapját olvastam főleg, talán még NLCafe ajánlotta, nagyon tanulságos, látszik, hogy 40 év felettiekben nagyon más protokollt alkalmaz, valószínűleg nálunk nem is minden hozzáférhető. És ott alkalmazzák a Viagrát a méhnyálkahártya vastagítására.
Szia én elég jól beszélek angolul és olvastam egy angol nyelvű orvosi tanulmànyt erről. Nincs üres tüsző csak hibàs stimu vagy rosszkor beadott tüszőrepesztő. Lehet nem regàltam jól a protokollra vagy kellett volna vàrni az inszemeket utàn.Az is érdekes h akikkel együtt voltam fp-on és et-n és 40 plusszos senki sem kapott bemfolat rajtam kivül hanem pergoverist kaptak.Sokkal rosszabb amhval sokkal több petesejtet produkàltak...
Szia ezzel egyetértek sajnos sz...nak a fejünkre.Itt pld nem is nézték az inzulinrezintànciàt mondvàn úgysem azon múlik meg az éhgyomori cukrom mindig jó!Most elmegyek majd magànrendelésre megnézetni.Februàri volt az összes hormonsorom és nem néztek újat most a lombiknàl mivel egy éven belüli.Sőt olyat is olvastam h van ahol a stimu alatt nemcsak uh,hanem vérvétel is van!Itt ahova jàrtam csak uh-gondolom dràga a vérvétel a 175ezerbe nem fért bele.Ràdàsul azt hallottam az ilyen un akciós lombik utàn is kap pénzt az intézet a tbtől.
Amúgy mint írtam én a normàlisabb dokihoz jàrtam tehàt itt a dokivàltàs nem lenne opció. Intézetvàltàs sem legalàbbis ami még közelebb lenne a lakhelyemhez onnan jöttek àt ide sokan ott még durvàbban mennek àllítólag a dolgok.Ha lenne felesleges cirka 2 milliónk elmennénk Brnoba petesejtdonoros lombikra./Sztem nàlunk is a baj h rossz a petesejtjeim minősége/A Versysről kinek mi a véleménye?Tudom fizetős de itt is fizetősön voltam,itt azt hiszem most màrcius àprilisnàl tart a vàrólista.Sok sikert mindenkinek mi próbàlkozunk a "hagyomànyos módszerrel"hàtha.Ezek csak a sajàt tapasztalataim sztem nàlunk is lehet h azt kellene kutatni miért nem sikerül csak gondolom ezek a vizsgàlatok sok pénzbe kerülnek a tbnek...
Egy picit más, ha üres a tüsző, és más, hogy le tudnak szívni petesejtet, de nem megfelelő érettségű. Illetve abban hasonlít, hogy mindegyik nagyban függ a stimulálás fajtájától. Azt is mondják, nincs üres tüsző, csak valami miatt nem válik le, és talán az is amiatt, mert genetikailag károsodott, vagy nem megfelelően érett.
Nekem is elég sok éretlen sejtem volt az utolsó 2 lombiknál, az egyiknél 11-ből 4, a mostaninál 6 volt érett. Biztos tőlünk is függ, meg attól is függ, hogy a stimulálást hogy sikerül eltalálni, mennyire egyszerre érnek. Még kinn is próbálják őket érlelni, de abból nálam nem lett semmi. Mindkét alkalommal 3 embriócskám lett, 1 megtapadt, remélem, még megvan.:) Én szeptemberben töltöm a 40-et, szerintem még nem vagyunk olyan öregek, csak nyilván nehezebb, mint 20-30 évesen. Ne add fel!
Szerintem egyébként lehet h vmi félrement a stimumnàl. 3 inszem utàn àllt neki a lombiknak long protokoll volt.A 3. inszemet megcsinàlta ugyan de mondta h valószinűleg túl érett a tüyző- 30 mmes volt mikof beadtam a tüszőrepesztőt.Mire visszamentem inszemek utàn a tesztelésre mindig ott volt egy szép nagy ciszta- szerencsére a vérzéssel eltűnt.Most azt hiszem ha nem sikerül visszatérek a sima mezei nődokimhoz.Ja és nagyon durvàn terelnek a fizetös lombik fele ami most 175 ezer!De ha fizetsz is-ugyanúgy több óràt vàrsz egy pàr perces vizsgàlatra kérdezni nem lehet mert kiszórnak egyből.
Szia mit értesz éretlen petesejt alatt?Ha azt hogy üres a tüszők nagy része akkor én is így jàrtam.Kb 9 tüszőből 3ban volt petesejt.2-t kaptam vissza 2 naposan 4 sejtesen.Köv héten derül ki h sikerült-e.Első lombik és sztem az utolsó is végül is volt 2 spontàn terhességem és van egy közös kiskànyunk ez is valami.Nàlunk nem talàltak a fogamzàst kizàró okot-fsh lh stb tankönyvbe illő àtjàrható vagyok 3 feletti amh de elmúltam 39. Szerintem itt sem szeretik ezt a korosztàlyt az eredményektől függetlenül. Pedig én a normàlisabb dokit vàlasztottam . Pld nekem sajnos vékony a nyàlkahàrtyàm.Hàt szerinte ezzel nem lehet mit kezdeni.(?)Miért lett üres a tüszőim 70 %a?Van ilyen ő sem tudhat mindent(!?)
Szia! Melyik intézetbe jársz?
Sziasztok! A topikon itt új vagyok, de a témában sajnos régi motoros. Most lettem 40 és az utóbbi években 4 sikertelen lombikom volt. Érdeklődnék, hogy éretlen leszívott sejtekkel volt-e valakinek tapasztalata, illetve mit lehetne tenni, hogy ne legyen éretlen. Illetve gondolkodtam intézményváltáson is, mert már hiányolom a részletes vizsgálatot, hogy mi állhat e mögött. Itt már lassan eltanácsolnak, hogy vén vagyok.
Köszi megpróbálok pihizni. Olvasngatás hát... 😀😀😀
Pihengess, drukkolok! Ne izgulj az a lenyeg :D es ne olvass forumokat
Szia! Nekem is ennyi volt a TSH-m. Én letroxot szedek rá, ès figyelek a szénhidrátokra is! 5 hónap alatt fogytam 13 kg. Drukkolok!
Sziasztok!
Ma volt a transzfer 2db 2 naposakat kaptam vissza és 4 sejteseket. Kivàncsi vagyok miért ennyire különböztek, hogy az egyik nagyon szèp egyforma sejtekből állt, a másik 2 nagyból és több kicsiből? Nagyon bizakodok! 11-én fog kiderülni vérvételekből, hogy sikerült e. Igasság szerint vettem teszteket (25 hcg), de nem tudom lesz e èrtelme használni.
Köszönöm, hogy drukkoltok! ☺
szisztok,köszönöm a válaszokat.Már egy éve járok endokrinologus hoz ö mondta hogy hiába van határon belül a TSH,(3,4)ez a teherbe eséshez nem jó érték,2-alat kel leni.Szedem folyamatosan az Euthyrox 50ug,már fel emelte 100-ra.a prolaktinom ingadozik.3havonta járok hozzá remélem hogy szeptemberre már minden rendben lesz,akkor megyek megint,és utána lombik.Én egy magán orvoshoz járok debrecenbe,nem olcsó mulatság.Akkor aszt tanácsoljátok hogy menyek továbbra is.? ö rendbe rakja a hormonokat?és nagyobb esélyem lesz az 5-dik lombikra?
Ez jó hír, drukkolok nagyon, írj majd, hogy mit mondott a doki!
Kata, ez szuper! Drukkolom, hetfon kapovissza?
Köszönöm! Rámfér a drukk! 😀
Szia! Szép eredmény!:)Szorítok neked!!!:::)))
Sziasztok!
5 ből 3 termékenyült meg. Holnap 9-re megyünk és beszélhetek a dokival.
Köszönöm a drukkokat!
Sziasztok!
Nagyon nagyon gratulálok,neked is a babóhoz!Ez a kis tündérke nekünk kedden volt 3 hetes,erre tegnap ha hiszuitek ha nem a hasáról a hátára fordult!Azt hittem véletlenül valahogy ,visszatettem még 2 szer hiába ő vissza fordul a hátára!Hihetetlen hogy lehet ilyen erős ez a kismanó!Hihetetlen ez a hatalmas szeretet ami van közöttünk elmondhatatlan mennyire de mennyire szeretem,a világon a legfontosabb!Kivánom mindenkinek élje ezt meg,remélem hamarosan lassacskán mindenki babázni fog.Én továbbra is azt mondom az ima az segít ha hisztek benne,még orvosi beavatkozás nélkül is!Drukkolok mindenkinek!
persze, igy ehetek is elotte, meg utana sincs annyi maerca, amugy is it perc az egesz.
Altatás nélkül? Nem semmi! Az a baj nálam, hogy a bal petefészkem feljebb van mint kellene. Uh is mindíg keresik.
Kata, igen, probalj pihenni, es megnyugodni, mast ugysem tehetsz. Nagyon drukkolok holnapra.
Nekem a legutobbi leszivas is altatas nelkul volt, nem volt annyira veszes :)
Sziasztok!
Igen megviselt a mai nap. Kezdem azzal, vérnyomásmérés 180/90 annyira ideges voltam màr addigra hogy kapkodtam a levegőt. Koktélok sora majd altatàs persze levitték 140/84 a vérnyomàsom. A lènyeg 5 sejtecskèt bírtak leszívni. Most még fàj a bal oldalam meg lett nyomkodva is, egy picit szédülök. Holnap telefonàlhatunk és meglátjuk a tovàbbiakat. Remélem tudom nyugtatni addig is magam. Sziasztok.
Regi puszika és kösziii
Szia! Csatlakozom az előttem szólóhoz...nekem 2sikertelen lombikom volt/41é./magas prolaktinnal...szóval megyek jó endodokihoz.
Szarnak a fejünkre az intézetekben - ahol ugye ezért lennének - egyébként ha "öreg"vagy ha fiatal...nincs kivizsgálás...csak amit saját szakállára elvégeztet az ember,persze egy nagy csomó időt és pénzt elpocsékolva (saját kárán).Ez van!
A lényeg,hogy minden legyen határértéken belül,sok-sok vitamin és étrend kieg.+ha van szükség gyogyóra és persze pénz,és egy nagy adag SZERENCSÉ-re is szükség van...:) Egyébként itt a fórumon nagyon sok tapasztalatot (pénzt lehet spórolni) olvashatsz!Kapsz válaszokat,ha kérdezel!!!:)
Kitartás!:)Sok sikert!
További ajánlott fórumok: