Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Sziasztok. Nem tudom, speciel hány nőt érint ma Magyarországon ez az átkozott korona vírus körüli intézkedés, de ma reggel az orvos maszkban és gumikesztyűben az utcán közölte a ma műtétre érkezőkkel és azokkal, akik UH-ra mentek (mint én), hogy BEZÁR az intézmény. Minden megkezdett kezelést, hormonstimulációt félbehagy. Nincs tájékoztatás, nincs további intézkedés. Szarrá vagyok stimulálva, két oldali elzáródással a büdös életbe nem lehet gyerekem, és még az egyetlen esélyt is elveszik tőlem. Még ezt is lenyelném DE! Nem egységesen álltak le az intézmények! 5 másik intzménnyel beszéltem, abban reménykedve, hogy "átvesznek", bármennyire elrugaszkodott gondolat is, és azt a választ kaptam: át nem vesznek, de a saját stimulált betegeiket végig viszik. Kérdem én, hol van itt az egységesség? Ha van egy rendelet, miért nem vonatkozik egységesen mindenkire? Most akkor van veszély avagy nincs veszély? Biztosan a mi érdekünkben történik?
Ne értsetek félre, nem azoktól sajnálom, akiket végig visznek, de nem fogom tagadni. Eszméletlenül irígylem őket, és mélységesen fel vagyok háborodva, hogy 11 napi hormonkezelésem, 3 nappal a várható petesejtleszívás előtt megy a kukába, csak meg a kicseszett intézményem bezárt, és nem hagyott B tervet!
Köszönöm, hogy kiírhattam magamból.
Igen igazad van, a megfelelő tájékoztatással sok kellemetlenséget, és idegességet el lehetne kerülni. De sajnos ezen változtatni nem tudunk, szinte mi magunknak kell nagyon toppon lenni.
Drukkolok hogy minden rendben legyen!
Lekopogom, de igen (még viszonylag friss a dolog), nekem magnéziumot és vérzéscsillapítót is kellett mellé még szedni.
Drukkolok! 🤞
Csináltattam hormon vizsgálatot Bargab tanácsára.
Ettől függetlenül még mindig atipikus a menzeszem, megírtam a klinikának és nem kezdünk.
Szia! remény mindig van és az jó jel, hogy sikerült spontán teherbe esni.
Minél hamarabb keressetek fel egy meddőségi centrumot, mert itthon 45 év nők esetén a korhatár.
Arra készül fel, hogy általában az orvosok nem túl optimistán állnak a 40 feletti hölgyekhez. Ezt csak azért jegyzem meg, mert néha nagyon durván tudnak fogalmazni, de ha erre lelkileg számítasz, akkor talán nem fog annyira rosszul esni.
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. 44 éves vagyok. Szeretnénk kisbabát az új párommal.1eve mikor osszejottunk 2 hét alatt terhes lettem, de sajnos 8hetesen már nem volt szivhangja a kicsinek. Azóta hiába próbálkozunk sajnos nem jön össze. Szeretnénk jelentkezni lombikprogramra. Ebben szeretnék tanácsot kérni tőletek hogy ez hogy működik. 44 évesen még reménykedhetek hogy osszejon a baba? Már van egy 12 éves fiam. Köszönöm szépen a válaszokat.
Sziasztok! Gondban vagyok, tanácsokat várok Tőletek.
Már kezdenénk a stimulációt (Reprofit, IVF+PGS), de a menzeszem (amire ez az állapot nem jellemző, csak most) nem jön meg rendesen.
Vasárnap és hétfőn csak barnáztam. Klinika koordinátora szerint sem számított még menzesznek.
Gondoltam majd ma. Erre (ez elég intim, de ha választ akarok, akkor már le is kell írnom) még ma sem véres a betét, épp csak barnás, csak a wcpapír véres, ha pisilek.
Akkor ez most mi a fene? A vér az vér, de ha nem folyik... Szóval most ez már első nap vagy sem?!
Szerveznem kéne a 7. és 10. napi UH-ot (ami nem lesz egyszerű vidéken)0, de így nem tudom melyik napokra, foglalnék szállást, de még az sem megy így.
Járt már valaki hasonlóan? Akkor hogy döntött? Mi lett végül az első napja?
Sziasztok!
Allamilag tamogatott lombik programot szeretnek kezdeni. Budapest 2. keruleti lakos vagyok (ha ez szamit). Tudtok ajanlani intezetet, hová erdemes fordulni?
Köszönöm előre is!
Szia!
Sote 1 semmiképpen sem!!
Sote 2 még csak most kezd, erről én sem tudok infot mondani!
Kaáliban nem jártam :)
Sziasztok!
Első lombikra készülök szerintetek Budapest Kaáli vagy Budapest SOTE? Nem tudom hol fussák inkább neki
Mi a Honvédba jogosultak vagyunk, elég gyorsan kaptunk is időpontot, sztem 1-2 hét.
Írok priviben.
Ez érdekes mert éppen a fiataloknak szoktak többet és a korosabbaknak egyet, mert pl 40 felett amúgy is kockázatos a terhesség, de ha erre még jön egy iker terhesség az tovább növeli a kockázatot.
Bár ahány orvos annyi féle megoldás választanak.
Szia!
Az én férjemet Papp professzor úr műtötte, biopsziát csinált.
Nem altatta, de kapott egy szem nyugtatót egy órával a műtét előtt. Nagyon izgult szegény, de utána már vigyorogva várt a szobájában :)
Nagyon profi és szervezett kis csapat, azt mondta a férjem :) (Honvédban műtötték)
Aztán bementünk hozzá ketten is (így lombik előtt). Nagyon korrekt, segítőkész, kellő humora is van.
Nagy tisztelettel beszél róla odabenn mindenki.
Kár, hogy nem előbb jutottunk el hozzá, ő a 7. doki, akinél az azoospermiával kikötöttünk, de benne végre megtaláltuk "Ő"-t! És ez sokat számít!